Sausainiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sausainiai
Daug, dalį smeigt ant pagaliukų atsibodo, tai taip suvalgėm
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Aš irgi visų nesmeigiau
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
ogogo, kokie grožiai, sese
O aš labai rekomenduoju šituos švelnučius sniegučius. Kokosiniai skanesni negu migdoliniai, kitą kartą tik kokosinių daryčiau.
Receptas iš čia: http://garduskasnelis.blogspot.com/2010 ... iukai.html
Manieji ne taip dailiai apvolioti, bet skoniu išėjo fantastiški, tikrai tirpstantys burnoje. Bendradarbės net nenorėjo tikėti, kad pati dariau
O aš labai rekomenduoju šituos švelnučius sniegučius. Kokosiniai skanesni negu migdoliniai, kitą kartą tik kokosinių daryčiau.
Receptas iš čia: http://garduskasnelis.blogspot.com/2010 ... iukai.html
Manieji ne taip dailiai apvolioti, bet skoniu išėjo fantastiški, tikrai tirpstantys burnoje. Bendradarbės net nenorėjo tikėti, kad pati dariau
- Prikabinti failai
-
- sniegeliai.jpg (66.77 KiB) Peržiūrėta 7010 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sausainiai
Vo bralia, kokia kulinarė patapai
Re: Sausainiai
Na ir aš parodysiu kokius sausainėlius iškepiau šia savaite.
"Švilpukai"
Tešlai:
5-6 kiaušiniu tryniai
500-600 g miltu
200 g sviesto
200 g grietinės
Kremui:
5-6 kiaušiniu baltymai
2 stiklines cukraus
citrinos rūgštelės pagal skoni
Suminkyti tešla iš nurodytu produktu (kad butu minkšta), padaliname ja i rutuliukus kiaušinio dydžio, ir dedame i šaldytuvą.
Kol tešla šąla, išsiplakame baltymus su cukrumi. Plakame ilgai, kol pasidarys tiršta tiršta mase, i plakimo pabaiga dedame citrinos rūgšti, ir dar paplakame.
Imame viena rutuliuką, plonai, plonai iškočiojame, aptepame baltymu kremu ir padalijame blynus i kokius 8 trikampius. Tada kiekviena trikampėli suvyniojame ir dedame i skarda (aš išklojau kepimo popieriumi). Įkaitiname orkaite iki 150 laipsniu ir dedame kepti. Iš pradžių kepame ant kokiu 150-170 laipsniu, kol pakyla sausainiai, tada galime siek tiek padidinti temperatūra, ir kepti kol parus.
Aš dariau iš pusės normos ir gavos 2skardos.
"Švilpukai"
Tešlai:
5-6 kiaušiniu tryniai
500-600 g miltu
200 g sviesto
200 g grietinės
Kremui:
5-6 kiaušiniu baltymai
2 stiklines cukraus
citrinos rūgštelės pagal skoni
Suminkyti tešla iš nurodytu produktu (kad butu minkšta), padaliname ja i rutuliukus kiaušinio dydžio, ir dedame i šaldytuvą.
Kol tešla šąla, išsiplakame baltymus su cukrumi. Plakame ilgai, kol pasidarys tiršta tiršta mase, i plakimo pabaiga dedame citrinos rūgšti, ir dar paplakame.
Imame viena rutuliuką, plonai, plonai iškočiojame, aptepame baltymu kremu ir padalijame blynus i kokius 8 trikampius. Tada kiekviena trikampėli suvyniojame ir dedame i skarda (aš išklojau kepimo popieriumi). Įkaitiname orkaite iki 150 laipsniu ir dedame kepti. Iš pradžių kepame ant kokiu 150-170 laipsniu, kol pakyla sausainiai, tada galime siek tiek padidinti temperatūra, ir kepti kol parus.
Aš dariau iš pusės normos ir gavos 2skardos.
- Prikabinti failai
-
- DSC00311.JPG (47.23 KiB) Peržiūrėta 6979 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Oho koks skanus debiutas
Re: Sausainiai
tikrai neatsisakyciau vieno svilpuko, ir pasvilpt ir sukramsnot prie arbatytes saunuole oli
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
o ka as sakiau.... jie lygiai tokie patys kaip maniskiai konditerija/sausainiai-vamzdeliai-t7542.html
Re: Sausainiai
Na atrodo tiek daug visko čia išžiurejau šitose temelese, bet tavo sausaineliu nepastebejau Kita kart atidesnei reiks būti.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
sviestu koses nepagadinsioli rašė:Na atrodo tiek daug visko čia išžiurejau šitose temelese, bet tavo sausaineliu nepastebejau Kita kart atidesnei reiks būti.
Re: Sausainiai
o taviškei labai gražūs ir spalva labai gražia igave.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Oli, šaunūs sausainukai! Labai mėgstu kepinius su baltymų putėsiais, reikės išbandyt kada
Re: Sausainiai
Na va rodau ir aš savo meduolinį namelį, kurį puošėm kartu su dukryte
Kol prisiruošiau įkelti tai beveik velykos atėjo
Kol prisiruošiau įkelti tai beveik velykos atėjo
- Prikabinti failai
-
- IMGA0031m.JPG (72.32 KiB) Peržiūrėta 6845 karus(ų)
Re: Sausainiai
Oi kaip gražu Bet darbelio tai turbūt nemažai su dukryte apturėjot...
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Labai gražus ir didelis namelis
Re: Sausainiai
Didelis tai tikrai buvo, vis gaila buvo valgyti Tai per brolio gimtadienį suvalgėm ragavo 18 žmonių ir dar truputi paskui namelio buvo likę
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sausainiai
Jo tiek daug gaunasi? Ar čia iš gailėsčio valgyt, visi po-biški ragavo?
Re: Sausainiai
tikrai labai grazus, kazkada pati norejau daryt bet taip ir neisdrysau.
Re: Sausainiai
Dariau trigubą normą, namo aukštis buvo apie 30 cm. Bet manau visiems gaila buvo valgyti, todėl ir užtekoLilina rašė:Jo tiek daug gaunasi? Ar čia iš gailėsčio valgyt, visi po-biški ragavo?
Re: Sausainiai
Aš šiandien dariau nu žiauriai skanius sausainius, gaila, nedaug gavosi, tai nebeliko, todėl foto nebus. Žodžiu, patiks tiems, kas mėgsta trapius trapius sausainėlius. Taigi
Trapučiai avižiniai kokosiniai krekeriai (sausainiai)
100 g minkšto sviesto
0,5 stiklinės cukraus pudros
2 valg. š. verdančio vandens (galima šiek tiek daugiau, pagal tešlą žiūrėti)
0,5 stiklinės kokoso drožlių, trumpai keptuvėje pakepintų
1 stiklinė avižinių dribsnių (skaniausia būtų su smulkiais, košei skirtais)
1 stiklinė miltų
1 nubrauktas a.š. sodos (negesintos, paprastos)
1 valg. š. medaus skysto
Minkštą sviestą reikia gerai išsukti su cukraus pudra. Pilti šiek tiek verdančio vandens, sviestas pradeda lydytis. Suberti pakepintas kokoso drožles, avižinius dribsnius, viską gerai išsukti. Miltus sumaišyti su soda ir taipogi suberti į tešlą. Įpilti medaus. Jei tešla labai trupa, galima dar verdančio vandens šiek tiek įpilti, kad gautųsi minkšta tešla, bet nekočiojama. Sausainius formuoti rankomis, tiesiog daryti burbuliuką, o po to skardoje suploti. Ant skardos būtina iškloti kepimo popierių, lengvai sviestu pateptą, nes sausainėliai ne tik trapūs, bet ir lipnūs. Iš tokio kiekio išeis viena skarda sausainių. Jei mažesni, tai kepti užteks 15 min 170C temperatūroje. Manieji buvo didesni, aš kepiau 30 min. Viskas, šiek tiek atvėsiname ir mėgaujamės
Trapučiai avižiniai kokosiniai krekeriai (sausainiai)
100 g minkšto sviesto
0,5 stiklinės cukraus pudros
2 valg. š. verdančio vandens (galima šiek tiek daugiau, pagal tešlą žiūrėti)
0,5 stiklinės kokoso drožlių, trumpai keptuvėje pakepintų
1 stiklinė avižinių dribsnių (skaniausia būtų su smulkiais, košei skirtais)
1 stiklinė miltų
1 nubrauktas a.š. sodos (negesintos, paprastos)
1 valg. š. medaus skysto
Minkštą sviestą reikia gerai išsukti su cukraus pudra. Pilti šiek tiek verdančio vandens, sviestas pradeda lydytis. Suberti pakepintas kokoso drožles, avižinius dribsnius, viską gerai išsukti. Miltus sumaišyti su soda ir taipogi suberti į tešlą. Įpilti medaus. Jei tešla labai trupa, galima dar verdančio vandens šiek tiek įpilti, kad gautųsi minkšta tešla, bet nekočiojama. Sausainius formuoti rankomis, tiesiog daryti burbuliuką, o po to skardoje suploti. Ant skardos būtina iškloti kepimo popierių, lengvai sviestu pateptą, nes sausainėliai ne tik trapūs, bet ir lipnūs. Iš tokio kiekio išeis viena skarda sausainių. Jei mažesni, tai kepti užteks 15 min 170C temperatūroje. Manieji buvo didesni, aš kepiau 30 min. Viskas, šiek tiek atvėsiname ir mėgaujamės
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Visai neseniai vartinėdama knygą žiūrinėjau kokių krekerių išsikepti, nes labai patinka ir man, ir mazgei pagraužt, tai šokinėjau tarp avižinių, kur receptas toks pats, tik nėra kokoso drožlių, ir tarp rupių miltų krekerių. Bet man visur to sviesto per daug, neturiu tiek, teks turbūt sumąstyt kažką kita.
Re: Sausainiai
Na, 100g rodos visai nedaug
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Tai tiek ir turiu, bet jeigu viską sunaudosiu kepiniams, tai kaip aš be jo pratempsiu parą? Man būtinai ant duonos jo reikia, į košę, kitaip neskanu bus O tavieji krekeriai gavosi traškūs? Kiek maždaug išėjo? Noriu labai ir krekerių, bet dar noriu ir flapjaks išbandyti, antrieji patogiau, nes reikia ne greito paruošimo dribsnių ir didesnio kiekio. Dabar mano didžiausia bėda - kur sunaudot kilogramą Herkules dribsnių?Živilė rašė:Na, 100g rodos visai nedaug