Puslapis 911

Parašytas: 05 Bir 2008, 15:00
silsta
SALDŪS VAFLIAI

3 kiaušiniai,
1 stiklinė miltų,
arb.šaukštelis vanilino (kartais dedu tarkuotos dž.apelsino, citrinos žievelės),
150-200 gr. riebaus margarino, tinkamo kepiniams,
0,5 stiklinės cukraus.

Kiaušinius išplakti, supilti cukrų, vaniliną, plakti, kol gausis vientisa masė. Ištirpinti margariną, supilti (tik ne karštą), miltus po truputį įmaišyti. Tešla gaunasi tirštoka.
Įkaitinti vaflinę, dėti po šaukštą masės, prispausti vaflinės dangtį ir kepti vaflius. Iškeptus labai greitai susukti į "triūbelę", nes kai atauš jokiu būdu nesusuksit.
KREMAS: 1 indelį kondensuoto saldaus pieno virti apie 2 val puode su vandeniu. Kai išvirs - ataušinti. Galima pirkti ir gatavą - RUDUDU.
200 gr. sviesto ir pieną tirštą mikseriu gerai išsukti, gaunasi toks kremukas Dėti į konditerinį švirkštą ir pripildyti "triūbeles".
Nu labai skanu :!:

Parašytas: 05 Bir 2008, 15:20
Siesta
kaip skaniai atrodo :!: Paveikslėlis

Parašytas: 05 Bir 2008, 15:30
Forelle
Labai :!: Neseniai sužinojau, kad kondesuotą pieną galima virti ir kitaip. Jau atidarytą supilti į indą, įstayti į kitą indą su vandeniu ir dėti į orkaitę. Gal kas bandė ar ką nors girdėjo?

Parašytas: 05 Bir 2008, 15:53
Tutsi
labai super vafliukai :D

Parašytas: 05 Bir 2008, 17:55
Siesta
Forelle rašė:Labai :!: Neseniai sužinojau, kad kondesuotą pieną galima virti ir kitaip. Jau atidarytą supilti į indą, įstayti į kitą indą su vandeniu ir dėti į orkaitę. Gal kas bandė ar ką nors girdėjo?
Nesu nei taip bandžius, nei girdėjus, bet man kažkodėl atrodo, kad virti puode patikimiauPaveikslėlis

Parašytas: 06 Bir 2008, 08:14
silsta
Man irgi patikimiau virti puode, tuo metu kol verda gali užsiimti kitais darbais. O jei nenorite virti dėžutės pienelio, naudokit jau išvirtą RUDUDU, tik prieš naudojant reikia truputį pašildyt, nes kietokas jis, bus sunku sumakaluot...

Parašytas: 06 Bir 2008, 08:19
Siesta
Tas kremas tiktų ir kokiam torto pertepimuiPaveikslėlisdar būtų galima džiovintų vaisių įdėti. Manau tikrai skanu būtų.

Parašytas: 22 Lie 2008, 07:46
silsta
Va, atradau receptuka, pagal kuri kepiau vafliukus. Tikrai skanus.

200gr.sviesto
2stikl.cukraus(galima deti ir maziau kas saldziai nemegsta)
2stikl.miltu
2stikl.pieno
2kiausiniai
Vanilinio cukraus truputis.
Paveikslėlis


Saltinis: http://www.supermama.lt/forumas/index.p ... 336&st=192

Parašytas: 22 Lie 2008, 09:43
janrri
Labai viliojantys :wink:

Parašytas: 22 Lie 2008, 10:13
Tutsi
:hubba: :luks:

Re:

Parašytas: 09 Lap 2008, 11:18
sliekas
silsta rašė:Va, atradau receptuka, pagal kuri kepiau vafliukus. Tikrai skanus.

200gr.sviesto
2stikl.cukraus(galima deti ir maziau kas saldziai nemegsta)
2stikl.miltu
2stikl.pieno
2kiausiniai
Vanilinio cukraus truputis.
Paveikslėlis


Saltinis: http://www.supermama.lt/forumas/index.p ... 336&st=192
vakar kepiau pagal si recepta.skanus labai.rekomenduoju!

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 09 Lap 2008, 12:23
Lilina
Šiandien kepsiu vaflius 038 Užsidėgiau :P

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 09 Lap 2008, 12:41
merope87
Turbūt ir aš kepsiu, savo senutėje :D

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 09 Lap 2008, 21:21
Forelle
Negundykit, ir aš jau noriu vaflių :D

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 09 Lap 2008, 21:53
Lilina
Aš turiu 8) :P

Re:

Parašytas: 29 Gru 2008, 19:20
merope87
silsta rašė:SALDŪS VAFLIAI

3 kiaušiniai,
1 stiklinė miltų,
arb.šaukštelis vanilino (kartais dedu tarkuotos dž.apelsino, citrinos žievelės),
150-200 gr. riebaus margarino, tinkamo kepiniams,
0,5 stiklinės cukraus.
Labai patiko pagal šį receptą kepti vafliai :!: :aciu1:

Re:

Parašytas: 30 Gru 2008, 12:59
merope87
silsta rašė:SALDŪS VAFLIAI

KREMAS: 1 indelį kondensuoto saldaus pieno virti apie 2 val puode su vandeniu. Kai išvirs - ataušinti. Galima pirkti ir gatavą - RUDUDU.
200 gr. sviesto ir pieną tirštą mikseriu gerai išsukti, gaunasi toks kremukas Dėti į konditerinį švirkštą ir pripildyti "triūbeles".
Nu labai skanu :!:
O ar labai jautėsi sviestas kreme? Turbūt ryt bandysiu, bet man tie 200g labai daug atrodo..

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 30 Gru 2008, 14:20
la major
Pamenu, kažkada darėm kremą: sviestas ir kondensuotas pienas (nevirintas) - žiauriai skanu buvo.
Sviestas jausis, tačiau jis, kai išsuksi, bus kitokios konsistencijos - purus, it grietinėlė. man sviestiniai kremai yra skanūs

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 30 Gru 2008, 23:54
merope87
Tada bandysiu - tik iš pradžių pusę sviesto normos dėsiu.

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 31 Gru 2008, 00:19
la major
Sėkmės :) Šiaip tai aš įsivaizduoju, kad sviestą čia reiktų suplakt - įtariu, išsukant jis ir išsiplaktų...

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 31 Gru 2008, 10:10
merope87
O buvau sugalvojus pašildyti RUDUDU, išlydyti sviestą ir tada viską plakti :roll:

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 31 Gru 2008, 10:52
Forelle
Kambario temperatūros rududu ir sviestas puikiai išsiplaka, nieko nereikia kaitinti

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 31 Gru 2008, 19:45
Rubine
O kiek laiko reikia plakti mase su mikseriu?

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 31 Gru 2008, 20:56
erneka
Aš pirkau sveriamą Rududu iš maistinio turgaus Šiauliuose, tai jis ne toks sušokęs į gabalą, su kambario temperatūros sviestu laaabai gerai išsiplakė - labai lengvai pagaminamas ir labai skanus kremukas, tinkantis pertepti ar įdaryti visus saldžius kepinius :hubba:

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 31 Gru 2008, 21:17
Rubine
Tai aš ir plakiau atvėsintą ir išvirtą kondensuotą pieną su sviestu,bet kremas gaunasi skystas,tai todėl
ir klausiu gal per ilgai,o gal per mažai plakiau.Susinervavau ir išnešiau į balkoną,gal sustings ir rytoj ydarysiu vafliukus :(

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 01 Sau 2009, 20:35
Rubine
Mergytes,help,ką ne taip darau? kodėl man tas kremukas skystas gavosi? Ryt reiks pirkti paprastus vaflius ir juos pertepti,nes tą pliurę jei ydėsiu į vafliukus ji išbėgs. Kiek reikia plakti tą kremą,gal aš per trumpai plakiau? :oops: :?

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 01 Sau 2009, 23:10
Tutsi
gal ne sviesta dejei, o tepu misini :roll:

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 01 Sau 2009, 23:15
erneka
Kartais dedu tepų mišinį, pvz, Lankų 72 % riebumo, bet visada pavyksta. Svarbu pradžioje plakti tik sviestą, nebent įdėt galima kokį šaukštą cukraus, po to kai jau sviestas išplaktas, dėti po šaukštą Rududu, kaskart vėl paplakant :roll:

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 02 Sau 2009, 10:37
Tutsi
visur reikia igudziu :wink:

Re: VAFLIAI!!!

Parašytas: 02 Sau 2009, 14:35
la major
nesuprantu, kaip gali gautis skystas plaktas sviestas... Netgi jeigu kondensuotas pienas mazai virts, vis viena turėjo pavykti, sviestas turi būti plaktos grietinėlės konsistencijos... Beje, mes kažkasa bandėm plakti tepų iebalų mišinį - nepavyko, pavykdavo tik su sviestu...