Puslapis 1 iš 7
Įdarytos daržovės
Parašytas: 16 Sau 2007, 10:23
bamboocha
Žurnale "Ji" radau patarimus kaip paruošti daržoves įdarymui.
Įdaryti galima įvairias daržoves: kopūstus, pomidorus, saldžiąsias paprikas, svogūnus, agurkus, porus, cikorijas, salierus, kaliaropes it kt. Išskobtą daržovių minkštimą galima sudėti į įdarą arba su juo paruošti padažą.
•Agurkus, jaunas cukinijas, baklažanus perpjaukite išilgai, šaukštu išskobkite minkštimą ir įdarykite pasirinktu įdaru.
Senesnes cukinijas nulupkite, nupjaukite galus, šaukštu išskobkite sėklas su dalimi minkštimo, įdarykite ir iškepkite orkaitėje. Ištraukusi supjaustykite griežinėliais.
•Kaliaropių ar salietų šaknis nulupkite ir nepjaustytas pusiau minkštai išvirkite (kaliaropes pasūdytame ir pasaldintame vandenyje, salierus – pasūdytame ir parūgštintame citrinų sultimis). Paskui viršūnėles nupjaukite, o vidų išskobkite šaukšteliu.
•Bulves pusiau minkštai išvirkite arba iškepkite su lupenomis. Perpjaukite pusiau, šaukšteliu išskobkite vidų, prikimškite įdaro ir iškepkite orkaitėje.
•Cikorijas ar pankolius perpjaukite išilgai, peilio galu atsargiai pašalinkite viduriukus, įdubas dar kiek pagilinkite ir pridėkite įdaro.
Parašytas: 16 Sau 2007, 10:27
daida
Dažniausiai įdarinėju bulves ir paprikas
Į paprikas dedu tokį patį įdarą kaip į balandėlius ir troškinu puode
O bulves įdarinėju mėsos faršu su kepintais svogūnais ir pievagrybiais, tada kepu orkaitėje, po to aptarkuoju sūriu ir dar palaikau, kol išsilydys
Parašytas: 16 Sau 2007, 12:39
Ramunė
Aš gaminu dar ir cukinijas, nes prisiauginu begales. Įdarus darau įvairius : ir kaip balandėliams, ir su pievagrybiais, dešra, česnaku ir sūriu ir t.t. Žodžiu, ką randu ir ko noriu.
O paprikas esu dar dariusi su sūriu ir daržovėmis. Tarkavau morką, svogūną, pievagrybių ir dauuug sūrio. Kepiau orkaitėje. Skanu.
Dar patinka įdaryti pomidorai. Bet čia - kai grįšiu namo, nes receptų tiksliai nepamenu.
Parašytas: 16 Sau 2007, 15:47
Lilina
daida rašė:Dažniausiai įdarinėju bulves ir paprikas
Į paprikas dedu tokį patį įdarą kaip į balandėlius ir troškinu puode
....
Skanumynas, aš irgi taip darau
O praktiškai daugiau nieko ir neįdarinėjų
Parašytas: 16 Sau 2007, 17:05
Ramunė
Man irgi labai patinka įdaryta paprika, netgi skaniau už balandėlius. Turiu dar vieną receptuką paprikos su žuvimi, gal pasinaudosit :
Reikia :
paprikos, žuvies filė, svogūno, pievagrybių, sūrio, česnako, druskos, pipirų.
Padažui : majonezo, grietinės, kaopoto česnako ( nebūtinai), garstyčių. Viską sumaišome, jei reikia pridedame prieskonių.
Žuvį supjaustom gabaliukais ir kepame keptuvėje, įdedame kubeliais pjaustytus pievagrybius ir svogūną. Apkepame.
Sūrį sutarkuojame, sumaišome su kapotu česnaku, pipirais ir druska. Sudedame apkeptą žuvį ir gerai išmaišome. Įdarome paprikas ir kepame orkaitėje apie 20 minučių.
Parašytas: 16 Sau 2007, 17:54
Lilina
Nu geras...paprika su žuvimi
Dar vienas patiekalas atsistojo į eilę
Parašytas: 16 Sau 2007, 18:21
Ramunė
Lilina rašė:Nu geras...paprika su žuvimi
Dar vienas patiekalas atsistojo į eilę
Kai perskaičiau šitą receptą, ir mano akys buvo
Bet esu mėgėja viską išbandyti. Taigi man net labai patiko.
Parašytas: 16 Sau 2007, 19:44
Ramunė
Gal ir ne visai čia tinka, bet labai jau skanu
DONŽUANIS
Mozarella ( rutuliukai),
pievagrybiai, svogūnas,
kiaušinis,
miltai, pipirai, druska,
konservuoti be odelės pomidorai,
aliejus, sviestas.
Mozarellos sūrio rutuliuke įpjauname šoną ir išgremžiame vidurį.
Ruošiame
įdarą : pievagrybius ir svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Pridedame druskos, pipiriukų. Šiuo įdaro prikemšame mozarellą ir voliojame : miltai - kiaušinių plakinys - džiūvėsiai- kiaušiniai- džiūvėsiai- kiaušiniai - džiūvėsiai. Verdame fritiūrinėje apie 7 minutes.
Per tą laiką pasiruošiame
padažą : svogūną susmulkiname ir kepiname aliejuje, sudedame smulkiai pjaustytus konservuotus pomidorus, ir pabaigoje - česnako 2 skilteles, baziliko, druskos ir j. pipirų.
Padažą užpilame ant sūrio prieš valgant. Valgomas karštas.
Parašytas: 17 Sau 2007, 00:03
daida
Kartais dar garnyrui įdarinėju pievagrybių kepures.
Išpjaunu pievagrybių kotelius, pakepinu, išverdu buklves sutrinu į košę, pakepinu spirgučius ir viską sumaišau. Tada sudedu į pievagrybių kepures ir pekepu orkaitėje.
Jei tiekiu prie mėsos ar žuvies tai spirgu nededu, o jei valgom su daržovėm tai dedu
Parašytas: 17 Sau 2007, 00:05
Ramunė
daida rašė:Kartais dar garnyrui įdarinėju pievagrybių kepures.
Išpjaunu pievagrybių kotelius, pakepinu, išverdu buklves sutrinu į košę, pakepinu spirgučius ir viską sumaišau. Tada sudedu į pievagrybių kepures ir pekepu orkaitėje.
Jei tiekiu prie mėsos ar žuvies tai spirgu nededu, o jei valgom su daržovėm tai dedu
Mintis
Ir skanu, ir gražu
Reikės išbandyti
Parašytas: 21 Vas 2007, 17:34
Hazel
Įdaryti agurkai
2 agurkai ,
1 svogūno galvutė,
300 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos),
8 griežinėliai karštai rūkytos šoninės,
susmulkintų žalumynų,
130-150 g konservuotų pomidorų (tinka ir pertrinti švieži),
druskos, pipirų
Svogūną susmulkinkite ir kartu su faršu apkepkite aliejuje, paskaninkite prieskoniais. Agurkus nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite vidų. Į agurkų vidų pridėkite faršo, puseles suvožkite ir apvyniokite šonine.
Pomidorus sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį sultinio, paskaninkite prieskoniais ir patroškinkite. Į padažą sudėkite agurkus ir troškinkite, kol agurkai suminkštės. Patiekite su padažu ir virtomis bulvėmis.
Parašytas: 21 Vas 2007, 18:23
Hazel
Daržovėmis įdarytos cukinijos
Jums prireiks:
2-4 cukinijų
raudonosios paprikos
750 g konservuotų pomidorų be odelių
40 g mozarelos sūrio
svogūno
šaukšto sviesto
4-5 šaukštų džiūvėsėlių
maltų juodųjų pipirų
druskos
Nuplautas cukinijas perpjaukite išilgai. Jei jos didelės, puseles perpjaukite dar pusiau ir pamirkykite sūriame vandenyje. Jų minkštimą išgremžkite ir supjaustykite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, o kol ji kaista, papriką su svogūnu supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su cukinijų minkštimu. Viską patroškinkite svieste. Tuomet į troškinį suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą sūrį bei džiūvėsėlius. Galite įpilti porą šaukštų vandens. Nepamirškite pagardinti prieskoniais. Cukinijos puseles pripildykite paruošta mase ir pakepkite riebalais išteptoje formoje apie 3-4 minutes. Padažui sutrinkite ir pašildykite pomidorus, pagardinkite juos prieskoniais.
Parašytas: 21 Vas 2007, 19:01
Ramunė
Hazel rašė:Daržovėmis įdarytos cukinijos
.
Darau vasarą.
Parašytas: 25 Kov 2007, 17:53
Hazel
Ramunė rašė:Hazel rašė:Daržovėmis įdarytos cukinijos
.
Darau vasarą.
tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko?
Parašytas: 25 Kov 2007, 18:35
Ramunė
Hazel rašė:tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko?
Taip, iš savo.
Apskritai stengiuosi daržoves pati užsiauginti. Žinau, kaip augo. O trąšos mano 4 aruose - tik natūralios - iš tvartuko
Parašytas: 26 Kov 2007, 00:15
zuikaite
Ramunė rašė:Hazel rašė:tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko?
Taip, iš savo.
Apskritai stengiuosi daržoves pati užsiauginti. Žinau, kaip augo. O trąšos mano 4 aruose - tik natūralios - iš tvartuko
Gerai, kai yra tokia galimybe
Parašytas: 26 Kov 2007, 07:01
Ramunė
zuikaite rašė:Ramunė rašė:Hazel rašė:tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko?
Taip, iš savo.
Apskritai stengiuosi daržoves pati užsiauginti. Žinau, kaip augo. O trąšos mano 4 aruose - tik natūralios - iš tvartuko
Gerai, kai yra tokia galimybe
Žinok, ir aš ja labai džiaugiuosi, tik kad prisiauginu begales
, rudenį tempiu namo
, o dabar jau cukinijas tįsiu lauk iš rūsio.
Parašytas: 26 Kov 2007, 09:45
Lilina
jeigu kai buvau šešiolikos man kasnors pasakytų, kad budama suaugusi įsigysiu sodą!!!Ir dar su malonumu jame pasiknisiu!!! Aš tokiam žmogui garsiai juokčiausi į akis! Nes tada pagalvoti apie tevu sodą buvu baisu, slykstu ir kankyne ten kazka veikt buvo, o dabar - lygtai visai nieko...malonumas
Parašytas: 26 Kov 2007, 11:01
Tutsi
su metais,proto igauname vis daugiau
, o dabar musu vaikai taip galvoja
Parašytas: 26 Kov 2007, 11:48
Ramunė
Aš irgi keikdavau visą pasaulį ir gyvenimą, kai vasarą reikėdavo braškes ravėti
O dabar - visai patinka. Gal kad savo
Parašytas: 26 Kov 2007, 11:49
Tutsi
gal,kad ju nedaug
Parašytas: 02 Bal 2007, 23:16
zuikaite
Na, cia ne darzove, bet manau tiks
Įdaryti obuoliai su vištiena
4 vnt. (geriausia – antaninių) obuolių
100 g keptos arba virtos vištienos
50 g razinų
50 g žemės riešutų
2 šaukštų majonezo
trupučio aliejaus
Obuolius nuplaukime, viršutinę dalį nupjaukime, vidų išskaptuojame kaip indelį. Vištieną supjaustome gabaliukais, suberiame išmirkytas razinas, pakepintus susmulkintus riešutus. Viską sumaišome su majonezu. Į obuolių vidų dedame įdaro, viršų uždengiame nupjauto obuolio viršūne. Kad obuoliai nesutrūkinėtų, juos aptepame aliejumi. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15–20 min.
Parašytas: 03 Bal 2007, 11:01
Tutsi
antaniniu obuoliu teks laukti naujo sezono
Parašytas: 03 Bal 2007, 13:11
Ramunė
tutsi rašė:antaniniu obuoliu teks laukti naujo sezono
Žinok, nebūtinai. Yra tokie importinaiai obuoliai, dideli. Užmiršau
pavadinimą, bet MAXIMOJ jų visada būna. Galima įdarinėt, tik kepti trumpiau apie 10 minučių. Ir viskas
Parašytas: 03 Bal 2007, 15:01
Tutsi
turi omenyje tuos zalius
Parašytas: 03 Bal 2007, 15:19
Ramunė
tutsi rašė:turi omenyje tuos zalius
Taip, žalius.
Parašytas: 03 Bal 2007, 19:02
Hazel
zuikaite rašė:Na, cia ne darzove, bet manau tiks
Įdaryti obuoliai su vištiena
.
labai mėgstu įdarytus obuolius
su vištiena dar nebandžiau, bet pabandysiu
aš dažniausiai į vidų dedu uogienę
Parašytas: 03 Bal 2007, 19:12
Ramunė
Hazel rašė:aš dažniausiai į vidų dedu uogienę
Oi, salduole tu,
Valgiau pas draugę, skanu, tikrai.
Parašytas: 03 Bal 2007, 19:14
Hazel
Ramunė rašė:Hazel rašė:aš dažniausiai į vidų dedu uogienę
Oi, salduole tu,
Valgiau pas draugę, skanu, tikrai.
gavau pravardę
Parašytas: 03 Bal 2007, 19:22
Tutsi
kaip mes cia pripiesem