Puslapis 57

Parašytas: 30 Gru 2007, 01:02
Jacinta
ne tau vienai! :wink: as irgi tuoj i virtuve begsiu :twisted:

Parašytas: 30 Gru 2007, 01:19
vasara
Jau vėlu ...Paveikslėlis

Parašytas: 30 Gru 2007, 01:57
Jacinta
as ka tik pavalgiau Paveikslėlis

Parašytas: 30 Gru 2007, 01:58
duziki
dabar gultis negali eiti :wink:

Parašytas: 30 Gru 2007, 01:59
Jacinta
Paveikslėlis man vienodai sviecia :lol:

Parašytas: 30 Gru 2007, 02:01
vasara
Neina į kūną? :lol:

Parašytas: 30 Gru 2007, 02:03
duziki
matyt kad ne, nes maciau foto tai vaizdas kad isvis nevalgo :twisted:

Parašytas: 30 Gru 2007, 02:07
Jacinta
vasara rašė:Neina į kūną? :lol:
nelabai, jei eina iskart ant pilvo :evil: , o kad labai - tai ne... :P

Parašytas: 30 Gru 2007, 11:29
Lilina
Aš irgi pagal savo konstruktyva - kaulų kratinys :P Tai vyro dedukai vis taikosi pas save atmaitinti, kad anukas ka apkabint turetu :lol:

Parašytas: 30 Gru 2007, 12:54
vitele
Ir ko tie diedukai dėl mylimo anūkėlio nepadarytų :D :D :D

Parašytas: 31 Gru 2007, 00:04
Tutsi
jums pasiseke :oops:

Parašytas: 31 Gru 2007, 00:09
duziki
nu ir tu jau nePaveikslėlis

Parašytas: 31 Gru 2007, 00:39
Tutsi
is kur gavai mano nuotrauka :shock:

Parašytas: 31 Gru 2007, 00:40
duziki
:laugh: :laugh: :laugh: cia mano, o ne tavo :evil:

Parašytas: 31 Gru 2007, 01:01
Tutsi
ot susirinko chebryte :laugh:

Parašytas: 31 Gru 2007, 01:02
duziki
:laugh: :laugh: tutsi nebejuokink :twisted: ..................... :laugh: :laugh:

Parašytas: 31 Gru 2007, 12:40
Lilina
Tutsi rašė:jums pasiseke :oops:
Aš irgi skaitau, kad su giminėm man pasisekė :oops:
Jau geriau per daug dėmėsio, nei jokio.

Parašytas: 01 Geg 2008, 20:38
Ramunė
Kepti obuoliai su mėsa ir sūriu

8 obuoliai
1 citrinos sulčių
druskos
pipirų
2 svogūnai
šviežių mairūnų
šviežių petražolių
400 g mišraus faršo
1 kiaušinis
2 šaukštai grietinės
150 g "Gaudos" sūrio
1. Nuplaukite obuolius, nupjaukite viršutinę dalį kaip dangtelį, išgremžkite dalį minkštimo su sėklidėmis. Vaisių minkštimą susmulkinkite. Su teptuku ištepkite vidinę obuolių pusę citrinų sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
2. Smulkiai supjaustykite svogūnus, susmulkinkite žalumynus. Keletą mairūno lapelių palikite papuošimui. Įdarui sumaišykite mėsos faršą, vaisių minkštimą, kiaušinį, grietinę ir žalumynus. Smulkiai supjaustykite sūrį, suberkite į įdarą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Pridėkite įdaro į obuolius ir sudėkite juos į keptuvą.
4. Kepkite orkaitėje apie 30 min. Patiekite į stalą papuošę mairūno lapeliais.

Parašytas: 03 Geg 2008, 15:53
Ramunė
Bulvės su mėsa

8-10 didelių pailgų bulvių
300 g maltos mėsos
1 svogūnas
1 kiaušinis
30 g margarino
petražolės lapelių
druskos
pipirų
Bulves nulupti, perpjauti išilgai, išduobti vidų, truputį pasūdyti.Kubeliais supjaustytą svogūną pakepinti margarine, įdėti mėsą.Įmušti kiaušinį, suberti druską, pipirus.Į išduobtas bulvių puseles pridėti faršo ir sudėti į puodą, įpilti sūdyto vandens (vanduo turi apsemti 3/4 bulvių).Virti, kol bulvės suminkštės.
Patiekti pabarstytas petražolių lapeliais.

Parašytas: 03 Geg 2008, 17:22
Ramunė
Pomidorų puodeliai

8 pomidorai
Įdarui:
2 šaukštai kukurūzų
2 šaukštai virtų pupelių
0,5 galvutės žiedinio kopūsto
0,5 morkos
1 svogūnas
1 virtas kiaušinis
1 šaukštas sviesto
5 šaukštai majonezo
salotų lapų
paprikos
juodųjų pipirų
Pupeles išvirti ir sumaišyti su kukurūzais.Žiedinį kopūstą apvirti ir susmulkinus patroškinti su morkomis ir svogūnais.Viską sumaišyti su smulkintu kiaušiniu.
Įdaru užpildyti pomidorus ir užpilti majonezu.

Parašytas: 04 Geg 2008, 18:45
Ramunė
Žuvimi įdaryti pomidorai

5 vidutinio dydžio pomidorai,
0,5 karštai rūkytos skumbrės,
1 kietai virtas kiaušinis, 1 svogūnas,
1 šviežias agurkas, 2 virtos nuluptos bulvės,
250 g majonezo.
Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išimkite sėklyną. Likusius produktus supjaustykite smulkiai ir gerai išmaišykite. Į masę įdėkite susmulkintų krapų ir sumaišykite su majonezu. Gauta mase įdarykite pomidorus. Puoškite žalumynais.

Parašytas: 21 Lie 2008, 13:06
Ramunė
Na, čia ne daržovės, bet...


Aštria varške įdaryti kepti obuoliai
4 obuolių
100 g varškės
1 kiaušinio
2 skiltelių česnako
0,5 svogūno
druskos
krapų
Obuolius nuplauname, nupjauname jų viršūnėles ir išimame sėklalizdžius.
Įdarui skirtą varškę pertriname per tinklelį, įmušame kiaušinį, suberiame kubeliais supjaustytą svogūno puselę, susmulkintas česnako skilteles, paskaniname druska bei krapais ir gerai išmaišome.
Šio varškės įdaro pridedame į obuolius. Juos sudedame į skardelę, įpilame 1 stiklinę vandens ir kepame 200° C temperatūros orkaitėje.
Prieš patiekdami papuošiame žalių krapų šakelėmis.

Parašytas: 03 Rgp 2008, 08:55
Ramunė
Vištiena ir ryžiais įdaryti agurkai

2 ilgi arba 6 vidutinio dydžio agurkai.
Salotoms:
1 stiklinė virtų ryžių, 200 g rūkytos vištienos,
1 stiklinė konservuotų kukurūzų, agurko minkštimo,
2 virti kiaušiniai, petražolių ir krapų šakelių,
3 šaukštai majonezo.
Agurkus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 6 cm aukščio gabalėliais. Aštriu peiliu išskobkite vidų, minkštimą palikdami salotoms. Dubenyje sumaišykite ryžius, kubeliais supjaustytą vištieną ir kiaušinius, kukurūzus, susmulkintą agurko minkštimą ir žalumynus, majonezą. Salotomis įdarykite agurkus ir papuoškite juos petražolių šakelėmis.

Parašytas: 30 Rgp 2008, 12:39
Ramunė
Įdaryti pomidorai

Nedidelių kietų pomidorų.

1 įdaras: konservuotų žirnelių, rūkyto kumpio (vietoj jo galima imti silkių ar kiaušinių), majonezo, prieskonių.

2 įdaras: virtų žuvų, majonezo, žalumynų, prieskonių.

3 įdaras: varškės, kiaušinis, majonezo, ridikėlių, druskos.

4 įdaras: virtų ryžių, majonezo, druskos, žalumynų.

Nupjaukite pomidorų viršų ir šaukšteliu išskobkite sėklas. Krėskite į vidų įdaro, uždenkite ir sudėkite ant salotų lapais arba petražolėmis išklotos lėkštės.

Parašytas: 30 Rgp 2008, 12:39
Ramunė
Pomidorais įdarytos bandelės

4 bandelės.

Įdarui:
200 g pomidorų, 40 g svogūnų,
2 kiaušiniai, 120 g sviesto,
200 ml pieno, aliejaus kepti.
Bandeles perpjaukite pusiau ir išgremžkite apatinių dalių minkštimą. Išmirkykite minkštimą piene, sumaišykite jį su susmulkintais ir apkeptais svogūnais bei pomidorais. Pilkite išplaktus kiaušinius ir viską apkepkite. Paruoštą įdarą krėskite į išskobtas bandelių puseles, tik prieš tai jas dar sudrėkinkite pienu. Uždenkite viršutine dalimi, aptepkite sviestu ir iškepkite.

Parašytas: 05 Rgs 2008, 06:38
Ramunė
Kepti pankoliai

300 g pankolių, 0,1 l daržovių sultinio, 0,1 l baltojo vyno, 1 lauro lapelis, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, pipirų, druskos, ½ citrinos, 40 g salami dešros.

3 panašaus dydžio pankolius nuvalyti, žaliąją dalį atidėti. Keptuvėje užvirinti alyvą, sumaišytą su daržovių sultiniu, baltuoju vynu, lauro lapeliu. Pankolius perpjauti išilgai į 4-6 dalis, dėti į keptuvę su skysčiu ir kepinti vidutinėje temperatūroje apie 15 min., kol jie pagels, suminkštės, bet ne per daug. Pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti keliais alyvos lašais, atvėsinti. Keptą pankolį dėti į plačią lėkštę, puošti perpjauta citrina, pankolio lapais, šalia išdėlioti šaltos ar pašildytos dešros griežinėlius. Toks pankolis skanus ir šaltas, ir pašildytas.

Apskritai pankolio gumbą ar žaliąją dalį nedideliais kiekiais galima dėti į visus mėsos, žuvies padažus, prieš tai pabandžius, ar priimtinas anyžiaus skonis.

Parašytas: 05 Rgs 2008, 07:57
silsta
Kai Ramunė šitiek receptukų mums pasuka, tai ir Duziki įdėta nuotrauka bus kaip tik ir man :oops:

Parašytas: 05 Rgs 2008, 09:36
Tutsi
nesupratau,ka cia norejei pasakyti :shock:

Parašytas: 05 Rgs 2008, 11:11
silsta
Va, tuoj paaiškinsiu. Kai pagal visus čia pateiktus receptus pradėsim gaminti skanumynus, greitai būsim apvalios kaip kukuliai (panašios į tą nuotraukikę) :lol:

Parašytas: 05 Rgs 2008, 11:14
Tutsi
aaaaaaa,dabar supratau :D :wink: