Puslapis 6 iš 7
Parašytas: 05 Rgs 2008, 16:24
Ramunė
Gero ir protingo žmogaus turi būti daaaaaug
Parašytas: 11 Rgs 2008, 16:42
Idėja
O aš cukiniją kepu labai paprastai. Ir svečius galima vaišinti nes gražiai lėkštėje atrodo.
Supjaustau cukiniją 3cm griežinėliais, išpjaunu sėklytes, lieka "baranka', dedu ant skardos, į vidų pridedu faršo kamuoliuką (su iškilimu) ir kepu orkaitėje kol iškepa mėsa. Neilgai, o prieš galą pabarstau tarkuotu fermentiniu sūriu. Skanumėlis, patiekti galima su kartu keptomis bulvėmis arba bulvėmis keptomis su lupenomis. Ir vaikai valgo.
Parašytas: 11 Rgs 2008, 16:47
aksele
gera ideja
Parašytas: 11 Rgs 2008, 17:13
Tutsi
o maniskiai jau purkstauja pries cukinijas
Parašytas: 11 Rgs 2008, 18:07
Forelle
O neperkepa cukinija? Vistiek faršas gana ilgokai keps, o jaunai cukinijai juk užtenka 10 min
Parašytas: 11 Rgs 2008, 18:46
Ramunė
Darau ir aš panašiai,o cukinijos pjaunu storiau, per pora pirštų
Ir viskas OK
Parašytas: 11 Rgs 2008, 19:47
Forelle
Jeigu per porą pirštų, tai tada gerai, nes kažkaip akyse stovi plonai apie 1-1,5 cm storio griežinėliai
Parašytas: 12 Rgs 2008, 06:36
Ramunė
Tokie sutiš, nes mėsa nespėja iškepti
Parašytas: 12 Rgs 2008, 08:56
Idėja
Neištiš, nes imu cukiniją didesnę, ne mažytę, kad visiems užtektų. Tokią tik iš daržo, parduotuvėse per mažos
Parašytas: 16 Rgs 2008, 06:33
Ramunė
Įdarytos žalios saldžiosios paprikos
5 žalios saldžiosios paprikos,
125 g ryžių, 2 dideli pomidorai,
75 g graikinių riešutų, svogūnas,
po 2 šaukštus razinų ir susmulkintų petražolių,
½ stiklinės vandens, 5 šaukštai aliejaus,
cukraus, druskos, pipirų.
Nupjauti saldžiųjų paprikų viršūnėles, išvalyti vidų. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, jame nedaug pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui suberti ir paskrudinti ryžius.
Tada suberti nuluptus, smulkiai supjaustytus pomidorus, sukapotus riešutus, razinas, supilti vandenį ir troškinti 15 min. Pagardinti prieskoniais ir dar virti 5 min. Galop įmaišyti petražoles.
Paruoštas saldžiąsias paprikas prikimšti įdaro ir uždengti nupjautomis viršūnėlėmis. Paprikas sudėti į ugniai atsparų riebalais pateptą indą, įpilti nedaug vandens, uždengti folija ir 25 min. kepti 180°C orkaitėje. Valgyti ataušusias.
Parašytas: 18 Rgs 2008, 18:27
zuikaite
Pagaminau ir jau suvalgiau, ir labai skaniai gavosi. kai bus nuotraukos ikeltos i kompiuteri, idesiu recepta i kaip kas gaminama.
Idarytos bulves
7 bulviu,
4 mazu desreliu,
astresnio skonio fermentinio surio gabaliukas,
bulviu prieskoniai,
dziovintas oreganas,
juodieji malti pipirai,
dziovinti malti svogunai,
3 arb. sauksteliai majonezo,
1 sauktelis keciupo,
1/2 sauktelio baltu krienu padazo,
tarkuotos mocarelos,
aliejaus skardai istepti.
* Bulves isvirti su lupenomis pasudytame vandenyje, siek tiek atvesinti. Perpjauti pusiau, vidu atsargiai isgremzti. Gremzenas palikti idarui.
* Supjaustyti desreles mazais gabaliukais, suri - kubeliai. Viska suberti i bulviu gremzenas. suberti prieskonius.
* Is majonezo, keciupo ir krienu padaryti padaza. Juo sumaisyti bulviu, surio, desreliu misini.
* Padaryta mase idaryti bulves, uzdeti tarkuoto mocarelos surio.
* Idarytas bulves sudeti i aliiejumi patepta skarda.
* Kepti iki 180º ikaitintoje orkaiteje kol graziai apskrus.
Skanaus!!!
Parašytas: 20 Rgs 2008, 08:02
Ramunė
Įdaryti pomidorai
6 dideli mėsingi pomidorai,
12 riekelių skrudinimo duonos,
150 g fermentinio sūrio,
4 šakelės rozmarino,
kiaušinis, 100 ml pieno,
druskos, pipirų.
Pomidorus perpjauti pusiau ir išimti minkštimą. Įdarui tarkuotą sūrį sumaišyti su sutrupintu batonu, susmulkintu rozmarinu, kiaušiniais, pienu ir prieskoniais. Paruošta mase įdaryti pomidorų puseles ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 15 min. 200 oC orkaitėje.
Parašytas: 20 Rgs 2008, 08:05
Ramunė
Įdaryti vištiena obuoliai
6 saldžiarūgščiai obuoliai, 70 g virtos vištienos,
50 g fermentinio sūrio,
po šaukštą susmulkintų svogūnų laiškų ar porų bei sukapotų graikinių riešutų,
šaukštelis sviesto arba aliejaus.
Susmulkintą vištieną, sūrį, svogūnus bei graikinius riešutus sumaišyti ir ta mase įdaryti išgremžtus obuolius. Obuolius aptepti sviestu ar aliejumi, kad kepant nesutrūkinėtų. Kepti 15 min. 180 oC orkaitėje.
Parašytas: 05 Spa 2008, 07:28
Ramunė
Bulvės įdarytos silkėmis
8 didelės vienodo dydžio bulvės
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai tirštos rūgščios grietinės
2 išmirkytų silkių filė
1 didelis svogūnas
1 šaukštas sukapotų svogūnų laiškų
1 kiaušinis
druskos, pipirų
Nušveistas ir nusausintas bulves subadyti šakute, sudėti ant skardos, įkišti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 min. Po to perpjauti jas išilgai pusiau ir šaukšteliu išduobti minkštimą. Sutrinti jį šakute, ištrinti su šaukštu grietinės, kiaušiniu, druska ir pipirais iki lygios, vientisos masės. Suberti smulkiai supjaustytą silkę ir svogūną bei sukapotus svogūnlaiškius ir gerai išmaišyti. Bulves įdaryti paruošta mase, sudėti į sviestu išteptą atsparų karščiui pusdubenį, pašlakstyti lydytu sviestu ir grietine, įdėti į karštą orkaitę ir kepinti apie 15 min.
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 11 Bal 2009, 18:49
Helle
Nors nemėgstu paprikų, bet skaniai skaitosi:
Įdaryta paprika
Raudonoji paprika,
250 g baravykų ar kitokių mėgstamų grybų,
svogūnas,
saujelė džiūvėsėlių,
150 ml grietinėlės,
pagal skonį druskos,
smulkintų petražolių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
sojos padažo,
šaukštas sviesto,
saujelė permezano
Papriką nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite viršūnėlę ir išimkite sėklytes. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, kol įgaus dailų auksinį atspalvį. Grybus nuplaukite, susmulkinkite, sumeskite į svogūnų masę, dar kelias minutes patroškinkite, suberkite džiūvėsėlius ir supilkite grietinėlę. Masę pasūdykite, paskaninkite pipirais, įpilkite šiek tiek sojų padažo, gerai išmaišykite ir įdarykite papriką. Ant viršaus berkite saujelę permezano. Kepkite 40 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 11 Bal 2009, 19:10
sinsan
nemegstu papriku, bet idaras manai tiktu ir kokiai kitai darzovei
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 11 Bal 2009, 19:18
Helle
Aš irgi taip pamaniau, nes taip pat paprikų nemėgstu...
Gal įdaras cukinijai tiktų
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 11 Bal 2009, 22:54
Tutsi
valioooo, dar viena nemegstanti papriku
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 12 Bal 2009, 13:28
Lilina
dabar skaitau to Roberto Sčesnavičiaus knygutę (kuris per BTV Roberto receptus vedė). nelabai jis man patiko kaip laidos vedėjas, bet knygutę pradeda patikt. tai vat jis rašo, kad produktų daugelis nemėgsta, kadangi esam prisirišė tik prie tam tikros produktų grupės. prie jų galima priprasti, valgant savaitė, kartą per dieną po nedidelį gabaliuką. Aišku tai aktualu labiau virėjams, nes jie turi ragauti ką gamina. bet manau kad pajusti būtent patiekalų iš tų produktų skonį, manyčiau galima pasistengti priprasti
labai norint aišku. Žodžiu , pamėgti nemėgstamą maistą - ūgdymo dalykas
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 12 Bal 2009, 13:35
Helle
Aš paprikų nemėgstu ne dėl to, kad esu prisirišus prie tam tikros grupės produktų
Esmė tame, kad po to, kai jos pavalgau man nemalonus jausmas skrandyje atsiranda, ypač kai suvalgau žalių, ta prasme nekeptų, paprikų... O Roberto laidos ir man nepatikdavo (gal dėl to, kad gaminti tada nemėgau)
Bet užtai dabar labai patinka Oliverio laidos, jose viskas taip paprasta, naudojami produktai neįmantrūs, ir pats Oliveris viską gražiai apipasakoja ir duoda patarimų...
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 12 Bal 2009, 16:25
Tutsi
va tas jausmas skrandyje ir man nepatinka
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 12 Bal 2009, 16:50
sinsan
nesu prisirisusi prie maisto, vat saldzia paprika galiu valgyti su keptais sumustiniais, pica, bet tu astriu ar karciu papriku neeeee, man kartumas nepatinka, nebent greifrukto
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 05 Rgs 2009, 11:39
pyp
Mūsų šiandienos pusryčiai
Pomidore keptas kiaušinis
1 kiaušinis
1 vidutinio dydžio pomidoras
druskos, šviežiai maltų pipirų
džiovinto raudonėlio
alyvuogių aliejaus
svogūnų laiškų
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pomidorui nupjaukite viršų, šiek tiek išskobkite vidaus minkštimą ir pabarstykite truputėliu druskos. Palaikykite 5 minutes ir nupilkite išsiskyrusias sultis. Į pomidoro vidų įbarstykite šviežiai maltų pipirų, raudonėlio, įmuškite kiaušinį, ant viršaus pabarstykite druska ir pipirais. Pomidorą aptepkite alyvuogių aliejumi. Kepkite 20-25 minutes arba kol kiaušinis pasidaro baltas. Iškepusį pabarstykite svogūnų laiškais. Tiekite su ruginės duonos riekele.
Saviškiui į pomidorus dar įdejau kepintos šokinės gabaliukų ir iškepus ja apibarsčiau.
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 05 Rgs 2009, 11:52
Forelle
Labai skanu
Aš tokį pat prie kiaušinių patiekalų įdėjus
Man dar labai patinka keptas paprikoje, tada kiaušinis ir jos aromato prisigeria
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 05 Rgs 2009, 12:02
pyp
Forelle rašė:Labai skanu
Aš tokį pat prie kiaušinių patiekalų įdėjus
Man dar labai patinka keptas paprikoje, tada kiaušinis ir jos aromato prisigeria
taip ir galvojau, kad taviskis cia receptas
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 05 Rgs 2009, 13:01
Forelle
Koks ksirtumas kieno, aš iš barakinių sužinojau
tik valgau su salotomis ir duona
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 05 Rgs 2009, 14:56
pyp
radau si recepta zemkes kulinarijos laboru knygutej...klasika pasirodo
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 05 Rgs 2009, 15:59
Forelle
pyp rašė:radau si recepta zemkes kulinarijos laboru knygutej...klasika pasirodo
Tai jau tikrai, viena komentaruose buvo parašius, kad nusižiūrėjus šį receptą iš senos prancūzų receptų knygos
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 05 Rgs 2009, 17:02
zivicib
superinis pomidoras!!!
Re: Įdarytos daržovės
Parašytas: 05 Rgs 2009, 23:14
sinsan
atrodo tai labai skaniai,tik as nelabai megeja keptu pomidoru ap pomidorieniu