Bulviniai patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Bulviniai patiekalai
Bulvės - idealus nepakeičiamas maisto produktas, tik jas reikia tinkamai paruošti. Jose yra beveik visų svarbių mineralų ir elementų, labai daug B grupės vitaminų. Bulvės nekaloringos (100g - 72 kcal) ir sočios. Daugelis šeimininkių bulves nuskuta ar nulupa, o juk kaip tik pačiose jų lupenose ir po plonytėmis luobelėmis yra daugybė mūsų organizmui būtinų mikroelementų, kurie padeda pasisavinti visas bulvėse esančias maistines medžiagas. Virtas, keptas bulves reikėtų valgyti su lupenomis, išskyrus pavasarį, kai bulvės apvysta ir sudygsta. Tada geriau nulupti. Žinoma, nereikėtų piktnaudžiauti keptomis, nes tukina aliejus, kuriame bulvės kepamos (kaloringumas padidėja dvigubai, o bulvių traškučių - keturgubai). Bulvėse stebėtinai daug vitamino C - suvalgę kelias bulves, jo gausite net pusę dienos normos. Šioje daržovėje esančios balastinės bei augalinės medžiagos saugo nuo vėžio. Neišmeskite šaltų virtų bulvių - jose yra vadinamo atspariojo krakmolo, kuris padeda naikinti vėžio ląsteles
- Prikabinti failai
-
- 1151659184_potatoe.jpg (17.88 KiB) Peržiūrėta 15938 karus(ų)
O čia puslapis, kuriame radau šią informaciją http://www.lass.lt/mz/200409/str20.htm
Parašiau, kad negalvotumėt, kad aš kokia kopijantė
Parašiau, kad negalvotumėt, kad aš kokia kopijantė
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
mes ir negalvosim ,kaip uzsinorejau svilpikuHazel rašė:O čia puslapis, kuriame radau šią informaciją http://www.lass.lt/mz/200409/str20.htm
Parašiau, kad negalvotumėt, kad aš kokia kopijantė
Aš jų niekada negaminu specialiai, darau tik kai lieka bulvių...tutsi rašė:mes ir negalosim ,kaip uzsinorejau svilpikuHazel rašė:O čia puslapis, kuriame radau šią informaciją http://www.lass.lt/mz/200409/str20.htm
Parašiau, kad negalvotumėt, kad aš kokia kopijantė
Reikėtų parašyti, kad būtų vietoje
Čičinsko kepsnys
http://www.sintagma.lt/u/renata/recepta ... 65003B4AA1
aišku, produktų kiekį reikėtų susimažinti, nebent norisi DAUG...
Čičinsko kepsnys
http://www.sintagma.lt/u/renata/recepta ... 65003B4AA1
aišku, produktų kiekį reikėtų susimažinti, nebent norisi DAUG...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Silkių apkepas su bulvėmis ir kopūstais
3 silkių filė,
6 virtos bulvės,
2 svogūnai,
0,5 litro raugintų kopūstų,
0,5 stiklinės aliejaus,
1 stiklinė grietinės,
druskos.
Sikles supjaustyti gabalėliais. Kopūstus, pakepintus svogūnus patroškinti aliejusje su trupučiu vandens. Bulves supjaustyti griežinėliais, apkrepinti.
Sluoksniais į skardą :
bulvės-silkė-kopūstai. Viską užpilame grietine, sumaišyta su druska. kepame apie 20 min.
Nebandžiau pati, bet receptas gan egzotiškas
3 silkių filė,
6 virtos bulvės,
2 svogūnai,
0,5 litro raugintų kopūstų,
0,5 stiklinės aliejaus,
1 stiklinė grietinės,
druskos.
Sikles supjaustyti gabalėliais. Kopūstus, pakepintus svogūnus patroškinti aliejusje su trupučiu vandens. Bulves supjaustyti griežinėliais, apkrepinti.
Sluoksniais į skardą :
bulvės-silkė-kopūstai. Viską užpilame grietine, sumaišyta su druska. kepame apie 20 min.
Nebandžiau pati, bet receptas gan egzotiškas
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvių kotletai su fermentiniu sūriu
6 virtos maltos bulvės atrba bulvių košė,
1 riekė juodos duonos,
2 kiaušiniai,
4-5 šaukštai tarkuoto sūrio,
druskos, aliejaus, bulvių prieskonių.
Bulves ar košę sumaišyti su pakepintais duonos trupiniais, sūriu, prieskoniais, 1 kiaušiniu. gerai išminkyti ir formuoti kotlečiukus ( forma nesvarbu - galima ir širdutes, mėnuliukus). Juos pavolioti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepti keptuvėje arba virti kaip spurgas.
galima valgyti vienus su varškės dažinuku, spirgučiais; galima kaip garnyrą prie mėsos.
Fermentinį sūrį galiūma keisti varškės sūriu arba ir varške.
6 virtos maltos bulvės atrba bulvių košė,
1 riekė juodos duonos,
2 kiaušiniai,
4-5 šaukštai tarkuoto sūrio,
druskos, aliejaus, bulvių prieskonių.
Bulves ar košę sumaišyti su pakepintais duonos trupiniais, sūriu, prieskoniais, 1 kiaušiniu. gerai išminkyti ir formuoti kotlečiukus ( forma nesvarbu - galima ir širdutes, mėnuliukus). Juos pavolioti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepti keptuvėje arba virti kaip spurgas.
galima valgyti vienus su varškės dažinuku, spirgučiais; galima kaip garnyrą prie mėsos.
Fermentinį sūrį galiūma keisti varškės sūriu arba ir varške.
SŪRIOS BULVIŲ LAZDELĖS
4 bulvės
250g miltų
2 kiaušiniai
250g sviesto
kmynų
druskos
Iš virtų ir gerai sutrintų bulvių, ištirpinto sviesto, miltų, kiaušinių ir druskos sumaišyti tešlą. Kočioti piršto storumo ritinėliais ir pjaustyti maždaug 10cm ilgio pagaliukais. Sudėti į skardą, patepti kiaušiniu, pabarstyti kmynais ir druska. Kepti kol pagels.
4 bulvės
250g miltų
2 kiaušiniai
250g sviesto
kmynų
druskos
Iš virtų ir gerai sutrintų bulvių, ištirpinto sviesto, miltų, kiaušinių ir druskos sumaišyti tešlą. Kočioti piršto storumo ritinėliais ir pjaustyti maždaug 10cm ilgio pagaliukais. Sudėti į skardą, patepti kiaušiniu, pabarstyti kmynais ir druska. Kepti kol pagels.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Skanumerope87 rašė:SŪRIOS BULVIŲ LAZDELĖS
4 bulvės
250g miltų
2 kiaušiniai
250g sviesto
kmynų
druskos
Iš virtų ir gerai sutrintų bulvių, ištirpinto sviesto, miltų, kiaušinių ir druskos sumaišyti tešlą. Kočioti piršto storumo ritinėliais ir pjaustyti maždaug 10cm ilgio pagaliukais. Sudėti į skardą, patepti kiaušiniu, pabarstyti kmynais ir druska. Kepti kol pagels.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulviniai sausainiai su marmeladu
500 g virtų bulvių,
100g miltų,
10 g cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštelis cinamono, maltos citrinos žievelės, tiršto marmelado, aliejaus.
Bulves sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su miltais ir visais kitais produktais. Iškočioti 1 cm lakštą, išspausti sausainius ir iškepti. Iškeptus aptepti marmeladu ir suklijuoti poromis.
500 g virtų bulvių,
100g miltų,
10 g cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštelis cinamono, maltos citrinos žievelės, tiršto marmelado, aliejaus.
Bulves sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su miltais ir visais kitais produktais. Iškočioti 1 cm lakštą, išspausti sausainius ir iškepti. Iškeptus aptepti marmeladu ir suklijuoti poromis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvių keksas
500 virtų ir sutrintų bulvių,
5 kiaušiniai,
1,5 stiklinės cukraus,
100 gskaldytų riešutų,
4 šaukštai kakavos,
šaukštas aliejaus,
2 šaukšteliai van. cukraus, sodos.
Trynius išsukti su cukrumi ir kakava, suberti tarkuotus riešutus, bulves, plaktus baltymus ir kitus priedus. kepti apie 1 val.
P.S. Paskutiniai receptai tik nurašyti. Gal kuri išbandysit.
500 virtų ir sutrintų bulvių,
5 kiaušiniai,
1,5 stiklinės cukraus,
100 gskaldytų riešutų,
4 šaukštai kakavos,
šaukštas aliejaus,
2 šaukšteliai van. cukraus, sodos.
Trynius išsukti su cukrumi ir kakava, suberti tarkuotus riešutus, bulves, plaktus baltymus ir kitus priedus. kepti apie 1 val.
P.S. Paskutiniai receptai tik nurašyti. Gal kuri išbandysit.