Įvairios salotos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos "Margumėlis"
1 ilgas agurkas
2 morkos (jei mažos - 6)
1 obuolys
20-25 ridikėliai
1 svogūnas
20 lapelių rūgštynių
Padažui:
4-5 šaukštai grietinės
2 skiltelės česnako
druska
Agurką, morkas, obuolį ir svogūną supjaustome kubeliais.
Rūgštynes supjaustome juostelėmis.
Ridikėlius - griežinėliais.
Viską sudedame į dubenį.
Padažui į grietinę suberiame susmulkintas česnako skilteles ir druskos.
Išmaišome ir šiuo padažu užpilame salotas.
Viską sumaišome ir paliekame 15 minučių.
Tik tuomet patiekiame.
1 ilgas agurkas
2 morkos (jei mažos - 6)
1 obuolys
20-25 ridikėliai
1 svogūnas
20 lapelių rūgštynių
Padažui:
4-5 šaukštai grietinės
2 skiltelės česnako
druska
Agurką, morkas, obuolį ir svogūną supjaustome kubeliais.
Rūgštynes supjaustome juostelėmis.
Ridikėlius - griežinėliais.
Viską sudedame į dubenį.
Padažui į grietinę suberiame susmulkintas česnako skilteles ir druskos.
Išmaišome ir šiuo padažu užpilame salotas.
Viską sumaišome ir paliekame 15 minučių.
Tik tuomet patiekiame.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištienos ir braškių-špinatų salotos
4 vištienos krūtinėlės (filė)
8 puodeliai špinatų, susmulkintų vieno kasnio gabalėliais
1 puodelis braškių, be kotelių ir perpjautų pusiau
0,25 puodelio susmulkinto Gorgonzola sūrio
0,25 puodelio susmulkintų graikiškųjų riešutų
Braškių užpilas:
3 šaukštai obuolių sulčių
2 šaukštai pertrintų per sietelį braškių
2 šaukštai vyno acto
1. Nedideliame dubenyje sumaišykite užpildo produktus iki vientisos masės; atidėkite.
2. Didelę keptuvę pašlakstykite aliejumi, įkaitinkite virš vidutinės-didelės ugnies. Kepkite vištieną nuo 15 iki 20 minučių, kartą apversdami, iki įpjovus bėgs skaidrus skystis. Perdėkite vištieną ant pjaustymo lentos.
3. Supilkite užpilą į keptuvę, gerai išmaišykite.
4. Supjaustykite vištieną gabaliukais. Padalinkite špinatus į 4 lėkštes. Ant viršaus sudėkite vištienos gabaliukus, braškes ir užbarstykite sūrio. Pašlakstykite užpilu. Užberkite graikinių riešutų.
4 vištienos krūtinėlės (filė)
8 puodeliai špinatų, susmulkintų vieno kasnio gabalėliais
1 puodelis braškių, be kotelių ir perpjautų pusiau
0,25 puodelio susmulkinto Gorgonzola sūrio
0,25 puodelio susmulkintų graikiškųjų riešutų
Braškių užpilas:
3 šaukštai obuolių sulčių
2 šaukštai pertrintų per sietelį braškių
2 šaukštai vyno acto
1. Nedideliame dubenyje sumaišykite užpildo produktus iki vientisos masės; atidėkite.
2. Didelę keptuvę pašlakstykite aliejumi, įkaitinkite virš vidutinės-didelės ugnies. Kepkite vištieną nuo 15 iki 20 minučių, kartą apversdami, iki įpjovus bėgs skaidrus skystis. Perdėkite vištieną ant pjaustymo lentos.
3. Supilkite užpilą į keptuvę, gerai išmaišykite.
4. Supjaustykite vištieną gabaliukais. Padalinkite špinatus į 4 lėkštes. Ant viršaus sudėkite vištienos gabaliukus, braškes ir užbarstykite sūrio. Pašlakstykite užpilu. Užberkite graikinių riešutų.
Avokadai su krevetėmis ir ananasais
200 g valytų krevečių,1 avokado, 100 g konservuotų ananasų, 4 valg. šaukštų natūralaus jogurto, žalumynų papuošimui
Virtas nuvalytas krevetes supjaustome gabaliukais. Avokadą perpjauname per pusę, pašaliname kauliuką, supjaustome minkštimą aštriu peiliu ir pašaliname jį. Gauname porą avokadų dubenėlių.Minkštimą labai smulkiai supjaustome, sudedame konservuotus ananasus ir krevetes. Pasūdome, užpilame jogurtu ir sumaišome. Sudedame į avokadų puseles, papuošiame žalumynais.
200 g valytų krevečių,1 avokado, 100 g konservuotų ananasų, 4 valg. šaukštų natūralaus jogurto, žalumynų papuošimui
Virtas nuvalytas krevetes supjaustome gabaliukais. Avokadą perpjauname per pusę, pašaliname kauliuką, supjaustome minkštimą aštriu peiliu ir pašaliname jį. Gauname porą avokadų dubenėlių.Minkštimą labai smulkiai supjaustome, sudedame konservuotus ananasus ir krevetes. Pasūdome, užpilame jogurtu ir sumaišome. Sudedame į avokadų puseles, papuošiame žalumynais.
Pievagrybių salotos
200g pievagrybių,
70g juodųjų alyvų,
2 pomidorų,
1/3 poro,
2 šaukštų
citrinų sulčių,
trupučio aliejaus,
druskos, pipirų.
Pievagrybius susmulkiname, pomidorus supjaustome kubeliais, porus - griežinėliais. Įdedame juodųjų alyvų. Citrinų sultis sumaišome su aliejumi, druska, pipirais ir užpilame ant salotų. Puošiame petražolėmis
200g pievagrybių,
70g juodųjų alyvų,
2 pomidorų,
1/3 poro,
2 šaukštų
citrinų sulčių,
trupučio aliejaus,
druskos, pipirų.
Pievagrybius susmulkiname, pomidorus supjaustome kubeliais, porus - griežinėliais. Įdedame juodųjų alyvų. Citrinų sultis sumaišome su aliejumi, druska, pipirais ir užpilame ant salotų. Puošiame petražolėmis
SLUOKSNIUOTOS SALOTOS (šaltinis www.good-cook.ru)
Virta kiauliena 200 gr.
Virta vistiena - 200 gr. (as dejau vien vistiena kepta),
Pievagrybiai - apie 300 gr.
Svogunai - 2 vnt.
Virtos morkos - 2 vnt.
Paprika - 1 vnt.
Rauginti arba marinuoti agurkai - 2 vnt.
Zalumynai (krapai ir petrazoles),
Aliejus, majonezas.
Mesa supjaustyti plonais "šiaudeliais". Ant aliejaus atskirai pakepinti morkas, svogunus, grybus. Atvesinti. Agurkus ir paprika irgi supjaustyti "šiaudeliais". Žalumynus susmulkinti. Viska dedam sluoksniais. Aš į dubeni gilesni iklojau maistine plevele. Kai viska susluoksniavau vis pertepant majonezu, uždengiau nuo kraštų likusia plevele ir i šaldytuvą. Per nakti pabuvo ten, o pries duodant ant stalo atsargiai apverčiau ant lėkštės, nuėmiau plėvelę ir... Skanaus!
Virta kiauliena 200 gr.
Virta vistiena - 200 gr. (as dejau vien vistiena kepta),
Pievagrybiai - apie 300 gr.
Svogunai - 2 vnt.
Virtos morkos - 2 vnt.
Paprika - 1 vnt.
Rauginti arba marinuoti agurkai - 2 vnt.
Zalumynai (krapai ir petrazoles),
Aliejus, majonezas.
Mesa supjaustyti plonais "šiaudeliais". Ant aliejaus atskirai pakepinti morkas, svogunus, grybus. Atvesinti. Agurkus ir paprika irgi supjaustyti "šiaudeliais". Žalumynus susmulkinti. Viska dedam sluoksniais. Aš į dubeni gilesni iklojau maistine plevele. Kai viska susluoksniavau vis pertepant majonezu, uždengiau nuo kraštų likusia plevele ir i šaldytuvą. Per nakti pabuvo ten, o pries duodant ant stalo atsargiai apverčiau ant lėkštės, nuėmiau plėvelę ir... Skanaus!
- Prikabinti failai
-
- 16e528a7108b.jpg (42.95 KiB) Peržiūrėta 4342 karus(ų)
BULVIŲ SALOTOS:
2 virtos bulvės,
maža dėžutė konservuotų žirnelių,
saliero (nedėjau, nes tuo metu neturėjau),
2 rauginti arba marinuoti agurkėliai,
200 gr. virtos arba rūkytos liesos mėsos,
majonezas,
4 virti kiaušiniai,
petražolės, krapai (žali),
druska, pipirai pagal skonį.
Visus produktus supjaustyti kubeliais, sudėti žirnalius, sumaišyti su majonezu.Sudėti prieskonius, jei reikės. Sudėti masę į porcijinius salotų indelius. Nuplauti petražoles, ir lapelių prismaigstyti į indelius, padaryti "pievelę". Kaip parodyta paveikslėlyje, iš kiaušinių sumeistravoti zuikučius ir patupdyti ant salotų. Gražu, labai tinka vaikų baliams
2 virtos bulvės,
maža dėžutė konservuotų žirnelių,
saliero (nedėjau, nes tuo metu neturėjau),
2 rauginti arba marinuoti agurkėliai,
200 gr. virtos arba rūkytos liesos mėsos,
majonezas,
4 virti kiaušiniai,
petražolės, krapai (žali),
druska, pipirai pagal skonį.
Visus produktus supjaustyti kubeliais, sudėti žirnalius, sumaišyti su majonezu.Sudėti prieskonius, jei reikės. Sudėti masę į porcijinius salotų indelius. Nuplauti petražoles, ir lapelių prismaigstyti į indelius, padaryti "pievelę". Kaip parodyta paveikslėlyje, iš kiaušinių sumeistravoti zuikučius ir patupdyti ant salotų. Gražu, labai tinka vaikų baliams
- Prikabinti failai
-
- kart_salat_zai.jpg (12.59 KiB) Peržiūrėta 4323 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Karibų salotos
¼ stiklinės aliejaus
2 valgomieji šaukštai žaliosios citrinos sulčių
½ arbatinio šaukštelio druskos
½ arbatinio šaukštelio cukraus
¼ arbatinio šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
2 vidutinio dydžio agurkai
2 dideli pomidorai
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
Sumaišyti aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus ir cukrų. Daržoves supjaustyti storais gabalais, užpilti marinatu ir palaikyti 15 minučių. Agurkus kepti ant grotelių po 1 min iš kiekvienos pusės, pridėti pomidorus ir kepti dar 2 minutes. Iškepusias daržoves pašlakstyti marinatu ir pabarstyti svogūnų laiškais.
¼ stiklinės aliejaus
2 valgomieji šaukštai žaliosios citrinos sulčių
½ arbatinio šaukštelio druskos
½ arbatinio šaukštelio cukraus
¼ arbatinio šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
2 vidutinio dydžio agurkai
2 dideli pomidorai
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
Sumaišyti aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus ir cukrų. Daržoves supjaustyti storais gabalais, užpilti marinatu ir palaikyti 15 minučių. Agurkus kepti ant grotelių po 1 min iš kiekvienos pusės, pridėti pomidorus ir kepti dar 2 minutes. Iškepusias daržoves pašlakstyti marinatu ir pabarstyti svogūnų laiškais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos su sūriu ir kumpiu
200 g kietojo sūrio,
4 salierų stiebai,
200 g rūkyto kumpio,
1 raudonoji saldžioji paprika,
1 gūželė lapinių salotų,
žiupsnelis petražolių,
3 šaukštai majonezo,
1 šaukštas aliejaus,
1 šaukštas vyno acto,
druskos pagal skonį.
Raudonąją papriką nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau. Pašalinkite sėklas. Supjaustykite kvadratėliais.Nuplaukite salotų lapus ir nusausinkite ant popierinės servetėlės. Kelis salotų lapus sudėkite ant gilios salotinės dugno. Likusius salotų lapus smulkiai suplėšykite. Sūrį ir rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais. Salierų stiebus supjaustykite griežinėliais. Petražoles nuplaukite, nudžiovinkite ant popierinės servetėlės. Keletą petražolės šakelių palikite papuošimui, o likusias - supjaustykite. Pikantiškam padažui aliejų, vyno actą ir majonezą išplakite iki vientisos masės. Druskos įberkite pagal skonį. Pusę padažo įpilkite į salotinę.Sluoksniais išdėliokite raudonuosius pipirus, petražoles, sūrį, rūkytą kumpį ir salierus. Užpilkite likusiu padažu ir padėkite į šaldytuvą 30 min., kad padažas įsigertų į salotas.
Prieš patiekiant, salotas papuoškite petražolėmis.
Patarimas: petražolės taps aromatingesnės, jeigu nuplausite jas karštu vandeniu ir supjaustysite tik prieš patiekiant patiekalą.
200 g kietojo sūrio,
4 salierų stiebai,
200 g rūkyto kumpio,
1 raudonoji saldžioji paprika,
1 gūželė lapinių salotų,
žiupsnelis petražolių,
3 šaukštai majonezo,
1 šaukštas aliejaus,
1 šaukštas vyno acto,
druskos pagal skonį.
Raudonąją papriką nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau. Pašalinkite sėklas. Supjaustykite kvadratėliais.Nuplaukite salotų lapus ir nusausinkite ant popierinės servetėlės. Kelis salotų lapus sudėkite ant gilios salotinės dugno. Likusius salotų lapus smulkiai suplėšykite. Sūrį ir rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais. Salierų stiebus supjaustykite griežinėliais. Petražoles nuplaukite, nudžiovinkite ant popierinės servetėlės. Keletą petražolės šakelių palikite papuošimui, o likusias - supjaustykite. Pikantiškam padažui aliejų, vyno actą ir majonezą išplakite iki vientisos masės. Druskos įberkite pagal skonį. Pusę padažo įpilkite į salotinę.Sluoksniais išdėliokite raudonuosius pipirus, petražoles, sūrį, rūkytą kumpį ir salierus. Užpilkite likusiu padažu ir padėkite į šaldytuvą 30 min., kad padažas įsigertų į salotas.
Prieš patiekiant, salotas papuoškite petražolėmis.
Patarimas: petražolės taps aromatingesnės, jeigu nuplausite jas karštu vandeniu ir supjaustysite tik prieš patiekiant patiekalą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Konservuotų salierų salotos su fermentiniu sūriu
300 g konservuotų salierų
200 g fermentinio sūrio
3 šaukštai konservuotų žaliųjų žirnelių
1 virta arba konservuota morka
petražolių
3 šaukštai majonezo
2 šaukštai garstyčių
Fermentinį sūrį sutarkuojame burokine trintuve arba supjaustome smulkiais šiaudeliais, morką supjaustome griežinėliais.Į salotinių dugną dedame sūrį, po to salierus, morkų griežinėlius, užpilame majonezo, sumaišyto su garstyčiomis, užberiame žirnelių.Salotas puošiame petražolėmis ir patiekiame.
300 g konservuotų salierų
200 g fermentinio sūrio
3 šaukštai konservuotų žaliųjų žirnelių
1 virta arba konservuota morka
petražolių
3 šaukštai majonezo
2 šaukštai garstyčių
Fermentinį sūrį sutarkuojame burokine trintuve arba supjaustome smulkiais šiaudeliais, morką supjaustome griežinėliais.Į salotinių dugną dedame sūrį, po to salierus, morkų griežinėlius, užpilame majonezo, sumaišyto su garstyčiomis, užberiame žirnelių.Salotas puošiame petražolėmis ir patiekiame.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pikantiška mišrainė
1 stiklinė virtų pupelių
1 stiklinė žaliųjų žirnelių
2 švieži agurkai
50 g graikiškų riešutų
200 g majonezo
50 g džiovintų abrikosų
Stiklinę virtų pupelių išpilti į mišrainei skirtą indą, pašlakstyti alyvų aliejumi, toliau dėti sluoksnį smulkiais kubeliais supjaustytų agurkų, nuplikytų graikiškų riešutų ir apipilti majonezu.Viršų apiberti nuplikytais džiovintais abrikosais.5-6 val. palaikyti šaldytuve ir patiekti.
1 stiklinė virtų pupelių
1 stiklinė žaliųjų žirnelių
2 švieži agurkai
50 g graikiškų riešutų
200 g majonezo
50 g džiovintų abrikosų
Stiklinę virtų pupelių išpilti į mišrainei skirtą indą, pašlakstyti alyvų aliejumi, toliau dėti sluoksnį smulkiais kubeliais supjaustytų agurkų, nuplikytų graikiškų riešutų ir apipilti majonezu.Viršų apiberti nuplikytais džiovintais abrikosais.5-6 val. palaikyti šaldytuve ir patiekti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rūgštynių ir morkų salotos
150 g rūgštynių, 2 morkos,
1 obuolys, 1/2 galvutės svogūno,
1 raugintas agurkas,
1/3 stiklinės aliejaus, krapų,
ridikėlių pagal skonį.
Rūgštynių lapus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Morkas, obuolį ir svogūnus sutarkuokite smulkia trintuve. Paskui viską sumaišykite ir sudėkite šiaudeliais pjaustytą raugintą agurką. Salotas pagardinkite aliejumi, dar kartą išmaišykite, sudėkite į salotinę ir papuoškite ridikėlių griežinėliais bei krapais.
150 g rūgštynių, 2 morkos,
1 obuolys, 1/2 galvutės svogūno,
1 raugintas agurkas,
1/3 stiklinės aliejaus, krapų,
ridikėlių pagal skonį.
Rūgštynių lapus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Morkas, obuolį ir svogūnus sutarkuokite smulkia trintuve. Paskui viską sumaišykite ir sudėkite šiaudeliais pjaustytą raugintą agurką. Salotas pagardinkite aliejumi, dar kartą išmaišykite, sudėkite į salotinę ir papuoškite ridikėlių griežinėliais bei krapais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Viengungės užkandėlė
2 avokadai
2 pomidorai arba
2 rauginti agurkai
2-3 skiltelės česnako
0,5 citrinos
pipirų,druskos
majonezo
Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Sukapokite smulkiais kubeliais.Pomidorus arba agurkus irgi susmulkinkite.Citriną supjaustykite griežinėliais ir juos susmulkinkite trikampėliais - pagal vidinį griežinėlių raštą.Susmulkintus vaisius ir daržoves suberkite į dubenį, užbarstykite sutrintais česnakais, pipirais, druska.Uždėkite majonezo ir išmaišykite.Gautą užkandėlę galima tepti ant duonos arba patiekti į stalą salotinėje.
Nesu avokado mėgėja, bet... Ar čia tiktų raugintas agurkas? Gal geriau jį pakeisti šviežiu?
2 avokadai
2 pomidorai arba
2 rauginti agurkai
2-3 skiltelės česnako
0,5 citrinos
pipirų,druskos
majonezo
Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Sukapokite smulkiais kubeliais.Pomidorus arba agurkus irgi susmulkinkite.Citriną supjaustykite griežinėliais ir juos susmulkinkite trikampėliais - pagal vidinį griežinėlių raštą.Susmulkintus vaisius ir daržoves suberkite į dubenį, užbarstykite sutrintais česnakais, pipirais, druska.Uždėkite majonezo ir išmaišykite.Gautą užkandėlę galima tepti ant duonos arba patiekti į stalą salotinėje.
Nesu avokado mėgėja, bet... Ar čia tiktų raugintas agurkas? Gal geriau jį pakeisti šviežiu?
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mėlynųjų salotų lapų salotos
1 salotų gūžė
1 mėlynasis svogūnas
5-6 ridikėliai
5-6 marinuoti pievagrybiai
2 šaukštai saulėgrąžų branduolių
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas vandens
druskos,pipirų
Svogūnus ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname pievagrybius, įberiame saulėgrąžų branduolių, išmaišome ir užpilame padažu, pagamintu iš citrinų sulčių, vandens, aliejaus, druskos ir pipirų.Salotas sudedame ant lėkštėse išdėliotų salotų lapų.
1 salotų gūžė
1 mėlynasis svogūnas
5-6 ridikėliai
5-6 marinuoti pievagrybiai
2 šaukštai saulėgrąžų branduolių
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas vandens
druskos,pipirų
Svogūnus ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname pievagrybius, įberiame saulėgrąžų branduolių, išmaišome ir užpilame padažu, pagamintu iš citrinų sulčių, vandens, aliejaus, druskos ir pipirų.Salotas sudedame ant lėkštėse išdėliotų salotų lapų.