Pyragai su avietėmis, mėlynėmis ir kitomis uogomis
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Pyragai su avietėmis, mėlynėmis ir kitomis uogomis
KOKOSINIS AVIEČIŲ PYRAGAS
Tešla: 250 gsviesto
0,5 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės miltų
druskos
sodos ar kepimo miltelių
vanilinio cukraus
1 stiklinė kokoso drožlių
Įdaras: 1 kg varškės
250g grietinės
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
400g aviečių
Sumaišyti miltus,druską, sodą, van. cukrų ir kokoso drožles. Įminkyti ten sviestą bei cukrų ir išmaišyti,kad pasidarytų trupininga tešla.Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sumaišyti varškę, grietinę, su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplaktus kiaušinius. Ištrupinti tris ketvirtąsias tešlos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Supilti varškės masę. Apdėti avietėmis. Ištrupinti ant viršaus likusią trupiningą tešlą.Kepti apie 30 minučių. Ataušinti ir tada pjaustyti.
Tešla: 250 gsviesto
0,5 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės miltų
druskos
sodos ar kepimo miltelių
vanilinio cukraus
1 stiklinė kokoso drožlių
Įdaras: 1 kg varškės
250g grietinės
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
400g aviečių
Sumaišyti miltus,druską, sodą, van. cukrų ir kokoso drožles. Įminkyti ten sviestą bei cukrų ir išmaišyti,kad pasidarytų trupininga tešla.Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sumaišyti varškę, grietinę, su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplaktus kiaušinius. Ištrupinti tris ketvirtąsias tešlos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Supilti varškės masę. Apdėti avietėmis. Ištrupinti ant viršaus likusią trupiningą tešlą.Kepti apie 30 minučių. Ataušinti ir tada pjaustyti.
Paskutinį kartą redagavo janrri 09 Lie 2007, 10:20, redaguota 1 kartą(us).
MĖLYNIŲ PYRAGAS
Paplotis: 2,5 stiklinės miltų, šaukštelis kepimo moltelių, žiupsnelis druskos, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus,250 g kambario temperatūros sviesto, 1,5 stiklinės cukraus, 2 kiaušiniai,1 stiklinė pieno. 2 litrai mėlynių.
Viršus: 2,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės cukraus (galima rudojo),2 šaukšteliai cinamono, 200 g sviesto.
Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių. Sumaišyti išsijotus miltus, kkepimo miltelius,druską ir vanilinį cukrų. Išsukti sviestą ir vanilinį cukrų iki purumo.Įmušti, nuolat plakant,vieną po kito kiaušinius, suberti miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Į masę dalimis supilti pieną ir maišyti kol masė taps vientisa. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Tešlą paskleisti ant kepanuoju popieriumi išklotos skardos.Trupinius pasidaryti taip: sumaišyti miltus,cukrų, cinamoną. Sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir išminkyti iki trupiningos masės. Ištrupinti ją ant pyrago ir kepti apie 1 valandą. Ataušinti.
Paplotis: 2,5 stiklinės miltų, šaukštelis kepimo moltelių, žiupsnelis druskos, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus,250 g kambario temperatūros sviesto, 1,5 stiklinės cukraus, 2 kiaušiniai,1 stiklinė pieno. 2 litrai mėlynių.
Viršus: 2,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės cukraus (galima rudojo),2 šaukšteliai cinamono, 200 g sviesto.
Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių. Sumaišyti išsijotus miltus, kkepimo miltelius,druską ir vanilinį cukrų. Išsukti sviestą ir vanilinį cukrų iki purumo.Įmušti, nuolat plakant,vieną po kito kiaušinius, suberti miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Į masę dalimis supilti pieną ir maišyti kol masė taps vientisa. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Tešlą paskleisti ant kepanuoju popieriumi išklotos skardos.Trupinius pasidaryti taip: sumaišyti miltus,cukrų, cinamoną. Sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir išminkyti iki trupiningos masės. Ištrupinti ją ant pyrago ir kepti apie 1 valandą. Ataušinti.
Tikrai, nemeluoju, gavosi labai švelniai rožinė tešla, kol dar buvo neiškepusi ir dažų skonis jautėsitutsi rašė:kokoso drozles nudaze tešla Tada tu jas pries dedant nuplaukLigita rašė:Bet aš bijau, kad gali nudažyti tešlą ir nebelabai gražus bus. Kažkada jau taip buvo nutikę...
Manai, kad taip lengvai plausis? Gal geriau tikrai nulėksiu į parduotuvę. O rožines drožles paliksiu papuošimui.
Tirai tikiu, kad labai skanu. Bet pagalvojau, kad ganėtinai brangiai išeina šis pyragas(vien mėlynėm 20lt tektų pakloti).janrri rašė:MĖLYNIŲ PYRAGAS
Paplotis: 2,5 stiklinės miltų, šaukštelis kepimo moltelių, žiupsnelis druskos, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus,250 g kambario temperatūros sviesto, 1,5 stiklinės cukraus, 2 kiaušiniai,1 stiklinė pieno. 2 litrai mėlynių.
Viršus: 2,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės cukraus (galima rudojo),2 šaukšteliai cinamono, 200 g sviesto.
Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių. Sumaišyti išsijotus miltus, kkepimo miltelius,druską ir vanilinį cukrų. Išsukti sviestą ir vanilinį cukrų iki purumo.Įmušti, nuolat plakant,vieną po kito kiaušinius, suberti miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Į masę dalimis supilti pieną ir maišyti kol masė taps vientisa. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Tešlą paskleisti ant kepanuoju popieriumi išklotos skardos.Trupinius pasidaryti taip: sumaišyti miltus,cukrų, cinamoną. Sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir išminkyti iki trupiningos masės. Ištrupinti ją ant pyrago ir kepti apie 1 valandą. Ataušinti.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
versk,labai noriu kokio pyrago is mielines teslos,ar bandeliu kokiu Jau savo knygose pasimeciau,nebezinau ko noriuLigita rašė:Tu apie pyragus kalbi? Ar apie mėsiškus patiekalus? Galiu praversti savo knygą, pasiūlyčiau ką nors.tutsi rašė:aisku,jos neprapuls O as va niekaip neismastau,ka cia skanaus sendien iskepus padekit kolektyvas
Radau vieną tikrai gerą receptą (bent jau man jis atrodo tikrai geras), tik bėda ta, kad aguonas reikia mirkyti 12 val.
Dar tokį vieną radau, parašysiu sutrumpintai. (Nors ištikrųjų nieko įspūdingo). Bandelės su varške:450g miltų, 100g cukraus, 100g sviesto, 2kiaušiniai, 0.25 l pieno, 30g mielių, truputis vanilės. Varškės įdarui: 300g riebios varškės, kiaušinis, 100g cukraus, razinų. Pagaminama tešla(nerašysiu viso proceso ), iškočiojama stačiakampiu papločiu. Ant jo sudedamas įdaras (ištrinta varškė išsukama su cukrumi, razinomis, kiaušiniu). Visas paplotis supjaustomas kvadratėliais (jų kraštai užriečiami). Jie sudedami į riebalais išteptą skardą ir pakildinami. Paskui aptepama išplaktu kiaušiniu ir kapama vidutinio karštumo orkaitėje.
Dar tokį vieną radau, parašysiu sutrumpintai. (Nors ištikrųjų nieko įspūdingo). Bandelės su varške:450g miltų, 100g cukraus, 100g sviesto, 2kiaušiniai, 0.25 l pieno, 30g mielių, truputis vanilės. Varškės įdarui: 300g riebios varškės, kiaušinis, 100g cukraus, razinų. Pagaminama tešla(nerašysiu viso proceso ), iškočiojama stačiakampiu papločiu. Ant jo sudedamas įdaras (ištrinta varškė išsukama su cukrumi, razinomis, kiaušiniu). Visas paplotis supjaustomas kvadratėliais (jų kraštai užriečiami). Jie sudedami į riebalais išteptą skardą ir pakildinami. Paskui aptepama išplaktu kiaušiniu ir kapama vidutinio karštumo orkaitėje.
Saugojau šį receptą sau, galvojau pagaminsiu ir su nuotraukomis čia įdėsiu, na bet kolegai negaila. Tikrai labai stipriai rekomenduoju, "SUPERMAMOJE" jis jau išbandytas ir labai išgirtas:
Mary Berry avietinis sūrio tortas
10 porcijų
Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas
~439 kalorijos vienai porcijai
3 šaukštai šalto vandens
15 g želatinos
500 g aviečių (aš naudojau šaldytas)
4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt)
250 g mascarpone sūrio
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros
Pagrindui
125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti
60 g sviesto ištirpinti
30 g demerara cukraus
45 g graikinių riešutų
Papuošimui:
150 ml plakamos grietinėlės
keletas aviečių
mėtų lapeliai
23 cm per šoną uždaroma kepimo forma
1.Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu.
2.Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę su cukrumi, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai.
3.Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius.
Gaminčiau ir pati šiandien, bet po pietų taisymo(dariau balandėlius) kažkoks tingulys apėmė.
Mary Berry avietinis sūrio tortas
10 porcijų
Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas
~439 kalorijos vienai porcijai
3 šaukštai šalto vandens
15 g želatinos
500 g aviečių (aš naudojau šaldytas)
4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt)
250 g mascarpone sūrio
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros
Pagrindui
125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti
60 g sviesto ištirpinti
30 g demerara cukraus
45 g graikinių riešutų
Papuošimui:
150 ml plakamos grietinėlės
keletas aviečių
mėtų lapeliai
23 cm per šoną uždaroma kepimo forma
1.Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu.
2.Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę su cukrumi, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai.
3.Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius.
Gaminčiau ir pati šiandien, bet po pietų taisymo(dariau balandėlius) kažkoks tingulys apėmė.
Tu tikriausiai didmiestyje gyveni. atkreipk dėmesį į mano miestą, pas mus mėlynės -10lt [/quote]Ligita rašė:Kur tokios brangios mėlynės? Pas mus 1 litras 5 litai.janrri rašė:]
Tirai tikiu, kad labai skanu. Bet pagalvojau, kad ganėtinai brangiai išeina šis pyragas(vien mėlynėm 20lt tektų pakloti).
Užjaučiu Aš vakar pati prisirinkau po darbo nulėkus 4 litrus.Man miškas, o miške uogos ir grybai po nosim.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Važiuok į Žaliąją . Mes ten vis pasiuogaujamLigita rašė:Jei žinočiau gerą vietą - ir pati lėkčiau pamėlyniauti. Bet ne visur tų mėlynių yra. Tikriausiai reikės pikti, nes jau šiais metais mėlynių uogienę reikės daryti.
Tiesa, visai užmiršau, kad galiu gauti pigiau - kartais prekiautojai patys važinėja ir siūlo.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
zaliojoj daug erkiuRamunė rašė:Važiuok į Žaliąją . Mes ten vis pasiuogaujamLigita rašė:Jei žinočiau gerą vietą - ir pati lėkčiau pamėlyniauti. Bet ne visur tų mėlynių yra. Tikriausiai reikės pikti, nes jau šiais metais mėlynių uogienę reikės daryti.
Tiesa, visai užmiršau, kad galiu gauti pigiau - kartais prekiautojai patys važinėja ir siūlo.