Faršu įdaryti makaronai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 08 Kov 2007, 17:11

Tiesa merginos ar bandėte kuri nors įdarinėti makaronus grybais?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2007, 17:29

daida rašė:Tiesa merginos ar bandėte kuri nors įdarinėti makaronus grybais?
Tik valgiau. :valg: Draugė buvo pievagrybius susmulkinusi, pridėjusi kepinto svogūniuko, sūrio, prieskonių. O troškino orkaitėj su bešamelio padažiuku. Man visai patiko :luks: Bet mėsėdžiams - badas turėtų būt :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Kov 2007, 23:42

daida rašė:
Lilina rašė:Pas mane tai gurmanas :roll: Be lia ko nevalgys :| maistas turi gražiai atrodyt, visokie troškinai ir makaronų kruva su mėsa - jam neskanu :evil:
Jei maniškis taip pretenzijas reikštų, tai liepčiau, kad gamintu sau ir man, o aš tada dar pagalvočiau ar valgyti ar ne :roll:
Bandžiau ir aš, supratau kad pradėsim maitintis konservais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Kov 2007, 08:24

Gal ir brangoka, bet greitai ir, kartais, netgi skanu 043

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Kov 2007, 12:45

o as tai daznai pasiilgstu "valdisko" maisto :P

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 09 Kov 2007, 16:34

Lilina rašė:
daida rašė:
Lilina rašė:Pas mane tai gurmanas :roll: Be lia ko nevalgys :| maistas turi gražiai atrodyt, visokie troškinai ir makaronų kruva su mėsa - jam neskanu :evil:
Jei maniškis taip pretenzijas reikštų, tai liepčiau, kad gamintu sau ir man, o aš tada dar pagalvočiau ar valgyti ar ne :roll:
Bandžiau ir aš, supratau kad pradėsim maitintis konservais.
Bet tada turėtum daugiau laisvo laiko ir be to kokia šventė būtų namuose, kai žmona pagamintu pietus :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 09 Kov 2007, 16:35

Ramunė rašė:
daida rašė:Tiesa merginos ar bandėte kuri nors įdarinėti makaronus grybais?
Tik valgiau. :valg: Draugė buvo pievagrybius susmulkinusi, pridėjusi kepinto svogūniuko, sūrio, prieskonių. O troškino orkaitėj su bešamelio padažiuku. Man visai patiko :luks: Bet mėsėdžiams - badas turėtų būt :wink:
Kadangi dabar penktadieniais mėsos nevalgom reikės pabandyti pasidaryti tokių makaronų :P

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Kov 2007, 17:46

daida rašė:
Lilina rašė:
daida rašė: Jei maniškis taip pretenzijas reikštų, tai liepčiau, kad gamintu sau ir man, o aš tada dar pagalvočiau ar valgyti ar ne :roll:
Bandžiau ir aš, supratau kad pradėsim maitintis konservais.
Bet tada turėtum daugiau laisvo laiko ir be to kokia šventė būtų namuose, kai žmona pagamintu pietus :roll:
Negaliu, man patinka gamint valgyt ir žiauriai mėgstu, tai ka aš pagaminu :cry: nu ir vyrą tenka pavaišint :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Kov 2007, 19:15

Lilina rašė: Negaliu, man patinka gamint valgyt ir žiauriai mėgstu, tai ka aš pagaminu :cry: nu ir vyrą tenka pavaišint :roll:
Man irgi panašiai. Mėgstu aš tą virtyvę ir kuistis joje. :? Padarai skaniai valgyt, kažkaip nepatogu, o ir neskanu vienai kabliuot :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Kov 2007, 19:55

daida rašė: Kadangi dabar penktadieniais mėsos nevalgom reikės pabandyti pasidaryti tokių makaronų :P
O trečiadieniais turbūt valgot žuvį ? ;) Kaip tarybiniais laikais, kai visose valgyklose trečiadienis buvo žuvies diena :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Kov 2007, 08:14

O kodėl man atrodo, kad žuvimi mus nuodydavo ketvirtadieniais :shock:
Bet, nesvarbu :?

Truputį turėjau reikalų su gydytoja. Pasakojo, kad labai sveika kartą ar netgi du per savaitę pakeisti maistą. Čia idealus atvejis : nusistatai sau dienelę, ir žinai, ką gaminsi. 8) Bet kad ne visada išeina :oops:
Šiandien nuo prabudimo svajoju apie karpį. :roll: O kas važiuos parvežt :?: :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Kov 2007, 12:06

Lilina rašė:
daida rašė: Kadangi dabar penktadieniais mėsos nevalgom reikės pabandyti pasidaryti tokių makaronų :P
O trečiadieniais turbūt valgot žuvį ? ;) Kaip tarybiniais laikais, kai visose valgyklose trečiadienis buvo žuvies diena :lol:
o ne ketvirtadienis buvo zuvies diena? :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Kov 2007, 13:07

Tais laikais dar buvau maža ;) gal ir apsirikau dėl žuvies dienos :merg2:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Kov 2007, 14:42

zita rašė:man tai vis atrodo kad tas faršas visas išbyrės iš tų makaronų tai vat bijau gamint kad nesigautų makaronų ir faršo makalynė :shock:
aš irgi bijodavau :D bet pabandžiau ir visai nieko neatsitiko :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Kov 2007, 14:43

Cannelloni Florentine (mėsa įdaryti makaronai)

Lazanjos plokštelių arba storų makaronų
Tarkuoto sūrio

Žaliam mėsos padažui
500 g mėsos faršo
1 šaukštas sviesto
4 šaukštai grietinės
350 g smulkintų špinatų
pipirų, druskos, muskato.

Sviestą ištirpinti keptuvėje. Sudėti faršą, susmulkinti šakute ir pakepinti.
Sudėti grietinę ir prieskonius, viską gerai išmaišyti. Patroškinti keletą minučių.
Lazanjos plokšteles išvirti kaip parašyta ant pakuotės.
Ant plokštelės uždėti 3-4 šaukštus žalio mėsos padažo ir suvynioti.
Ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio ir kepti įkaitintoje orkaitėje (250 ? C) , 5 min.
Patiekti su salotomis iš pomidorų, svogūno, alyvuogių pagardintų aliejumi.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Kov 2007, 17:38

spinatai dedasi i farsa :merg2: ?

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 05 Geg 2007, 18:59

tutsi rašė:spinatai dedasi i farsa :merg2: ?
tikrai taip Paveikslėlis jei aš gerai atsimenu, tai čia receptas nuo makaronų dėžutės :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Geg 2007, 19:01

niekada nevalgiau spinatu :merg2:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 05 Geg 2007, 19:03

tutsi rašė:niekada nevalgiau spinatu :merg2:
aš kažkada valgiau koldūnus su špinatais Paveikslėlis skonis nesužavėjo...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Geg 2007, 19:14

tai gerai,kad as ju ir nevalgiau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Geg 2007, 19:18

Kažkada buvau pasisėjusi. Man jie priminė rūgštynes, tik tamsesni ir didesni lapai. O skonis - kaip ir rūgštynių.Paveikslėlis Daugiau ir nebeauginu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Geg 2007, 19:24

tai gal sriuba butu skani is ju :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Geg 2007, 19:30

tutsi rašė:tai gal sriuba butu skani is ju :roll:
Panaši į rūgštynių sriubą. :roll: Aš daugiau nieko ir nedariau : sriubą ir salotas. :oops: Kai įdėjau į varškę ir padariau virtinukus - pati ir suvalgiau :evil: Tai nutariau neeksperimentuot Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Siga
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 63
Užsiregistravo: 25 Kov 2007, 13:29
Pliusai: 9
Miestas: Kėdainiai

Standartinė Siga » 05 Geg 2007, 20:29

Žinokit, špinatai - fantastiškas dalykas, aš jų labaaaaaai daug pasisodinu. O skaniausias man kokteilis su špinatais. Baisiai skamba, ar ne? Ir man taip atrodė. tačiau skonis - fantastiškas, ypač kada pasidarai kokteiliuką pusryčiams.Niam niam....

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 05 Geg 2007, 20:41

Siga rašė:Žinokit, špinatai - fantastiškas dalykas, aš jų labaaaaaai daug pasisodinu. O skaniausias man kokteilis su špinatais. Baisiai skamba, ar ne? Ir man taip atrodė. tačiau skonis - fantastiškas, ypač kada pasidarai kokteiliuką pusryčiams.Niam niam....
užmesk akį į temą "KOLDŪNAI" :wink: :arrow:

Vartotojo avataras
Siga
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 63
Užsiregistravo: 25 Kov 2007, 13:29
Pliusai: 9
Miestas: Kėdainiai

Standartinė Siga » 05 Geg 2007, 21:05

Visai neblogai, reiks po švenčių pabandyti. O mano mėgstamo kokteiliuko su špinatais skonis labai paprastas. Į blenderį dedame pjaustytų špinatų, agurko, avokado, ananaso, pilame ananasų sulčių ir išplakame (galima įpilti jogurto). patikėkit, skonis - fantastiškas, o ir spalva labai graži. Toį kokteiliųką ryte išgėrus pusę dienos valgyti nesinori.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Geg 2007, 21:09

Šiaip tai jis turėtų būti labai skanus ir be špinatų :roll:

Vartotojo avataras
Siga
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 63
Užsiregistravo: 25 Kov 2007, 13:29
Pliusai: 9
Miestas: Kėdainiai

Standartinė Siga » 05 Geg 2007, 21:12

taip, tikrai būtų skanus, tačiau špinatai suteikią tą fainą žalią spalvą. O dar pagalvojus, kad ir vitaminų juose labai jau nemažai, tai visai linksma. :lol: kaip sakome 'Trys viename"

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 05 Geg 2007, 21:48

Siga rašė:Į blenderį dedame pjaustytų špinatų, agurko, avokado, ananaso, pilame ananasų sulčių ir išplakame (galima įpilti jogurto). patikėkit, skonis - fantastiškas, o ir spalva labai graži. Toį kokteiliųką ryte išgėrus pusę dienos valgyti nesinori.
visai neblogas derinukas :luks: gera idėka pusryčiams :cook1:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 05 Geg 2007, 22:03

Dar paieškojau ir radau: :arrow:
Kumpis su špinatais

6 porcijoms reikės:
1kg kiaulienos kumpio,
1/2 stiklinės raudonojo vyno,
750g šviežių špinatų(gali būti ir šaldyti),
3-4 morkų,
mažo ryšelio svogūnų laiškų,
kelių šakelių čiobrelių ir rozmarino,
3 skiltelių česnako,
kiaulienos prieskonių,
druskos,3 šaukštų aliejaus.


Mėsą išdaužykite į didelį ir ploną gabalą. 5trinkite druska ir kiaulienos prieskoniais. Pašlakstykite vynu. Kelioms val. įdėkite į šaldytuvą. Špinatus apvirkite, nukoškite. Sumaišykite su susmulkintais česnakais. Morkas nuskuskite ir 5 min. apvirkite. Nukoškite. Svogūnėlius supjaustykite į keturias dalis, o laiškus - smulkiai. Ant mėsos dėkite špinatus, morkas, svogūnus, česnaką ir žalumynus. Pašlakstykite šaukštu aliejaus. Suvyniokite ir suriškite siūlu. Mėsą apkepinkite aliejuje, įdėkite į formą, užpilkite likusį vyną ir kepkite 1,5 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Galima patiekti šaltą arba karštą.

Skelbti atsakymą