Faršu įdaryti makaronai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Bandžiau ir aš, supratau kad pradėsim maitintis konservais.daida rašė:Jei maniškis taip pretenzijas reikštų, tai liepčiau, kad gamintu sau ir man, o aš tada dar pagalvočiau ar valgyti ar neLilina rašė:Pas mane tai gurmanas Be lia ko nevalgys maistas turi gražiai atrodyt, visokie troškinai ir makaronų kruva su mėsa - jam neskanu
Bet tada turėtum daugiau laisvo laiko ir be to kokia šventė būtų namuose, kai žmona pagamintu pietusLilina rašė:Bandžiau ir aš, supratau kad pradėsim maitintis konservais.daida rašė:Jei maniškis taip pretenzijas reikštų, tai liepčiau, kad gamintu sau ir man, o aš tada dar pagalvočiau ar valgyti ar neLilina rašė:Pas mane tai gurmanas Be lia ko nevalgys maistas turi gražiai atrodyt, visokie troškinai ir makaronų kruva su mėsa - jam neskanu
Kadangi dabar penktadieniais mėsos nevalgom reikės pabandyti pasidaryti tokių makaronųRamunė rašė:Tik valgiau. Draugė buvo pievagrybius susmulkinusi, pridėjusi kepinto svogūniuko, sūrio, prieskonių. O troškino orkaitėj su bešamelio padažiuku. Man visai patiko Bet mėsėdžiams - badas turėtų būtdaida rašė:Tiesa merginos ar bandėte kuri nors įdarinėti makaronus grybais?
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Negaliu, man patinka gamint valgyt ir žiauriai mėgstu, tai ka aš pagaminu nu ir vyrą tenka pavaišintdaida rašė:Bet tada turėtum daugiau laisvo laiko ir be to kokia šventė būtų namuose, kai žmona pagamintu pietusLilina rašė:Bandžiau ir aš, supratau kad pradėsim maitintis konservais.daida rašė: Jei maniškis taip pretenzijas reikštų, tai liepčiau, kad gamintu sau ir man, o aš tada dar pagalvočiau ar valgyti ar ne
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
O kodėl man atrodo, kad žuvimi mus nuodydavo ketvirtadieniais
Bet, nesvarbu
Truputį turėjau reikalų su gydytoja. Pasakojo, kad labai sveika kartą ar netgi du per savaitę pakeisti maistą. Čia idealus atvejis : nusistatai sau dienelę, ir žinai, ką gaminsi. Bet kad ne visada išeina
Šiandien nuo prabudimo svajoju apie karpį. O kas važiuos parvežt
Bet, nesvarbu
Truputį turėjau reikalų su gydytoja. Pasakojo, kad labai sveika kartą ar netgi du per savaitę pakeisti maistą. Čia idealus atvejis : nusistatai sau dienelę, ir žinai, ką gaminsi. Bet kad ne visada išeina
Šiandien nuo prabudimo svajoju apie karpį. O kas važiuos parvežt
Cannelloni Florentine (mėsa įdaryti makaronai)
Lazanjos plokštelių arba storų makaronų
Tarkuoto sūrio
Žaliam mėsos padažui
500 g mėsos faršo
1 šaukštas sviesto
4 šaukštai grietinės
350 g smulkintų špinatų
pipirų, druskos, muskato.
Sviestą ištirpinti keptuvėje. Sudėti faršą, susmulkinti šakute ir pakepinti.
Sudėti grietinę ir prieskonius, viską gerai išmaišyti. Patroškinti keletą minučių.
Lazanjos plokšteles išvirti kaip parašyta ant pakuotės.
Ant plokštelės uždėti 3-4 šaukštus žalio mėsos padažo ir suvynioti.
Ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio ir kepti įkaitintoje orkaitėje (250 ? C) , 5 min.
Patiekti su salotomis iš pomidorų, svogūno, alyvuogių pagardintų aliejumi.
Lazanjos plokštelių arba storų makaronų
Tarkuoto sūrio
Žaliam mėsos padažui
500 g mėsos faršo
1 šaukštas sviesto
4 šaukštai grietinės
350 g smulkintų špinatų
pipirų, druskos, muskato.
Sviestą ištirpinti keptuvėje. Sudėti faršą, susmulkinti šakute ir pakepinti.
Sudėti grietinę ir prieskonius, viską gerai išmaišyti. Patroškinti keletą minučių.
Lazanjos plokšteles išvirti kaip parašyta ant pakuotės.
Ant plokštelės uždėti 3-4 šaukštus žalio mėsos padažo ir suvynioti.
Ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio ir kepti įkaitintoje orkaitėje (250 ? C) , 5 min.
Patiekti su salotomis iš pomidorų, svogūno, alyvuogių pagardintų aliejumi.
Visai neblogai, reiks po švenčių pabandyti. O mano mėgstamo kokteiliuko su špinatais skonis labai paprastas. Į blenderį dedame pjaustytų špinatų, agurko, avokado, ananaso, pilame ananasų sulčių ir išplakame (galima įpilti jogurto). patikėkit, skonis - fantastiškas, o ir spalva labai graži. Toį kokteiliųką ryte išgėrus pusę dienos valgyti nesinori.
Dar paieškojau ir radau:
Kumpis su špinatais
6 porcijoms reikės:
1kg kiaulienos kumpio,
1/2 stiklinės raudonojo vyno,
750g šviežių špinatų(gali būti ir šaldyti),
3-4 morkų,
mažo ryšelio svogūnų laiškų,
kelių šakelių čiobrelių ir rozmarino,
3 skiltelių česnako,
kiaulienos prieskonių,
druskos,3 šaukštų aliejaus.
Mėsą išdaužykite į didelį ir ploną gabalą. 5trinkite druska ir kiaulienos prieskoniais. Pašlakstykite vynu. Kelioms val. įdėkite į šaldytuvą. Špinatus apvirkite, nukoškite. Sumaišykite su susmulkintais česnakais. Morkas nuskuskite ir 5 min. apvirkite. Nukoškite. Svogūnėlius supjaustykite į keturias dalis, o laiškus - smulkiai. Ant mėsos dėkite špinatus, morkas, svogūnus, česnaką ir žalumynus. Pašlakstykite šaukštu aliejaus. Suvyniokite ir suriškite siūlu. Mėsą apkepinkite aliejuje, įdėkite į formą, užpilkite likusį vyną ir kepkite 1,5 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Galima patiekti šaltą arba karštą.
Kumpis su špinatais
6 porcijoms reikės:
1kg kiaulienos kumpio,
1/2 stiklinės raudonojo vyno,
750g šviežių špinatų(gali būti ir šaldyti),
3-4 morkų,
mažo ryšelio svogūnų laiškų,
kelių šakelių čiobrelių ir rozmarino,
3 skiltelių česnako,
kiaulienos prieskonių,
druskos,3 šaukštų aliejaus.
Mėsą išdaužykite į didelį ir ploną gabalą. 5trinkite druska ir kiaulienos prieskoniais. Pašlakstykite vynu. Kelioms val. įdėkite į šaldytuvą. Špinatus apvirkite, nukoškite. Sumaišykite su susmulkintais česnakais. Morkas nuskuskite ir 5 min. apvirkite. Nukoškite. Svogūnėlius supjaustykite į keturias dalis, o laiškus - smulkiai. Ant mėsos dėkite špinatus, morkas, svogūnus, česnaką ir žalumynus. Pašlakstykite šaukštu aliejaus. Suvyniokite ir suriškite siūlu. Mėsą apkepinkite aliejuje, įdėkite į formą, užpilkite likusį vyną ir kepkite 1,5 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Galima patiekti šaltą arba karštą.