PADAŽAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Lie 2008, 11:15

Avinžirnių ir graikinių riešutų pagardas

100 g pakepintų graikinių riešutų (prieš kepinimą kruopščiai nuvalyti luobeles)
1 arbatinis šaukštelis maltų kuminų
½ arbatinio šaukštelio maltų kalendrų
¼ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos
1 skardinė konservuotų avinžirnių (~ 400 g)
50 ml aliejaus
50 ml citrinos sulčių
2 susmulkintos česnako skiltelės
druskos pagal skonį
Prieskonius šiek tiek pašildyti sausoje keptuvėje. Avinžirnius aliejų, citrinos sultis, česnakus, prieskonius smulkintuvu sutrinti į tyrę. Suberti riešutus, dar kiek pasmulkinti. Patiekti su lavašu, pitomis, daržovėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Lie 2008, 11:16

Žiedinių kopūstų pagardas

1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
2 valgomieji šaukštai rupios druskos
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 arbatinis šaukštelis kario miltelių
1 valgomasis šaukštas cukraus
250 ml natūralaus jogurto
50 ml grietinės
½ stiklinės smulkintų petražolių lapelių
¼ arbatinio šaukštelio muskato riešuto
¼ arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų
1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
Kopūsto žiedynus virti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilti vandenį. Keptuvėje 5 minutes ant vidutinės ugnies pakepinti supjaustytą svogūną, kol suminkštės. Įberti druskos, cukraus ir kario miltelius. Pakaitinti dar 1–2 minutes. Nukaisti nuo ugnies. Šakute sutrinti kopūstus, sudėti svogūną su prieskoniais ir išmaišyti. Sudėti likusius produktus. Patiekti su pitomis, krekeriais, skrudinta duona.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Lie 2008, 11:16

Arabiškas morkų pagardas

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 stiklinė jaunų morkų, sutarkuotų smulkia tarka
1 stiklinė tiršto natūralaus jogurto
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų mėtų lapelių
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų petražolių
Druskos ir citrinos sulčių pagal skonį
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ant vidutinės ugnies 1–2 minutes pakepinti susmulkintus česnakus. Suberti morkas ir cukrų ir dar patroškinti apie 5 minutes. Morkas ataušinti ir sumaišyti su jogurtu, žalumynais, įberti druskos pagal skonį. Jeigu reikia, įpilti citrinos sulčių.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 26 Lie 2008, 11:03

Ramunė rašė:Arabiškas morkų pagardas

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 stiklinė jaunų morkų, sutarkuotų smulkia tarka
1 stiklinė tiršto natūralaus jogurto
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų mėtų lapelių
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų petražolių
Druskos ir citrinos sulčių pagal skonį
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ant vidutinės ugnies 1–2 minutes pakepinti susmulkintus česnakus. Suberti morkas ir cukrų ir dar patroškinti apie 5 minutes. Morkas ataušinti ir sumaišyti su jogurtu, žalumynais, įberti druskos pagal skonį. Jeigu reikia, įpilti citrinos sulčių.
Įdomu - morkos su jogurtu... O prie ko jos tiktų? Turbūt, prie visko, kur tinka morkos?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2008, 11:10

Moirkas su jogurtu esu dariusi, man patiko. Tik jogurtą ėmiau natūralų. O šiaip tai jos tinka prie visko : ir žuvies,m ir paukštiernos. Aš jas ir vienas galiu kabliuoti :D

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 26 Lie 2008, 11:19

Bandysiu su šamu. Šamo receptas - irgi tavo? Jeigu rasiu parduotuvėje, darysiu... O jeigu nerasiu, tada su kita žuvim bandysiu - urbūt, tk išmušti nebereikės :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2008, 11:45

Nežinau, kuris. Bet esu bandžiusi. man menkė skaniau buvo :? jau nekalbant apie lašišą ar upėtakį :D

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 26 Lie 2008, 11:47

O jo, raudona zuvyte mano megstamiausia ever :)
Galvoju, gal zuvyte kita diena darysiu - ziurau, pas mane cukinija nedidele uzsigulejus, tai blynuku gal pavarysiu

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 26 Lie 2008, 19:27

Ramune, šitas padažas tai tikrai smagus, tiktai aš galėjau citrinos sulčių nebepilti - būtų užtekę to rugštymo nuo jorgurto :) Bet labai skanu buvo - valgiau su... cukinijų blynukais :wink: Labai vegetariškas derinys gavosi :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2008, 19:36

Kaip smagu :D :D :D :D Man jis irgi prie dūšios :wink:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PADAŽAI

Standartinė la major » 21 Spa 2008, 21:49

Padažas su lašiša

3 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
250 ml baltojo vyno,
250 ml grietinėlės,
druskos ir pipirų pagal skonį,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
250 g rūkytos lašišos.
Svogūną ir česnaką nulupti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti įkaitintame alyvuogių aliejuje. Supilti vyną ir grietinėlę, pavirinti ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės. Įberti druskos, pipirų, suberti citrinos žievelę ir supilti citrinos sultis. Lašišą supjaustyti juostelėmis ir sumaišyti su padažu
Štai šitą Ramunės siūlymą bandysiu pasigaminti... Užsuksiu ryt po darbo į Rimi lašišos... Vagysiu su grikiukais tikriausia - šian jų nusipirkau, tai skaniai kirtau :)

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: PADAŽAI

Standartinė daida » 30 Rgp 2013, 12:59

Pomidorų ir slyvų padažas

1 kg pomidorų,
500 g slyvų,
300 g svogūnų,
4 skiltelės česnako,
1 šaukštas druskos,
2 šaukštai cukraus,
Maltų juodųjų pipirų.
Pomidorus supjaustykite, sudėkite į puodą, įpilkite pusę stiklinės vandens ir užvirkite. Susmulkinkite svogūnus ir suberkite į puodą, kur užvirė pomidorai. Troškinkite uždengus puodą, kol svogūnai suminkštės. Iš slyvų išimkite kaulus ir sudėkite į puodą kur troškinasi pomidoraiir svogūnai. Troškinkite kol slyvos suminkštės. Suberkite susmulkintą česnaką, druską, cukrų ir pipirų. Išmaišykite ir pavirkite dar 5 min. Viską pertrinkite per sietelį. Slyvų ir pomidorų odeles išmeskite.
Jei padažą gaminsite žiemai, tada supilstę jį į stiklainiukus pasterizuokite 80oC temperatūroje 15 min.
Prikabinti failai
DSC_2572m.jpg
DSC_2572m.jpg (141.85 KiB) Peržiūrėta 11376 karus(ų)

Vartotojo avataras
DanuteL
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1757
Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pliusai: 185

Re: PADAŽAI

Standartinė DanuteL » 02 Rgs 2013, 11:08

Isivaizduoju, kad turetu buti skanu :valg:

Vartotojo avataras
Arūna
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2563
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pliusai: 47
Miestas: Vilnius

Re: PADAŽAI

Standartinė Arūna » 02 Rgs 2013, 15:09

O man idomu kaip jai ta slyva ant krasciuko laikosi :mrgreen:

Vartotojo avataras
sandruca
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1143
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pliusai: 186
Miestas: Airija

Re: PADAŽAI

Standartinė sandruca » 02 Rgs 2013, 18:41

o man idomu prie ko labiausiai sitas padazas tinka? :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: PADAŽAI

Standartinė daida » 03 Rgs 2013, 00:11

Šitas padažas tinka prie raudonos mėsos patiekalų, bet šiaip tai jis labai panašus į pirktini pomidorų padažą :)
Slyva įpjauta ir pasodinta ant kraštelio :lol:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PADAŽAI

Standartinė Nicole » 08 Rgs 2016, 13:55

patiko,tad atnesu ir jums :lol:

Slyvu pagardas paukstienai

500 g slyvų be kauliukų
3-4 skiltelės česnako
1-2 aitrieji pipirai
150 g rudojo cukraus
100 ml švelnaus acto (5-6 proc.)
keli šaukštai aliejaus,druskos.

Slyvas supjaustyti kubeliais, susmulkinti aitriuosius pipirus, česnaką sutrinti. Į puodą pilti aliejaus, dėti visus produktus ir užvirinti. Sumažinti ugnį, uždengti puodą ir virti 15 min. Košę galima sutrinti trintuvu, bet jeigu jo neturite, galima palikti stambesniais gabalėliais . Dar kartą užvirinti, sudėti į stiklainius ir uždaryti.
varwwwclientsclient1web2tmpphpRWq8Fx.jpg
varwwwclientsclient1web2tmpphpRWq8Fx.jpg (84.5 KiB) Peržiūrėta 9519 karus(ų)
Saltinis: http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/pras ... rauges.htm
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: PADAŽAI

Standartinė daida » 09 Rgs 2016, 16:25

labai idomus slyvų ir česnako derinys :D

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PADAŽAI

Standartinė Nicole » 09 Rgs 2016, 17:23

cesnakinis a la ketcupas :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
DanuteL
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1757
Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pliusai: 185

Re: PADAŽAI

Standartinė DanuteL » 11 Rgs 2016, 11:47

Oi, Nicole, aciu uz ideja 038
Slyvu kaip tik namie turejau... bet, aisku, neturejau aitriuju pipiru...
Tai dejau paprastas paprikas tris kilogramui slyvu ir, zinoma, daug daug maziau cukraus.
labai skanu!
Suprantu, cukrus reikalingas kad laikytusi stiklainiukuose, bet as i saldikli sudejau.

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PADAŽAI

Standartinė Nicole » 11 Rgs 2016, 17:46

Gal tas rudasis cukrus ne toks kaka,kaip baltasis? :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
DanuteL
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1757
Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pliusai: 185

Re: PADAŽAI

Standartinė DanuteL » 11 Rgs 2016, 18:54

Nezinau, bet salduma tai ta pati duoda...?
man per saldu.
Bet ideja super!
Aciu!

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PADAŽAI

Standartinė Nicole » 11 Rgs 2016, 19:35

Su saldziaja paprika galbut,bet su aitriaisiais tikrai ne saldus gavosi.Toki pikantiska ketcupa primena :D Vakar grilinom paukstiena tai labai tiko 038 Prasom,kad tik patiko,nors receptas ir ne mano :mrgreen:
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą