Puslapis 59

Parašytas: 24 Rgs 2007, 08:55
vitele
Na ir prirašėt :roll:

Parašytas: 24 Rgs 2007, 09:38
Forelle
Teko valgyti indišką padažą iš obuolių. Ten buvo toks saldžiai aštrus, bet man tia nepatiko, labai jau tie skoniai pjovėsi, burnon įsidedi lyg saldus, nuriji, jau aštrus pasidaro. Ir dar kiek pamenu patiekta buvo prie grikių ir daržovių troškinio, tai paskui aš tik tuos grikius ir suvalgiau

Parašytas: 24 Rgs 2007, 10:18
Tutsi
taip,ne visiems patinka tie keisti skoniai :roll:

Parašytas: 03 Spa 2007, 09:38
Lilina
Burnoje tirpstantis kretietiškas tzadziki

Sudėtis:

1 litras tiršto natūralaus jogurto

1 ilgas agurkas

2 česnako skiltelės

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 šaukštas acto

Žiupsnelis druskos ir pipirų

Nakčiai jogurtą palikite šaldytuve nusivarvėti, išpylę jį ant koštuvo, skirto sūriams nusausinti. Nulupkite agurką ir išimkite sėklytes, smulkiai sukapokite ir palikite gabalėlius džiūti ant popierinių rankšluosčių.

Jogurtą sumaišykite su agurku, sudėkite smulkintas česnako galvutes, įpilkite aliejaus ir acto. Nepamirškite įberti žiupsnelį druskos ir pipirų. Išsuktą masę palikite šaldytuve bent valandai, kad harmoningai susimaišytų ingredientų skoniai ir aromatai.

Tzadziki puikiai tinka tiek prie šviežios duonos, tiek prie daržovių, tiek prie mėsos ar žuvies patiekalų. Mėgaukitės!

www.delfi.lt

Parašytas: 03 Spa 2007, 09:58
Tutsi
o kam reikia jogurta nuvarvinti :shock:

Parašytas: 03 Spa 2007, 10:00
Lilina
Nežinau, taip parašyta, gal pas juos kitoks jogurtas?

Parašytas: 03 Spa 2007, 10:17
Tutsi
gal :merg2:

Parašytas: 03 Spa 2007, 10:47
Tina
Lilina rašė:Burnoje tirpstantis kretietiškas tzadziki

Sudėtis:

1 litras tiršto natūralaus jogurto

1 ilgas agurkas

2 česnako skiltelės

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 šaukštas acto

Žiupsnelis druskos ir pipirų

Nakčiai jogurtą palikite šaldytuve nusivarvėti, išpylę jį ant koštuvo, skirto sūriams nusausinti. Nulupkite agurką ir išimkite sėklytes, smulkiai sukapokite ir palikite gabalėlius džiūti ant popierinių rankšluosčių.

Jogurtą sumaišykite su agurku, sudėkite smulkintas česnako galvutes, įpilkite aliejaus ir acto. Nepamirškite įberti žiupsnelį druskos ir pipirų. Išsuktą masę palikite šaldytuve bent valandai, kad harmoningai susimaišytų ingredientų skoniai ir aromatai.

Tzadziki puikiai tinka tiek prie šviežios duonos, tiek prie daržovių, tiek prie mėsos ar žuvies patiekalų. Mėgaukitės!

www.delfi.lt
tikrai skanus padažiukas 038

Parašytas: 03 Spa 2007, 10:49
Tutsi
bandei :shock:

Parašytas: 03 Spa 2007, 10:51
Tina
pati ne, bet valgiau svečiuose. su šviežia juoda duona labai skanu Paveikslėlis

Parašytas: 03 Spa 2007, 11:50
Tutsi
tai gal tu zinai,kaip ten su tuo jogurtu :shock:

Parašytas: 03 Spa 2007, 14:19
Tina
nebūtinai su juo išsidirbinėti Paveikslėlis galima iškarto maišyti su visais priedais

Parašytas: 03 Spa 2007, 17:50
Tutsi
aisku :P

Parašytas: 26 Spa 2007, 09:30
Ramunė
Padažų rinkos apžvalga

Prieš gerą dešimtmetį tokį pirktinį gaminį, kaip įdomesnis padažas, galėjome rasti tik reto lietuvio virtuvėje. Na, o beveik visais kitais atvejais patiekalai gardinti majonezu ar pomidorų padažu. Jie būdavo parduodami supilstyti į vienodus stiklainius.
Šiandien situacija visai kita; padažai galutinai įsitvirtino mūsų virtuvėse ir tapo dažnai naudojamais maisto produktais. O jų pasiūla irgi išplito neregėtai, kiekvienas didelis prekybos centras vilioja pirkėjus ilgomis raudonuojančiomis ar margaspalvėmis padažų lentynomis, majonezais baltuojančiomis šaldytuvų vitrinomis. Pažvelkime į jas iš arčiau – ką mėgstame ir perkame? Ką siūlo gamintojai?
Didžiausią padažų rinkos dalį užima majonezai ir jų produktai. Pažvelgus į jų lentyną, tenka atiduoti pagarbą lietuviškam konservatyvumui, nes visur karaliauja tautiečiams įprastas – 30–45 proc. riebumo, klasikinis, tradicinis, pusriebis, – majonezas. Šalia jo – liesesnis, 15–25 proc. riebalų turintis, taip pat be priedų. Skiriasi tik tara, šiek tiek skonis.
Lietuvos gamintojai dar pasiūlo kelias nereikšmingas rūšis „kažko įdomiau“: pikantišką, jogurtinį ar majonezą su žalumynais, tačiau jų galima nusipirkti tik didelėse parduotuvėse, mažosios šių padažų rūšių net neužsako, beje, kaip ir įvežtinių majonezo gaminių.
Pastarųjų būna įdomesnių: majonezas su baravykais (beje, puikaus skonio), majonezo padažas-kokteilis arba prancūziškas padažas (maišomas kečupas su majonezu), padažas Cezario salotoms, totoriškas, graikiškas padažas, jogurtinis, įvairūs pagardinti majonezo padažai, majonezo pastos su lašišomis, krevetėmis, sūriu metalo tūbelėse...
Tačiau paprastai šių gaminių kainos didesnės ir taupančio kiekvieną litą lietuvio ranka dažniau sustoja pakeliui, nei įmeta kažką pikantiško į savo krepšelį. Be to, įvežtiniai gaminiai rūgštesni, o tai mūsų skoniui vis dar neįprasta.

Parašytas: 26 Spa 2007, 09:31
Ramunė
Populiarėja klasikiniai pomidorų padažai

Antros pagal gausą pagardų lentynos raudonuoja iš tolo: tai kečupai, pomidorų padažai. Čia vyrauja Lietuvos gamintojų produkcija, taip pat neišsiskirianti įvairove. Tik pastebima, kad anksčiau buvę ypač populiarūs aštrieji padažai užleidžia savo vietą klasikiniams, švelniems skoniams (tokie padažai sudaro apie 50 proc. visų siūlomų gaminių), atsiranda pomidorų padažų su daržovėmis, egzotiniais vaisiais (ananasais, persikais) – šie ypač mėgstami, nors kitose šalyse toks derinys dažnai neįprastas, ragaujama ir kepsninių padažų. Kol kas siūlomas tik vienintelis padažas su funkciniu priedu (skaidulomis).

Parašytas: 26 Spa 2007, 09:32
Ramunė
...ir padažai, skirti salotoms

Pastaruoju metu ypač sparčiai populiarėja salotų padažai. Tai puiku – galima teigti, kad lietuviai ėmė domėtis savo sveikata ir mityba, kartais vietoj grietinės pasirinkdami aliejaus ir acto pagardą. Šių produktų pasiūla tikrai dar nėra labai gausi (tradiciškai – su krapais, žolelių mišiniu, paprikomis ir morkomis), nors tikėtina, kad, pastebėję vartotojų susidomėjimą, gamintojai kitą sezoną tikrai pasiūlys ką nors nauja.
Įdomios vienkartinės pakuotės – tam tikri maišeliai (prancūziško, jogurto padažo, padažo su žalumynais), jų galima pasiimti tiesiog norint paragauti padažo ar vykstant į kelionę, sodą, iškylaujant. Viena naujiena – salotų padažas su pomidorais, primenantis labai skystą kečupą, pagardintą žolelėmis.

Parašytas: 26 Spa 2007, 09:33
Ramunė
Įvairiausios garstyčios...

Mūsų šalies parduotuvėse galima rasti išties įvairių rūšių garstyčių. Be lietuvių mėgstamų tradicinių aštraus skonio („rusiško medaus“) garstyčių, siūloma nemažai atvežtinių pikantiškų gaminių. Garstyčios su obuolių actu, česnakais, citrinomis, garsiosios Dižono, Gurmanų, Šanzako, Provanso, su medumi ir konjaku, su įvairiaspalviais grūdeliais – vien tik skaitant pavadinimus kyla noras paragauti ką nors ypatinga. Beje, garstyčios parduodamos ir kibirėliais, tai patogu, jei reikia didesnio kiekio, pavyzdžiui, mėsai marinuoti.

Parašytas: 26 Spa 2007, 09:34
Ramunė

...ir ne tokie įvairūs sojų padažai


Sojų padažų grupė didelių staigmenų nepateikia, nes tai daugiausia jau įprastų skonių produktai (tradicinis, su grybais, Vorčesterio, rudasis (HP) padažai). Taip pat ir ypač aštrūs pagardai, kur jau daug metų karaliauja tabaskas, aitriųjų paprikų, saldžiarūgštis aitriųjų paprikų padažai.

Parašytas: 26 Spa 2007, 09:35
Ramunė
Lentynos gurmanams

Visus kitus padažus galima priskirti bendrai lietuviams neįprastų egzotinių padažų grupei. Dalį jos užima padažai, pagaminti pomidorų pagrindu (padažas su pomidorų gabalėliais, kepsninis, meksikietiškas, Bolonijos, saulėje džiovintų pomidorų, kepintų raudonųjų pipirų...), dalį – azijietiško stiliaus gaminiai (kiniškas, Azijos, indiškas, vietnamietiškas, tailandietiškas...), dalį – originalių skonių pagardai (Viduržemio alyvuogių, kario, daniškas, pipirinis, adžika, bruknių ir kriaušių ar džiovintų slyvų...). Šios lentynos labai domina tiek maisto žinovus, gurmanus, tiek ir eksperimentus mėgstančias namų šeimininkes.

Parašytas: 26 Spa 2007, 09:35
Ramunė

Naujiena


Nauja ir kol kas labai maža padažų grupelė – mirkalai duonai, bulvėms, traškučiams. Ar šiuos gaminius pamėgs lietuvis, dar pamatysime. Šiandien galima teigti, kad šaukštus laikantys lietuviai po truputį, nedrąsiai, bet vis dėlto bando eksperimentuoti, pasirinkti aukštesnės kokybės maisto produktus, išbandyti egzotiškas įprastų gaminių rūšis. Kuo baigsis šis procesas, kas įtiks kaprizingam ir išlepintam lietuvio skoniui, parodys ateitis. O kol kas rinktis tikrai yra iš ko, tad skanaus!

Parašytas: 26 Spa 2007, 09:43
Tutsi
gera info :!:
Dar i ta pacia tema-sunus vis praso padaryti toki padaza,kaip buna ant kebabu,gal kuri zinot,kaip jis gaminamas :roll: :?: :|

Parašytas: 26 Spa 2007, 12:18
duziki
nu ir pasistenget merginos prirasyt :merg2:

Parašytas: 26 Spa 2007, 14:57
Lilina
Tutsi rašė:gera info :!:
Dar i ta pacia tema-sunus vis praso padaryti toki padaza,kaip buna ant kebabu,gal kuri zinot,kaip jis gaminamas :roll: :?: :|
Galiu sužinot, žinau kas daro :) Turiu giminėje kebabų prekybininkus ;)

Parašytas: 26 Spa 2007, 15:01
duziki
as irgi galiu pasiklausti ir tau parasyti. :roll:

Parašytas: 26 Spa 2007, 15:56
Tutsi
oi kaip faina butu 041 Jus neisivaizduojat,kaip man palengvintumet dalia Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Parašytas: 26 Spa 2007, 17:18
duziki
nu as kai susisieksiu su tuo zmogum tai pirmas klausimas bus apie padazus :luks:

Parašytas: 26 Spa 2007, 18:21
Tutsi
lauksiu :wink:

Parašytas: 26 Spa 2007, 18:23
duziki
PASISTENGSIU KUO GREICIAU BET ZINAI MAN NE TAIP LENGVA SU LIETUVA SUSISIEKTI BET KAI TIK BUS PRIE KOMPO ISKART PAKLAUSIU :luks:

Parašytas: 26 Spa 2007, 19:42
Ramunė
Grybų ir moliūgų padažas prie makaronų

1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
~450 g pievagrybių
2 nedideli pusžiedžiais supjaustyti svogūnai
4 smulkintos česnako skiltelės
1 arb. šaukštelis smulkiai supjaustytų šalavijų
1 2/3 stiklinės pieno
1 1/2 valg. šaukšto krakmolo
1 1/2 valg. šaukštai vandens
~ 100 g gorgonzolos sūrio
100 g moliūgų tyrės
1 arb. šaukštelis druskos
maltų juodųjų pipirų, malto muskato riešuto

Keptuvėje ištirpinti sviestą, jame patroškinti svogūnus česnaką. Suberti supjaustytus grybus ir druską. Apkepinti iš karto ant didelės ugnies, o po to patroškinti ant mažos dar apie dešimt minučių. Įberti šalavijus, po to įpilti pieno, užvirinti. Krakmolą atskiesti vandenyje ir įpilti į padažą. Pabaigoje pridėti moliūgų tyrės ir sūrio. Išmaišyti. Prieš patiekiant įberti pipirų ir muskato riešuto.

Parašytas: 26 Spa 2007, 22:21
duziki
:hypno: