Puslapis 89

Parašytas: 01 Geg 2008, 14:34
Ramunė
Abrikosų padažas

0,3 stiklinės tirštos, rūgščios grietinės
0,3 stiklinės abrikosų džemo
1 šaukštas aštraus kečupo
Džemą truputį pašildyti ir pertrinti per sietelį.
Dubenėlyje išmaišyti grietinę, aštrų kečupą ir pertrintą džemą.

Parašytas: 01 Geg 2008, 15:45
Ramunė
Itališkas mėsos glajus

5 skiltelės česnako
1 svogūnas
120 ml aliejaus
1 šaukštas cukraus
5-6 pomidorai
30-50 g peletrūnų
Pomidorus supjaustykite ir patroškinkite su trupučiu aliejaus.Cukrų ištirpinkite aliejuje, sumaišykite su trintu česnaku ir smulkintu svogūnu ir pakaitinkite.Suberkite smulkintus peletrūnus, sukrėskite pomidorus, patroškinkite dar 5-6 minutes, atšaldykite ir palikite 1-2 valandas pastovėti.

Parašytas: 05 Geg 2008, 15:33
Ramunė
Morney užpilas

1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 puodukas pieno
3 šaukštai tarkuoto šveicariško sūrio
1 šaukštas tarkuoto parmezano sūrio
0,5 šaukštelio garstyčių tyrelės
Nedideliame kaistuvėlyje ištirpdyti sviestą.Nukelti nuo ugnies.Supilti miltus, išmaišyti ir kaitinti po truputį pilant pieną, kol užpilas pradės tirštėti.Sudėti abiejų rūšių sūrius, garstyčias, išmaišyti.Druskos, pipirų berti pagal skonį.

Parašytas: 05 Geg 2008, 20:26
Talija
Vanilinis padažas (prie keptų obuolių)

500 ml pieno
vanilės
7 tryniai
100 g cukraus (6,5 šaukšto)
50 ml grietinės (3,5 šaukšto)
1 šaukštelis romo ar brendžio


Pieną su vanile užvirinti, išplakti kiaušinių trynius su cukrum iki putų. Į trynių masę įpilti verdančio pieno maišant, tada viską supilti atgal i puodą ir maišant kaitinti kol sutirštės. Perkošti ir įpilti grietinės bei romo ar brendžio. Atvėsinti.

Parašytas: 05 Geg 2008, 20:27
Talija
karamelinis padažas

30 g sviesto
2 pilni šaukštai miltų
450 ml grietinėlės
165 g rudo cukraus
150 g cukraus pudros


1. Kaitinant ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, įmaišyti į jį miltus.
2. Palaipsniui įmaišyti grietinėlę, virti kol sutirštės maišant.
3. Įmaišyti cukrų ir cukraus pudrą. Serviruoti šiltą arba atvėsinti. Galima naudoti prie keptų bananų ar obuolių, su ledais.

Parašytas: 12 Geg 2008, 13:49
Ramunė
Padažas su lašiša

3 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
250 ml baltojo vyno,
250 ml grietinėlės,
druskos ir pipirų pagal skonį,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
250 g rūkytos lašišos.
Svogūną ir česnaką nulupti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti įkaitintame alyvuogių aliejuje. Supilti vyną ir grietinėlę, pavirinti ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės. Įberti druskos, pipirų, suberti citrinos žievelę ir supilti citrinos sultis. Lašišą supjaustyti juostelėmis ir sumaišyti su padažu

Parašytas: 12 Geg 2008, 16:59
Siesta
PADAŽAS PRIE VARŠKĖS APKEPO

Vakar mačiau kaip Robertas per savo laidą darė tokį padažą varškes apkepui. Man patiko idėja, kai kada išbandysiu ir aš.Paveikslėlis

SUDEDAMOSIOS DALYS:
  • Apelsinų sultys,
  • Abrikosų džemas,
  • Apelsinai,
  • Vanilinis cukrus,
  • Gervuogės.
Apelsinus nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Keptuvėje ar giliame puode pakaitiname apelsinų sultis. Dedame apelsinų skilteles, beriame vanilinio cukraus, dedame abrikosų džemą ir gervuoges. Pakaitiname, kol sutirštės.

Parašytas: 12 Geg 2008, 17:05
Forelle
Siesta rašė:PADAŽAS PRIE VARŠKĖS APKEPO
Labai skaniai skaitosi, aš irgi išbandysiu tokį padažiuką.

Parašytas: 12 Geg 2008, 17:06
Tutsi
ka tik perziurejau ta jo receptuka,o man pasirode,kad ten labai saldu gaunasi :roll:

Parašytas: 12 Geg 2008, 17:12
Siesta
Tutsi rašė:ka tik perziurejau ta jo receptuka,o man pasirode,kad ten labai saldu gaunasi :roll:
nežinau, kai pabandysiu - pasakysiu 8) šiaip turėtų būti labai geras skonis valgant kartu su varškės apkepu.

Parašytas: 12 Geg 2008, 17:19
Forelle
Tai į apkepą reikia cukraus beveik nedėti, tada bus kaip tik

Parašytas: 16 Geg 2008, 18:50
Ramunė
Pikantiškas dažinys

115 g tepamo grietininio sūrio
1/2 puoduko majonezo (1 puodukas - 250 ml)
1 nedidelis baltas svogūnas
1 šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių
1 šaukštas ančiuvių pastos
1 kietai virtas kiaušinis
pipirų
Į dubenėlį sudėti kambario temperatūros grietininį sūrį, majonezą ir išmaišyti.
Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotą kiaušinio baltymą, ančiuvių pastą, petražoles, įberti pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.Sudėti į nedidelį apvalų indą, ant viršaus užbarstyti per sietelį pertrintą kiaušinio trynį.

Parašytas: 16 Geg 2008, 19:10
Tutsi
sendien prie farsiruoto lydzio gaminau padaza,šakes,koks skanus gavosi :hypno:

Parašytas: 16 Geg 2008, 19:37
Ramunė
Padažas - mišrainė

1 virtas kiaušinis
1-2 marinuoti agurkai
1 pomidoras
petražolė, nelabai smulkiai supjaustyta
1 svogūnas, susmulkintas;svogūno laiškai
pipirų,cukraus,acto, aliejaus,druskos

Visus produktus susmulkinti ir gerai išmaišyti.

Parašytas: 23 Geg 2008, 16:40
Ramunė
Vyšnių padažas

1 puodelis vyšnių
sviesto
1 citrina
druska
cinamonas
migdolų aliejaus
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo (arba 0,5 šaukštelio bulvių krakmolo)
Išverdamas 1 puodelis vyšnių, joms išimami kauliukai, vyšnios smulkiai sukapojamos ir gerai sumaišomos.Vyšnios sušildomos svieste, į kurį dar įpilama citrinos sulčių, įberiama tarkuotos citrinos žievelių, žiupsnelis druskos, cinamono, įlašinama keletas lašų migdolų aliejaus.Padažas sutirštinamas 1 nubrauktu arbatiniu šaukšteliu atskiesto kukurūzų krakmolo. Galima dar pagardinti citrinos sultimis.Šis pikantiškas padažas tinka su paukštiena ir kepsniais.

Parašytas: 24 Geg 2008, 10:58
Ramunė
Itališkas mėsos glajus

5 skiltelės česnako
1 svogūnas
120 ml aliejaus
1 šaukštas cukraus
5-6 pomidorai
30-50 g peletrūnų
Pomidorus supjaustykite ir patroškinkite su trupučiu aliejaus.Cukrų ištirpinkite aliejuje, sumaišykite su trintu česnaku ir smulkintu svogūnu ir pakaitinkite.Suberkite smulkintus peletrūnus, sukrėskite pomidorus, patroškinkite dar 5-6 minutes, atšaldykite ir palikite 1-2 valandas pastovėti

Parašytas: 30 Geg 2008, 21:01
Talija
Krapų padažas

40 g sviesto,
50 g miltų,
1 stiklinė sultinio,
nemažas pluoštelis šviežių krapų,
citrinos sulčių ar citrinos rūgšties,
kiaušinio trynys,
druskos.


Miltai pakepinami svieste, atskiedžiami sultiniu ir maišant kaitinama ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tada pridedama kapotų krapų lapelių, rūgšties. Nukėlus nuo ugnies, sudedamas išplaktas su druska kiaušinio trynys, pašildoma, bet nebeužvirinama.

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:36
Ramunė
Graikiškas padažas „Tzatziki“

500 ml natūralaus jogurto
2 nedideli agurkai
1 valgomasis šaukštas rupios druskos
1 valgomasis šaukštas grietinės
1 valgomasis šaukštas citinos sulčių
2 skiltelės česnako
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal pageidavimą: mėtų arba krapų
Jogurtą perkošti popieriniu kavos filtru. Agurkus nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti, sumaišyti su druska ir palikti valandai. Agurkų masę išspausti. Česnaką susmulkinti. Į jogurtą sudėti visus likusius produktus, sumaišyti ir palikti šaldytuve 1–2 valandoms.

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:39
Ramunė
Agurkų salsa su bazilikais (vištienai arba žuviai)

2 stiklinės nuluptų ir supjaustytų kubeliais agurkų
ryšulėlis bazilikų
1 citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių
Bazilikus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su agurkais, citrinos žievele ir pipirais. Prieš patiekiant pašlakstyti citrinos sultimis.

Parašytas: 01 Lie 2008, 23:27
Songe3
Pesto padažas
2 asmenims

0,5-1 skiltelė česnako
2 saujos baziliko lapų
2 saujos špinatų lapų
1 sauja lengvai apkeptų pinijų riešutų
1 gera sauja Parmezano (arba Džiugo) sūrio
Alyvuogių aliejaus (paprasto ir Extra Vergine)
Druskos

Sudėkite pjaustytą česnaką į mikserį. Sau priimtiną česnako kiekį pasirinkite patys. Man asmeniškai užtenka 0,5 skiltelės, nes šviežias česnakas yra gana stiprus, o bendras padažo skonis – švelnus. Į mikserį sudėkite nuskabytus ir nuplautus baziliko lapus. Įpilkite paprasto alyvuogių aliejaus. Sutrinkite. Sudėkite pinijų riešutus. Vėl sutrinkite. Porą minučių apvirkite špinatų lapus. Nusunkite ir sutrinkite su likusiais ingredientais.
Paskutiniame etape padažui galutinį skonį suteiks Extra Vergine alyvuogių aliejus, Parmezano sūris ir druska. Procese įpilkite kelis lašus aliejaus, įberkite sūrio, truputį druskos, maišykite ir ragaukite. Esant reikalui kartokite procedūrą. Tai galima daryti mikseryje arba, išėmus padažą, pabaigti maišyti šaukštu. Padažas turi būti grietinės konsistencijos. Jei Pesto valgote su makaronais, į jį įpilkite kelis šaukštus vandens kuriame virė makaronai. Tada padažas geriau išsimaišys.

Paveikslėlis

Parašytas: 16 Lie 2008, 19:31
Ramunė
Aromatingasis pomidorų ir persikų čatnis

0,5 kg ketvirčiais supjaustytų pomidorų
0,5 kg skiltelėmis supjaustytų nektarinų
0,3 kg kubeliais supjaustytų svogūnų
1 stiklinė geltonųjų razinų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė baltojo vyno acto
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuoto imbiero
1 valgomasis šaukštas druskos
1 arbatinis šaukštelis maltų kalendros sėklų
½ arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
½ arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų

Dideliame puode sumaišyti cukrų, actą, imbierą, druską, kalendros sėklas, kvapiuosius pipirus ir aitriųjų paprikų dribsnius. Užvirinti. Supilti likusius produktus. Virti ant mažos ugnies maždaug 1,5 val., kol masė sutirštės. Karštą masę supilti į sterilizuotus stiklainius.

Parašytas: 16 Lie 2008, 19:31
Ramunė
Trešnių arba vyšnių čatnis

4 stiklinės trešnių arba vyšnių (be kauliukų)
1 stiklinė smulkiai supjaustytų svogūnų
¾ stiklinės obuolių acto
¾ stiklinės cukraus
1 stiklinė geltonųjų razinų
1 valgomasis šaukštas tarkuoto imbiero
1 valgomasis šaukštas garstyčių sėklų
½ valgomojo šaukšto aitriųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas druskos
po ¼ arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių ir muškato riešuto

Visus produktus sudėti į storasienį puodą, uždengti ir užvirinti. Sumažinti ugnį ir kaitinti ant silpnos ugnies apie 50–60 min. Kartkartėmis pamaišyti. Ataušinti iki kambario temperatūros, supilti į stiklainius ir laikyti šaldytuve. Patiekti su kepta ant grotelių vištiena arba kiauliena.

Parašytas: 16 Lie 2008, 19:32
Ramunė
Obuolių ir cukinijų čatnis

300 g cukinijų
250 g obuolių
200 g svogūnų
25 g tarkuotų krienų
150 g cukraus
50 g baltojo vyno acto
½ arbatinio šaukštelio maltos kalendros
½ arbatinio šaukštelio grūstų gvazdikėlių

Obuolius, cukinijas ir svogūnus supjaustyti plonomis riekelėmis. Viską, išskyrus prieskonius, sudėti į storasienį puodą ir virti ant mažos ugnies 15 min. Baigiant suberti prieskonius. Galima supilti į stiklainius arba patiekti iš karto.

Parašytas: 16 Lie 2008, 19:32
Ramunė
Karibų kivių pagardas

2 stiklinės kubeliais supjaustytų ananasų
2 geltonos arba raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais
3 kubeliais supjaustyti kiviai
1 mažas raudonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais
½ stiklinės smulkiai supjaustytų kalendros lapelių
1 citrinos sulčių
žiupsnelis aitriųjų pipirų

Visus produktus sumaišyti. Patiekti prie žuvies arba paukštienos.

Parašytas: 16 Lie 2008, 19:32
Ramunė
Apkeptų braškių ir pomidorų pagardas

250 g braškių
250 g vyšninių pomidorų
½ žaliosios citrinos sulčių
¼ stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų
½ mažos aitriosios paprikos
½ valgomojo šaukšto druskos
žiupsnelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

Kepimo skardą iškloti popieriumi. Ant jo sudėti supjaustytas braškes, pašlakstyti aliejumi. Kepti 160 laipsnių temperatūra įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min. Pomidorus supjaustyti kubeliais. Visus produktus sudėti į smulkintuvo indą ir susmulkinti taip, kad masė nevirstų tyre. Ji turi būti iš mažų gabaliukų. Prieš patiekiant gerai atšaldyti.

Parašytas: 16 Lie 2008, 19:33
Ramunė
Ananasų ir pomidorų pagardas

1 stiklinė smulkiais kubeliais supjaustyto ananaso
1 didelis kubeliais supjaustytas pomidoras
1 apelsinas, supjaustytas kubeliais
1 valgomasis šaukštas medaus
¼ valgomojo šaukšto druskos
1 susmulkinta česnako skiltelė
½ stiklinės supjaustytos kalendros lapelių
2 valgomieji šaukštai žaliosios citrinos sulčių
1 valgomasis šaukštas smulkiai supjaustytų jalapeno pipirų

Viską sumaišyti. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų.

Parašytas: 16 Lie 2008, 19:33
Ramunė
Mangų ir nektarinų pagardas

2 vidutinio dydžio mangai
3 nektarinai
1 raudonasis svogūnas
½ stiklinės smulkiai supjaustytų kalendros lapelių
2 nedidelės aitrios paprikos (pagal skonį)
1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
1 žaliosios citrinos sulčių
Mangus, nektarinus, paprikas ir svogūną supjaustyti kubeliais. Sumaišyti su likusiais produktais. Prieš patiekiant atšaldyti. Geriausiai tinka prie žuvies arba paukštienos.

Parašytas: 24 Lie 2008, 11:14
Ramunė
Baltųjų pupelių pagardas

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
2 smulkintos česnako skiltelės
1 nedidelė rozmarino šakelė (susmulkinti)
1 skardinė konservuotų baltųjų pupelių (~ 400 g)
50–75 ml baltojo vyno
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių lapelių
100 g tarkuoto parmezano sūrio
Ant vidutinės ugnies 1–2 minutes nuolat maišant pakepinti česnaką ir rozmariną, nukaisti nuo ugnies. Susmulkinti smulkintuvu pupeles, česnakų-rozmarinų masę, petražoles, supilti vyną ir gerai išmaišyti. Gautą košelę sudėti į nedidelį puodą, suberti parmezaną ir ant nedidelės ugnies pakaitinti, kol ištirps sūris.
Patiekti šiltą arba šaltą, tinka su daržovėmis, šviežiai iškepta duona, tepti sumuštiniams vietoj sviesto.

Parašytas: 24 Lie 2008, 11:14
Ramunė
Špinatų ir kreminės varškės pagardas

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
3 smulkintos česnako skiltelės
250 g šviežių špinatų
100 g kreminės varškės
100 ml natūralaus jogurto
50 g tarkuoto parmezano
šviežiai grūstų juodųjų pipirų pagal skonį
Gilioje keptuvėje pakaitinti aliejų, šiek tiek apkepti česnaką ir suberti špinatus. Viską patroškinti 2–3 minutes, kad špinatai nuvystų. Išimti špinatus ir nuspausti, kad neliktų skysčio. Špinatus ir kreminę varškę susmulkinti smulkintuvu, pagardinti pipirais. Sumaišyti su jogurtu ir parmezanu. Patiekti su daržovėmis arba gruzdinta duona. Šį pagardą galima patiekti ir bandelėje.

Parašytas: 24 Lie 2008, 11:15
Ramunė
Avokadų pagardas

2 prinokę avokadai
200 g kreminės varškės
2 valgomieji šaukštai supjaustytų svogūnų laiškų
2 valgomieji šaukštai supjaustytų kalendros lapelių
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
1 nedidelė aitrioji paprika
druskos ir grūstų juodųjų pipirų pagal skonį
Avokadus nulupti, išimti minkštimą. Visus produktus sumaišyti ir sutrinti į tyrę. Patiekti su tortiljomis arba su daržovėmis, duona. Šiuo pagardu galima įdaryti pomidorus.