Puslapis 9 iš 9
Parašytas: 24 Lie 2008, 11:15
Ramunė
Avinžirnių ir graikinių riešutų pagardas
100 g pakepintų graikinių riešutų (prieš kepinimą kruopščiai nuvalyti luobeles)
1 arbatinis šaukštelis maltų kuminų
½ arbatinio šaukštelio maltų kalendrų
¼ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos
1 skardinė konservuotų avinžirnių (~ 400 g)
50 ml aliejaus
50 ml citrinos sulčių
2 susmulkintos česnako skiltelės
druskos pagal skonį
Prieskonius šiek tiek pašildyti sausoje keptuvėje. Avinžirnius aliejų, citrinos sultis, česnakus, prieskonius smulkintuvu sutrinti į tyrę. Suberti riešutus, dar kiek pasmulkinti. Patiekti su lavašu, pitomis, daržovėmis.
Parašytas: 24 Lie 2008, 11:16
Ramunė
Žiedinių kopūstų pagardas
1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
2 valgomieji šaukštai rupios druskos
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 arbatinis šaukštelis kario miltelių
1 valgomasis šaukštas cukraus
250 ml natūralaus jogurto
50 ml grietinės
½ stiklinės smulkintų petražolių lapelių
¼ arbatinio šaukštelio muskato riešuto
¼ arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų
1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
Kopūsto žiedynus virti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilti vandenį. Keptuvėje 5 minutes ant vidutinės ugnies pakepinti supjaustytą svogūną, kol suminkštės. Įberti druskos, cukraus ir kario miltelius. Pakaitinti dar 1–2 minutes. Nukaisti nuo ugnies. Šakute sutrinti kopūstus, sudėti svogūną su prieskoniais ir išmaišyti. Sudėti likusius produktus. Patiekti su pitomis, krekeriais, skrudinta duona.
Parašytas: 24 Lie 2008, 11:16
Ramunė
Arabiškas morkų pagardas
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 stiklinė jaunų morkų, sutarkuotų smulkia tarka
1 stiklinė tiršto natūralaus jogurto
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų mėtų lapelių
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų petražolių
Druskos ir citrinos sulčių pagal skonį
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ant vidutinės ugnies 1–2 minutes pakepinti susmulkintus česnakus. Suberti morkas ir cukrų ir dar patroškinti apie 5 minutes. Morkas ataušinti ir sumaišyti su jogurtu, žalumynais, įberti druskos pagal skonį. Jeigu reikia, įpilti citrinos sulčių.
Parašytas: 26 Lie 2008, 11:03
la major
Ramunė rašė:Arabiškas morkų pagardas
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 stiklinė jaunų morkų, sutarkuotų smulkia tarka
1 stiklinė tiršto natūralaus jogurto
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų mėtų lapelių
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų petražolių
Druskos ir citrinos sulčių pagal skonį
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ant vidutinės ugnies 1–2 minutes pakepinti susmulkintus česnakus. Suberti morkas ir cukrų ir dar patroškinti apie 5 minutes. Morkas ataušinti ir sumaišyti su jogurtu, žalumynais, įberti druskos pagal skonį. Jeigu reikia, įpilti citrinos sulčių.
Įdomu - morkos su jogurtu... O prie ko jos tiktų? Turbūt, prie visko, kur tinka morkos?
Parašytas: 26 Lie 2008, 11:10
Ramunė
Moirkas su jogurtu esu dariusi, man patiko. Tik jogurtą ėmiau natūralų. O šiaip tai jos tinka prie visko : ir žuvies,m ir paukštiernos. Aš jas ir vienas galiu kabliuoti
Parašytas: 26 Lie 2008, 11:19
la major
Bandysiu su šamu. Šamo receptas - irgi tavo? Jeigu rasiu parduotuvėje, darysiu... O jeigu nerasiu, tada su kita žuvim bandysiu - urbūt, tk išmušti nebereikės
Parašytas: 26 Lie 2008, 11:45
Ramunė
Nežinau, kuris. Bet esu bandžiusi. man menkė skaniau buvo
jau nekalbant apie lašišą ar upėtakį
Parašytas: 26 Lie 2008, 11:47
la major
O jo, raudona zuvyte mano megstamiausia ever
Galvoju, gal zuvyte kita diena darysiu - ziurau, pas mane cukinija nedidele uzsigulejus, tai blynuku gal pavarysiu
Parašytas: 26 Lie 2008, 19:27
la major
Ramune, šitas padažas tai tikrai smagus, tiktai aš galėjau citrinos sulčių nebepilti - būtų užtekę to rugštymo nuo jorgurto
Bet labai skanu buvo - valgiau su... cukinijų blynukais
Labai vegetariškas derinys gavosi
Parašytas: 26 Lie 2008, 19:36
Ramunė
Re: PADAŽAI
Parašytas: 21 Spa 2008, 21:49
la major
Padažas su lašiša
3 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
250 ml baltojo vyno,
250 ml grietinėlės,
druskos ir pipirų pagal skonį,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
250 g rūkytos lašišos.
Svogūną ir česnaką nulupti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti įkaitintame alyvuogių aliejuje. Supilti vyną ir grietinėlę, pavirinti ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės. Įberti druskos, pipirų, suberti citrinos žievelę ir supilti citrinos sultis. Lašišą supjaustyti juostelėmis ir sumaišyti su padažu
Štai šitą Ramunės siūlymą bandysiu pasigaminti... Užsuksiu ryt po darbo į Rimi lašišos... Vagysiu su grikiukais tikriausia - šian jų nusipirkau, tai skaniai kirtau
Re: PADAŽAI
Parašytas: 30 Rgp 2013, 12:59
daida
Pomidorų ir slyvų padažas
1 kg pomidorų,
500 g slyvų,
300 g svogūnų,
4 skiltelės česnako,
1 šaukštas druskos,
2 šaukštai cukraus,
Maltų juodųjų pipirų.
Pomidorus supjaustykite, sudėkite į puodą, įpilkite pusę stiklinės vandens ir užvirkite. Susmulkinkite svogūnus ir suberkite į puodą, kur užvirė pomidorai. Troškinkite uždengus puodą, kol svogūnai suminkštės. Iš slyvų išimkite kaulus ir sudėkite į puodą kur troškinasi pomidoraiir svogūnai. Troškinkite kol slyvos suminkštės. Suberkite susmulkintą česnaką, druską, cukrų ir pipirų. Išmaišykite ir pavirkite dar 5 min. Viską pertrinkite per sietelį. Slyvų ir pomidorų odeles išmeskite.
Jei padažą gaminsite žiemai, tada supilstę jį į stiklainiukus pasterizuokite 80oC temperatūroje 15 min.
Re: PADAŽAI
Parašytas: 02 Rgs 2013, 11:08
DanuteL
Isivaizduoju, kad turetu buti skanu
Re: PADAŽAI
Parašytas: 02 Rgs 2013, 15:09
Arūna
O man idomu kaip jai ta slyva ant krasciuko laikosi
Re: PADAŽAI
Parašytas: 02 Rgs 2013, 18:41
sandruca
o man idomu prie ko labiausiai sitas padazas tinka?
Re: PADAŽAI
Parašytas: 03 Rgs 2013, 00:11
daida
Šitas padažas tinka prie raudonos mėsos patiekalų, bet šiaip tai jis labai panašus į pirktini pomidorų padažą
Slyva įpjauta ir pasodinta ant kraštelio
Re: PADAŽAI
Parašytas: 08 Rgs 2016, 13:55
Nicole
patiko,tad atnesu ir jums
Slyvu pagardas paukstienai
500 g slyvų be kauliukų
3-4 skiltelės česnako
1-2 aitrieji pipirai
150 g rudojo cukraus
100 ml švelnaus acto (5-6 proc.)
keli šaukštai aliejaus,druskos.
Slyvas supjaustyti kubeliais, susmulkinti aitriuosius pipirus, česnaką sutrinti. Į puodą pilti aliejaus, dėti visus produktus ir užvirinti. Sumažinti ugnį, uždengti puodą ir virti 15 min. Košę galima sutrinti trintuvu, bet jeigu jo neturite, galima palikti stambesniais gabalėliais . Dar kartą užvirinti, sudėti į stiklainius ir uždaryti.
- varwwwclientsclient1web2tmpphpRWq8Fx.jpg (84.5 KiB) Peržiūrėta 9608 karus(ų)
Saltinis:
http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/pras ... rauges.htm
Re: PADAŽAI
Parašytas: 09 Rgs 2016, 16:25
daida
labai idomus slyvų ir česnako derinys
Re: PADAŽAI
Parašytas: 09 Rgs 2016, 17:23
Nicole
cesnakinis a la ketcupas
Re: PADAŽAI
Parašytas: 11 Rgs 2016, 11:47
DanuteL
Oi, Nicole, aciu uz ideja
Slyvu kaip tik namie turejau... bet, aisku, neturejau aitriuju pipiru...
Tai dejau paprastas paprikas tris kilogramui slyvu ir, zinoma, daug daug maziau cukraus.
labai skanu!
Suprantu, cukrus reikalingas kad laikytusi stiklainiukuose, bet as i saldikli sudejau.
Re: PADAŽAI
Parašytas: 11 Rgs 2016, 17:46
Nicole
Gal tas rudasis cukrus ne toks kaka,kaip baltasis?
Re: PADAŽAI
Parašytas: 11 Rgs 2016, 18:54
DanuteL
Nezinau, bet salduma tai ta pati duoda...?
man per saldu.
Bet ideja super!
Aciu!
Re: PADAŽAI
Parašytas: 11 Rgs 2016, 19:35
Nicole
Su saldziaja paprika galbut,bet su aitriaisiais tikrai ne saldus gavosi.Toki pikantiska ketcupa primena
Vakar grilinom paukstiena tai labai tiko
Prasom,kad tik patiko,nors receptas ir ne mano