Varškės pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Kaip faina,dar vienas receptukas manMara rašė:Varskes apkepas
Varske 400-500 g
Kiausiniai 4 vnt
Grietine 150-200 g
Manu krupos 1,5 valg.šaukšto
Cukrus 150-200 g
Oboliai
Obuolius nulupti, isimti seklides ir supjaustyti plonomis skiltelemis. Viska sumaisyti, sudėti i sviestu istepta forma. Kepti orkaiteje 1 val.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
SENOVINIS VARŠKĖTIS
750 g varškės sūrio,
150 g varškės,
250 g cukraus,
8 trynių ir 6 baltymų,
50 g krakmolo,
15 g mielių,
po 100 g migdolų, sviesto ir razinų,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių.
Sūrį permalti, ištrinti su varške ir cukrumi. Į gautą masę maišant sudėti trynius,su šaukšteliu cukraus ištirpintas mieles, suberti krakmolą, razinas, smulkintus migdolus. Tada įmaišyti plaktus baltymus. Sukrėsti įskardą ir kepti apie 40 - 50 min. Rezultatas žurnaliukyje toks :
750 g varškės sūrio,
150 g varškės,
250 g cukraus,
8 trynių ir 6 baltymų,
50 g krakmolo,
15 g mielių,
po 100 g migdolų, sviesto ir razinų,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių.
Sūrį permalti, ištrinti su varške ir cukrumi. Į gautą masę maišant sudėti trynius,su šaukšteliu cukraus ištirpintas mieles, suberti krakmolą, razinas, smulkintus migdolus. Tada įmaišyti plaktus baltymus. Sukrėsti įskardą ir kepti apie 40 - 50 min. Rezultatas žurnaliukyje toks :
- Prikabinti failai
-
- HPIM0149.jpg (46.26 KiB) Peržiūrėta 5404 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 31 Kov 2007, 11:39, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ryt pabandysiu pakeist O žinai, kai pamačiau, kad yra tavo komentaras, šovė mintis, kad dėl nuotraukos. Matyt, jautė širdis, kad prisidirbauLilina rašė:Kaip tu čia keistai, Ramune prifotografavus? Ne iš viršaus, o iš šono. Pasislėpus turbūt fotkinai? Kaip paparacis Gal tau jau žurnalus vartyt neleidžia, žino kad vėl prie forumo prisiklijuosi?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Aciu uz receptukaRamunė rašė:SENOVINIS VARŠKĖTIS
750 g varškės sūrio,
150 g varškės,
250 g cukraus,
8 trynių ir 6 baltymų,
50 g krakmolo,
15 g mielių,
po 100 g migdolų, sviesto ir razinų,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių.
Sūrį permalti, ištrinti su varške ir cukrumi. Į gautą masę maišant sudėti trynius,su šaukšteliu cukraus ištirpintas mieles, suberti krakmolą, razinas, smulkintus migdolus. Tada įmaišyti plaktus baltymus. Sukrėsti įskardą ir kepti apie 40 - 50 min. Rezultatas žurnaliukyje toks :
Šiandien atsikėlusi iškepiau tokį į keksą panašų vyniotinį žurnale radau receptą, susugundžiau ir skaniai gavosi žiūrėdama "Asmens sargybinį" daugiau nei pusę suvalgiau(tiesa, nelabai didelis gavosi,kitąkart didesnį darysiu)
VYNIOTINIS SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS
250g miltų, 125g varškės, 200g dž. slyvų, 150g cukraus, cukraus pudros, 100g sviesto ar margarino, kiaušinis, 0.5 pakelio kepimo miltelių, vanilės aromato, 3šaukštai apelsinų sulčių, druskos.
Taigi, nuplikiau slyvas,pamerkiau, jau ruošiuosi jas pjaustyti, bet žiūriu, kad netyčia su kauliukais nusipirkau, tai jas truputį papjausčiau,susinervinau, nes nesipjausto ir pakeičiau razinomis. Apšlaksčiau pusės apelsino sultimis.
Tada 10šaukštų miltų sumaišiau su šaukšteliu su viršum kepimo miltelių, dėjau 6 šauštus cukraus, nedaug druskos, įmušiau kiaušinį, įdėjau supjaustytą margariną, gabalėlį varškės, kelis lašelius vanilės ir išminkiau. Paskui įdėjau razinas su slyvomis ir dar perminkiau. Labai skani tešla gavosi Stalą apibarsčiau miltais ir pakočiojau. Tada susukau vyniotinį.
Dėjau į jau įkaitintą orkaitę.
Recepte parašyta, kad reikia kepti 200 laipsnių temp 40min, bet aš iš kepiau maždaug 30 - pilnai užteko, net apačia truputį perskrudusi buvo. Apibarsčiau cukraus pudra žinokit man patiko
Čia žurnalinis receptas, iš žurnalo "Darbštuolė"(baigiu jau visus kovo mėnesio receptus išbandyti )
VYNIOTINIS SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS
250g miltų, 125g varškės, 200g dž. slyvų, 150g cukraus, cukraus pudros, 100g sviesto ar margarino, kiaušinis, 0.5 pakelio kepimo miltelių, vanilės aromato, 3šaukštai apelsinų sulčių, druskos.
Taigi, nuplikiau slyvas,pamerkiau, jau ruošiuosi jas pjaustyti, bet žiūriu, kad netyčia su kauliukais nusipirkau, tai jas truputį papjausčiau,susinervinau, nes nesipjausto ir pakeičiau razinomis. Apšlaksčiau pusės apelsino sultimis.
Tada 10šaukštų miltų sumaišiau su šaukšteliu su viršum kepimo miltelių, dėjau 6 šauštus cukraus, nedaug druskos, įmušiau kiaušinį, įdėjau supjaustytą margariną, gabalėlį varškės, kelis lašelius vanilės ir išminkiau. Paskui įdėjau razinas su slyvomis ir dar perminkiau. Labai skani tešla gavosi Stalą apibarsčiau miltais ir pakočiojau. Tada susukau vyniotinį.
Dėjau į jau įkaitintą orkaitę.
Recepte parašyta, kad reikia kepti 200 laipsnių temp 40min, bet aš iš kepiau maždaug 30 - pilnai užteko, net apačia truputį perskrudusi buvo. Apibarsčiau cukraus pudra žinokit man patiko
Čia žurnalinis receptas, iš žurnalo "Darbštuolė"(baigiu jau visus kovo mėnesio receptus išbandyti )