na prie alaus tai tikrai tinkatutsi rašė:labai skanu,dar paieskosiu ir parasysiu
Užkandžiai prie alaus
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Žirniai prie alaus
4 porcijoms paruošti reikia:
2 stiklinių žirnių (neskaldytų!);
1 svogūno;
½ svaro rūkytos kiaulienos šoninės arba karkos;
aliejaus kepimui;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Žirnius (neskaldytus) per naktį išmirkome ir verdame pasūdytame vandenyje (naudokite tokią proporciją: 2 dalys žirnių – 3 dalys vandens) ant vidutinės liepsnos tol, kol žirniai suminkštės.Svogūną susmulkiname ir pakepame aliejuje, kol pagels. Rūkytą kiaulienos šoninę supjaustome šiaudeliais ir pakepame keptuvėje. Jei naudojate rūkytą karką, supjaustykite ją kąsnio dydžio gabaliukais ir virkite kartu su žirniais.Žirnius sudedame į lėkštes, ant viršaus uždedame pakepintus svogūnus ir šoninės.
4 porcijoms paruošti reikia:
2 stiklinių žirnių (neskaldytų!);
1 svogūno;
½ svaro rūkytos kiaulienos šoninės arba karkos;
aliejaus kepimui;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Žirnius (neskaldytus) per naktį išmirkome ir verdame pasūdytame vandenyje (naudokite tokią proporciją: 2 dalys žirnių – 3 dalys vandens) ant vidutinės liepsnos tol, kol žirniai suminkštės.Svogūną susmulkiname ir pakepame aliejuje, kol pagels. Rūkytą kiaulienos šoninę supjaustome šiaudeliais ir pakepame keptuvėje. Jei naudojate rūkytą karką, supjaustykite ją kąsnio dydžio gabaliukais ir virkite kartu su žirniais.Žirnius sudedame į lėkštes, ant viršaus uždedame pakepintus svogūnus ir šoninės.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
SAUSAINIAI SU SVOGUNAIS:
250 g.miltu;
100 g.margarino;
1 trinys;
3 saukstai grietines;
puse pakelio kepimo milteliu;
2 vidutinio dydzio svogunai;
50 g.aguonu;
druskos.
I persijotus miltus ideti margarina,supilti grietine,tryni,iberti druskos pagal skoni,kepimo miltelius ir uzminkyti tesla.Smulkiai sutarkuotus arba supjaustytus svogunus sudeti i paruosta tesla,vel ja gerai isminkyti,iskocioti,supjaustyti kvadrateliais arba kita norima forma,galima formelemis isspausti sausainelius ir sudeti i riebalais patepta skarda.Pries kepant galima juos apibarstyti aguonomis arba ideti ju i tesla kartu su svogunais.Kepti,kol graziai pagels.
250 g.miltu;
100 g.margarino;
1 trinys;
3 saukstai grietines;
puse pakelio kepimo milteliu;
2 vidutinio dydzio svogunai;
50 g.aguonu;
druskos.
I persijotus miltus ideti margarina,supilti grietine,tryni,iberti druskos pagal skoni,kepimo miltelius ir uzminkyti tesla.Smulkiai sutarkuotus arba supjaustytus svogunus sudeti i paruosta tesla,vel ja gerai isminkyti,iskocioti,supjaustyti kvadrateliais arba kita norima forma,galima formelemis isspausti sausainelius ir sudeti i riebalais patepta skarda.Pries kepant galima juos apibarstyti aguonomis arba ideti ju i tesla kartu su svogunais.Kepti,kol graziai pagels.
Pikantiski pirsteliai (spurgos)
varske 200 g
suris (sutarkuotas) 200 g
kiausiniai 1 vnt
krakmolas 1 val.s
miltai 2 val.s
kminai, cesnakai, druska, prieskoniai
Viska sumaisyti, suformuoti pirstelius arba spurgas, pavolioti dzuveseliose ir kepti alejuje. Fritiurineje galima gaminti spurgas, keptuveje - pirstelius
varske 200 g
suris (sutarkuotas) 200 g
kiausiniai 1 vnt
krakmolas 1 val.s
miltai 2 val.s
kminai, cesnakai, druska, prieskoniai
Viska sumaisyti, suformuoti pirstelius arba spurgas, pavolioti dzuveseliose ir kepti alejuje. Fritiurineje galima gaminti spurgas, keptuveje - pirstelius
man labai patinkaMara rašė:Pikantiski pirsteliai (spurgos)
varske 200 g
suris (sutarkuotas) 200 g
kiausiniai 1 vnt
krakmolas 1 val.s
miltai 2 val.s
kminai, cesnakai, druska, prieskoniai
Viska sumaisyti, suformuoti pirstelius arba spurgas, pavolioti dzuveseliose ir kepti alejuje. Fritiurineje galima gaminti spurgas, keptuveje - pirstelius
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
bandeiHazel rašė:man labai patinkaMara rašė:Pikantiski pirsteliai (spurgos)
varske 200 g
suris (sutarkuotas) 200 g
kiausiniai 1 vnt
krakmolas 1 val.s
miltai 2 val.s
kminai, cesnakai, druska, prieskoniai
Viska sumaisyti, suformuoti pirstelius arba spurgas, pavolioti dzuveseliose ir kepti alejuje. Fritiurineje galima gaminti spurgas, keptuveje - pirstelius
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
PLIKYTINIAI PRIE ALAUS
Tešlai :
50 g sviesto,
150 g miltų,
25 g krakmolo,
4 - 5 kiaušiniai,
1 stiklinė vandens.
Įdarui :
400 g varškės,
200 g grietinės,
druskos,
žalių krapų. petražolių, salierų lapelių.
Sviestą ir vandenį supilti į puodą ir užvirti.Įmaišyti miltus, sumaišytus su krakmolu.Maišyti, kol tešla atšoks nuo puodo šonų. Tuomet nukelti nuo ugnies ir greitai po vieną įmaišyti kiaušinius. Konditeriniu švirkštu ant popieriumi išklotos skardos formuoti pyragėlius ir kepti 220 laipsnių temperatūroje.
Įdarui varškę pertrinti, sumaišyti su grietine, druska ir kapotais žalumynais. Atvėsusius pyragėlius įpjauti ir pripildyti įdaro.
Tešlai :
50 g sviesto,
150 g miltų,
25 g krakmolo,
4 - 5 kiaušiniai,
1 stiklinė vandens.
Įdarui :
400 g varškės,
200 g grietinės,
druskos,
žalių krapų. petražolių, salierų lapelių.
Sviestą ir vandenį supilti į puodą ir užvirti.Įmaišyti miltus, sumaišytus su krakmolu.Maišyti, kol tešla atšoks nuo puodo šonų. Tuomet nukelti nuo ugnies ir greitai po vieną įmaišyti kiaušinius. Konditeriniu švirkštu ant popieriumi išklotos skardos formuoti pyragėlius ir kepti 220 laipsnių temperatūroje.
Įdarui varškę pertrinti, sumaišyti su grietine, druska ir kapotais žalumynais. Atvėsusius pyragėlius įpjauti ir pripildyti įdaro.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
SAUSAINIAI PRIE ALAUS
( iš "Vasara su IKI" 2002)
250 g bulvių košės,
100 g miltų,
100 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai kmynų,
maltų pipirų, druskos, aliejaus.
Į karštą bulvių košę suberiame druską, pipirus, kmynus, sudedame sviestą ir gerai išmaišome. Pradėjus aušti suberiame pusę miltų, įmušame kiaušinius, užminkome tešlą. Iš gautos masės padarome rutulį, dedame jį ant miltais pabarstytos lentos ir iškočiojame maždaug 1,5 cm storio lakštą. Paruoštą tešlą pjaustome rombais arba formelėmis išspaudžiame sausainiukus. Kepame įkaitintoje orkaitėje arba keptuvėje.
( iš "Vasara su IKI" 2002)
250 g bulvių košės,
100 g miltų,
100 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai kmynų,
maltų pipirų, druskos, aliejaus.
Į karštą bulvių košę suberiame druską, pipirus, kmynus, sudedame sviestą ir gerai išmaišome. Pradėjus aušti suberiame pusę miltų, įmušame kiaušinius, užminkome tešlą. Iš gautos masės padarome rutulį, dedame jį ant miltais pabarstytos lentos ir iškočiojame maždaug 1,5 cm storio lakštą. Paruoštą tešlą pjaustome rombais arba formelėmis išspaudžiame sausainiukus. Kepame įkaitintoje orkaitėje arba keptuvėje.