Užkandžiai prie alaus

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Bal 2007, 19:59

tutsi rašė:labai skanu,dar paieskosiu ir parasysiu :wink:
na prie alaus tai tikrai tinka ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bal 2007, 20:05

Hazel rašė:
Ramunė rašė:Bet čia SAUSAINIAI su svogūnais Paveikslėlis
sausainiai, bet su SVOGŪNAIS :!: fe :P
Svogūnas - vitaminų vandenynas. Paveikslėlis

Bet čia tikriausiai prie alus arba sultinuko Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Bal 2007, 20:08

Ramunė rašė:
Hazel rašė:
Ramunė rašė:Bet čia SAUSAINIAI su svogūnais Paveikslėlis
sausainiai, bet su SVOGŪNAIS :!: fe :P
Svogūnas - vitaminų vandenynas. Paveikslėlis

Bet čia tikriausiai prie alus arba sultinuko Paveikslėlis
:roll: žinau, kad labai sveika...
kaikas juos tiesiog kaip obuolius valgo

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bal 2007, 20:17

Hazel rašė: :roll: žinau, kad labai sveika...
kaikas juos tiesiog kaip obuolius valgo
Paveikslėlis

Mėgstu ir česnaką, ir svogūną, bet ne tiek Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Bal 2007, 20:22

Ramunė rašė:
Hazel rašė: :roll: žinau, kad labai sveika...
kaikas juos tiesiog kaip obuolius valgo
Paveikslėlis

KOKIE GIGANTIŠKI VEIDUKAI :!: :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Bal 2007, 20:23

Žirniai prie alaus
4 porcijoms paruošti reikia:
2 stiklinių žirnių (neskaldytų!);
1 svogūno;
½ svaro rūkytos kiaulienos šoninės arba karkos;
aliejaus kepimui;
druskos ir pipirų pagal skonį.

Žirnius (neskaldytus) per naktį išmirkome ir verdame pasūdytame vandenyje (naudokite tokią proporciją: 2 dalys žirnių – 3 dalys vandens) ant vidutinės liepsnos tol, kol žirniai suminkštės.Svogūną susmulkiname ir pakepame aliejuje, kol pagels. Rūkytą kiaulienos šoninę supjaustome šiaudeliais ir pakepame keptuvėje. Jei naudojate rūkytą karką, supjaustykite ją kąsnio dydžio gabaliukais ir virkite kartu su žirniais.Žirnius sudedame į lėkštes, ant viršaus uždedame pakepintus svogūnus ir šoninės.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bal 2007, 20:31

Hazel rašė:Žirniai prie alaus
4.
Paveikslėlis
Tik kol pasidarai, ir noras valgyti praeina, ir alaus nebelieka Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Bal 2007, 08:55

SAUSAINIAI SU SVOGUNAIS:

250 g.miltu;
100 g.margarino;
1 trinys;
3 saukstai grietines;
puse pakelio kepimo milteliu;
2 vidutinio dydzio svogunai;
50 g.aguonu;
druskos.

I persijotus miltus ideti margarina,supilti grietine,tryni,iberti druskos pagal skoni,kepimo miltelius ir uzminkyti tesla.Smulkiai sutarkuotus arba supjaustytus svogunus sudeti i paruosta tesla,vel ja gerai isminkyti,iskocioti,supjaustyti kvadrateliais arba kita norima forma,galima formelemis isspausti sausainelius ir sudeti i riebalais patepta skarda.Pries kepant galima juos apibarstyti aguonomis arba ideti ju i tesla kartu su svogunais.Kepti,kol graziai pagels.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 11:04

Ramunė rašė:
Hazel rašė:Žirniai prie alaus
4.
Paveikslėlis
Tik kol pasidarai, ir noras valgyti praeina, ir alaus nebelieka Paveikslėlis
Čia joninėms gerai būtų prisiminti ;) nes per Jonines daugiausiai alaus išgeriame, taigi, reikia ir daugiausiai užkandos ;)

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 11:07

tutsi rašė:SAUSAINIAI SU SVOGUNAIS:

.
na, visai neblogai :wink: :luks: jei parduotuvėje pirkti nebūtų, tada gaminčiau...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Bal 2007, 12:28

tai siais laikais visko parduotuveje yra,net ir žirniu paruostu,tai ka,nebeiti i virtuve :shock: Tai apie ka mes tada bendrautume :roll: :twisted:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 15:47

Parduotuvėse tikrai VISKO yra, bet aš labai mėgstu gaminti. Tačiau yra tokių produktų, kuriuos apsimokiau nusipirkti, o ne gaminti. :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Bal 2007, 16:46

kazkaip nesusisnekam,as irgi apie ta pati tik atrodo is kitos puses Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 17:53

tutsi rašė:kazkaip nesusisnekam,as irgi apie ta pati tik atrodo is kitos puses Paveikslėlis
ko gero teks užbagti tą temą :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Bal 2007, 18:01

O tai kąPaveikslėlis receptai baigėsi Paveikslėlis

Hazel, kur įkišai slyvų pyragą, neberandu Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 04 Bal 2007, 18:10, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 18:02

Ramunė rašė:O tai kąPaveikslėlis sausainių receptai baigėsi Paveikslėlis

Hazel, kur įkišai slyvų pyragą, neberandu Paveikslėlis
tą skanų kur pirmadienį kepiau? :hubba: :hubba: prie varškės pyragų :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Bal 2007, 18:08

Taip, tą. Kažkokia žioplavota pasidariau, savam kieme paklystu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 18:15

Ramunė rašė:Taip, tą. Kažkokia žioplavota pasidariau, savam kieme paklystu Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 10:04

Ramunė rašė:O tai kąPaveikslėlis receptai baigėsi Paveikslėlis

Hazel, kur įkišai slyvų pyragą, neberandu Paveikslėlis
receptai negali baigtis :wink:

Vartotojo avataras
Mara
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 55
Užsiregistravo: 04 Rgs 2006, 10:35
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Mara » 05 Bal 2007, 10:47

Pikantiski pirsteliai (spurgos)
varske 200 g
suris (sutarkuotas) 200 g
kiausiniai 1 vnt
krakmolas 1 val.s
miltai 2 val.s
kminai, cesnakai, druska, prieskoniai

Viska sumaisyti, suformuoti pirstelius arba spurgas, pavolioti dzuveseliose ir kepti alejuje. Fritiurineje galima gaminti spurgas, keptuveje - pirstelius

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 11:25

norejau pasitikslinti,suris fermentinis ar koks? :roll:

Vartotojo avataras
Mara
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 55
Užsiregistravo: 04 Rgs 2006, 10:35
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Mara » 05 Bal 2007, 11:37

tutsi rašė:norejau pasitikslinti,suris fermentinis ar koks? :roll:
fermentinis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 05 Bal 2007, 12:55

Mara rašė:Pikantiski pirsteliai (spurgos)
varske 200 g
suris (sutarkuotas) 200 g
kiausiniai 1 vnt
krakmolas 1 val.s
miltai 2 val.s
kminai, cesnakai, druska, prieskoniai

Viska sumaisyti, suformuoti pirstelius arba spurgas, pavolioti dzuveseliose ir kepti alejuje. Fritiurineje galima gaminti spurgas, keptuveje - pirstelius
man labai patinka Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 18:33

Hazel rašė:
Mara rašė:Pikantiski pirsteliai (spurgos)
varske 200 g
suris (sutarkuotas) 200 g
kiausiniai 1 vnt
krakmolas 1 val.s
miltai 2 val.s
kminai, cesnakai, druska, prieskoniai

Viska sumaisyti, suformuoti pirstelius arba spurgas, pavolioti dzuveseliose ir kepti alejuje. Fritiurineje galima gaminti spurgas, keptuveje - pirstelius
man labai patinka Paveikslėlis
bandei :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 05 Bal 2007, 20:31

jau seniai žinau šį receptą. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Bal 2007, 08:46

o as nezinojau,tai teks isbandyti 043

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bal 2007, 16:53

PLIKYTINIAI PRIE ALAUS

Tešlai :
50 g sviesto,
150 g miltų,
25 g krakmolo,
4 - 5 kiaušiniai,
1 stiklinė vandens.

Įdarui :
400 g varškės,
200 g grietinės,
druskos,
žalių krapų. petražolių, salierų lapelių.

Sviestą ir vandenį supilti į puodą ir užvirti.Įmaišyti miltus, sumaišytus su krakmolu.Maišyti, kol tešla atšoks nuo puodo šonų. Tuomet nukelti nuo ugnies ir greitai po vieną įmaišyti kiaušinius. Konditeriniu švirkštu ant popieriumi išklotos skardos formuoti pyragėlius ir kepti 220 laipsnių temperatūroje.
Įdarui varškę pertrinti, sumaišyti su grietine, druska ir kapotais žalumynais. Atvėsusius pyragėlius įpjauti ir pripildyti įdaro.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bal 2007, 17:17

SAUSAINIAI PRIE ALAUS

( iš "Vasara su IKI" 2002)

250 g bulvių košės,
100 g miltų,
100 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai kmynų,
maltų pipirų, druskos, aliejaus.

Į karštą bulvių košę suberiame druską, pipirus, kmynus, sudedame sviestą ir gerai išmaišome. Pradėjus aušti suberiame pusę miltų, įmušame kiaušinius, užminkome tešlą. Iš gautos masės padarome rutulį, dedame jį ant miltais pabarstytos lentos ir iškočiojame maždaug 1,5 cm storio lakštą. Paruoštą tešlą pjaustome rombais arba formelėmis išspaudžiame sausainiukus. Kepame įkaitintoje orkaitėje arba keptuvėje.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2007, 18:21

cia turbut ir be alaus labai skanu :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bal 2007, 18:43

Kaip ir viskas, kas su alumi, tas ir be jo Paveikslėlis

Skelbti atsakymą