Puslapis 122

Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 09 Vas 2007, 10:02
Tutsi
mano vyras labai megsta alu,kaip tikras lietuvis.O prie alaus visada nori ko nors uzkasti,gal galite patarti,kokiu nors uzkandeliu? Gali buti ir paprastos ir sudetingos :roll:

Parašytas: 09 Vas 2007, 10:23
Ramunė
Duoną supjaustyk piršteliais, iškepk arba išvirk fritiūrinėje, įtrink česnakėliu. Sutarkuok labai smulkiai sūrį, padažyk pusę duonos pirštelio į majonezą ir į sūrį. Palaikyk kokias 5 minutes, kad apdžiūtų. Man pačiai labai patinka. Beje, ir į alų nespjaunu.

Parašytas: 09 Vas 2007, 10:26
Ramunė
Šitam forume, PIGUS MAISTAS pirmame puslapyje yra UŽKANDĖLĖ PRIE ALAUS ir netik... Paskaityk, turėtų patikti.

Parašytas: 09 Vas 2007, 11:02
silsta
Turiu aš receptukų, kurie tinka prie alaus, įdedu kelis:
1. keptas sūris su prieskoniais. Nusiperki lietuvišką baltą varškės sūrį, jį gerai paprieskoniuoji norimais prieskoniais, kad būtų aštriau, taip palaikyti jį šaldytuve per naktį, o ryte iškepti orkaitėje;
2. sūrio piršteliai prie alaus, patiekiami su pomidorų, majonezo ir česnakų padažu;
3. vištų sparneliai prie alaus (kepti vištų sparneliai, čili padažas, prieskoniai). Skanaus
Paveikslėlis

Parašytas: 09 Vas 2007, 11:42
Lilina
siūlau savo užkanda forumas/viewtopic.php?t=5605

Parašytas: 09 Vas 2007, 13:55
Tutsi
aciu Lilina,jau isbandziau tavo receptuka :luks:

Parašytas: 09 Vas 2007, 16:15
Ramunė
Labai man patinka, tik darbo daugoka :

Paprika įdarytas alyvuoges apsukame plonu šoninės griežinėliu ir persmeigiame krapštuku.
Iš ruginės duonos išspaudžiame norimos formos pagrindą, užtepame sviestu ir uždedame pelėsinio ar kitokio sūrio, ant sūrio - griežinėlis pomidoro. Viršų užbarstome maltais pipiriukais, laiškiniais česnakais.

Parašytas: 09 Vas 2007, 16:19
Ramunė
Pelėsinį sūrį sumaigyti šakute, pridėti truputį minkšto sviesto ir grietinės. Jei reikia pridėti prieskonių. Duonos skritinėlį ( prieš tai nupjauti plutelę) aptepti sūrio mase ir ant viršaus uždėti kitą skritinėlį. Puošti galima pagal skonį :
alyvuogių skritinėliais, ridikėliais, graikiniais riešutais...

8) :roll:

Dubenėlyje išmaišyti majonezą, pomidorų padažą, įdėti truputį garstyčių ir smulkiai tarkuoto sūrio. Išspausti keletą česnako skiltelių, įberti paprikos, jei reikia - druskos. Labai gerai išmaišyti.
Batoną ar duoną aptepti ir kepti orkaitėje, kol skrebučiai gražiai pagels.

Labai skanu prie alaus ir vyno. Esu dariusi ir prie sultinio.

Parašytas: 09 Vas 2007, 16:25
Ramunė
silsta rašė:3. vištų sparneliai prie alaus (kepti vištų sparneliai, čili padažas, prieskoniai). Skanaus
Paveikslėlis

Labai skanu ir kiaulių rūkytos ausys arba liežuviai. Ir darbelio nedaug : parsinešei ir supjaustei skaniai :wink:

Parašytas: 09 Vas 2007, 16:35
Tutsi
tai ausytes ir uodegytes cia kas be ko :D ,bet ta mano brangenybe pats perka.Kai nori man tipo gero padaryti,kad nereiktu nieko gaminti :wink: O seip dar perka vistu skrandukus,irgi labai skanu....prieskoniukai ir pipiriukai viskas ciki.Jau zinau,kokios firmos gera produkcija,o kurios geriau nepirkti nes neskanus. :D

Parašytas: 09 Vas 2007, 16:38
Ramunė
tutsi rašė:perka vistu skrandukus,irgi labai skanu....prieskoniukai ir pipiriukai viskas ciki.Jau zinau,kokios firmos gera produkcija,o kurios geriau nepirkti nes neskanus. :D
Jei gali, pasidalink pirkimo ypatumais :wink: Aš irgi skrandukus labai mėgstu, bet vis nepataikau skanių... :?

Parašytas: 09 Vas 2007, 16:54
silsta
Pas mus IKI yra pirkti kiaulių šnipai (knyslės) rūkytos. Niekad nebandėm, kas valgė sakė, kad skanu. Gal bandėt :?:

Parašytas: 09 Vas 2007, 18:02
Ramunė
silsta rašė:Pas mus IKI yra pirkti kiaulių šnipai (knyslės) rūkytos. Niekad nebandėm, kas valgė sakė, kad skanu. Gal bandėt :?:
Esu pirkusi porą kartų. Man aplamai patinka tie vadinami"subproduktai" :roll: Pirmąkart buvo :luks: Ir minkštas, ir prieskonių netrūko. Skanumėlis :lol: Kitą kartą - šlamštas guminis ir dar be skonio pakliuvo. :evil: Daugiau ir nepirkau :?

Parašytas: 09 Vas 2007, 18:18
Lilina
Kad tos parukytos ausys, mano vyras irgi mėgsta, perkam prekybos centruose ir irgi kaip kada, kada labai skanu, kada tiesiog šlamštas, jeigu nesveriama, reikia skaityt etiketę, kas parašyta. Virtos, o paskui parukytos, buna š.. skonio.

Parašytas: 09 Vas 2007, 18:24
Ramunė
Pas mus IKI mačiau skrudintų lašinių juostelių prie alaus. Nepirkau, nežinau kas per padaras yra :lol: , bet susižavėjimo jų išvaizda nekelia. :roll: Gal kas ragavot? Juk kas tinka prie alaus, tinka ir be jo :wink:

Parašytas: 10 Vas 2007, 13:58
Tutsi
Patys skaniausi skrandukai yra "kaisiadoriu";ausytes-"biovelos"ir"krekenavos".O lasinuku traskuciai irgi skanu,kas nebande,verta paragauti :D

Parašytas: 10 Vas 2007, 14:02
Tutsi
gal kas zinote,kaip iskepti fermentinio surio lazdeles? :merg2: Tokios buna kavynese :D

Parašytas: 10 Vas 2007, 16:06
Aguona***
tutsi rašė:Patys skaniausi skrandukai yra "kaisiadoriu";ausytes-"biovelos"ir"krekenavos".O lasinuku traskuciai irgi skanu,kas nebande,verta paragauti :D
prie visu situ skanestu, mes basturmos dar perkames. :D cia vytinta mesyte tokia.
o dar pasidarom progai kokiai:
dziovintos slyvos
suris
cesnakas
majonezas
migdolo riesutas.
Viska susmulkinus smulkiai, net riesutus sumalt, uztept ant slyvos.
Skanaus :D

Parašytas: 18 Vas 2007, 16:42
Tutsi
tai,kad cia labai turbut peckelyne gaunasi,ar ne :evil:

Parašytas: 19 Vas 2007, 14:16
Aguona***
nu kad ne. suri smulkiau nei su burokine sutarkuot. riesutus su cesnakinia sutrupint , cesnaka taip pat.ir fsio. na man tai cia nera marmalynes. kaip kam atrodo :roll:

Parašytas: 26 Vas 2007, 09:27
Tutsi
aguona rašė:nu kad ne. suri smulkiau nei su burokine sutarkuot. riesutus su cesnakinia sutrupint , cesnaka taip pat.ir fsio. na man tai cia nera marmalynes. kaip kam atrodo :roll:
As turejau mintyje,kad cia daug vargo,o ne,kad neskanu :merg2:

Parašytas: 27 Vas 2007, 13:21
Aguona***
nu man nedaug vargo. bet ka daryt virtuveje, reik siek tiek pastangu.
nieks nepasigamina pirstu pamojus :D

Parašytas: 27 Vas 2007, 16:20
Tutsi
aguona rašė:nu man nedaug vargo. bet ka daryt virtuveje, reik siek tiek pastangu.
nieks nepasigamina pirstu pamojus :D
O kai vyrai susirenka gerti alaus,dazniausiai nori,kad uzkanda ant stalo atsirastu pirstu pamojus :laugh: :laugh:

Parašytas: 27 Vas 2007, 22:39
Aguona***
tada lengviausia, papjaustyt kiaules ausi, surio, basturmos , ar dar ko :roll: :D

Parašytas: 02 Kov 2007, 00:35
zuikaite
Ir as pasiulisu viena recepteli. Beje, tai ir siaip labai skani uzkanda.

Datiles
Migdolai
Sonines greizineliai

Is datiliu isimti kauliukus (arba nusipirkti be kauliuku, taip geriau :luks: ). I kiekvienos vidu ideti po sveika nulupta migdola. Ir toki vaisiuka su idaru apvynioti sonines greizineliu. Pekepinti siek tiek aliejuje. Nu gaunasi :hubba: Jei kas pabandysite, pasidalinkite ispudziais.

Parašytas: 02 Kov 2007, 11:04
Tutsi
lauksiu alaus vakarelio ir butinai pameginsiu pavaisinti tokiu patiekaliuku. :D O sonine turi buti rukyta ar zalia? :merg2:

Parašytas: 02 Kov 2007, 16:19
zuikaite
tutsi rašė:lauksiu alaus vakarelio ir butinai pameginsiu pavaisinti tokiu patiekaliuku. :D O sonine turi buti rukyta ar zalia? :merg2:
Man tai skaniau su parukyta. Tik greizineliai turi buti gana ploni.

Parašytas: 02 Kov 2007, 16:27
Tutsi
supratau :D

Parašytas: 02 Kov 2007, 16:29
zuikaite
Kai isbandysi pasidalink ispudziai :roll: :wink:

Parašytas: 02 Kov 2007, 16:31
Tutsi
butinai :luks: