Puslapis 1 iš 22
Užkandžiai prie alaus
Parašytas: 09 Vas 2007, 10:02
Tutsi
mano vyras labai megsta alu,kaip tikras lietuvis.O prie alaus visada nori ko nors uzkasti,gal galite patarti,kokiu nors uzkandeliu? Gali buti ir paprastos ir sudetingos
Parašytas: 09 Vas 2007, 10:23
Ramunė
Duoną supjaustyk piršteliais, iškepk arba išvirk fritiūrinėje, įtrink česnakėliu. Sutarkuok labai smulkiai sūrį, padažyk pusę duonos pirštelio į majonezą ir į sūrį. Palaikyk kokias 5 minutes, kad apdžiūtų. Man pačiai labai patinka. Beje, ir į alų nespjaunu.
Parašytas: 09 Vas 2007, 10:26
Ramunė
Šitam forume, PIGUS MAISTAS pirmame puslapyje yra UŽKANDĖLĖ PRIE ALAUS ir netik... Paskaityk, turėtų patikti.
Parašytas: 09 Vas 2007, 11:02
silsta
Turiu aš receptukų, kurie tinka prie alaus, įdedu kelis:
1. keptas sūris su prieskoniais. Nusiperki lietuvišką baltą varškės sūrį, jį gerai paprieskoniuoji norimais prieskoniais, kad būtų aštriau, taip palaikyti jį šaldytuve per naktį, o ryte iškepti orkaitėje;
2. sūrio piršteliai prie alaus, patiekiami su pomidorų, majonezo ir česnakų padažu;
3. vištų sparneliai prie alaus (kepti vištų sparneliai, čili padažas, prieskoniai). Skanaus
Parašytas: 09 Vas 2007, 11:42
Lilina
Parašytas: 09 Vas 2007, 13:55
Tutsi
aciu Lilina,jau isbandziau tavo receptuka
Parašytas: 09 Vas 2007, 16:15
Ramunė
Labai man patinka, tik darbo daugoka :
Paprika įdarytas alyvuoges apsukame plonu šoninės griežinėliu ir persmeigiame krapštuku.
Iš ruginės duonos išspaudžiame norimos formos pagrindą, užtepame sviestu ir uždedame pelėsinio ar kitokio sūrio, ant sūrio - griežinėlis pomidoro. Viršų užbarstome maltais pipiriukais, laiškiniais česnakais.
Parašytas: 09 Vas 2007, 16:19
Ramunė
Pelėsinį sūrį sumaigyti šakute, pridėti truputį minkšto sviesto ir grietinės. Jei reikia pridėti prieskonių. Duonos skritinėlį ( prieš tai nupjauti plutelę) aptepti sūrio mase ir ant viršaus uždėti kitą skritinėlį. Puošti galima pagal skonį :
alyvuogių skritinėliais, ridikėliais, graikiniais riešutais...
Dubenėlyje išmaišyti majonezą, pomidorų padažą, įdėti truputį garstyčių ir smulkiai tarkuoto sūrio. Išspausti keletą česnako skiltelių, įberti paprikos, jei reikia - druskos. Labai gerai išmaišyti.
Batoną ar duoną aptepti ir kepti orkaitėje, kol skrebučiai gražiai pagels.
Labai skanu prie alaus ir vyno. Esu dariusi ir prie sultinio.
Parašytas: 09 Vas 2007, 16:25
Ramunė
silsta rašė:3. vištų sparneliai prie alaus (kepti vištų sparneliai, čili padažas, prieskoniai). Skanaus
Labai skanu ir kiaulių rūkytos ausys arba liežuviai. Ir darbelio nedaug : parsinešei ir supjaustei skaniai
Parašytas: 09 Vas 2007, 16:35
Tutsi
tai ausytes ir uodegytes cia kas be ko
,bet ta mano brangenybe pats perka.Kai nori man tipo gero padaryti,kad nereiktu nieko gaminti
O seip dar perka vistu skrandukus,irgi labai skanu....prieskoniukai ir pipiriukai viskas ciki.Jau zinau,kokios firmos gera produkcija,o kurios geriau nepirkti nes neskanus.
Parašytas: 09 Vas 2007, 16:38
Ramunė
tutsi rašė:perka vistu skrandukus,irgi labai skanu....prieskoniukai ir pipiriukai viskas ciki.Jau zinau,kokios firmos gera produkcija,o kurios geriau nepirkti nes neskanus.
Jei gali, pasidalink pirkimo ypatumais
Aš irgi skrandukus labai mėgstu, bet vis nepataikau skanių...
Parašytas: 09 Vas 2007, 16:54
silsta
Pas mus IKI yra pirkti kiaulių šnipai (knyslės) rūkytos. Niekad nebandėm, kas valgė sakė, kad skanu. Gal bandėt
Parašytas: 09 Vas 2007, 18:02
Ramunė
silsta rašė:Pas mus IKI yra pirkti kiaulių šnipai (knyslės) rūkytos. Niekad nebandėm, kas valgė sakė, kad skanu. Gal bandėt
Esu pirkusi porą kartų. Man aplamai patinka tie vadinami"subproduktai"
Pirmąkart buvo
Ir minkštas, ir prieskonių netrūko. Skanumėlis
Kitą kartą - šlamštas guminis ir dar be skonio pakliuvo.
Daugiau ir nepirkau
Parašytas: 09 Vas 2007, 18:18
Lilina
Kad tos parukytos ausys, mano vyras irgi mėgsta, perkam prekybos centruose ir irgi kaip kada, kada labai skanu, kada tiesiog šlamštas, jeigu nesveriama, reikia skaityt etiketę, kas parašyta. Virtos, o paskui parukytos, buna š.. skonio.
Parašytas: 09 Vas 2007, 18:24
Ramunė
Pas mus IKI mačiau skrudintų lašinių juostelių prie alaus. Nepirkau, nežinau kas per padaras yra
, bet susižavėjimo jų išvaizda nekelia.
Gal kas ragavot? Juk kas tinka prie alaus, tinka ir be jo
Parašytas: 10 Vas 2007, 13:58
Tutsi
Patys skaniausi skrandukai yra "kaisiadoriu";ausytes-"biovelos"ir"krekenavos".O lasinuku traskuciai irgi skanu,kas nebande,verta paragauti
Parašytas: 10 Vas 2007, 14:02
Tutsi
gal kas zinote,kaip iskepti fermentinio surio lazdeles?
Tokios buna kavynese
Parašytas: 10 Vas 2007, 16:06
Aguona***
tutsi rašė:Patys skaniausi skrandukai yra "kaisiadoriu";ausytes-"biovelos"ir"krekenavos".O lasinuku traskuciai irgi skanu,kas nebande,verta paragauti
prie visu situ skanestu, mes basturmos dar perkames.
cia vytinta mesyte tokia.
o dar pasidarom progai kokiai:
dziovintos slyvos
suris
cesnakas
majonezas
migdolo riesutas.
Viska susmulkinus smulkiai, net riesutus sumalt, uztept ant slyvos.
Skanaus
Parašytas: 18 Vas 2007, 16:42
Tutsi
tai,kad cia labai turbut peckelyne gaunasi,ar ne
Parašytas: 19 Vas 2007, 14:16
Aguona***
nu kad ne. suri smulkiau nei su burokine sutarkuot. riesutus su cesnakinia sutrupint , cesnaka taip pat.ir fsio. na man tai cia nera marmalynes. kaip kam atrodo
Parašytas: 26 Vas 2007, 09:27
Tutsi
aguona rašė:nu kad ne. suri smulkiau nei su burokine sutarkuot. riesutus su cesnakinia sutrupint , cesnaka taip pat.ir fsio. na man tai cia nera marmalynes. kaip kam atrodo
As turejau mintyje,kad cia daug vargo,o ne,kad neskanu
Parašytas: 27 Vas 2007, 13:21
Aguona***
nu man nedaug vargo. bet ka daryt virtuveje, reik siek tiek pastangu.
nieks nepasigamina pirstu pamojus
Parašytas: 27 Vas 2007, 16:20
Tutsi
aguona rašė:nu man nedaug vargo. bet ka daryt virtuveje, reik siek tiek pastangu.
nieks nepasigamina pirstu pamojus
O kai vyrai susirenka gerti alaus,dazniausiai nori,kad uzkanda ant stalo atsirastu pirstu pamojus
Parašytas: 27 Vas 2007, 22:39
Aguona***
tada lengviausia, papjaustyt kiaules ausi, surio, basturmos , ar dar ko
Parašytas: 02 Kov 2007, 00:35
zuikaite
Ir as pasiulisu viena recepteli. Beje, tai ir siaip labai skani uzkanda.
Datiles
Migdolai
Sonines greizineliai
Is datiliu isimti kauliukus (arba nusipirkti be kauliuku, taip geriau
). I kiekvienos vidu ideti po sveika nulupta migdola. Ir toki vaisiuka su idaru apvynioti sonines greizineliu. Pekepinti siek tiek aliejuje. Nu gaunasi
Jei kas pabandysite, pasidalinkite ispudziais.
Parašytas: 02 Kov 2007, 11:04
Tutsi
lauksiu alaus vakarelio ir butinai pameginsiu pavaisinti tokiu patiekaliuku.
O sonine turi buti rukyta ar zalia?
Parašytas: 02 Kov 2007, 16:19
zuikaite
tutsi rašė:lauksiu alaus vakarelio ir butinai pameginsiu pavaisinti tokiu patiekaliuku.
O sonine turi buti rukyta ar zalia?
Man tai skaniau su parukyta. Tik greizineliai turi buti gana ploni.
Parašytas: 02 Kov 2007, 16:27
Tutsi
supratau
Parašytas: 02 Kov 2007, 16:29
zuikaite
Kai isbandysi pasidalink ispudziai
Parašytas: 02 Kov 2007, 16:31
Tutsi
butinai