Kadangi atskiros sumuštiniams temos neradau, tai dedu čia
Sumuštiniai su anties krūtinėle
4 porcijoms.
4 bandelės,
150 g varškės,
2 džiovinti abrikosai,
1,5 v.š. citrinos sulčių,
pusės tarkuotos citrinos žievelės,
350 g anties krūtinėlės,
2 a.š. sviesto,
žiupsnelis džiovinto rozmarino,
gabaliukas imbiero,
2 burokėliai,
kriaušė,
1 v.š. medaus,
2 v.š. sojos padažo,
pusė ryšelio svogūnų laiškų,
druska,
pipirai,
2 v.š. aliejaus,
sauja daigų (pvz. sojos).
Abrikosus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Pagardinti citrinos sultimis ir žievele, druska ir pipirais. Mėsą apkepinti aliejuje, pabarstyti rozmarinu, druska ir pipirais. Uždengti ir troškinti ant mažos ugnies apie 10 min. Nuluptus burokėlius ir imbierą supjaustyti plonais griežinėliais. Truputėlį patroškinti svieste. Sudėti sojos padažą, medų ir dar troškinti apie 10 min. neuždengus, kol skystis išgaruos. Mėsą išimti iš keptuvės, suvynioti į aliuminio foliją ir padėti 5 min., tada supjaustyti griežinėliais. Kriaušę supjaustyti skiltelėmis ir pašlakstyti citrinos sultimis. Svogūno laiškus supjaustyti. Bandeles perpjauti perpus, apatinę dalį patepti varškės mase, ant jos dėti mėsos gabaliukus, burokėlius su imbieru, kriaušės skilteles, pabarstyti daigais ir svogūno laiškais ir uždengti kita bandelės puse.
Sumuštiniai su ėriena
4 porcijoms.
4 bandelės su sezamu,
ryšelis šviežių mėtų arba 2 v.š. džiovintų,
1 v.š. maltų migdolų,
1 a.š. citrinos sulčių,
2 v.š. aliejaus,
druska,
pipirai,
po vieną raudoną ir geltoną papriką,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
400 g maltos ėrienos arba vištienos,
2 v.š. razinų,
kiaušinis,
1 v.š. natūralaus jogurto,
2 v.š. tarkuotų džiūvėsėlių,
1 v.š. aliejaus,
1 a.š. kmynų,
0,5 a.š. cinamono,
žiupsnelis saldžiųjų pipirų,
2 morkos,
4 salotų lapeliai.
Mėtas supjaustyti ir sutrinti su migdolais, citrinos sultimis ir aliejumi. Pagardinti druska ir pipirais.
Paprikas perpjauti, išvalyti ir 10 min. įdėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę,. Nulupti žieveles,
supjaustyti ir sumaišyti su juostelėmis supjaustytomis morkomis. Mėsą sumaišyti su susmulkintais svogūnais, česnaku, kiaušiniu, jogurtu, tarkuotais džiūvėsėliais, razinomis, prieskoniais, druska ir pipirais. Suformuoti keturis kotletus ir apkepinti aliejuje. Bandeles perpjauti pusiau. Ant apatinės dalies dėti po salotos lapą, kotletą, supjaustytas daržoves ir užpilti padažo. Uždengti kita bandelės puse.
Sumuštiniai su grybais
4 porcijoms.
4 bandelės,
avokadas,
1 žaliosios citrinos žievelė ir sultys,
1 a.š. sezamo sėklų,
druska,
pipirai, 2-3 salotų lapelių,
4 griežinėliai fermentinio sūrio,
200 g pievagrybių,
1 v.š. aliejaus,
3-4 pomidorai,
1 a.š. pikantiško čili padažo.
Avokadą nulupti ir išimti kauliuką. Minkštimą sutrinti su žaliosios citrinos žievele ir sultimis. Suberti sezamo sėklytes ir pagardinti druska ir pipirais. Pomidorus supjaustyti, atšaldytą sūrį sutarkuoti. Grybus supjaustyti griežinėliais ir patroškinti aliejuje, kol išgaruos skystis. Pagardinti druska ir čili padažu. Bandeles perpjauti perpus, apatinę dalį tepti avokado mase, dėti po salotos lapų, pomidorų griežinėlius, grybus, pabarstyti sūrių ir uždėti kitą pusę bandelės.
Sumuštiniai su kiviais ir lašiša
4 porcijoms.
4 bandelės su sezamu,
marinuota kriaušė ar marinuota imbieras,
2-3 konservuoti agurkai,
2 v.š. švelnių garstyčių,
druska,
pipirai,
keletas lašų tabako padažo,
5 v.š. majonezo,
2 lapeliai salotų,
raudonasis svogūnas,
2 kiviai,
1 a.š. citrinos sulčių,
200 g rūkytos lašišos.
Imbierą arba kriaušę ir agurkus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su majonezu, citrinos sultimis ir garstyčiomis. Pagardinti druska, pipirais ir tabako padažu. Svogūną ir kivį nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Rūkytą lašišą padalyti į 4 porcijas. Bandeles perpjauti perpus. Ant apatinės pusės dėti salotos lapė, po 1 porciją majonezo padažo, lašišos, po keletą gabaliukų kivio ir svogūno ir uždengti kita pusele bandelės.