TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rudeninis duonos tortas
5 riekelės juodos duonos,
100 g sviesto,1 šaukštas rudojo cukraus,
2 šaukšteliai cinamono,
drebučiams
0,5 l obuolių sulčių,
1–2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
10 g želatinos.
grietinėlės kremui
400 ml plakamosios grietinėlės
2 tryniai,150 g cukraus,
100 ml pieno,15 g želatino,
100 ml vandens želatinai brinkinti,
20–22 cm skersmens forma
Duonos pluteles nupjauti, riekeles padžiovinti orkaitėje. Džiūvėsėlius sumalti, persijoti, du valgomuosius šaukštus atidėti, o likusius sumaišyti su tirpintu sviestu, cukrumi ir puse cinamono. Gautą masę sudėti į formą, labai gerai prispausti prie dugno. Formą įdėti į šaldytuvą 2–3 valandoms.
Drebučiams skirtą želatiną užmerkti 0,2 l sulčių. Kai išbrinks, ištirpinti ir sumaišyti su likusiomis sultimis. Želė turi būti rūgšti. Želė tirpalą neaukštu sluoksniu išpilti į padėklą. Sustingdyti, supjaustyti kubeliais.
Želatiną kremui užmerkti. Trynius su cukrumi paplakti šluotele, užpilti pienu ir visą laiką plakant užvirinti. Į karštą masę supilti išbrinkintą želatiną. Išmaišyti ir ataušinti. Grietinėlę išplakti ir sumaišyti su pieno ir trynių mase.
Į formą pilti pusę kremo, sudėlioti drebučių kubelius ir užpilti likusiu kremu. Viršų pabarstyti cinamonu ir likusiais trupiniais.
5 riekelės juodos duonos,
100 g sviesto,1 šaukštas rudojo cukraus,
2 šaukšteliai cinamono,
drebučiams
0,5 l obuolių sulčių,
1–2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
10 g želatinos.
grietinėlės kremui
400 ml plakamosios grietinėlės
2 tryniai,150 g cukraus,
100 ml pieno,15 g želatino,
100 ml vandens želatinai brinkinti,
20–22 cm skersmens forma
Duonos pluteles nupjauti, riekeles padžiovinti orkaitėje. Džiūvėsėlius sumalti, persijoti, du valgomuosius šaukštus atidėti, o likusius sumaišyti su tirpintu sviestu, cukrumi ir puse cinamono. Gautą masę sudėti į formą, labai gerai prispausti prie dugno. Formą įdėti į šaldytuvą 2–3 valandoms.
Drebučiams skirtą želatiną užmerkti 0,2 l sulčių. Kai išbrinks, ištirpinti ir sumaišyti su likusiomis sultimis. Želė turi būti rūgšti. Želė tirpalą neaukštu sluoksniu išpilti į padėklą. Sustingdyti, supjaustyti kubeliais.
Želatiną kremui užmerkti. Trynius su cukrumi paplakti šluotele, užpilti pienu ir visą laiką plakant užvirinti. Į karštą masę supilti išbrinkintą želatiną. Išmaišyti ir ataušinti. Grietinėlę išplakti ir sumaišyti su pieno ir trynių mase.
Į formą pilti pusę kremo, sudėlioti drebučių kubelius ir užpilti likusiu kremu. Viršų pabarstyti cinamonu ir likusiais trupiniais.
Tortai http://garpia.hotmail.ru/tort.html
Paspaudus desinej pusej-visas gamybos eiliskumas ir aprasymas atsivercia.bet rusiskai.Tortai paprasti,prieinami visiems.
Paspaudus desinej pusej-visas gamybos eiliskumas ir aprasymas atsivercia.bet rusiskai.Tortai paprasti,prieinami visiems.