Puslapis 40 iš 75
Re: TORTAI
Parašytas: 13 Lap 2009, 20:10
Isia
Re: TORTAI
Parašytas: 13 Lap 2009, 20:17
pyp
tai pabandyk, ismoksi gi
Re: TORTAI
Parašytas: 13 Lap 2009, 20:20
sinsan
Re: TORTAI
Parašytas: 13 Lap 2009, 20:39
Tutsi
suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Re: TORTAI
Parašytas: 13 Lap 2009, 20:55
pyp
kremas tai nepasakyciau, kad ziauriai riebus, nes gi litras pieno eina, ne vien sviestas...skoni tik rytoj suzinosiu, noriu pabrandint
Re: TORTAI
Parašytas: 13 Lap 2009, 21:03
Rubine
Pyp,tavo tortukas nuostabus
Re: TORTAI
Parašytas: 13 Lap 2009, 21:44
Forelle
Tai kur ryt renkamės?
Re: TORTAI
Parašytas: 13 Lap 2009, 21:52
aksele
koks malonus tortukas,itariu skonis tai nerealus,megstu napoleonus
Re: TORTAI
Parašytas: 13 Lap 2009, 22:41
sinsan
oi oi oi, kaip noriu torto, nu sekmadieni ir as koki pagaminsiu
Re: TORTAI
Parašytas: 14 Lap 2009, 11:31
janrri
ei, tai kur renkames, del šito torčiuko lėkčiau bet kur
.
Šaunuolė PYP, super tortas. O jis čia darytas iš visos normos?Koks panašiai jo svoris?
Re: TORTAI
Parašytas: 14 Lap 2009, 13:35
pyp
renkames i Kauna, gi Lietuvos vidurys
Tortas darytas is visos normos...virs 4 kg turetu svert
Re: TORTAI
Parašytas: 14 Lap 2009, 13:52
janrri
Vau, koks galiūnas. Kaip tik visoms forumietėms pakaks
.
Re: TORTAI
Parašytas: 14 Lap 2009, 17:58
Živilė
Ir aš nepasididžiuočiau ir pasivaišinčiau pyp Napaliu.
Nors šiandien mes dorosim medaus tortą. Mamos gimtadienis, pagaliau atsirado proga tortui iškepti
Re: TORTAI
Parašytas: 14 Lap 2009, 18:28
Tutsi
ir kaip sekesi kepti
Re: TORTAI
Parašytas: 15 Lap 2009, 15:42
Živilė
Puikiai. Tik kremo mažoka pasirodė, kitą kartą negailėsiu
O šiaip man ir svečiams labai patiko
Re: TORTAI
Parašytas: 15 Lap 2009, 16:57
la major
Iškepiau vakar - ketinau kepti vyniotinį, o gavosi
Ananasų tortukas
Biskvitas, plakta grietinėlė su smulkiai supjustytais konservuotais ananasais.
Vyniotinis iš jo man nesigavo todėl, kad kadaise bandžiusi iškpti bisktvitiniu sausainukus, buvau patyrusi, kad tešla pašilusi pati išsiskečia po skardą... Tačiau šį kartą man gavosi toks stabilus, standus biskvitas, kad iškepė kaip sudėjau, ir dar pakilo... Vyniotiniui buvo per storas, tad perpjoviau į keturias dalis, ir sudėjau mini tortuką. Skonis nuostabus - ananasai labai pagerina gritetinėlę, o nuo biskvito aromato ir pūrumo aš kaifuoju. Jo "paslatpis" tokia, kad ne visas cukrus dedamas į trynius, o tik pusė, kita pusė - į plaktus baltymus. Dar tryniai plakami su trupučiu šilto vandens ir kepimo milteliais. ant trynių persijojami miltai, sukrečiami baltymai, ir viskas sumaišoma. Biskvituks gavosi tobulas, todėl, nors man nesigavo vyniotinis, laikau šitą kepinį neabejotina sėkme
Re: TORTAI
Parašytas: 15 Lap 2009, 17:01
Lilina
Kur visas vaizdas?
Re: TORTAI
Parašytas: 15 Lap 2009, 17:06
la major
Na, kadangi jau papjaustytas, tai ne itin tas vaizdas. Aš, biskvitą taupydama, nepjaustinėjau kraštų, todėl tortas - nelygių kraštų. Na, estetizavau grietinėle ir ananasų gabalėliais, bet tokio grožio, kad norėtųs pasigirti, ten nėra.
Matai, juk rengiausi daryti vyniotinį, tai ir puošimui reikmenų nebuvau itin parūpinusi.
Re: TORTAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 18:33
la major
Plikytos tešlos tortas su konservuotomis vyšniomis
Plikytai tešlai:
125 ml vandens
25 g sveisto
75 g miltų
15 g krakmolo
3 kiaušiniai
nubr. a. š. kepimo miltelių
Trapiai tešlai:
180 g miltų
50 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
Vyšnių užpilui:
250 g indelio konservuotų vyšnių,
3 š. krakmolo
80 g cukraus
Pertepimams:
500 ml grietinėlės
2 pak. grietinėlės standiklio
1 pak vanilinio cukraus
2 š. bruknių džemo
Užvirinti plikytai tešlai skirtą vandenį su sviestu, nukelti nuo ugnies, suberti miltų ir krakmolo mišinį - gerai ir greitai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. po to po vieną įmušti kiaušinius. Tešla gali gautis šiek tiek skystesnė negu sausainiams. Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišyti kepimo miltelius.
Pagal originalų receptą reikėjo iš šios tešlos iškepti tris lakštus. Aš nepatikėjau, kad iškils, iškepiau tik du. Abiem atvejais tolesnė eiga ta pati:
tešlos trečdalis (arba, kaip mano atveju, pusė) tepama ant ištepto riebalais tortų formos dugno. Kepama 220 laipsnių t. orkaitėje, neuždedant formos kraštelių, tiesiai ant dugno. Po 15 min. puikuosis gražiai iškilęs šviesiai rudas lakštas. Taip iškepti visus tris (arba du).
Trapiai tešlai skirtus miltus suberti į platų dubenėlį (arba ant lentos), padaryti kauburėlį, į kurio vidų supilti kiaušinį, culrų, vanilinį cukrų, ant kraštelių sudėti šalto sveisto gabaliukus... Ir viską suminkyti,suminkyti į tokį gražų trapios tešlos gniūžulą (man gavosi gana lipnus)
Kepti torto formoje uždėjus kraštus - 15 min. 200 temperatūroje.
250 ml konservuotų vyšnių skysčio be vyšnių (o dar geriau - naminio vyšnių kompoto) užvirinti, sudėti vandenyje prieš tai išleistą krakmolą, sumesti vyšnias, cukrų, ir vėl užvirinti - gausis tokia tąsi skani uogienė
Grietinėlę išplakti su standikliu ir vaniliniu cukrumi. Belika surinkti tortą.
Ant trapios tešlos užtepti bruknių uogienės (tiktų ir kita, bet bruknės labai tinka prie vyšnių), uždėti pliktyos tešlos lakštą. Tepti vyšnių masės, dėti uogų, sudėti trečdalį grietinėlės. Dėti antrą plikytos tešlos lakštą. Tepti vyšnių, dėti uogų, sudėti likusią griteinėlę. Trečią plikytos tešlos lakštą sutrupinti ir užberti ant torto. O aš, kadangi iškepiau tiktai du lakštus, viršų papuošiau sausainiais ir vyšniomis.
Labai skanus, gaivus ir lengvai puošiamas tortas.
Re: TORTAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 18:37
pyp
Vuaaauv
Re: TORTAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 18:44
la major
Bendradarbiai, kuriems jis buvo skirtas, reagavo panašiai
Stojo toksai: "ooooooo"
Re: TORTAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 19:36
Forelle
Oho koks gražuolis, labai norėčiau gabalėlio
Re: TORTAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 19:38
la major
nebeliko
Bet dar yra kito, morenginio
To galiu atpjauti
Re: TORTAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 20:35
Forelle
Morenginio atsisakysiu
nesu didelė jų gerbėja.
Re: TORTAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 21:42
la major
Na, jame didžiąją dalį sudarė persikai ir grietinėlė. Bet dabar ir ano neliko. Supratau, kad tortams tikrai turiu sugebėjimų
Re: TORTAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 21:43
la major
Beje, Forelle, šitas tortas - iš "Didžiosios kepinių knygos". Ir nuotrauka ten yra.
Re: TORTAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 22:16
Forelle
Užmesim akį
Re: TORTAI
Parašytas: 07 Gru 2009, 12:17
Lilina
OGO
Klausyk, panele, darom mainus: aš tau veltas šliurės - tu man tortą per kalėdas.
Re: TORTAI
Parašytas: 07 Gru 2009, 12:22
erikiux
Oho, koks tortas
Re: TORTAI
Parašytas: 07 Gru 2009, 15:24
la major
Lilina, tinka mainai