Puslapis 7575

Re: TORTAI

Parašytas: 29 Gru 2013, 17:40
Tutsi
tai gi sako, kad begyvendami kartu- supanaseja :lol:

Re: TORTAI

Parašytas: 29 Gru 2013, 18:19
daida
net gryžau į praėjusi puslapį pažiūrėti, kas supanašėja :)

Re: TORTAI

Parašytas: 21 Sau 2014, 16:03
ram-une
paprastučiai..valgomi..
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Re: TORTAI

Parašytas: 22 Sau 2014, 16:21
DanuteL
Kas cia ta aukso puoda islose??? 038 038 038
Paprastuciai, sako dar 075

Re: TORTAI

Parašytas: 29 Sau 2014, 14:43
Arūna
Puodas nuostabus 038 ir dar sako, paprastuciai - as tau :mrgreen:

Re: TORTAI

Parašytas: 29 Sau 2014, 19:18
Isia
pasirodau ir aš su savo tortuku,kuri meistravau seses 30 gitmadienio proga :)
medutis, puoštas šlapia beze :D
tik vargšelis,tik pajudėjęs į kelionę nukentėjo :D šonai nusitepė, bet nieko, bus gera pamoka kitam kartui :D

Re: TORTAI

Parašytas: 29 Sau 2014, 19:22
ram-une
gerulis tortukas 038 šaunuolė kepėjėlė 049

Re: TORTAI

Parašytas: 29 Sau 2014, 20:27
Tutsi
saunuole, labai skaniai atrodo... 038

Re: TORTAI

Parašytas: 31 Sau 2014, 14:31
DanuteL
Noreciau kokio gabalelio 038

Re: TORTAI

Parašytas: 03 Vas 2014, 17:20
Arūna
nuniamniočiau visą tą bezę 038

Re: TORTAI

Parašytas: 05 Vas 2014, 16:31
Isia
bet aš kiek darau tortų meduti, jis kiekviena kart man vis skirtingas gaunasi :)
su pastaruoju, tai gavosi toks įdomus. Per sesės baliu vienas svetys vis prašė ir prašė to torto, 7 gabaliukus suvalgė, sakė, nesuprantu kas per skonis, bet noriu dar :D
gaila,neturiu galimybių daugiau pasimokyt :oops:

Re: TORTAI

Parašytas: 11 Vas 2014, 18:28
Laurela
Isia, nu kaip tu stebini ! tikra saunuole 038

Re: TORTAI

Parašytas: 15 Bir 2014, 09:26
daida
Šventinis braškių ir rabarbarų pyragas

Lakštams:
6 kiaušinio baltymai,
300 g cukraus,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
2 šaukšteliai bulvių krakmolo.
Įdarui:
400 g rabarbarų,
250 g braškių,
100 g cukraus,
100 ml vandens.
Pertepimui:
600 ml plakamosios grietinėlės.
2 šaukštai cukraus pudros.
Išplakite baltymus ir toliau plakant šaukštą po šaukšto palaipsniui sudėkite visą cukrų. Galiausiai suberkite persijotą krakmolą ir įpilkite citrinos sulčių. Dvi kepimo skardas išklokite popieriumi ir kiekvienoje skardoje padarykite po du apvalius paplotėlius. Kepkite įkaitintoje iki 120oCorkaitėje su ventiliatoriumi apie 70 min., orkaitę iškunkite, nedaug praverkite ir palikite atvėsti.
Rabarbarus nuplaukite, aplupkite ir supjaustykite. Braškes nuplaukite, nuimkite lapelius, perpjaukite pusiau ir sumaišykite su rabarbarais. Braškes su rabarbarais sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vandeniu, išmaišykite ir uždenkite. Užvirkite. Pamaišykite uogų masę ir virkite tik tol kol pradės minkštėti rabarbarai. Perkoškite per sietelį ir palikite kol atvės.
Išplakite grietinėlę, plakimo pabaigoje suberkite cukraus pudrą.
Ant lėkštės dėkite vieną bezė lakštą, ant viršaus dėkite ketvirtadalį grietinėlės, tada dėkite braškių-rabarbarų masę ir ant viršaus vėl dėkite bezė lakštą. Viską sudėti tokia eilės tvarka.Papuoškite grietinėlę ir saldžiuoju padažu.
Jei reikia tortą laikykite šaldytuve, bet geriausia jį gaminti prieš pat patiekimą. Visus pusgaminius galite pasiruošti iš vakaro.

Re: TORTAI

Parašytas: 15 Bir 2014, 19:12
ram-une
turėtų būti laaabai gardus :D 038

Re: TORTAI

Parašytas: 15 Bir 2014, 23:46
daida
Mano mergaitėms labai patiko, sako daug skanesnis nei visi su cukrinėm masėm :)

Re: TORTAI

Parašytas: 17 Bir 2014, 00:38
Tutsi
o kaip pjaustosi? netrupa :roll:

Re: TORTAI

Parašytas: 20 Bir 2014, 22:10
daida
Niekas netrupa, nuo grietinėlės truputi sudrėksta :)

Re: TORTAI

Parašytas: 22 Bir 2014, 14:58
Tutsi
aisku.. :wink:

Re: TORTAI

Parašytas: 24 Bir 2014, 11:12
sandruca
daida rašė:Šventinis braškių ir rabarbarų pyragas

Lakštams:
6 kiaušinio baltymai,
300 g cukraus,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
2 šaukšteliai bulvių krakmolo.
Įdarui:
400 g rabarbarų,
250 g braškių,
100 g cukraus,
100 ml vandens.
Pertepimui:
600 ml plakamosios grietinėlės.
2 šaukštai cukraus pudros.
Išplakite baltymus ir toliau plakant šaukštą po šaukšto palaipsniui sudėkite visą cukrų. Galiausiai suberkite persijotą krakmolą ir įpilkite citrinos sulčių. Dvi kepimo skardas išklokite popieriumi ir kiekvienoje skardoje padarykite po du apvalius paplotėlius. Kepkite įkaitintoje iki 120oCorkaitėje su ventiliatoriumi apie 70 min., orkaitę iškunkite, nedaug praverkite ir palikite atvėsti.
Rabarbarus nuplaukite, aplupkite ir supjaustykite. Braškes nuplaukite, nuimkite lapelius, perpjaukite pusiau ir sumaišykite su rabarbarais. Braškes su rabarbarais sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vandeniu, išmaišykite ir uždenkite. Užvirkite. Pamaišykite uogų masę ir virkite tik tol kol pradės minkštėti rabarbarai. Perkoškite per sietelį ir palikite kol atvės.
Išplakite grietinėlę, plakimo pabaigoje suberkite cukraus pudrą.
Ant lėkštės dėkite vieną bezė lakštą, ant viršaus dėkite ketvirtadalį grietinėlės, tada dėkite braškių-rabarbarų masę ir ant viršaus vėl dėkite bezė lakštą. Viską sudėti tokia eilės tvarka.Papuoškite grietinėlę ir saldžiuoju padažu.
Jei reikia tortą laikykite šaldytuve, bet geriausia jį gaminti prieš pat patiekimą. Visus pusgaminius galite pasiruošti iš vakaro.
turiu nuojauta, kad pavelavau, ane? :cry: