Žuvis
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Žuvis
Menkės suktinukai su varškės sūriu
Žuvies filė pabarstyti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Aptepti varškės sūriu (aš naudojau rikotą), susukti ir susmeigti smeigtukais. Sudėti į formą (įpilti aliejaus), pabarstyti džiuvėsėliais ir iškepti orkaitėje. Padažui: išlydyti sviestą ir jame pakepinti miltus, supilti pieną, grietinėlę. Pavirti. Sudėti druską, pipirus, krapus ir tarkuotą fermentinį sūrį. Pavirti apie 1 min.
Žuvies filė pabarstyti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Aptepti varškės sūriu (aš naudojau rikotą), susukti ir susmeigti smeigtukais. Sudėti į formą (įpilti aliejaus), pabarstyti džiuvėsėliais ir iškepti orkaitėje. Padažui: išlydyti sviestą ir jame pakepinti miltus, supilti pieną, grietinėlę. Pavirti. Sudėti druską, pipirus, krapus ir tarkuotą fermentinį sūrį. Pavirti apie 1 min.
- Prikabinti failai
-
- Zuvissurikota.JPG (38.71 KiB) Peržiūrėta 7524 karus(ų)
Re: Žuvis
neradau sumustinuku temos, tai idesiu cia:
Sumuštinukai su lašiša ir mangu
8 riekelės baltos duonos;
80 g. margarino "vilnius" sūresnis;
250 g. lašišos;
1 mangas;
salotos lapų keletas.
Duonos riekeles aptepti margarinu, dėti lašišos, ant viršaus uždėti mango riekele. Sumuštinukus supjaustyti mažesniais gabaliukais ir tiekti sudėtus ant salotų lapų. Skanaus
Sumuštinukai su lašiša ir mangu
8 riekelės baltos duonos;
80 g. margarino "vilnius" sūresnis;
250 g. lašišos;
1 mangas;
salotos lapų keletas.
Duonos riekeles aptepti margarinu, dėti lašišos, ant viršaus uždėti mango riekele. Sumuštinukus supjaustyti mažesniais gabaliukais ir tiekti sudėtus ant salotų lapų. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM2082.JPG (69.04 KiB) Peržiūrėta 7397 karus(ų)
Re: Žuvis
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
3 gabalėlių po 200 g lašišos filė,
3 lapų šaldytos sluoksniuotos tešlos,
600 g špinatų (šviežių ar šaldytų),
1 šaukšto aliejaus,
10 g sviesto,
½ svogūno,
česnako,
pipirų,
druskos,
150 g mocarelos sūrio,
1 šaukšto pieno.
Lašišą nuskalauti tekančiu vandeniu, gerai nusausinti sevetėle. Tešlą atšildyti, pakloti ant miltais pabarstytos lentelės, truputį pakočioti. Šaldytus špinatus atšildyti (šviežius nuplauti, nuvarvinti). Puode įkaitinti sviestą, jame pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką (česnako nepadauginti, kad neužmuštų lašišos skonio), sudėti špinatus, uždengti, sumažinti ugnį, paskaninti druska, pipirais, 2-3 min. patroškinti, kol špinatai suminkštės. Juos išversti į sietelį, gerai nuvarvinti, šaukštu truputį pasmulkinti.Juos plonu sluoksniu paskirstyti ant tešlos, paliekant 1-2 cm kraštus. Lašišos gabalus dėti į vidurį, nuvarvintą susmulkintą mocarelą dėlioti ant žuvies, ją suvynioti į tešlą, kraštus užspaudyti šakute. Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti suvyniotą lašišą siūle į apačią, viršų gerai subadyti šakute, truputį pavilgyti pienu. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, joje kepti žuvį 25-30 min., kol tešlą paraus
3 gabalėlių po 200 g lašišos filė,
3 lapų šaldytos sluoksniuotos tešlos,
600 g špinatų (šviežių ar šaldytų),
1 šaukšto aliejaus,
10 g sviesto,
½ svogūno,
česnako,
pipirų,
druskos,
150 g mocarelos sūrio,
1 šaukšto pieno.
Lašišą nuskalauti tekančiu vandeniu, gerai nusausinti sevetėle. Tešlą atšildyti, pakloti ant miltais pabarstytos lentelės, truputį pakočioti. Šaldytus špinatus atšildyti (šviežius nuplauti, nuvarvinti). Puode įkaitinti sviestą, jame pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką (česnako nepadauginti, kad neužmuštų lašišos skonio), sudėti špinatus, uždengti, sumažinti ugnį, paskaninti druska, pipirais, 2-3 min. patroškinti, kol špinatai suminkštės. Juos išversti į sietelį, gerai nuvarvinti, šaukštu truputį pasmulkinti.Juos plonu sluoksniu paskirstyti ant tešlos, paliekant 1-2 cm kraštus. Lašišos gabalus dėti į vidurį, nuvarvintą susmulkintą mocarelą dėlioti ant žuvies, ją suvynioti į tešlą, kraštus užspaudyti šakute. Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti suvyniotą lašišą siūle į apačią, viršų gerai subadyti šakute, truputį pavilgyti pienu. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, joje kepti žuvį 25-30 min., kol tešlą paraus
Re: Žuvis
Lašišos lazdelės
3 lašišos filė gabalėlių po 200 g,
1 citrinos,
40 g krakmolo,
1 kiaušinio,
5 šaukštų džiūvėsėlių,
30 g lydyto sviesto,
krapų,
druskos,
pipirų.
Lašišą nuplauti tekančiu vandeniu, nusausinti, perpjauti kiekvieną gabalą pusiau (bus 6 gabalėliai). Atpjauti 3 citrinos griežinėlius papuošimui, iš likusios citrinos išspausti sultis, jomis pašlakstyti žuvį, pabarstyti druska, pipirais. Ją pavolioti krakmole, išplaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose ir apkepti įkaitintame svieste iš abiejų pusių. Sumažinti ugnį ir dar 2-3 min. iš abiejų pusių pakepti. Išdėstyti plačioje lėkštėje, šalia dėti citrinos griežinėlius, papuošti krapais. Šias lazdeles galima patiekti karštas su daržovėmis arba kaip šaltą užkandį su mėgstamu padažu.
3 lašišos filė gabalėlių po 200 g,
1 citrinos,
40 g krakmolo,
1 kiaušinio,
5 šaukštų džiūvėsėlių,
30 g lydyto sviesto,
krapų,
druskos,
pipirų.
Lašišą nuplauti tekančiu vandeniu, nusausinti, perpjauti kiekvieną gabalą pusiau (bus 6 gabalėliai). Atpjauti 3 citrinos griežinėlius papuošimui, iš likusios citrinos išspausti sultis, jomis pašlakstyti žuvį, pabarstyti druska, pipirais. Ją pavolioti krakmole, išplaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose ir apkepti įkaitintame svieste iš abiejų pusių. Sumažinti ugnį ir dar 2-3 min. iš abiejų pusių pakepti. Išdėstyti plačioje lėkštėje, šalia dėti citrinos griežinėlius, papuošti krapais. Šias lazdeles galima patiekti karštas su daržovėmis arba kaip šaltą užkandį su mėgstamu padažu.
Re: Žuvis
Zivicib, dar tave truputį paerzinsiu :
Lašiša su agurkais ir krapais
4 lašišos filė gabalų
druskos, juodųjų pipirų
2 – 3 v. š. aliejaus
1 didelio agurko
1 v. š. sviesto
2 svogūno laiškų
2 v. š. smulkintų šviežių krapų
3 v. š. riebios grietinėlės (galima naudoti tepamą varškės sūrelį)
2 a. š. citrinos sulčių
0,5 a. š. cukraus
Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į kepimo indą oda į viršų. Kepti įkaitusioje orkaitėje 2 minutes. Apversti ir dar kepti 6 – 7 min. Agurką nulupti ir supjaustyti riekėmis. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti agurkus ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir kepti 2 – 3 min. Suberti krapus, supilti grietinėlę, citrinos sultis ir įberti cukrų. Gerai išmaišyti ir nukelti nuo viryklės. Patiekti žuvį su agurkais ir padažu.
Lašiša su agurkais ir krapais
4 lašišos filė gabalų
druskos, juodųjų pipirų
2 – 3 v. š. aliejaus
1 didelio agurko
1 v. š. sviesto
2 svogūno laiškų
2 v. š. smulkintų šviežių krapų
3 v. š. riebios grietinėlės (galima naudoti tepamą varškės sūrelį)
2 a. š. citrinos sulčių
0,5 a. š. cukraus
Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į kepimo indą oda į viršų. Kepti įkaitusioje orkaitėje 2 minutes. Apversti ir dar kepti 6 – 7 min. Agurką nulupti ir supjaustyti riekėmis. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti agurkus ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir kepti 2 – 3 min. Suberti krapus, supilti grietinėlę, citrinos sultis ir įberti cukrų. Gerai išmaišyti ir nukelti nuo viryklės. Patiekti žuvį su agurkais ir padažu.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Žuvis
Lengviausias ir greičiausias receptas sotiems pietums. Nors gaminam seniai, bet receptas tik dabar
Tuno kepsneliai su sūrio padažu
2 porcijos:
1 vidutinės bulvės;
1 indelio (~200 g) konservuoto tuno gabaliukais savo sultyse;
1 š. kaparėlių (nusausintų ir supjaustytų smulkiau);
1 š. smulkintų petražolių;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1 nedidelis kiaušinis;
keli šaukštai džiuvesėlių;
aliejaus kepimui;
Sūrio padažui:
10 g sviesto;
1 š. miltų;
150 ml pieno;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
40 g brandinto Čederio sūrio.
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, dar karštas sutrinti ir atvėsinti. Išmaišyti tuną, kaparėlius, petražoles ir prieskonius. Įmaišyti atvėsusias trintas bulves. Formuoti kepsnelius, įmerkti į kiaušinio plakinį ir apvolioti džiūvesėliuose. Apkepti įkaitintame aliejuje.
Padažui sviestą ištirpinti, suberti miltus ir maišant minutę pakepti. Palaipsniui supilti pieną ir maišant užvirinti, kad gautųsi vienalytė masė. Nukėlus nuo ugnies įmaišyti tarkuotą sūrį. Maišyti kol ištirps, galima dar pakaitinti, jeigu sūris neišsilydo.
Tuno kepsneliai su sūrio padažu
2 porcijos:
1 vidutinės bulvės;
1 indelio (~200 g) konservuoto tuno gabaliukais savo sultyse;
1 š. kaparėlių (nusausintų ir supjaustytų smulkiau);
1 š. smulkintų petražolių;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1 nedidelis kiaušinis;
keli šaukštai džiuvesėlių;
aliejaus kepimui;
Sūrio padažui:
10 g sviesto;
1 š. miltų;
150 ml pieno;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
40 g brandinto Čederio sūrio.
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, dar karštas sutrinti ir atvėsinti. Išmaišyti tuną, kaparėlius, petražoles ir prieskonius. Įmaišyti atvėsusias trintas bulves. Formuoti kepsnelius, įmerkti į kiaušinio plakinį ir apvolioti džiūvesėliuose. Apkepti įkaitintame aliejuje.
Padažui sviestą ištirpinti, suberti miltus ir maišant minutę pakepti. Palaipsniui supilti pieną ir maišant užvirinti, kad gautųsi vienalytė masė. Nukėlus nuo ugnies įmaišyti tarkuotą sūrį. Maišyti kol ištirps, galima dar pakaitinti, jeigu sūris neišsilydo.
Paskutinį kartą redagavo Forelle 25 Geg 2009, 11:10, redaguota 1 kartą(us).
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Žuvis
Lašišos ir brokolių pyragas
Čia dar vienas mano išbandytas receptas iš "Sveikos šeimos virtuvės" - paprastai ir greitai paruožiamas, bet skoniu pranokstantis lūkesčius. Lašiša neskani būt negali, bet tokiam lengvučiame pyrage ji man dar skanesnė
100 g sviesto sukapojam su 200 g miltų, 100 g sūrio (naudojau Džiugą) ir kepimo miltelių šaukšteliu. Įpilam šiek tiek vandens, užmaišome tešlą. Išklojame ta tešla pyrago formos dugną ir pašauname 10 min, į 200 temperatūros orkaitę.
Tuo laiku 5 min. paverdame brokolius (300 g, turėjau dvigubai mažiau - užteko per akis), susmulkiname lašišą (300g - kaip tik) - ją pabarstom druska ir pipirais. Susmulkiname krapų. 200 g grietinėlės išsukame su 3 kiaušiniais. Ant pakepto pado suberiame krapus, išdėstome brokolius, lašišos gabaliukus, pabarstome 30 g sūrio (rekomenduojama pelėsinio, aš bėriau paprastą), užpilame grietinėle su kiaušiniais, ir kepame, kol omletas iškeps. Rezultatas skanus beprotiškai. Man labai patiko, draugui (kuris šiaip nėra žuvininkas) - taip pat
Čia dar vienas mano išbandytas receptas iš "Sveikos šeimos virtuvės" - paprastai ir greitai paruožiamas, bet skoniu pranokstantis lūkesčius. Lašiša neskani būt negali, bet tokiam lengvučiame pyrage ji man dar skanesnė
100 g sviesto sukapojam su 200 g miltų, 100 g sūrio (naudojau Džiugą) ir kepimo miltelių šaukšteliu. Įpilam šiek tiek vandens, užmaišome tešlą. Išklojame ta tešla pyrago formos dugną ir pašauname 10 min, į 200 temperatūros orkaitę.
Tuo laiku 5 min. paverdame brokolius (300 g, turėjau dvigubai mažiau - užteko per akis), susmulkiname lašišą (300g - kaip tik) - ją pabarstom druska ir pipirais. Susmulkiname krapų. 200 g grietinėlės išsukame su 3 kiaušiniais. Ant pakepto pado suberiame krapus, išdėstome brokolius, lašišos gabaliukus, pabarstome 30 g sūrio (rekomenduojama pelėsinio, aš bėriau paprastą), užpilame grietinėle su kiaušiniais, ir kepame, kol omletas iškeps. Rezultatas skanus beprotiškai. Man labai patiko, draugui (kuris šiaip nėra žuvininkas) - taip pat
- Prikabinti failai
-
- lasisos ir brokoliu pyragas.jpg (47.84 KiB) Peržiūrėta 7304 karus(ų)
-
- las_ir_brokoliu_pyragas.jpg (41.9 KiB) Peržiūrėta 7206 karus(ų)
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Žuvis
Lilina rašė:Žiūriu La major visai apsimokėjao pradėt lankytis "priestalo.lt" forume. Žiurėk tik pradėjo gaminti ir valgytojas ant kvapo atbego, o taip vis skūsdavosi kad nėra ką ir vaišint
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Žuvis
Kažkaip sumoteriškėjau gamindama Tarp kita ko, juk pamenat mano obuolių štrudelį? (Tavo, sese, receptas) Tai vat, kelias per skrandį ne toks ir juokas pasirodoLilina rašė:Žiūriu La major visai apsimokėjao pradėt lankytis "priestalo.lt" forume. Žiurėk tik pradėjo gaminti ir valgytojas ant kvapo atbego, o taip vis skūsdavosi kad nėra ką ir vaišint
Re: Žuvis
Pangasijos žagarėliai
400 g. pangasijos filė be odos;
2 dideli kiaušiniai;
8 šaukštai džiuvėsėlių trupinių;
druskos ir prieskonių žuvims;
saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Kiaušinius išplakame su druska ir prieskoniais. Žuvies filė suplėšome mažais gabaliukais ir ją sudedame į kiaušinių plakinį. Įkaitiname aliejų, imame žuvies gabaliuką iš plakinio, gausiai apvoliojame džiuvėsėliuose ir dedame kepti. kepame iš abiejų pusiu, kol gražiai pagelsta. skanaus
400 g. pangasijos filė be odos;
2 dideli kiaušiniai;
8 šaukštai džiuvėsėlių trupinių;
druskos ir prieskonių žuvims;
saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Kiaušinius išplakame su druska ir prieskoniais. Žuvies filė suplėšome mažais gabaliukais ir ją sudedame į kiaušinių plakinį. Įkaitiname aliejų, imame žuvies gabaliuką iš plakinio, gausiai apvoliojame džiuvėsėliuose ir dedame kepti. kepame iš abiejų pusiu, kol gražiai pagelsta. skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM2287.JPG (90.98 KiB) Peržiūrėta 6955 karus(ų)
Re: Žuvis
Silkė su daržovėmis
400 g. silkės;
150 g. koncervuotų mažų pupelių;
1 raugintas agurkėlis;
250 g. marinuotų burokėlių;
4 - 6 šaukštai lieso majonezo.
Silkutę supjaustom mažais gabaliukais, burokėlius sutarkuojam, agurkėlįš supjaustom mažais kubeliais. Visus produktus sudedam į dubelį, uždedam majonezo ir išmaišome. Tiekiame su karštomis bulvėmis. Skanaus
400 g. silkės;
150 g. koncervuotų mažų pupelių;
1 raugintas agurkėlis;
250 g. marinuotų burokėlių;
4 - 6 šaukštai lieso majonezo.
Silkutę supjaustom mažais gabaliukais, burokėlius sutarkuojam, agurkėlįš supjaustom mažais kubeliais. Visus produktus sudedam į dubelį, uždedam majonezo ir išmaišome. Tiekiame su karštomis bulvėmis. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM2311.JPG (78.51 KiB) Peržiūrėta 6902 karus(ų)