Žuvis

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 16 Spa 2008, 22:28

Mano fotiko batareikos išsikrovė nuotraukų perkėlimo įkarštyje. Taigi, pasigirsiu kotletukais kiek vėliau. Bufotkinau ir eigą, ir prikąstą, ir lėkštėj. Tik kol fotkinau, viskas beveik atvėso :evil: Bet vis viena skaniai suniamumiaminau. Bet iki šiol man skaniausiai lašiša gavosi pagal Forellės receptą :wink:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Žuvis

Standartinė Tina » 25 Lap 2008, 17:47

Menkės suktinukai su varškės sūriu

Žuvies filė pabarstyti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Aptepti varškės sūriu (aš naudojau rikotą), susukti ir susmeigti smeigtukais. Sudėti į formą (įpilti aliejaus), pabarstyti džiuvėsėliais ir iškepti orkaitėje. Padažui: išlydyti sviestą ir jame pakepinti miltus, supilti pieną, grietinėlę. Pavirti. Sudėti druską, pipirus, krapus ir tarkuotą fermentinį sūrį. Pavirti apie 1 min.
Prikabinti failai
Zuvissurikota.JPG
Zuvissurikota.JPG (38.71 KiB) Peržiūrėta 7524 karus(ų)

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Žuvis

Standartinė Živilė » 25 Lap 2008, 18:08

koks įdomus derinys... Varškė ir žuvis :shock:

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Žuvis

Standartinė zivicib » 25 Lap 2008, 18:12

turetu buti skanu, o del derinuko, man pvz silke su varske skaniausia :lol:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Žuvis

Standartinė daida » 25 Lap 2008, 18:36

Ir mano mamai silkė su varške skanu, o man tai nelabai, bet čia manau patiktų.
Reiks su vaikais darbe išmėginti :idea: jei bus neskanu jie vistiek sudegustuos :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Žuvis

Standartinė Tutsi » 25 Lap 2008, 23:48

ir as dievinu silke su varske :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 29 Kov 2009, 11:24

neradau sumustinuku temos, tai idesiu cia:
Sumuštinukai su lašiša ir mangu
8 riekelės baltos duonos;
80 g. margarino "vilnius" sūresnis;
250 g. lašišos;
1 mangas;
salotos lapų keletas.
Duonos riekeles aptepti margarinu, dėti lašišos, ant viršaus uždėti mango riekele. Sumuštinukus supjaustyti mažesniais gabaliukais ir tiekti sudėtus ant salotų lapų. Skanaus :wink:
Prikabinti failai
HPIM2082.JPG
HPIM2082.JPG (69.04 KiB) Peržiūrėta 7397 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Žuvis

Standartinė Tutsi » 29 Kov 2009, 11:44

paziurejau ir kaip uzsinorejauuuuu, einu i saldytuva, kaip tik ten yra sumustinuku, tik be mango, o su citrina :D

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Žuvis

Standartinė Helle » 24 Bal 2009, 09:47

Lašiša sluoksniuotoje tešloje

3 gabalėlių po 200 g lašišos filė,
3 lapų šaldytos sluoksniuotos tešlos,
600 g špinatų (šviežių ar šaldytų),
1 šaukšto aliejaus,
10 g sviesto,
½ svogūno,
česnako,
pipirų,
druskos,
150 g mocarelos sūrio,
1 šaukšto pieno.

Lašišą nuskalauti tekančiu vandeniu, gerai nusausinti sevetėle. Tešlą atšildyti, pakloti ant miltais pabarstytos lentelės, truputį pakočioti. Šaldytus špinatus atšildyti (šviežius nuplauti, nuvarvinti). Puode įkaitinti sviestą, jame pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką (česnako nepadauginti, kad neužmuštų lašišos skonio), sudėti špinatus, uždengti, sumažinti ugnį, paskaninti druska, pipirais, 2-3 min. patroškinti, kol špinatai suminkštės. Juos išversti į sietelį, gerai nuvarvinti, šaukštu truputį pasmulkinti.Juos plonu sluoksniu paskirstyti ant tešlos, paliekant 1-2 cm kraštus. Lašišos gabalus dėti į vidurį, nuvarvintą susmulkintą mocarelą dėlioti ant žuvies, ją suvynioti į tešlą, kraštus užspaudyti šakute. Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti suvyniotą lašišą siūle į apačią, viršų gerai subadyti šakute, truputį pavilgyti pienu. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, joje kepti žuvį 25-30 min., kol tešlą paraus

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Žuvis

Standartinė Helle » 24 Bal 2009, 09:50

Lašišos lazdelės

3 lašišos filė gabalėlių po 200 g,
1 citrinos,
40 g krakmolo,
1 kiaušinio,
5 šaukštų džiūvėsėlių,
30 g lydyto sviesto,
krapų,
druskos,
pipirų.

Lašišą nuplauti tekančiu vandeniu, nusausinti, perpjauti kiekvieną gabalą pusiau (bus 6 gabalėliai). Atpjauti 3 citrinos griežinėlius papuošimui, iš likusios citrinos išspausti sultis, jomis pašlakstyti žuvį, pabarstyti druska, pipirais. Ją pavolioti krakmole, išplaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose ir apkepti įkaitintame svieste iš abiejų pusių. Sumažinti ugnį ir dar 2-3 min. iš abiejų pusių pakepti. Išdėstyti plačioje lėkštėje, šalia dėti citrinos griežinėlius, papuošti krapais. Šias lazdeles galima patiekti karštas su daržovėmis arba kaip šaltą užkandį su mėgstamu padažu.

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Žuvis

Standartinė zivicib » 24 Bal 2009, 10:54

nu sake skaip as lasisos uzsimaniau siandien, o saldytuve tik menkes file :twisted:

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Žuvis

Standartinė Helle » 28 Bal 2009, 09:13

Zivicib, dar tave truputį paerzinsiu :D :
Lašiša su agurkais ir krapais

4 lašišos filė gabalų
druskos, juodųjų pipirų
2 – 3 v. š. aliejaus
1 didelio agurko
1 v. š. sviesto
2 svogūno laiškų
2 v. š. smulkintų šviežių krapų
3 v. š. riebios grietinėlės (galima naudoti tepamą varškės sūrelį)
2 a. š. citrinos sulčių
0,5 a. š. cukraus

Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į kepimo indą oda į viršų. Kepti įkaitusioje orkaitėje 2 minutes. Apversti ir dar kepti 6 – 7 min. Agurką nulupti ir supjaustyti riekėmis. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti agurkus ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir kepti 2 – 3 min. Suberti krapus, supilti grietinėlę, citrinos sultis ir įberti cukrų. Gerai išmaišyti ir nukelti nuo viryklės. Patiekti žuvį su agurkais ir padažu.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė Forelle » 25 Geg 2009, 09:59

Lengviausias ir greičiausias receptas sotiems pietums. Nors gaminam seniai, bet receptas tik dabar :oops:

Tuno kepsneliai su sūrio padažu

Paveikslėlis

2 porcijos:

1 vidutinės bulvės;
1 indelio (~200 g) konservuoto tuno gabaliukais savo sultyse;
1 š. kaparėlių (nusausintų ir supjaustytų smulkiau);
1 š. smulkintų petražolių;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1 nedidelis kiaušinis;
keli šaukštai džiuvesėlių;
aliejaus kepimui;

Sūrio padažui:
10 g sviesto;
1 š. miltų;
150 ml pieno;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
40 g brandinto Čederio sūrio.
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, dar karštas sutrinti ir atvėsinti. Išmaišyti tuną, kaparėlius, petražoles ir prieskonius. Įmaišyti atvėsusias trintas bulves. Formuoti kepsnelius, įmerkti į kiaušinio plakinį ir apvolioti džiūvesėliuose. Apkepti įkaitintame aliejuje.

Padažui sviestą ištirpinti, suberti miltus ir maišant minutę pakepti. Palaipsniui supilti pieną ir maišant užvirinti, kad gautųsi vienalytė masė. Nukėlus nuo ugnies įmaišyti tarkuotą sūrį. Maišyti kol ištirps, galima dar pakaitinti, jeigu sūris neišsilydo.

Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Forelle 25 Geg 2009, 11:10, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Žuvis

Standartinė zivicib » 25 Geg 2009, 10:14

wau kaip skaniai atrodo!

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė Forelle » 25 Geg 2009, 10:17

Skanu ir yra. Jeigu mėgstat tuną, pabandykit. O padažas tinka ir kitur, ypač man skanu su apvirtais brokoliais

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Žuvis

Standartinė Helle » 25 Geg 2009, 10:49

Tikrai skaniai atrodo 038
Recepte parašyta 1 s. kaparėlių (nusausintų ir supjaustytų smulkiau) ir 1 s. smulkintų petražolių, tai čia 1 stiklinė ar vienas šaukštas?
Nors labiau tikėtina, kad šaukštas... :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė Forelle » 25 Geg 2009, 11:12

Šaukštas, jau pataisiau :) Lietuviškos raidės nebuvo įdiegtos kai rašiau receptą, vakar pakeičiau kitas, o šitas ir praleidau

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė la major » 29 Geg 2009, 21:54

Lašišos ir brokolių pyragas

Čia dar vienas mano išbandytas receptas iš "Sveikos šeimos virtuvės" - paprastai ir greitai paruožiamas, bet skoniu pranokstantis lūkesčius. Lašiša neskani būt negali, bet tokiam lengvučiame pyrage ji man dar skanesnė :)

100 g sviesto sukapojam su 200 g miltų, 100 g sūrio (naudojau Džiugą) ir kepimo miltelių šaukšteliu. Įpilam šiek tiek vandens, užmaišome tešlą. Išklojame ta tešla pyrago formos dugną ir pašauname 10 min, į 200 temperatūros orkaitę.
Tuo laiku 5 min. paverdame brokolius (300 g, turėjau dvigubai mažiau - užteko per akis), susmulkiname lašišą (300g - kaip tik) - ją pabarstom druska ir pipirais. Susmulkiname krapų. 200 g grietinėlės išsukame su 3 kiaušiniais. Ant pakepto pado suberiame krapus, išdėstome brokolius, lašišos gabaliukus, pabarstome 30 g sūrio (rekomenduojama pelėsinio, aš bėriau paprastą), užpilame grietinėle su kiaušiniais, ir kepame, kol omletas iškeps. Rezultatas skanus beprotiškai. :) Man labai patiko, draugui (kuris šiaip nėra žuvininkas) - taip pat :)
Prikabinti failai
lasisos ir brokoliu pyragas.jpg
lasisos ir brokoliu pyragas.jpg (47.84 KiB) Peržiūrėta 7304 karus(ų)
las_ir_brokoliu_pyragas.jpg
las_ir_brokoliu_pyragas.jpg (41.9 KiB) Peržiūrėta 7206 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Žuvis

Standartinė Tutsi » 29 Geg 2009, 22:16

skaniai atrodo :hubba:

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Žuvis

Standartinė zivicib » 29 Geg 2009, 23:10

labai skaniai!!! ir as tokius kepu su ivairia zuvim ar vistiena - kaip kada. tikrai skanu ir maistinga.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė Forelle » 30 Geg 2009, 09:40

Užsimaniau ir aš tokio pyragėlio su žuvim. Nuostabiai atrodo, La Major :!:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Žuvis

Standartinė Lilina » 30 Geg 2009, 13:44

la major rašė:Lašišos ir brokolių pyragas
Tai čia šitą vakar tavo slibinukas vakarienei laukė :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Žuvis

Standartinė daida » 01 Bir 2009, 20:53

Niekada tokio nekepiau, reikės išbandyti :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Žuvis

Standartinė Lilina » 02 Bir 2009, 15:58

Žiūriu La major visai apsimokėjao pradėt lankytis "priestalo.lt" forume. Žiurėk tik pradėjo gaminti ir valgytojas ant kvapo atbego, o taip vis skūsdavosi kad nėra ką ir vaišint :laugh:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė pyp » 02 Bir 2009, 16:23

Lilina rašė:Žiūriu La major visai apsimokėjao pradėt lankytis "priestalo.lt" forume. Žiurėk tik pradėjo gaminti ir valgytojas ant kvapo atbego, o taip vis skūsdavosi kad nėra ką ir vaišint :laugh:
:D

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė la major » 02 Bir 2009, 22:42

Lilina rašė:Žiūriu La major visai apsimokėjao pradėt lankytis "priestalo.lt" forume. Žiurėk tik pradėjo gaminti ir valgytojas ant kvapo atbego, o taip vis skūsdavosi kad nėra ką ir vaišint :laugh:
Kažkaip sumoteriškėjau gamindama :D Tarp kita ko, juk pamenat mano obuolių štrudelį? (Tavo, sese, receptas) Tai vat, kelias per skrandį ne toks ir juokas pasirodo :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 14 Bir 2009, 11:58

Pangasijos žagarėliai
400 g. pangasijos filė be odos;
2 dideli kiaušiniai;
8 šaukštai džiuvėsėlių trupinių;
druskos ir prieskonių žuvims;
saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Kiaušinius išplakame su druska ir prieskoniais. Žuvies filė suplėšome mažais gabaliukais ir ją sudedame į kiaušinių plakinį. Įkaitiname aliejų, imame žuvies gabaliuką iš plakinio, gausiai apvoliojame džiuvėsėliuose ir dedame kepti. kepame iš abiejų pusiu, kol gražiai pagelsta. skanaus :wink:
Prikabinti failai
HPIM2287.JPG
HPIM2287.JPG (90.98 KiB) Peržiūrėta 6955 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė Forelle » 14 Bir 2009, 12:08

Aš visada žuvį volioju mitluose su prieskoniais kai kepu, universiteto valgykloje - visada su džiūvesėliais, kažkada pabandžiau, bet man nedėrėjo jie su žuvim.

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 14 Bir 2009, 13:08

mum tai patiko, skonis gavosi kaip zuvies pirsteliu, tik aisku viduj tikra zuvis, o ne malta mase kaip pirktiniuose
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 17 Bir 2009, 14:04

Silkė su daržovėmis
400 g. silkės;
150 g. koncervuotų mažų pupelių;
1 raugintas agurkėlis;
250 g. marinuotų burokėlių;
4 - 6 šaukštai lieso majonezo.
Silkutę supjaustom mažais gabaliukais, burokėlius sutarkuojam, agurkėlįš supjaustom mažais kubeliais. Visus produktus sudedam į dubelį, uždedam majonezo ir išmaišome. Tiekiame su karštomis bulvėmis. Skanaus :wink:
Prikabinti failai
HPIM2311.JPG
HPIM2311.JPG (78.51 KiB) Peržiūrėta 6902 karus(ų)
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą