Žuvis
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Žuvis
O atitirpinta skumbre idomu galima taip padaryt? ar turi butinai buti sviezi?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Žuvis
Pas mus turguje, kur pardavinėja šaldytą, rašo, jog sūdyti galima, bet nebandžiau, nežinau. Man iš vis visa žuvis skaniausia šviežia, o atitirpinta ji praranda ir dalį skonio, ir sultingumo
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Žuvis
Bandziau sita receptuka, bet jau nenufotkinau, netiketai atejo sveciu ir taip greit isejo, puse vyras sutvarke ir dar pasigailejo kad jau valge vakariene, nes daugiau skumbres nebetelpa, prisivalge aciu uz receptuka
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Žuvis
saldytos, tai is karto kita diena ir istraukiau is saldiklio. Laaaabai skanu. Bet matyt nekiekvieno skoniui, vienai draugei nepatiko, nors kaiptik maniau kad ji ir valgys, nes vegetare
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Žuvis
ir mano vyrui labai patiko, tai prase dar padaryt
Re: Žuvis
Ir asjau isbandziau sita zuvyte. Tik vietoj laiskinio cesnako ir petrazoliu dejau svogunu laiskus ir krapus. Pasakiskai skanu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Žuvis
Smagu kai tokie atsiliepimai
Vyras irgi siūlė tokį derinį, bet man nors truputis krapo ir jau skonis pagadintas, tai dėjau savo mėgstamas petražolesangeliuke rašė:Tik vietoj laiskinio cesnako ir petrazoliu dejau svogunu laiskus ir krapus.
Re: Žuvis
GRIETINĖJE TROŠKINTAS KARPIS
1 kg žuvies,
100-150 g grietinės,
50 g sviesto,
1 petražolė,
1 morka,
1 svogūnas,
druskos
Žuvį nuskusti, išskrosti ir nuplauti. Puodą iškloti svogūno, morkos, petražolės griežinėliais. Ant jų sudėti karpio gabalėlius ir užpilti stikline vandens. Pavirus 10 min. pridėti sviesto, grietinės, druskos ir apie valanda troškinti. Reikia stebėti, kad žuvis neprisviltu. Baigiant virti, puodą su žuvimi uždengti dangčiu. Žuvį patiekti su agurku salotomis.
GRYBAIS ĮDARYTA IR FOLIJOJE KEPTA SILKĖ 2-3 silkės
1 stikline virtu grybų
1-2 svogūnai
2 šaukštai margarino arba sviesto
1 kietai virtas kiaušinis
2-3 šaukštai grietinės
Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau. Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kiaušinio, grietinės ir šio įdaro prikimšti silkes. Kiekviena silke atskirai suvynioti i folija arba pergamentini popierių, sudėti i skarda ir kepti orkaitėje. Silkes galima kepti ir žarijų kaitroje. Tuomet folija reikia apvynioti drėgnais laikraščiais.
Patiekti su keptomis arba virtomis bulvėmis ir pikantišku pomidoru, vyno arba svogūnu padažu.
1 kg žuvies,
100-150 g grietinės,
50 g sviesto,
1 petražolė,
1 morka,
1 svogūnas,
druskos
Žuvį nuskusti, išskrosti ir nuplauti. Puodą iškloti svogūno, morkos, petražolės griežinėliais. Ant jų sudėti karpio gabalėlius ir užpilti stikline vandens. Pavirus 10 min. pridėti sviesto, grietinės, druskos ir apie valanda troškinti. Reikia stebėti, kad žuvis neprisviltu. Baigiant virti, puodą su žuvimi uždengti dangčiu. Žuvį patiekti su agurku salotomis.
GRYBAIS ĮDARYTA IR FOLIJOJE KEPTA SILKĖ 2-3 silkės
1 stikline virtu grybų
1-2 svogūnai
2 šaukštai margarino arba sviesto
1 kietai virtas kiaušinis
2-3 šaukštai grietinės
Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau. Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kiaušinio, grietinės ir šio įdaro prikimšti silkes. Kiekviena silke atskirai suvynioti i folija arba pergamentini popierių, sudėti i skarda ir kepti orkaitėje. Silkes galima kepti ir žarijų kaitroje. Tuomet folija reikia apvynioti drėgnais laikraščiais.
Patiekti su keptomis arba virtomis bulvėmis ir pikantišku pomidoru, vyno arba svogūnu padažu.
Re: Žuvis
ITALIŠKA JŪROS LYDEKA
1 jūros lydeka su oda,
15 g žuvies prieskonių,
puse citrinos,
50 g baltojo vyno,
20 g sviesto,
2 šaukšteliai kaparėlių,
miltų.
Žuvį pabarstome prieskoniais. Į įkaitinta keptuvę dedame sviestą ir miltuose apvoliotą žuvį. Apkepame iš abiejų pusių, supilame vyną, citrinos sultis, suberiame kaparėlius. Patiekiame su ryžiais ir karštomis daržovėmis.
1 jūros lydeka su oda,
15 g žuvies prieskonių,
puse citrinos,
50 g baltojo vyno,
20 g sviesto,
2 šaukšteliai kaparėlių,
miltų.
Žuvį pabarstome prieskoniais. Į įkaitinta keptuvę dedame sviestą ir miltuose apvoliotą žuvį. Apkepame iš abiejų pusių, supilame vyną, citrinos sultis, suberiame kaparėlius. Patiekiame su ryžiais ir karštomis daržovėmis.
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Žuvis
zuvyyyte niam niam
Re: Žuvis
Keptos mažos žuvytes
Mažų žuvų (karosai, karpiai, ešeriai)
Žuvų prieskonių;
Pora skiltelių česnako;
Kiaušinis;
Druskos;
Miltų;
Aliejaus kepti.
Mažas žuvytes nuskutam, išdarinejam, nuplaunam ir perpjaunam per puse arba į 3 dalis. Nukarpom pelekus. Kiaušinį išplakam su prieskoniais, smulkitais česnakais. Žuvis pačias truputį pasūdom. Voliojam žuvyčių gabaliukus į kiaušinio plakinį, po to į miltus, ir dedam į įkaitintą aliejų. Aliejus turi apsemti, bent pusę žuvies gabaliuko. Kepam iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda. Skanu prie alaus.
Mažų žuvų (karosai, karpiai, ešeriai)
Žuvų prieskonių;
Pora skiltelių česnako;
Kiaušinis;
Druskos;
Miltų;
Aliejaus kepti.
Mažas žuvytes nuskutam, išdarinejam, nuplaunam ir perpjaunam per puse arba į 3 dalis. Nukarpom pelekus. Kiaušinį išplakam su prieskoniais, smulkitais česnakais. Žuvis pačias truputį pasūdom. Voliojam žuvyčių gabaliukus į kiaušinio plakinį, po to į miltus, ir dedam į įkaitintą aliejų. Aliejus turi apsemti, bent pusę žuvies gabaliuko. Kepam iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda. Skanu prie alaus.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3475 [640x480].JPG (64.3 KiB) Peržiūrėta 6766 karus(ų)
Re: Žuvis
Silkės mišrainė su pievagrybiais, morkomis ir kukurūzais
1 silkės filė;
200 ml. indelis koncervuotu šampinjonų;
1 morka;
100 ml. majonezo;
50 g. koncervuotų kukurūzų.
Silkę supjaustome gabalėliais. Jei šampinjonai cieli, juos supjaustome riekelėmis. Morka nuskutame ir sutarkuojame per burokinę tarką. Sudedame viską į indą, dedame kukurūzus, majonezą ir viską išmaišome.
1 silkės filė;
200 ml. indelis koncervuotu šampinjonų;
1 morka;
100 ml. majonezo;
50 g. koncervuotų kukurūzų.
Silkę supjaustome gabalėliais. Jei šampinjonai cieli, juos supjaustome riekelėmis. Morka nuskutame ir sutarkuojame per burokinę tarką. Sudedame viską į indą, dedame kukurūzus, majonezą ir viską išmaišome.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3535.JPG (112.12 KiB) Peržiūrėta 6742 karus(ų)
-
- HPIM3534.JPG (103.28 KiB) Peržiūrėta 6742 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Žuvis
vakar sakiau, kad nemegstu, bet nepatikesite... kaip tik teko gaminti, nes atveze paketus is asociacijos ir tame pakete buvo dezute pievagrybiu puse kylo Ismesti gaila buvo, tai prikepiau su svoguniukais ir tirstu padaziuku padariau, daug krapiuku pridejau, prieskoniuku.. Sakau jei niekas nevalgys, kisiu i saldykli ir suvalgysim su vedarais kai kepsiu, nes ten jie mus tinka.... bet- Gryzo ryte brangiausias is darbo, tai ziuriu raito net ausys linksta
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Žuvis
man tai labai patinka pievagrybiai, valgyciau ir valgyciau
Re: Žuvis
Marinuota kepta žuvis
žuvies (lydeka, upėtakis ešerys);
Aliejaus;
Kiaušinio;
Žuvies prieskonių;
Miltų;
Marinatui:
1 stiklinė vandens;
50 ml. acto;
5 juodieji pipirai;
5 kvapnieji pipirai;
lairo lapelis;
druskos ir cukraus.
Pagaminam marinatą. Į jį merkiam supjaustytą gabaliukais žuvį ir marinuojame 2 - 3 valandas. Išėmę žuvį iš marinato ją nusausinam. Kiaušinį išplakam su prieskoniais. Merkiam žuvies gabaliukus į kiaušinio plakinį, tada apvoliojam miltuose ir dedam kepti. Kepam iš abiejų pusių.
žuvies (lydeka, upėtakis ešerys);
Aliejaus;
Kiaušinio;
Žuvies prieskonių;
Miltų;
Marinatui:
1 stiklinė vandens;
50 ml. acto;
5 juodieji pipirai;
5 kvapnieji pipirai;
lairo lapelis;
druskos ir cukraus.
Pagaminam marinatą. Į jį merkiam supjaustytą gabaliukais žuvį ir marinuojame 2 - 3 valandas. Išėmę žuvį iš marinato ją nusausinam. Kiaušinį išplakam su prieskoniais. Merkiam žuvies gabaliukus į kiaušinio plakinį, tada apvoliojam miltuose ir dedam kepti. Kepam iš abiejų pusių.
- Prikabinti failai
-
- DSC00005.JPG (186.83 KiB) Peržiūrėta 6698 karus(ų)
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Žuvis
Mao pazystam kazkaip paasiai marinuoja zuvi, tik pirma apkepa zuvi pavoliota miltuose, o tada marinuoja
Re: Žuvis
zinau sita buda, lenkai pa smus taip daro, i stiklainiukus po to sudeda, ir uzdaro, tai kai atsidarai po to tai neliegka smulkiu kauliuku tik pagrindinis stuburkaulis zuvies. irgi skanu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Žuvis
sendien kepiau zuvyte tesloje, marmalinau tesla is "lempos" kaip sakant
Kiausinis,cesnakinis majonezo padazas, soda, rugpienis ir miltai. Gavosi laaabai skaniai
Kiausinis,cesnakinis majonezo padazas, soda, rugpienis ir miltai. Gavosi laaabai skaniai
- Prikabinti failai
-
- DSC00265.JPG (161.41 KiB) Peržiūrėta 6612 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Žuvis
ne zuvis, bet... kiausinukai farsiruoti salto rukymo lasisa+ tryniai+ krapai+ majonezas
- Prikabinti failai
-
- DSC00383.JPG (186.95 KiB) Peržiūrėta 6579 karus(ų)
-
- DSC00386.JPG (138.49 KiB) Peržiūrėta 6579 karus(ų)
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Žuvis
Na tutsi ir pasidarbavai kiek ziuriu tiek tavo groziai, teks eit saldytuva tustint