Žuvis
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žuvies apkepas su sūriu ir rūkyta šonine
reikės:
800 g žuvies filė,
1 citrinos sulčių, druskos,
maltų juodųjų pipirų,
50 g sviesto, 100 ml baltojo vyno,
3 plonų griežinėlių rūkytos šoninės,
50 g Goudos sūrio, 50 g maltų džiūvėsėlių,
1 kuokštelio krapų.
Žuvies filė , stambiai supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į sviestu suteptą kepimo formą. Apšlakstykite žuvies gabalėlius citrinų sultimis bei apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Užpilkite baltuoju vynu.
Kiekvieną rūkytos šoninės griežinėlį perpjaukite skersai pusiau. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą sviesto ir jame paskrudinkite šoninės gabalėlius iš abiejų pusių. Išdėliokite šoninės griežinėlius ant žuvies. Krapus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Žuvį su šonine apibarstykite kapotais žalumynais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su maltais džiūvėsėliais. Gauta mase apibarstykite žuvies apkepą.
Likusį sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir juo apibarstykite maltus džiūvėsėlius ir tarkuotą sūrį. Pašaukite žuvies apkepą į įkaitintą orkaitę ir kepkite dvidešimt minučių. Patiekite su fritiūrinėje keptomis bulvėmis.
O man labai patiko su ryžiais.
reikės:
800 g žuvies filė,
1 citrinos sulčių, druskos,
maltų juodųjų pipirų,
50 g sviesto, 100 ml baltojo vyno,
3 plonų griežinėlių rūkytos šoninės,
50 g Goudos sūrio, 50 g maltų džiūvėsėlių,
1 kuokštelio krapų.
Žuvies filė , stambiai supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į sviestu suteptą kepimo formą. Apšlakstykite žuvies gabalėlius citrinų sultimis bei apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Užpilkite baltuoju vynu.
Kiekvieną rūkytos šoninės griežinėlį perpjaukite skersai pusiau. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą sviesto ir jame paskrudinkite šoninės gabalėlius iš abiejų pusių. Išdėliokite šoninės griežinėlius ant žuvies. Krapus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Žuvį su šonine apibarstykite kapotais žalumynais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su maltais džiūvėsėliais. Gauta mase apibarstykite žuvies apkepą.
Likusį sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir juo apibarstykite maltus džiūvėsėlius ir tarkuotą sūrį. Pašaukite žuvies apkepą į įkaitintą orkaitę ir kepkite dvidešimt minučių. Patiekite su fritiūrinėje keptomis bulvėmis.
O man labai patiko su ryžiais.