Sriubos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Teks turbūt taip ir padaryt, pridaryt šaltibarščių ir galės maniškis srėbt, kol visus suvalgys. Nes aš po jo mamos kelis kartus valgytų šaltibarščių negaliu į jokius žiūrėt
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
O aš kaip tik šiandien dariau šaltibarščius... su marinuotais burokėliais.
Forelle, o aš turiu dar didesnę problemą - mano mama įdėjo daug visokių marinuotų šparaginių pupelių, daržovių asorti... Stovi viskas, nevalgom... Agurkus, pomidorus - suvalgėm, o štai kitkas stovi. Ir dabar agurkai kažkaip sunkiai eina. Mama pridarė netradiciškai: griežinėliais, su svogūnais. Nu lyg ir skanu, bet paprasti skanesni... Ak tos mamos...
Forelle, o aš turiu dar didesnę problemą - mano mama įdėjo daug visokių marinuotų šparaginių pupelių, daržovių asorti... Stovi viskas, nevalgom... Agurkus, pomidorus - suvalgėm, o štai kitkas stovi. Ir dabar agurkai kažkaip sunkiai eina. Mama pridarė netradiciškai: griežinėliais, su svogūnais. Nu lyg ir skanu, bet paprasti skanesni... Ak tos mamos...
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sriubos
La major, man atiduok, pas mane gerai eina tokios
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Bulvių ir topinambų sriuba su čiobreliais, maskarpone ir lazdyno riešutais pagal Oliverį
40 g sviesto;
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
455 g nuluptų ir supjaustytų topinambų;
225 g nuluptų ir supjaustytų bulvių;
1 saujelė šviežių čiobrelių;
1100 ml vištienos ar daržovių sultinio;
155 g mascarponės sūrio;
Apie 200 g pakepintų ir susmulkintų lazdyno riešutų;
Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Puode ištirpinti sviestą ir ant nedidelės ugnies pakepti česnakus, svogūnus, bulves ir topinambus. Supilti sultinį ir virti apie 30 minučių arba kol daržovės suminkštės. Masę sutrinti. Pakaitinti, įdėti mascarponės sūrio, pagardinti prieskoniais. Patiekti užbarsčius riešutų.
40 g sviesto;
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
455 g nuluptų ir supjaustytų topinambų;
225 g nuluptų ir supjaustytų bulvių;
1 saujelė šviežių čiobrelių;
1100 ml vištienos ar daržovių sultinio;
155 g mascarponės sūrio;
Apie 200 g pakepintų ir susmulkintų lazdyno riešutų;
Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Puode ištirpinti sviestą ir ant nedidelės ugnies pakepti česnakus, svogūnus, bulves ir topinambus. Supilti sultinį ir virti apie 30 minučių arba kol daržovės suminkštės. Masę sutrinti. Pakaitinti, įdėti mascarponės sūrio, pagardinti prieskoniais. Patiekti užbarsčius riešutų.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Nuo Velykų pradėjom dilgėlių sezoną jau gaminamos taip pamėgtą dilgėlių daugiaryžį, vakar vakarienei ir užšaldymui prigaminau bulvinių gnocchi su dilgėlėm, o pietums išbandžiau paskutinį receptą su dilgėlėmis iš "The silver spoon"
Itališka dilgėlių sriuba
600 g dilgėlių;
1 ½ l sultinio;
3 v.š. aliejaus;
50 g rūkytos šoninės;
1 česnako skiltelė;
2 dideli sunokę pomidorai (be sėklų ir odelės) (aš naudojau konservuotus);
150 g ilgagrūdžių ryžių;
Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Nuskabyti dilgėlių lapelius, gerai nuplauti ir susmulkinti. Aliejuje apkepti smulkiai pjaustytą šoninę su česnaku, sudėti smulkintus pomidorus ir kepti apie 10 minučių, pasūdyti. Suberti dilgėlių lapelius ir kelias minutes apkepti, užpilti verdančiu sultiniu, kai užvirs, sudėti ryžius ir virti, kol ryžiai suminkštės. Nedelsiant patiekti.
Itališka dilgėlių sriuba
600 g dilgėlių;
1 ½ l sultinio;
3 v.š. aliejaus;
50 g rūkytos šoninės;
1 česnako skiltelė;
2 dideli sunokę pomidorai (be sėklų ir odelės) (aš naudojau konservuotus);
150 g ilgagrūdžių ryžių;
Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Nuskabyti dilgėlių lapelius, gerai nuplauti ir susmulkinti. Aliejuje apkepti smulkiai pjaustytą šoninę su česnaku, sudėti smulkintus pomidorus ir kepti apie 10 minučių, pasūdyti. Suberti dilgėlių lapelius ir kelias minutes apkepti, užpilti verdančiu sultiniu, kai užvirs, sudėti ryžius ir virti, kol ryžiai suminkštės. Nedelsiant patiekti.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sriubos
O ka? jau dilgelių yra?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Jau tuoj ir peraugs bloge įdėjus nuotrauką, darytą per Velykas, jau gan nemažos, o kur rinkom net saulė neužšviečia ir ledo lyčių dar yraLilina rašė:O ka? jau dilgelių yra?
Re: Sriubos
Ujujuj, aš irgi bėgsiu lėksiu dilgėlių rinktis Ir garšvų dar reikia, bet kaži jas jau galima skinti?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Galima ir dilgėlės, ir garšvasŽivilė rašė:Ujujuj, aš irgi bėgsiu lėksiu dilgėlių rinktis Ir garšvų dar reikia, bet kaži jas jau galima skinti?
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
internete vienam puslapyje raso, kad renkami jauni, nevisiškai išsivystę lapai su Garšva iki garšvos žydėjimo.
Tai jei jau jų yra, vadinasi galima rinkti
Tai jei jau jų yra, vadinasi galima rinkti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Garšvos jau buvo panašaus dydžio kaip ir dilgėlės. Tikrai galima rinkti
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Radau knygoj apie sveika mityba
Šalta pomidorų sriuba
Pomidorų (odele nulupau)
Česnako
Rauginto pieno
Žalumynų
druskos, pipirų
Puodo sieneles įtrinti česnaku, sudėti smulkintus pomidorus, užpilti rūgpieniu, sudėti žalumynus, prieskonius ir išmaišyti.
Katik pasidariau, laaabai skanu
Šalta pomidorų sriuba
Pomidorų (odele nulupau)
Česnako
Rauginto pieno
Žalumynų
druskos, pipirų
Puodo sieneles įtrinti česnaku, sudėti smulkintus pomidorus, užpilti rūgpieniu, sudėti žalumynus, prieskonius ir išmaišyti.
Katik pasidariau, laaabai skanu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Kaime tokią valgydavom, tikrai labai skani ir gaivi, o ypač su naminiais pomidorais
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
aha, reiks dabar laukt, kada pas mama pomidorai uzderesForelle rašė:Kaime tokią valgydavom, tikrai labai skani ir gaivi, o ypač su naminiais pomidorais
Re: Sriubos
kareiviskas troskinukas is bulviu, morku, baravyku, kiaulienos, svoguno, laisku, pipiriuku, prieskoniuku, druskos.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3080.JPG (63.63 KiB) Peržiūrėta 7483 karus(ų)
-
- HPIM3081.JPG (65.24 KiB) Peržiūrėta 7483 karus(ų)
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Sriubos
Ir as vakar vyriau panasu troskini, tik be grybu ir su grietinele
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Sriubos
Kita karta
Re: Sriubos
Pievagrybių sriuba
250 g. pievagrybių;
1 šaukštas sviesto;
prieskoniai( džiovintos įvairios daržovės)
3 bulvės;
1,5 l. vandens;
3 šaukštai grietinės;
1 kūbelis daržovių sultinio;
druskos.
Pirvagrybius nuplauname, susmulkiname ir apkepiname ant sviesto. Paprieskoniuojame. Vandenį užviriname, beriam nuluptas ir smulkiai kūbeliais pjaustytas bulves. Po 10 min. dedame sultinio kūbelį, druskos, kepintus pievagrybius. Dedame grietinę, išmaišome ir tiekiam dar karštą.
250 g. pievagrybių;
1 šaukštas sviesto;
prieskoniai( džiovintos įvairios daržovės)
3 bulvės;
1,5 l. vandens;
3 šaukštai grietinės;
1 kūbelis daržovių sultinio;
druskos.
Pirvagrybius nuplauname, susmulkiname ir apkepiname ant sviesto. Paprieskoniuojame. Vandenį užviriname, beriam nuluptas ir smulkiai kūbeliais pjaustytas bulves. Po 10 min. dedame sultinio kūbelį, druskos, kepintus pievagrybius. Dedame grietinę, išmaišome ir tiekiam dar karštą.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3315.JPG (91.08 KiB) Peržiūrėta 7287 karus(ų)
-
- HPIM3316.JPG (93.99 KiB) Peržiūrėta 7287 karus(ų)
-
- HPIM3317.JPG (90.14 KiB) Peržiūrėta 7287 karus(ų)
Re: Sriubos
Įvairių miško grybu sriuba su skrebučiais
3 l. vandens;
500 g. virtų arba marinuotų grybų;
5 bulvės;
100 g. rūkytų lašinukų;
1 šaukštas smulkintų petražolių ir krapų;
0,5 svogūno;
1 kubelis daržovių sultinio;
druska ir pipirai;
grietinė;
forminės duonos.
Į verdantį vandenį sudedame nuluptas ir smulkiai supjaustytas bulves, grybus. Kol jie verda, kubeliais supjaustom lašinukus ir svogūną, ir paspirginam. Į puodą dedam spirgučius su svogūnu, sultinio kubelį, pipirų ir druskos. Pusę sriubos supilame į kitą indą ir blenderiu sutriname. Supilam atgal į puodą ir pagardinam grietine. Forminę duona tosteryje arba orkaitėje paskrudinam ir tiekiam su sriuba. Skanaus.
3 l. vandens;
500 g. virtų arba marinuotų grybų;
5 bulvės;
100 g. rūkytų lašinukų;
1 šaukštas smulkintų petražolių ir krapų;
0,5 svogūno;
1 kubelis daržovių sultinio;
druska ir pipirai;
grietinė;
forminės duonos.
Į verdantį vandenį sudedame nuluptas ir smulkiai supjaustytas bulves, grybus. Kol jie verda, kubeliais supjaustom lašinukus ir svogūną, ir paspirginam. Į puodą dedam spirgučius su svogūnu, sultinio kubelį, pipirų ir druskos. Pusę sriubos supilame į kitą indą ir blenderiu sutriname. Supilam atgal į puodą ir pagardinam grietine. Forminę duona tosteryje arba orkaitėje paskrudinam ir tiekiam su sriuba. Skanaus.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3327.JPG (90.75 KiB) Peržiūrėta 7283 karus(ų)
-
- HPIM3328.JPG (90.47 KiB) Peržiūrėta 7283 karus(ų)
-
- HPIM3329.JPG (85.26 KiB) Peržiūrėta 7283 karus(ų)
-
- HPIM3330.JPG (92.76 KiB) Peržiūrėta 7283 karus(ų)
Re: Sriubos
Pikantiška burokėlių sriuba
500 g. virtų burokėlių;
1 morka;
50 g. sviesto;
1 šaukštas kapotų petražolių;
1 kubelis daržovių sultinio;
maltų pipirų,
2 šaukštai grietinės.
Ant sviesto pakepiname morkas, tarkuotas per smulkią burokinę tarką. Į puodą pilame apie 1,5 l. vadens, dedame tarkuotus burokėlius, kepintas morkas, kapotas petražoles ir kubelį sultinio. Verdame apie 10 minučių, skaniname pipirais ir grietine. Skanaus
500 g. virtų burokėlių;
1 morka;
50 g. sviesto;
1 šaukštas kapotų petražolių;
1 kubelis daržovių sultinio;
maltų pipirų,
2 šaukštai grietinės.
Ant sviesto pakepiname morkas, tarkuotas per smulkią burokinę tarką. Į puodą pilame apie 1,5 l. vadens, dedame tarkuotus burokėlius, kepintas morkas, kapotas petražoles ir kubelį sultinio. Verdame apie 10 minučių, skaniname pipirais ir grietine. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM3418 [640x480].JPG (55.4 KiB) Peržiūrėta 7250 karus(ų)
Re: Sriubos
o man yra kelios sriubos kurias ir be bulviu galiu valgyti, o ypac kai sirguliuoji ir nori ko lengvo ir silto
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Sriubos
as kartais vietoj bulviu dedu ryziu tai ne tokia sunki sriuba gaunasi
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sriubos
vistienos sultinys ir pomidorine skanu su ryziais, o kitos ne
Re: Sriubos
Vegetariška - liesa kopūstų sriuba
1,5 litro daržovių sultinio;
3 didokos bulvės;
1 morka;
1/4 kopūsto
0,5 svogūno;
druskos;
pipirų;
džiovintų krapų;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus.
Bulves nulupame, supjaustome kubeliais ir dedame į verdantį daržovių sultinį. Morką nuskutam, sutarkuojam ir kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu ir kopūstu dedame į puodą. Verdame 20 min. Baigiant virti gardiname druska, pipirais, krapais ir alyvuogių aliejumi.
1,5 litro daržovių sultinio;
3 didokos bulvės;
1 morka;
1/4 kopūsto
0,5 svogūno;
druskos;
pipirų;
džiovintų krapų;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus.
Bulves nulupame, supjaustome kubeliais ir dedame į verdantį daržovių sultinį. Morką nuskutam, sutarkuojam ir kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu ir kopūstu dedame į puodą. Verdame 20 min. Baigiant virti gardiname druska, pipirais, krapais ir alyvuogių aliejumi.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3495.JPG (97.17 KiB) Peržiūrėta 7147 karus(ų)