Sriubos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Kov 2007, 00:17

Mara rašė:Dieta
Brokoliu ir kalafjoru sriuba
svogunai, morkos, brokoli (500 g), kalafjorai(500 g), virti kiausiniai, suris
Na, o dar įmetus į puodą kokį kauliuką, bulvių ar frikadelių ir į lėkštę grietinės ir ne dietinė labai skani ir soti sriubytė būtų :luks:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 25 Kov 2007, 11:35

Kad man aplamai atrodo, kad bet kokia riebi bebūtų sriuba visada liks dietinė. taigi tiek skysčių joje ir be to padeda virškinimui. Reikia mažiau riebių patieklaų valgyt, bet sriubomis be mėsos gal nereikia saves kankinti :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Kov 2007, 12:14

Lilina rašė:Kad man aplamai atrodo, kad bet kokia riebi bebūtų sriuba visada liks dietinė. taigi tiek skysčių joje ir be to padeda virškinimui. Reikia mažiau riebių patieklaų valgyt, bet sriubomis be mėsos gal nereikia saves kankinti :P
Būtent. Nes man sriuba ir iš pakelio skani, jei įdedi kauliukų ar mėsytės. :twisted: O tokia jau vandeninė - ne kas :evil:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 25 Kov 2007, 12:52

Kaip malonu surasti bendraminčių Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Mara
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 55
Užsiregistravo: 04 Rgs 2006, 10:35
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Mara » 25 Kov 2007, 13:57

As taip pat visada verdu sriubas is mesos arba kauluiko. Dazniausia is jautenos. Paskui galima is virtos mesos pagaminti dar koki nors patekala, pvz. mesos salota, lietinius su mesa, makaronus po-flotski. Arba su majonezu savalgyti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 11:16

o man sriuba ir be mesos skani :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Kov 2007, 11:53

Man sriuba be mesos daržovių arbatą primena ;) Bet irgi patinka toks lengvas daržovinis sultinys, jeigu kas vaišina :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 11:55

kai pakepini morkas su svogunu ant aliejaus ir supili i sriuba,tai nebuna ji tokia visai skysta :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 11:58

Aš dar dedu miltų į morkas dedu, tada tikrai sutirštėja 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:00

o kam ja tirstinti,svarbu,kad skonis geras butu :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Kov 2007, 12:01

Nu gerai, atsiversiu. Darau aš tas sriubas be mėsos :oops: Vat kalafijoru trintinė darau, kurios receptą čia įdėjau. O jeigu jau daržovės be mėsos būna, tai stengiuos niekuom sultinio nesuteršt, jokiais smulkiais dalykais, nei svogunu, nei tarkuota morką, jau gėriau tada stambiai papjaustyt. Ir dapilt grietinėlės. Tada labai estetiškas sultinys gaunasi :) Nu kartu ir skanus. :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:04

i sultini grietineles :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Kov 2007, 12:08

Nu kai mėsos nededi. Grietinelė užbalini.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:09

as tai grietine balinu,grietinele nebandziau :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Kov 2007, 12:11

Tu turbūt supratai kad aš lekštėje užbalinu su grietinėlė? Aš prieš baigiant virti sriubą supilu ją į puodą.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:13

:wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:14

kol as tau aki pamerkiau,spejei ir pranesima pakeisti :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Kov 2007, 12:23

Nu aš kaip tik rašiau, nutariau pakeisti, išsiunčiau pakeitimą, žiūriu jau atrašei ;) greita esi :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:25

kai moki netrunki 031

Vartotojo avataras
Mara
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 55
Užsiregistravo: 04 Rgs 2006, 10:35
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Mara » 26 Kov 2007, 15:20

SOLIANKA
Mesos sultinys 2 l
Svogunai 2 vnt
Rauginti agurkai 2 vnt
Pomidoru pasta 2 v.s.
Mesos produktai 3-5 rusiu
Citrina, alyvuoges
Prieskoniai, lauro lapai, pipirai


Pakepinti keptuveje svoguna ir agurkus (galima nulupti), 3-5 min patroskinti su pomidoru pasta. Mesos produktus (pvz. virta jautena, kumpi, desreles, liezuvi) supjastyti kubeliais.
Svoguna, agurkus, ir mesos produktus sudeti i puoda su sultiniu, ideti lauro lapa, druska, pipirus, ir pavirti 50-10 min.
I lekste ipilti sriuba, ideti citrinos gabaliuka, alyvuoges, zaluminus, grietine.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 15:27

tutsi rašė:o kam ja tirstinti,svarbu,kad skonis geras butu :wink:
Na, kai daržovės sau, o skystis - sau , man 078

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 17:45

dar ir taip buna :shock: ,gi viskas viename puode :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 17:47

tutsi rašė:dar ir taip buna :shock: ,gi viskas viename puode :laugh:
Ne puode, o jo turinyje esmė :twisted: O kaip tą skystalą pavadinti :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 17:48

skystalu :laugh:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 02 Bal 2007, 11:22

Nors aš sriubų virti nemėgstu, bet va šitą, kai brangusis iš komandiruotės, virsiu ;)
Aštrioji mėsos sriuba
800ml sultinio,
800ml pomidorų sulčių,
400g minkštos jautienos,
240g virtų karališkųjų pupelių,
150g marinuotų agurkų,
150g svogūnų, paprika,
2 skiltelės česnako,
80ml aliejaus,
prieskonių mišinio.
Į puodą pilkite didžiąją dalį aliejaus, kai jis įkais, dėkite nulautą, nusausintą ir gabalėliais supjaustytą jautieną, kepinkite 5min. Tada berkite susmulkintą česnaką ir papriką, gardinkite aitriosiomis paprikomis ir dar pakaitinkite. Pilkite pomidorų sultis ir sultinį. Virkite 10min vis nugraibydami putas. Paskui berkite pupeles ir griežinėliais supjaustytus agurkus. Skaniname likusiame aliejuje paskrudintais svogūnais ir prieskoniais.
Kaip jau sakiau, čia dar nebandytas receptas, jei bandysite, parašykite kas gavosi ;) o kai aš išvirsiu irgi aprašysiu ;)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 02 Bal 2007, 11:39

Hazel rašė:Nors aš sriubų virti nemėgstu, bet va šitą, kai brangusis iš komandiruotės, virsiu ;)
Aštrioji mėsos sriuba
Per velai pastebėjau, šiandien jau išviriau sriubą , sekanti bus šita :hubba:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 02 Bal 2007, 11:43

kaip gerai, kad iškart kažkas susidomėjo :aciu1:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Bal 2007, 19:15

Hazel rašė: Aštrioji mėsos sriuba
Padariau šitą sriubikę. Labai dietinė: nera bulvių, nėra kruopų, tik daržovės. ir labai lengva. Tarp kitko labai įdomus derinys, vidurkis tarp pomidorinės ir su raugintais agurkais. Darysiu ją reguliariai, visai skani :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Bal 2007, 19:16

tada ir man turetu patikti :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 04 Bal 2007, 20:46

Lilina rašė:
Hazel rašė: Aštrioji mėsos sriuba
Padariau šitą sriubikę. Labai dietinė: nera bulvių, nėra kruopų, tik daržovės. ir labai lengva. Tarp kitko labai įdomus derinys, vidurkis tarp pomidorinės ir su raugintais agurkais. Darysiu ją reguliariai, visai skani :luks:
Paveikslėlis labai gerai, kad jau kažkas išbandė. Dabar ir aš drąsiai išbandysiu.

Skelbti atsakymą