Sriubos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Darzoviene su kukulaiciais
2 asmenims
2OO g maltos jautienos
svogunas
druskos
pipiru
2 saukstai liesos varskes
saukstas aliejaus
2 kaliaropes
3OOg saldytu ar svieziu zirneliu
3 dideles morkos
750g jautienos sultinio (is kubeliu)
100g nedideliu makaronu
kelios petrazoliu sakeles
Svogunus nulupkite,smulkiai supjaustykite,puse dekite i malta mesa. Ten pat sudekite varske, iberkite pipiru, pasudykite ir gerai ismaisykite. Vandeniu sudrekinkite rankas ir formuokite kukulaicius. Juos apkepkite ikaitintame aliejuje. Morkas nuskuskite, supjaustykite grizieneliais. Kaliaropes nuplaukite, nulupkite, supjaustykite siaudeliais. Isemusi kukulaicius, tame paciame aliejuje apkepinkite smulkintas darzoves ir likusius svogunus. Sudekite i puoda, uzpilkite sultiniu. Uzvirkite, po 5 min. suberkite saldytus(sviezius) zirnelius, dar po 5 min. sumeskite makaronus. Po 3 min. sudekite mesos kukulaicius ir viska pavirkite 5 min. Pagardinkite druska, pipirais. Patiekite papuosta petrazoles sakele.
Is zurnalo ''Ji''
2 asmenims
2OO g maltos jautienos
svogunas
druskos
pipiru
2 saukstai liesos varskes
saukstas aliejaus
2 kaliaropes
3OOg saldytu ar svieziu zirneliu
3 dideles morkos
750g jautienos sultinio (is kubeliu)
100g nedideliu makaronu
kelios petrazoliu sakeles
Svogunus nulupkite,smulkiai supjaustykite,puse dekite i malta mesa. Ten pat sudekite varske, iberkite pipiru, pasudykite ir gerai ismaisykite. Vandeniu sudrekinkite rankas ir formuokite kukulaicius. Juos apkepkite ikaitintame aliejuje. Morkas nuskuskite, supjaustykite grizieneliais. Kaliaropes nuplaukite, nulupkite, supjaustykite siaudeliais. Isemusi kukulaicius, tame paciame aliejuje apkepinkite smulkintas darzoves ir likusius svogunus. Sudekite i puoda, uzpilkite sultiniu. Uzvirkite, po 5 min. suberkite saldytus(sviezius) zirnelius, dar po 5 min. sumeskite makaronus. Po 3 min. sudekite mesos kukulaicius ir viska pavirkite 5 min. Pagardinkite druska, pipirais. Patiekite papuosta petrazoles sakele.
Is zurnalo ''Ji''
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dilgėlių sriuba su perlinėmis kruopomis
1,5 l vandens
200 g jaunų dilgėlių
1 svogūnas,3-4 šaukštai perlinių kruopų
druskos,maltų kvapiųjų pipirų
Užverdame pasūdytą vandenį.Į jį suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir išmirkytas perlines kruopas.Dilgėles nuplikome verdančiu vandeniu, tvėsiname ir supjaustome juostelėmis.Kai perlinės kruopos išverda, į sriubą sudedame dilgėles.Suberiame prieskonius ir verdame dar 5-7 min.Patiekdami sriubą galime užbalinti grietine.
1,5 l vandens
200 g jaunų dilgėlių
1 svogūnas,3-4 šaukštai perlinių kruopų
druskos,maltų kvapiųjų pipirų
Užverdame pasūdytą vandenį.Į jį suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir išmirkytas perlines kruopas.Dilgėles nuplikome verdančiu vandeniu, tvėsiname ir supjaustome juostelėmis.Kai perlinės kruopos išverda, į sriubą sudedame dilgėles.Suberiame prieskonius ir verdame dar 5-7 min.Patiekdami sriubą galime užbalinti grietine.
Lęšių sriuba su daržovėmis
Stiklinė lęšių,
2 bulvės,
2 pomidorai,
šaukštas aliejaus,
3 česnakų skiltelės,
svogūnas,
3 šaukšteliai kario miltelių,
šaukštelis tarkuotų šviežių imbierų,
aitriųjų paprikų ankštis,
1l tirpaus daržovių sultinio.
Į didelį puodą supilti aliejų, gerai jį įkaitinti, sudėti sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotus svogūnus, suberti kario miltelius, sudėti imbierus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas ir 4 min. patroškinti.
Sudėti nuplautus lęšius, kubeliais supjaustytas bulves, nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, supilti sultinį. Kai viskas užvirs, puodą uždengti ir ant labai mažos ugnies virti, kol lęšiai suminkštės (maždaug 30 min.).
Stiklinė lęšių,
2 bulvės,
2 pomidorai,
šaukštas aliejaus,
3 česnakų skiltelės,
svogūnas,
3 šaukšteliai kario miltelių,
šaukštelis tarkuotų šviežių imbierų,
aitriųjų paprikų ankštis,
1l tirpaus daržovių sultinio.
Į didelį puodą supilti aliejų, gerai jį įkaitinti, sudėti sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotus svogūnus, suberti kario miltelius, sudėti imbierus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas ir 4 min. patroškinti.
Sudėti nuplautus lęšius, kubeliais supjaustytas bulves, nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, supilti sultinį. Kai viskas užvirs, puodą uždengti ir ant labai mažos ugnies virti, kol lęšiai suminkštės (maždaug 30 min.).
Kaliaropių sriuba su leistinukais
4 kaliaropės (600 g),
2 bulvės (200 g),
svogūnas (80 g),
morka (70 g),
1 l tirpaus sultinio,
2 šaukštai sviesto,
100 ml grietinėlės,
pipirų, petražolių lapelių.
Leistinukams:
2 kiaušiniai,
keli šaukštai miltų.
Kaliaropes ir bulves supjaustyti kubeliais, morkas stambiai sutarkuoti, svogūnus – sukapoti. Visas daržoves patroškinti puode įkaitintame svieste, užpilti sultiniu ir virti 30 min.
Iš miltų ir kiaušinių užmaišyti skystoką tešlą. Kai verdamos daržovės užtektinai suminkštėja, leistinukų tešlą per burokų trintuvę pilti į verdantį puodą (visą laiką maišyti) ir virti dar 2 – 3 min. Nukeltą nuo ugnies sriubą pagardinti pipirais, užbalinti grietinėle ir įberti susmulkintų petražolių lapelių.
4 kaliaropės (600 g),
2 bulvės (200 g),
svogūnas (80 g),
morka (70 g),
1 l tirpaus sultinio,
2 šaukštai sviesto,
100 ml grietinėlės,
pipirų, petražolių lapelių.
Leistinukams:
2 kiaušiniai,
keli šaukštai miltų.
Kaliaropes ir bulves supjaustyti kubeliais, morkas stambiai sutarkuoti, svogūnus – sukapoti. Visas daržoves patroškinti puode įkaitintame svieste, užpilti sultiniu ir virti 30 min.
Iš miltų ir kiaušinių užmaišyti skystoką tešlą. Kai verdamos daržovės užtektinai suminkštėja, leistinukų tešlą per burokų trintuvę pilti į verdantį puodą (visą laiką maišyti) ir virti dar 2 – 3 min. Nukeltą nuo ugnies sriubą pagardinti pipirais, užbalinti grietinėle ir įberti susmulkintų petražolių lapelių.
Pavasariniai šaltibarščiai
2 stiklinės kefyro,
200 g varškės,
stiklinė grietinės (15 proc. riebumo),
3 kietai virti kiaušiniai,
2 jauni svogūnėliai su laiškais,
česnako skiltelė,
2 agurkai (200 g),
sauja ridikėlių,
3 šaukštai krapų,
druskos, pipirų, mėtų lapelių.
* Kefyrą, varškę ir grietinę išsukti, suberti susmulkintus česnakus ir svogūnus. Sudėti kubeliais supjaustytus agurkus ir ridikėlius, pagal skonį pasūdyti, pagardinti pipirais. Suberti susmulkintus žalumynus, išmaišyti ir mažiausiai valandą laikyti šaldytuve.
* Išpilsčius į lėkštes įdėti griežinėliais supjaustytų kiaušinių. Papuošti šviežių mėtų šakelėmis.
2 stiklinės kefyro,
200 g varškės,
stiklinė grietinės (15 proc. riebumo),
3 kietai virti kiaušiniai,
2 jauni svogūnėliai su laiškais,
česnako skiltelė,
2 agurkai (200 g),
sauja ridikėlių,
3 šaukštai krapų,
druskos, pipirų, mėtų lapelių.
* Kefyrą, varškę ir grietinę išsukti, suberti susmulkintus česnakus ir svogūnus. Sudėti kubeliais supjaustytus agurkus ir ridikėlius, pagal skonį pasūdyti, pagardinti pipirais. Suberti susmulkintus žalumynus, išmaišyti ir mažiausiai valandą laikyti šaldytuve.
* Išpilsčius į lėkštes įdėti griežinėliais supjaustytų kiaušinių. Papuošti šviežių mėtų šakelėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Smetoniškas receptas. Jauno kalakuto sriuba su frikadėliais ir bobausiais
Jums reikės:
* 2 svarų kalakuto,
* 2 svarų veršio ar jaut. kaulų,
* 1/2 sv. šaknų,
* 1 svogūno,
* 10 bobausių,
* muskato riešuto,
* 1 šaukšto sviesto,
* 2 šaukštų grietinėlės,
* 2 šaukštų miltų,
* 1 sausos bulkelės,
* 2 kiaušinių,
* žalių krapų.
Paimti 2 svarus veršienos ar jautienos kaulų, išvirti buljoną su šaknimis. Paėmus kalakutą, nuimti minkštą mėsą, o kaulus, sparnus, kojas ir kaklą su galva sudėti į buljoną. Iš kalakuto mėsos padaryti kotletus.
Paimti 10 bobausių, nuplauti, patroškinti svieste, pridėti vieną supjaustytą svogūną, pipirų ir pabarstyti miltais: ištroškinus užpilti buljonu ir dar virti apie valandą.
Frikadėliams kalakuto kepenis iškepti, ataušinti, sutarkuoti, pridėti veršio taukų, smulkiai supjaustytų, nuo inkstų, šaukštą tirpyto sviesto, 2 kiaušinius, 2 šaukštus grietinės, druskos, muskato riešuto ir sausainiukų (sukoriukų) iš bulkelės tiek, kad pasidarytų tešla tirštumo kaip frikadėliams, pridėti pusę svaro minkštos kalakutienos, per mašinėlę perleistos.
Viską gerai išmaišius daryti frikadėlius, kuriuos atskirai buljone išvirti.
Grybus ir frikadėlius sudėti į vazą, užpilti iškoštu buljonu, paduoti.
Jums reikės:
* 2 svarų kalakuto,
* 2 svarų veršio ar jaut. kaulų,
* 1/2 sv. šaknų,
* 1 svogūno,
* 10 bobausių,
* muskato riešuto,
* 1 šaukšto sviesto,
* 2 šaukštų grietinėlės,
* 2 šaukštų miltų,
* 1 sausos bulkelės,
* 2 kiaušinių,
* žalių krapų.
Paimti 2 svarus veršienos ar jautienos kaulų, išvirti buljoną su šaknimis. Paėmus kalakutą, nuimti minkštą mėsą, o kaulus, sparnus, kojas ir kaklą su galva sudėti į buljoną. Iš kalakuto mėsos padaryti kotletus.
Paimti 10 bobausių, nuplauti, patroškinti svieste, pridėti vieną supjaustytą svogūną, pipirų ir pabarstyti miltais: ištroškinus užpilti buljonu ir dar virti apie valandą.
Frikadėliams kalakuto kepenis iškepti, ataušinti, sutarkuoti, pridėti veršio taukų, smulkiai supjaustytų, nuo inkstų, šaukštą tirpyto sviesto, 2 kiaušinius, 2 šaukštus grietinės, druskos, muskato riešuto ir sausainiukų (sukoriukų) iš bulkelės tiek, kad pasidarytų tešla tirštumo kaip frikadėliams, pridėti pusę svaro minkštos kalakutienos, per mašinėlę perleistos.
Viską gerai išmaišius daryti frikadėlius, kuriuos atskirai buljone išvirti.
Grybus ir frikadėlius sudėti į vazą, užpilti iškoštu buljonu, paduoti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sūrio sriuba, gaminta mikrobangų krosnelėje
120 g tarkuoto olandiško sūrio
4 riekelės batono
300 ml sultinio
malti juodieji pipirai,paprika
Į stiklinį indą suberti dalį sūrio ir sudėti batono riekeles, ant viršaus užbarstyti sluoksnį sūrio.Viską atsargiai užpilti sultiniu, pagardinti prieskoniais ir visu galingumu virti 5 minutes.
120 g tarkuoto olandiško sūrio
4 riekelės batono
300 ml sultinio
malti juodieji pipirai,paprika
Į stiklinį indą suberti dalį sūrio ir sudėti batono riekeles, ant viršaus užbarstyti sluoksnį sūrio.Viską atsargiai užpilti sultiniu, pagardinti prieskoniais ir visu galingumu virti 5 minutes.
KAZOKŲ BARŠČIAI:
kiaulienos arba vištienos sultinio
ketvirčio nedidelio kopūsto
vidutinio dydžio morkos
vidutinio dydžio burokėlio
svogūno
pomidoro
paprikos
bulvės
4-5 česnako skiltelių
2 šaukštų miltų
džiovintų krapų
lauro lapų, pipirų
keli šaukštai švelnaus pomidorų padažo
cukraus, druskos
1. Trijuose litruose vandens išvirti mėsą su prieskoniais, ją išimti.
2. Sultinyje išvirti didelę nuluptą bulvę ir papriką, jas išgriebti, sudėti supjaustytą kopųstą, burokine tarka sutarkuotus burokėlius, morką ir virti ant vidutinio stiprumo ugnies apie 20min., kol daržovės suminkštės. Sutrinti išvirtą bulvę, smulkiais kubeliais supjaustyti virtą papriką ir sudėti į sriubą.
3. Kubeliais supjaustytus svogūnus apkepti aliejuje, kol suminkštės ir pagels. Suberti miltus ir dar truputėlį pakepinti. Galiausiai į keptuvę supilti trintą pomidorą, įdėti pomidorų padažo. Visą tai suversti į sriubą prieš baigiant virti. Sudėti sutrintas ir su druska sumaišytas česnako skilteles, įberti šaukštelį cukraus.
4. Patiekiamą sriubą pabarstyti krapais arba petražolėmis.
kiaulienos arba vištienos sultinio
ketvirčio nedidelio kopūsto
vidutinio dydžio morkos
vidutinio dydžio burokėlio
svogūno
pomidoro
paprikos
bulvės
4-5 česnako skiltelių
2 šaukštų miltų
džiovintų krapų
lauro lapų, pipirų
keli šaukštai švelnaus pomidorų padažo
cukraus, druskos
1. Trijuose litruose vandens išvirti mėsą su prieskoniais, ją išimti.
2. Sultinyje išvirti didelę nuluptą bulvę ir papriką, jas išgriebti, sudėti supjaustytą kopųstą, burokine tarka sutarkuotus burokėlius, morką ir virti ant vidutinio stiprumo ugnies apie 20min., kol daržovės suminkštės. Sutrinti išvirtą bulvę, smulkiais kubeliais supjaustyti virtą papriką ir sudėti į sriubą.
3. Kubeliais supjaustytus svogūnus apkepti aliejuje, kol suminkštės ir pagels. Suberti miltus ir dar truputėlį pakepinti. Galiausiai į keptuvę supilti trintą pomidorą, įdėti pomidorų padažo. Visą tai suversti į sriubą prieš baigiant virti. Sudėti sutrintas ir su druska sumaišytas česnako skilteles, įberti šaukštelį cukraus.
4. Patiekiamą sriubą pabarstyti krapais arba petražolėmis.
- Prikabinti failai
-
- fotos 236.jpg (36.6 KiB) Peržiūrėta 4710 karus(ų)
-
- fotos 240.jpg (43.34 KiB) Peržiūrėta 4710 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo merope87 12 Kov 2008, 15:13, redaguota 1 kartą(us).
tirsta zirniu sriuba
reikes:
3 litru sultinio;
1 stiklines zirniu;
5 vidutinio dydzio bulviu;
1 dideles morkos;
fermentinio surio;
alyvuogiu aliejaus
poros griezineliu kumpio.
zirnius ismirkyti, bulves supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti. viska sudeti i puoda ir uzpilti sultiniu, imesti kumpio griezinelius. virti apie 15 - 20 min. kai isvirs puse sriubos sutrinti su virtuviniu kombainu ir supilti i likusia sriuba. ismaisyti. pries tiekiant i kiekviena dubeneli ant sriubos patarkuoti surio ir uzpilti alyvuogiu aliejaus.
reikes:
3 litru sultinio;
1 stiklines zirniu;
5 vidutinio dydzio bulviu;
1 dideles morkos;
fermentinio surio;
alyvuogiu aliejaus
poros griezineliu kumpio.
zirnius ismirkyti, bulves supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti. viska sudeti i puoda ir uzpilti sultiniu, imesti kumpio griezinelius. virti apie 15 - 20 min. kai isvirs puse sriubos sutrinti su virtuviniu kombainu ir supilti i likusia sriuba. ismaisyti. pries tiekiant i kiekviena dubeneli ant sriubos patarkuoti surio ir uzpilti alyvuogiu aliejaus.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0523.JPG (43.8 KiB) Peržiūrėta 4700 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nepastebėjau aprašymo. Žinok ne visi ir su 4 akim mato O tų receptų aš praktiškai irgi nesilaikau, tik metmenyskad būtų reikia, daugiau - "iš akies"merope87 rašė:Aprašiau taip kaip pagal receptą reikia, aš truputį nesilaikiau joRamunė rašė:Partiko, virsiu. Klausimas : daržove svisas kartu sudėt, ar pakepinti reikia? Trumpai eigą aprašyk, jei nesunku.
Tai jo ir nebuvo kai paprašei - aš įdėjau, tik prie ten pat kur ir produktus suvardinau, kad viskas prie vietos būtųRamunė rašė:Nepastebėjau aprašymo. Žinok ne visi ir su 4 akim mato O tų receptų aš praktiškai irgi nesilaikau, tik metmenyskad būtų reikia, daugiau - "iš akies"merope87 rašė:Aprašiau taip kaip pagal receptą reikia, aš truputį nesilaikiau joRamunė rašė:Partiko, virsiu. Klausimas : daržove svisas kartu sudėt, ar pakepinti reikia? Trumpai eigą aprašyk, jei nesunku.
Daržovių sriuba
Jums reikės
1-2 svogūnų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 morkų,
0,5 saliero gumbo,
apie 300 g šviežių kopūstų,
apie 2 l vandens arba sultinio,
apie 200 g moliūgo (jeigu liko nuo praeitų metų derliaus) arba 1 nedidelės žaliosios cukinijos,
5-6 žieminių bulvių gumbų,
2 pomidorų (šviežūs arba konservuoti),
juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirnelių,
1-2 lauro lapų,
druskos,
2 česnako skiltelių,
pluoštelio žalių petražolių ir krapų šakelių.
Paruošimas
Puode įkaitinti aliejų, suberti smulkiai sukapotus svogūnus ir pakepinti, kol suminkštėja. Sudėti nuskustas, nedideliais gabaliukais supjaustytas morkas, nuluptą supjaustytą saliero gumbą, supjaustytus kopūstus, smulkiai supjaustytus pomidorus, sumaišyti, užpilti karštu vandeniu arba sultiniu, sumažinti ugnį ir virti apie 10 min. Tada sudėti gerai nuplautas (neskustas), nedideliais gabaliukas supjaustytas žiemines bulves, nuluptą supjaustytą moliūgą arba cukiniją (jaunos cukinijos lupti nereikia), suberti pipirų žirnelius, įdėti laurų lapus ir dar pavirti apie 20 min., kol visos daržovės suminkštėja. Sriubą pasūdyti, sudėti sutrintas česnakų skilteles ir dar pavirti keletą minučių.
Tiekiant į sriubą gausiai įberti susmulkintų krapų ir žalių petražolių.
Jums reikės
1-2 svogūnų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 morkų,
0,5 saliero gumbo,
apie 300 g šviežių kopūstų,
apie 2 l vandens arba sultinio,
apie 200 g moliūgo (jeigu liko nuo praeitų metų derliaus) arba 1 nedidelės žaliosios cukinijos,
5-6 žieminių bulvių gumbų,
2 pomidorų (šviežūs arba konservuoti),
juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirnelių,
1-2 lauro lapų,
druskos,
2 česnako skiltelių,
pluoštelio žalių petražolių ir krapų šakelių.
Paruošimas
Puode įkaitinti aliejų, suberti smulkiai sukapotus svogūnus ir pakepinti, kol suminkštėja. Sudėti nuskustas, nedideliais gabaliukais supjaustytas morkas, nuluptą supjaustytą saliero gumbą, supjaustytus kopūstus, smulkiai supjaustytus pomidorus, sumaišyti, užpilti karštu vandeniu arba sultiniu, sumažinti ugnį ir virti apie 10 min. Tada sudėti gerai nuplautas (neskustas), nedideliais gabaliukas supjaustytas žiemines bulves, nuluptą supjaustytą moliūgą arba cukiniją (jaunos cukinijos lupti nereikia), suberti pipirų žirnelius, įdėti laurų lapus ir dar pavirti apie 20 min., kol visos daržovės suminkštėja. Sriubą pasūdyti, sudėti sutrintas česnakų skilteles ir dar pavirti keletą minučių.
Tiekiant į sriubą gausiai įberti susmulkintų krapų ir žalių petražolių.