Puslapis 116

Patiekalai iš kiaušinių

Parašytas: 12 Kov 2007, 11:57
Hazel
Gruziniška kiaušinienė

4 kiaušiniai,
0.5 kg pomidorų,
3 galvutės svogūnų,
1 paprika,
100 g sviesto,
pipirų,
druskos, krapų,
petražolės.

Svieste pakepinti svogūnus, pomidorus, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius, viską išmaišyti. Pabaigus kepti ant viršaus užbarstyti žalių svogūnų ir krapų.

Parašytas: 12 Kov 2007, 12:02
Hazel
Vokiška kiaušinienė

5 kiaušiniai,
5 šaukštai majonezo,
5 šaukštai pomidorų padažo,
druskos, pipirų,
100g fermentinio sūrio,
5 riekių duonos,
aliejaus

Duonos riekelių viduryje išpjauname pailgą skylę, riekes pakepiname aliejuje iš abiejų pusių. Į riekeles mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų ir apkepiname iš abiejų pusių. Tepame pomidorų padažą ir majonezą(prieš tai geriau juos atskirame indelyje susimaišyti). Beriame stambiai sutarkuotą sūrį. :hubba:

Parašytas: 12 Kov 2007, 12:16
Hazel
Omletas su cukinija

5 kiaušiniai,
300 g cukinijos,
4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas šviežių baziliko lapelių,
1 šaukštas šviežių čiobrelių,
druskos, juodųjų pipirų.

Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Cukiniją supjaustyti stambiais gabalėliais. Įkaitintoje keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus pakepinti cukiniją ir nuimti nuo ugnies. Į keptuvę supilti likusį aliejų, įkaitinti, supilti kiaušinius, sudėti cukiniją ir suberti žalumynus išmaišyti. Kepti ant silpnos ugnies kol omleto viena pusė iškeps, tada atsargiai apversti jį ant kitos pusės, kad gražiai apkeptų.

Parašytas: 12 Kov 2007, 16:34
zuikaite
Lietuviška kiaušinienė

Išplakti 7 kiaušinius su 2 stiklinėm pieno, pridėti miltų tiek, kad masė būtų tiršta kaip grietinė. Pridėti pailgų supjaustytų lašinių griežinėlių. Išmaišius masę supilti į keptuvę išteptą sviestu, pastatyti į krosnelę. Kai viršus paraus, uždėti kelis gabaliukus sviesto ir baigti kepti.

Parašytas: 12 Kov 2007, 16:35
zuikaite
O cia puslapiukas, kur rdadau si recepta http://www.vieviopaukstynas.lt/receptai.html

Parašytas: 12 Kov 2007, 16:37
zuikaite
Ypatingoji kiaušinienė su juoda duona
Jums reikės:
- 3 kiaušinių;
- 50 g Ruginės plikytos duonos;
- 25 g sviesto, druskos.

Duonai nupjaunama plutelė ir riekelės supjaustomos kubeliais. Po to kubeliai pakepinami svieste ir ant jų mušami kiaušiniai. Kiaušinienė pasūdoma ir kepama, kol iškeps kiaušiniai. Skanaus!

http://www.baltasispyragas.lt/index.php/lt/25821/

Parašytas: 12 Kov 2007, 16:39
zuikaite
Sūrio ir grybų kiaušinienė

(12 porcijų)

3 šaukštai margarino arba sviesto
0,25 puodelio miltų
2,75 puodeliai pieno
1 puodelis sutarkuoto šveicariško sūrio (110 g)
0,5 puodelio sutarkuoto Parmesan sūrio
aliejaus kepimui
3 puodeliai susmulkintų šviežių grybų
0,5 puodelio plonai supjaustytų svogūnų laiškų
2 šaukštai margarino arba sviesto
24 suplakti kiaušiniai
pomidorų skiltelės
supjaustyti svogūnų laiškai

1. Padažui keptuvėje ištirpinkite 3 šaukštus margarino ar sviesto. Sudėkite miltus. Kepkite maišydami 1 minutę. Supilkite pieną. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies iki sutirštės ir pradės burbuliuoti. Sudėkite sūrius. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies, kol sūriai ištirps. Nuimkite nuo ugnies.

2. Kiaušinienei patepkite 30 cm keptuvę aliejumi. Įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Kepkite grybus ir 1/2 puodelio svogūnų laiškų, iki jie suminkštės. Perdėkite daržoves į dubenį, atidėkite.

3. Toje pat keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą margarino arba sviesto. Sudėkite pusę kiaušinių. Kepkite virš vidutinės ugnies nemaišydami, kol kiaušinienė pradės tirštėti ties dugnu ir sienelėmis. Naudodami didelį šaukštą kiaušinienę apverskite taip, kad neiškepusi dalis būtų po iškeptąja. Kepkite toliau, kol kiaušinienė iškeps, bet bus blizgūs ir drėgni. Perdėkite kiaušinienę į 3 l kvadratinę kepimo skardą. Iškepkite likusius kiaušinius; nuimkite nuo ugnies.

4. Pusę grybų mišinio sudėkite ir paskirstykite vienodu sluoksniu ant kiaušinių kepimo skardoje. Pašlakstykite pusę padažo. Po to tokiais pat sluoksniais sudėkite likusią kiaušinienę, grybų mišinį ir padažą. Kepkite neuždengtą 180 C temperatūros orkaitėje apie 25 minutes. Papuoškite pomidorų gabaliukais ir likusiais svogūnų laiškais. Prieš patiekdami leiskite pastovėti 10 minučių.

Parašytas: 12 Kov 2007, 19:40
Lilina
Mano manymui Lietuviška kiaušinienė turėtų būti kepta ant lašiniu spirgiu :P su daug, daug svoguno.

O tą gruzinišką darau, kai mamos sode savi pomidorai atsiranda :hubba: skonis būna pasakiškas....

Parašytas: 12 Kov 2007, 21:14
Hazel
Kumpiu įdaryti kiaušiniai

6-8 kiaušiniai,
200-250 g lieso kumpio arba kumpio dešros,
1 mažas šviežias agurkas,
1 šaukštas smulkiai sukapotų svogūnų laiškų,
200 g majonezo,
2 šaukšteliai krienų,
cukraus,
keli salotų lapai,
žalių petražolių,
druskos,
pipirų

Kiaušinius išvirti kietai, ataušinti, nulupti ir išilgai perpjauti puselėmis.
Atsargiai išimti trynius ir kruopščiai pertrinti juos su 3 šaukštais majonezo.
Suberti smulkiai sukapotą rūkytą mėsą, svogūnų laiškus, išmaišyti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Kiaušinių puseles užpildyti įdaru taip, kad atrodytų kaip supjaustyti kiaušiniai.
Sudėti į pusdubenį, išklotą salotų lapais, apipilti likusiu majonezu, išmaišytu su krienais arba padažu, paruoštu iš grietinės ir krienų, pagardintu cukrumi, druska ir pipirais.
Papuošti petražolių arba krapų šakelėmis bei šviežio agurko griežinėliais.

Parašytas: 13 Kov 2007, 01:20
zuikaite
Dzūkų kiaušinienė su bulvėmis

6 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
4 bulvės
50 g sviesto
druskos


1. Išplakite kiaušinius su druska.

2. Nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite bulves.

3. Sukrėskite sutarkuotus bulves į kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite.

4. Gautą masę supilkite į indą ir kepkite orkaitėje.

Parašytas: 13 Kov 2007, 08:27
Ramunė
Turiu daug giminių Dzūkijoj. Ten kiaušinienę kepa ne su žaliom, bet su virtom bulvėm. Darau ir aš ją. Labai skanu :P

Parašytas: 13 Kov 2007, 09:23
silsta
Kai nuvažiuoju pas sesę pavasaroti, tai visad labai noriu jos firminės kiaušinienės. Pirmiausia paspirgina gana daug spirgų, ne smulkių bet tokių didelių. Ir ta kiaušinienė vadinasi "ant plačio spirgo". Išplaka daug (apie 10) kiaušinių, tada supila išplaktus kiaušinius, kai viena pusė apkepa, apibarsto gausiai pjaustytais svogūnų laiškais, deda lėkštę ant kiaušinienės ir į tą lėkštę išverčia. Nuo lėkštės gražiai neapkepta puse vėl nustumia į keptuvę, ir taip kol iškepa. Vėl verčia į didelę lėkštę, apibarsto krapais. Nu gaunasi toks kaip tortas storas kiašinių kepinys, jis riebokas. Su bulvytėm, rūgščiu agurkėliu.... mmmmmmmmmm... pasaka 041

Parašytas: 13 Kov 2007, 10:19
Tutsi
silsta rašė:Kai nuvažiuoju pas sesę pavasaroti, tai visad labai noriu jos firminės kiaušinienės. Pirmiausia paspirgina gana daug spirgų, ne smulkių bet tokių didelių. Ir ta kiaušinienė vadinasi "ant plačio spirgo". Išplaka daug (apie 10) kiaušinių, tada supila išplaktus kiaušinius, kai viena pusė apkepa, apibarsto gausiai pjaustytais svogūnų laiškais, deda lėkštę ant kiaušinienės ir į tą lėkštę išverčia. Nuo lėkštės gražiai neapkepta puse vėl nustumia į keptuvę, ir taip kol iškepa. Vėl verčia į didelę lėkštę, apibarsto krapais. Nu gaunasi toks kaip tortas storas kiašinių kepinys, jis riebokas. Su bulvytėm, rūgščiu agurkėliu.... mmmmmmmmmm... pasaka 041
:hubba: :hubba:

Parašytas: 13 Kov 2007, 11:35
Ramunė
silsta rašė:Kai nuvažiuoju pas sesę pavasaroti, tai visad labai noriu jos firminės kiaušinienės. Pirmiausia paspirgina gana daug spirgų, ne smulkių bet tokių didelių. Ir ta kiaušinienė vadinasi "ant plačio spirgo". Išplaka daug (apie 10) kiaušinių, tada supila išplaktus kiaušinius, kai viena pusė apkepa, apibarsto gausiai pjaustytais svogūnų laiškais, deda lėkštę ant kiaušinienės ir į tą lėkštę išverčia. Nuo lėkštės gražiai neapkepta puse vėl nustumia į keptuvę, ir taip kol iškepa. Vėl verčia į didelę lėkštę, apibarsto krapais. Nu gaunasi toks kaip tortas storas kiašinių kepinys, jis riebokas. Su bulvytėm, rūgščiu agurkėliu.... mmmmmmmmmm... pasaka 041
Nu jau kaip fain darbo vietoj skaityti :evil: net skrandi sutrauke :?

Parašytas: 13 Kov 2007, 11:59
Tutsi
tai bek uzkasti i valgykla :roll:

Parašytas: 13 Kov 2007, 12:50
Ramunė
tutsi rašė:tai bek uzkasti i valgykla :roll:
Pasikeite virejos. :evil: Valgykla tapo itin retai lankomu objektu :cry: Ir ne tik mokytoju. Praktiskai valgo tik mokiniai uz talonus :?

Parašytas: 13 Kov 2007, 13:14
Tutsi
tai kodel tylite jei matot,kad negerai :shock: ? O paskui vaikai pareina is mokyklos cebureku prisikirte kavinese,nes mokyklos vyrejos VĖPLOS,NEMOKANČIOS NET KIAUŠINIO IŠVIRTI....cia mano mazylis taip sako :twisted:

Parašytas: 13 Kov 2007, 13:37
Ramunė
tutsi rašė:tai kodel tylite jei matot,kad negerai :shock: ? O paskui vaikai pareina is mokyklos cebureku prisikirte kavinese,nes mokyklos vyrejos VĖPLOS,NEMOKANČIOS NET KIAUŠINIO IŠVIRTI....cia mano mazylis taip sako :twisted:
Keliam vėją. 075 Direktorius vos stalo su kumščiu nesukūlė. 021 o jos kaišioja savo " instrukcijas" Tipo, dirba pagal nurodytus receptus. :? :?
O žmogų surasti , kad eitų už tokį atlyginimą - nepaprastai sunku. Todėl ir dirba tos gražuolės :vird:

Parašytas: 13 Kov 2007, 13:39
Ramunė
Ir dar. Mūsiškės valgyt daryt moka. Bet namuose, o darbe - kiek moka, tiek dirba. 8)

Parašytas: 13 Kov 2007, 14:56
Lilina
Dabar kažkaip su tom mokyklinėm virtuvėm yra keista situacija.Tipo juos prižiūri komercinės kavinės, kurios konkurso budu pasiūlė pigiausią kainą už maisto gamybą. O ką reiškia pigiausia? Prastesnės kokybės maistas reiškia. Štai ir yra dabar lazda su dviem galais mokyklose :(

Parašytas: 13 Kov 2007, 15:50
Ramunė
Šiaip tai pagal tą pačią receptūrą galima padaryti ir skaniai, ir baisiai. Pagal norą. ( čia mano ir daugumos kolegų nuomonė). O prekės, vežamos į mokyklą, tikrai prastos kokybės. Dešrelės su antkainiu - apie 5 litus :shock: O jau koldūnų spalva - nuo čebato mažai kuo skiriasi. :evil:
taupo mūsų valdžia, bet ne ten kur reikia. Taip ir padedam opaligėm ir ne tik sėkmingai bujoti :cry:

Parašytas: 13 Kov 2007, 15:59
Hazel
Įdaryti kiaušiniai

5 kiaušiniai,
1 svogūnas,
pusė dėžutės šprotų,
druskos,
3 šaukštai majonezo,
2 šakelės petražolių,
3 šaukštai kons. žirnelių,
pusė duonos kepalo(aišku tai nėra būtina)

Kiaušinius kietai išverdame. Atvėsus perpjauname išilgai pusiau. Išimame trynius. Smulkiai supjaustome šprotus, svogūną ir sumaišome su tryniais. Beriame žirnelius, druskos ir užpilame majonezo. Šaukšteliu formuojame paruoštą masę į baltymų geldelius. Puošoame petražolės šakele. Valgome su duona. ;)

Parašytas: 13 Kov 2007, 16:05
Tutsi
vien nuo tiek duonos busi sotus :hypno:

Parašytas: 13 Kov 2007, 16:32
Hazel
tutsi rašė:vien nuo tiek duonos busi sotus :hypno:
:laugh:

Parašytas: 13 Kov 2007, 16:35
zuikaite
silsta rašė:Kai nuvažiuoju pas sesę pavasaroti, tai visad labai noriu jos firminės kiaušinienės. Pirmiausia paspirgina gana daug spirgų, ne smulkių bet tokių didelių. Ir ta kiaušinienė vadinasi "ant plačio spirgo". Išplaka daug (apie 10) kiaušinių, tada supila išplaktus kiaušinius, kai viena pusė apkepa, apibarsto gausiai pjaustytais svogūnų laiškais, deda lėkštę ant kiaušinienės ir į tą lėkštę išverčia. Nuo lėkštės gražiai neapkepta puse vėl nustumia į keptuvę, ir taip kol iškepa. Vėl verčia į didelę lėkštę, apibarsto krapais. Nu gaunasi toks kaip tortas storas kiašinių kepinys, jis riebokas. Su bulvytėm, rūgščiu agurkėliu.... mmmmmmmmmm... pasaka 041
Cia, ispanijoje, tokia stora kiausiniene, ir is vis, kaiusiniene vadinam - tortilla (skaitosi: tortija). Cia labai paplitus bulviu kiausiniene. Is pardziu apkepa bulves gausiame kiekyje aliejaus, nupila alieju, supila plaktus kiausinius ir kepa kaip aprase silsta. Dar tos tortijos daromos su bulvem ir svogunais, sparagais, cukinijoms, kumpiu, suriu... ir t.t.

Parašytas: 13 Kov 2007, 16:37
Tutsi
:hubba:

Parašytas: 14 Kov 2007, 01:06
zuikaite
Sotus omletas

4-5 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno, 200 g rūkytos šoninės,
100 g pievagrybių,
100 g fermentinio sūrio,
nedidelis svogūnas,
pipirų,
grybų patiekalų prieskonių,
aliejaus.

Keptuvėje pakepti kubeliais supjaustytus lašinukus, svogūną ir pievagrybius. Išplakti kiaušinius su pienu ir prieskoniais. Plakinį supilti ant įkaitusių lašinukų, svogūno ir grybių. Užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, uždengti ir kepti ant mažos ugnies.

Parašytas: 14 Kov 2007, 01:27
daida
Omleto suktinukai
2 kiaušiniai,
pieno,
4 šaukštai faršo,
grietinėlės,
prieskoniai.

Išplakti atskirai kiekvieną kiaušinį su pienu bei prieskoniais, ir iškepti.
Į kiekvieną tokį blyną įvynioti du šaukštus faršo, sudėti į keptuvėlę ir užpilti trupučiu grietinėlės bei vandeniu. Patroškinti orkaitėje 20-30 min.
Kažkada darydavau labai dažnai, tai man labai skanu būdavo valgyti su pomidorais :D

Parašytas: 14 Kov 2007, 10:09
silsta
KIAUŠINIŲ “KOTLETAI”:
Būna, kad kitą dieną po Velykų lieka daug kiaušinių, tai aš juos sunaudoju kotletams: 10 virtų kiaušinių, 1 žalias kiaušinis, šaukštas grietinės, šaukštas dziuvėsėlių, 1 svogūniukas, prieskoniai, miltai apvoliojimui ir aliejus ar sviestas kepimui. Virtus kiaušinius pertriname per sietelį, į juos verčiame pakepinto svogūniuko, prieskonių, grietinę, džiuvesėlius ir įmušame žalią kiaušinį, šiek tiek padruskiname. Išmaišytą masę kabiname šaukštu, formuojam nedidelius kotletukus. Pavoliojam džiuvėsiuose arba miltuose. Apkepiname iš abiejų pusių karštame svieste (skaniau nei aliejuje) ir patiekiam su lapinemis salotomis. Tinka sviesto-grietinės padažiukas.

Parašytas: 14 Kov 2007, 10:15
daida
Labai geras receptukas kiaušiniams sunaudoti. Labai ačiū :aciu1: