DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 26 Rgs 2018, 10:46    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 230 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Patiekalai iš pieno produktų
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 11:52 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Pieno produktai – įvairūs maisto produktai, gaminami iš pieno, dažniausiai karvės, bet kartais ir kitų žinduolių. Pagrindiniai pieno produktai:

Pienas, dažnai homogenizuotas, pasterizuotas, skirtingo riebumo
Grietinė, nuo paviršiaus nugriebta riebiausia pieno dalis (arba atskirta specialiais prietaisais)
Grietinėlė, bakterijomis Streptococcus lactis ir Leuconostoc citrovorum fermentuota grietinė
Pieno milteliai, gaunami iš pieno pašalinus vandenį
Kondensuotas pienas, garintas pienas, dažnai su priedais (pavyzdžiui, cukrumi)
Sviestas, pieno riebalai, gaunami išsukant grietinę ir atskiriant vandenį.
Sūris
Varškė
Varškės sūris, presuota varškė
Jogurtas, pienas, fermentuotas Streptococcus thermophiles bakterija ir viena iš Lactobacillus acidophilus ar Lactobacillus bulgaricus bakterijų
Ledai, šaldytas pienas, grietinė ar grietinėlė su priedais

Šioje temoje - patiekalai iš pieno produktų. Paveikslėlis


Paskutinį kartą redagavo Hazel 19 Bir 2007, 12:28. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 12:00 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Ačiū už naują temelę :geles: Iškart įmesiu savo mėgstamiausio varškės apkepo receptą (nors manau daugelis pagal šį receptuką kepa).

0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 12:01 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
as niekada nekepu pagal viena recepta, vis isbandau kazka naujo Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 12:02 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
beje, labai grazi nuotrauka Paveikslėlis matosi, kad turi talenta fotografijai Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 12:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 12:04 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 12:05 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
O aš galvojau, kad grietinėlė nugrėbia nuo viršaus ir jai parūgus ji virsta grietinė :roll: Čia jau kažkoks turbūt pramoninku išmyslas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 12:06 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 12:21 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 12:24 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Dar atsiminiau, kad labai skanūs varškės pyragėliai pagal indišką receptą. Bet išeina tik su varške pagaminta iš saldaus pieno (panyras), nes kitokią bandžiau, bet skonis nebuvo toks kaip pas indus. Dabar net užsimaniau, reikės gal ryt išsikept.

200 g miltų;
60 g cukraus;
120 g sviesto (kambario temperatūros);
šalto vandens.

Įdarui:
200 g panyro;
40 g cukraus;
1 š. manų;
0,5 a.š. kurkumos; (duoda geltoną spalvą, aš dėjau mažiau)
aguonų (nebūtina, jeigu nemėgstat).

Iš tešlai skirtų produktų paruošiam trapią tešlą: miltus sumaišyti su cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Po truputį pilti vandenį ir minkyti tešlą, kol ji taps vienalyte ir nelips prie rankų. Tešlą suvynioti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą pašalti, kol paruošime įdarą ir formą.
Įdarui visus produktus gerai sumaišyti (kadangi panyras gana sausas, tai gavosi trupinukai). Įkaitinti orkaitę iki 180 0C, pasiruošti formą.
Tešlą plonai iškočioti (apie 5-6 mm storio), dėti į kepimo indą ir kepti 10-15 min. Kai pagrindas apkepa, sudėti įdarą ir dar pakepti 15-20 min. Ištraukus leisti atvėst ir supjaustyti.

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:31 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:40 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
o kaip tas panyras daromas? Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:40 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:41 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:42 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:43 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
na nesvarbu, juk sioje temoje ne vien apie varske Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:45 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
aisku,ir per daug nebus :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:48 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
JOGURTINIAI LEDAI

1 šaukštas krakmolo
1,5 stiklinės pieno
100g kokoso drožlių
50g migdolų plokštelių
cukraus ar medaus pagal skonį
1 stiklinė tiršto jogurto

Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputi apkepiname cukruje ir supilame į pieno masę. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir pastatome masę į šaldymo kamerą. Kas puse valandos viską suplakite mikseriu. Šaldyti apie 3 valandas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:49 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:50 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
VARŠKĖS KUKULIAI

100 g kvietinių džiūvėsėlių
300 g varškės
1 kiaušinis
po 20 g miltų ir cukraus
0,5 stiklinės manų kruopų
80 g sviesto
druskos
grietinės

Varškę pertrinti, išmaišyti su dalimi sviesto ir kitais nurodytais produktais. Gerai išminkyti, suformuoti kukulius ir išvirti pasūdytame vandenyje. Išgriebti, apiberti svieste pakepintais džiūvėsėliais. Tiekti su grietine.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:51 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 13:52 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Varškės bandelės

0,5 kg varškės,4 šaukštai cukraus, 2-3 kiaušiniai,2 šaukštai sviesto, nubrauktas šaukštelis sodos ( nugesintos grietine), vanilinio cukraus, miltų tiek, kad būtų galima tešlą kočioti, 2-3 bananai.

Kiaušinius ištrinti su cukrumi, grietinę sumaišyti su soda, bananus susmulkinti. Visus produktus gerai išmaišyti ir suminkyti tešlą. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą, stikline išspausti apskritimus. Kepti orkaitėje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 15:01 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 15:34 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
sis tas apie varske :
(jei netingit - pasiskaitykit)

Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių. Pasidomėkime, kokią varškę reikia valgyti, sergant vienokia ar kitokia liga.


Dabar parduotuvėse gausu įvairių rūšių varškės, todėl kiekvienas pirkėjas gali pasirinkti pagal savo skonį ir sveikatą. Visos varškės rūšys gaminamos vienodai: kaitinant suraugintą pieną. Kaitinant, pieno baltymas kazeinas sutirštėja, todėl organizmas jį lengviau pasisavina. Norint išgauti iš varškės kuo daugiau naudos, reikia pasirinkti būtent tą jos rūšį, kuri organizmui reikalingiausia. O tos rūšys viena nuo kitos skiriasi riebumu, rūgštingumu, drėgnumu, konsistencija ir skonio savybėmis.

Varškė labai naudinga žmonėms, sergantiems kepenų ligomis. Šio produkto komponentai neleidžia vystytis riebalinei kepenų infiltracijai. Toks sutrikimas vystosi organizme kaupiantis kenksmingoms medžiagoms, tarp jų ir alkoholiui, valgant riebų maistą, stingant baltymų. Dėl tų pačių priežasčių gali sutrikti ir kasos veikla. Todėl sergant hepatitu, kepenų ciroze, sutrikus tulžies išsiskyrimui ir kasos veiklai, būtina kasdien valgyti varškės.

Ne mažiau svarbi varškė ir sergant ateroskleroze arba nutukus. Joje esančios medžiagos normalizuoja riebalų apykaitą organizme: daugiau riebalų paverčiama energija ir mažiau jų susikaupia bei nusėda ant kraujagyslių sienelių. Šiuo atveju geriausia valgyti liesą varškę. Nutukusiems žmonėms tokia varškė ypač naudinga. Ji mažai kaloringa (100 g - 86 kilokalorijos), bet puikiai numalšina alkį. Tiek kilokalorijų gaunama suvalgius vos 35 g vištienos...

Varškę galima valgyti ir sergant gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, nes ją virškinant išsiskiria gerokai mažiau skrandžio sekreto, druskos rūgšties ir fermentų negu virškinant pieną ar rūgpienį. Bet paprasta varškė šioms ligoms gydyti netinka. Ji pernelyg rūgšti.

Rekomenduojama valgyti vadinamąją prėską varškę, kuri “kovoja su rūgštimi”. Tokia varškė gaminama ne iš rūgpienio, o iš šviežio pieno. Jį užvirinus, įdedama kalcio druskų arba įpilama 3 proc. acto. Tokią varškę galima pagaminti ir namų sąlygomis. Į 1,5 l ką tik užvirinto pieno reikia įpilti 0,5 l kefyro, atvėsinti ir perpilti per sietelį. Naudinga ne tik susidariusi varškė, bet ir išrūgos - jose gausu kalcio. Išrūgas galima paskaninti uogų sultimis arba sirupu.

Kol prėska varškė įgrysta, paprastai opa spėja užgyti. O tuomet šią varškę jau galima maišyti su paprasta grietine arba kitaip paskaninti.

Po skrandžio arba žarnyno operacijos taip pat sveika valgyti varškę. Ji paįvairina negausų racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Pertrintą varškę galima maišyti su susmulkintais vaisiais arba jų tyre. Galima valgyti ir pudingus, pagamintus iš šviežios, kokybiškos varškės.

Sergant plaučių uždegimu arba įsisenėjus bronchitui, liaudies medicinos atstovai rekomenduoja varškės kompresus. Šioms ligoms gydyti naudojama labai rūgšti varškė, skleidžianti acto ar net spirito kvapą. 200 g produkto sumaišoma su 1 valgomuoju šaukštu medaus, gauta masė užtepama ant seno audinio skepetos, iš viršaus pridengiama tuo pačiu audiniu, uždedama ant nugaros, uždengiama kompresiniu popieriumi, vata ir pritvarstoma. Kad kompresas neslystų, galima užsivilkti ankštokus marškinius. Vakare uždėtas kompresas nenuimamas iki ryto. Jis sušvelnina kosulį ir malšina uždegiminius procesus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 17:06 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
pas mane,kai tik varske rugsteli,keliauja pauksciuku maitinti :roll: O pasirodo sveika :merg2: kompresams....Maciau,kad mama taip daro,bet galvojau,kad issidirbineja :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 17:21 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas

Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30
Pranešimai: 555


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 17:24 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 18:56 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas

Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30
Pranešimai: 555


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 20:50 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 21:08 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Varškės kukuliukai

apie :
200 gvarškės,
3 šaukštus krakmolo,
1kiaušinio ir 1 trynio,
druskos.

Viską sumaišom, formuojam kukuliukus ir verdam pasūdytam vandenyje. Tinka grietinės, spirgučių padažas. Jei lieka, labai skanu pakepinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 230 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Kitas

Reklama


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO
[ Time : 0.048s | 18 Queries | GZIP : Off ]