Patiekalai iš pieno produktų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Patiekalai iš pieno produktų
Pieno produktai – įvairūs maisto produktai, gaminami iš pieno, dažniausiai karvės, bet kartais ir kitų žinduolių. Pagrindiniai pieno produktai:
Pienas, dažnai homogenizuotas, pasterizuotas, skirtingo riebumo
Grietinė, nuo paviršiaus nugriebta riebiausia pieno dalis (arba atskirta specialiais prietaisais)
Grietinėlė, bakterijomis Streptococcus lactis ir Leuconostoc citrovorum fermentuota grietinė
Pieno milteliai, gaunami iš pieno pašalinus vandenį
Kondensuotas pienas, garintas pienas, dažnai su priedais (pavyzdžiui, cukrumi)
Sviestas, pieno riebalai, gaunami išsukant grietinę ir atskiriant vandenį.
Sūris
Varškė
Varškės sūris, presuota varškė
Jogurtas, pienas, fermentuotas Streptococcus thermophiles bakterija ir viena iš Lactobacillus acidophilus ar Lactobacillus bulgaricus bakterijų
Ledai, šaldytas pienas, grietinė ar grietinėlė su priedais
Šioje temoje - patiekalai iš pieno produktų.
Pienas, dažnai homogenizuotas, pasterizuotas, skirtingo riebumo
Grietinė, nuo paviršiaus nugriebta riebiausia pieno dalis (arba atskirta specialiais prietaisais)
Grietinėlė, bakterijomis Streptococcus lactis ir Leuconostoc citrovorum fermentuota grietinė
Pieno milteliai, gaunami iš pieno pašalinus vandenį
Kondensuotas pienas, garintas pienas, dažnai su priedais (pavyzdžiui, cukrumi)
Sviestas, pieno riebalai, gaunami išsukant grietinę ir atskiriant vandenį.
Sūris
Varškė
Varškės sūris, presuota varškė
Jogurtas, pienas, fermentuotas Streptococcus thermophiles bakterija ir viena iš Lactobacillus acidophilus ar Lactobacillus bulgaricus bakterijų
Ledai, šaldytas pienas, grietinė ar grietinėlė su priedais
Šioje temoje - patiekalai iš pieno produktų.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 19 Bir 2007, 12:28, redaguota 1 kartą(us).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Ačiū už naują temelę Iškart įmesiu savo mėgstamiausio varškės apkepo receptą (nors manau daugelis pagal šį receptuką kepa).
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Kaip kažkur minėjau, jeigu vyrui patiko, tai galiu kept pagal kokį noriu receptą, jis visada sakys, pagal tą receptą buvo skaniausia. Todėl jeigu jam labai labai patinka, stengiuosi neeksperimentuoti (nebent valgau viena), nes paskui bambėsHazel rašė:as niekada nekepu pagal viena recepta, vis isbandau kazka naujo
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Dekretinėse būdama tik kol nepagimdei gali eiti į kursus. Po gimdymo šyš nueisiForelle rašė:Ačiū, norėčiau kursus fotografijos palankyti, tik gaila, kad jie vyksta tada, kai aš dirbu Bet, kai būsiu dekretinėse, gal ir palankysiuHazel rašė:beje, labai grazi nuotrauka matosi, kad turi talenta fotografijai
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Dar atsiminiau, kad labai skanūs varškės pyragėliai pagal indišką receptą. Bet išeina tik su varške pagaminta iš saldaus pieno (panyras), nes kitokią bandžiau, bet skonis nebuvo toks kaip pas indus. Dabar net užsimaniau, reikės gal ryt išsikept.
200 g miltų;
60 g cukraus;
120 g sviesto (kambario temperatūros);
šalto vandens.
Įdarui:
200 g panyro;
40 g cukraus;
1 š. manų;
0,5 a.š. kurkumos; (duoda geltoną spalvą, aš dėjau mažiau)
aguonų (nebūtina, jeigu nemėgstat).
Iš tešlai skirtų produktų paruošiam trapią tešlą: miltus sumaišyti su cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Po truputį pilti vandenį ir minkyti tešlą, kol ji taps vienalyte ir nelips prie rankų. Tešlą suvynioti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą pašalti, kol paruošime įdarą ir formą.
Įdarui visus produktus gerai sumaišyti (kadangi panyras gana sausas, tai gavosi trupinukai). Įkaitinti orkaitę iki 180 0C, pasiruošti formą.
Tešlą plonai iškočioti (apie 5-6 mm storio), dėti į kepimo indą ir kepti 10-15 min. Kai pagrindas apkepa, sudėti įdarą ir dar pakepti 15-20 min. Ištraukus leisti atvėst ir supjaustyti.
200 g miltų;
60 g cukraus;
120 g sviesto (kambario temperatūros);
šalto vandens.
Įdarui:
200 g panyro;
40 g cukraus;
1 š. manų;
0,5 a.š. kurkumos; (duoda geltoną spalvą, aš dėjau mažiau)
aguonų (nebūtina, jeigu nemėgstat).
Iš tešlai skirtų produktų paruošiam trapią tešlą: miltus sumaišyti su cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Po truputį pilti vandenį ir minkyti tešlą, kol ji taps vienalyte ir nelips prie rankų. Tešlą suvynioti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą pašalti, kol paruošime įdarą ir formą.
Įdarui visus produktus gerai sumaišyti (kadangi panyras gana sausas, tai gavosi trupinukai). Įkaitinti orkaitę iki 180 0C, pasiruošti formą.
Tešlą plonai iškočioti (apie 5-6 mm storio), dėti į kepimo indą ir kepti 10-15 min. Kai pagrindas apkepa, sudėti įdarą ir dar pakepti 15-20 min. Ištraukus leisti atvėst ir supjaustyti.
nera jokiu varskes patiekalu, yra tik varskes pyragaiForelle rašė:O aš peržiūrėjau peržiūrėjau ir niekur neradau jokių varškes patiekalų Reikės būti dar atidesnei, nes nevisus skyrelius dar esu perskaičiusitutsi rašė:varskes apkepas sitas ir man geriausias Beje,jo receptas yra prie varskes apkepu (As cia tik tarp kitko )
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Mat kaip, varškės pyragus mačiau, tik netoptelėjo, jog ten gali būti ir apkepai. Reikės pasiskaityti, mėgstu varškės patiekalusHazel rašė:nera jokiu varskes patiekalu, yra tik varskes pyragaiForelle rašė:O aš peržiūrėjau peržiūrėjau ir niekur neradau jokių varškes patiekalų Reikės būti dar atidesnei, nes nevisus skyrelius dar esu perskaičiusitutsi rašė:varskes apkepas sitas ir man geriausias Beje,jo receptas yra prie varskes apkepu (As cia tik tarp kitko )
JOGURTINIAI LEDAI
1 šaukštas krakmolo
1,5 stiklinės pieno
100g kokoso drožlių
50g migdolų plokštelių
cukraus ar medaus pagal skonį
1 stiklinė tiršto jogurto
Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputi apkepiname cukruje ir supilame į pieno masę. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir pastatome masę į šaldymo kamerą. Kas puse valandos viską suplakite mikseriu. Šaldyti apie 3 valandas.
1 šaukštas krakmolo
1,5 stiklinės pieno
100g kokoso drožlių
50g migdolų plokštelių
cukraus ar medaus pagal skonį
1 stiklinė tiršto jogurto
Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputi apkepiname cukruje ir supilame į pieno masę. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir pastatome masę į šaldymo kamerą. Kas puse valandos viską suplakite mikseriu. Šaldyti apie 3 valandas.
VARŠKĖS KUKULIAI
100 g kvietinių džiūvėsėlių
300 g varškės
1 kiaušinis
po 20 g miltų ir cukraus
0,5 stiklinės manų kruopų
80 g sviesto
druskos
grietinės
Varškę pertrinti, išmaišyti su dalimi sviesto ir kitais nurodytais produktais. Gerai išminkyti, suformuoti kukulius ir išvirti pasūdytame vandenyje. Išgriebti, apiberti svieste pakepintais džiūvėsėliais. Tiekti su grietine.
100 g kvietinių džiūvėsėlių
300 g varškės
1 kiaušinis
po 20 g miltų ir cukraus
0,5 stiklinės manų kruopų
80 g sviesto
druskos
grietinės
Varškę pertrinti, išmaišyti su dalimi sviesto ir kitais nurodytais produktais. Gerai išminkyti, suformuoti kukulius ir išvirti pasūdytame vandenyje. Išgriebti, apiberti svieste pakepintais džiūvėsėliais. Tiekti su grietine.
Varškės bandelės
0,5 kg varškės,4 šaukštai cukraus, 2-3 kiaušiniai,2 šaukštai sviesto, nubrauktas šaukštelis sodos ( nugesintos grietine), vanilinio cukraus, miltų tiek, kad būtų galima tešlą kočioti, 2-3 bananai.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, grietinę sumaišyti su soda, bananus susmulkinti. Visus produktus gerai išmaišyti ir suminkyti tešlą. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą, stikline išspausti apskritimus. Kepti orkaitėje.
0,5 kg varškės,4 šaukštai cukraus, 2-3 kiaušiniai,2 šaukštai sviesto, nubrauktas šaukštelis sodos ( nugesintos grietine), vanilinio cukraus, miltų tiek, kad būtų galima tešlą kočioti, 2-3 bananai.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, grietinę sumaišyti su soda, bananus susmulkinti. Visus produktus gerai išmaišyti ir suminkyti tešlą. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą, stikline išspausti apskritimus. Kepti orkaitėje.
sis tas apie varske :
(jei netingit - pasiskaitykit)
Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių. Pasidomėkime, kokią varškę reikia valgyti, sergant vienokia ar kitokia liga.
Dabar parduotuvėse gausu įvairių rūšių varškės, todėl kiekvienas pirkėjas gali pasirinkti pagal savo skonį ir sveikatą. Visos varškės rūšys gaminamos vienodai: kaitinant suraugintą pieną. Kaitinant, pieno baltymas kazeinas sutirštėja, todėl organizmas jį lengviau pasisavina. Norint išgauti iš varškės kuo daugiau naudos, reikia pasirinkti būtent tą jos rūšį, kuri organizmui reikalingiausia. O tos rūšys viena nuo kitos skiriasi riebumu, rūgštingumu, drėgnumu, konsistencija ir skonio savybėmis.
Varškė labai naudinga žmonėms, sergantiems kepenų ligomis. Šio produkto komponentai neleidžia vystytis riebalinei kepenų infiltracijai. Toks sutrikimas vystosi organizme kaupiantis kenksmingoms medžiagoms, tarp jų ir alkoholiui, valgant riebų maistą, stingant baltymų. Dėl tų pačių priežasčių gali sutrikti ir kasos veikla. Todėl sergant hepatitu, kepenų ciroze, sutrikus tulžies išsiskyrimui ir kasos veiklai, būtina kasdien valgyti varškės.
Ne mažiau svarbi varškė ir sergant ateroskleroze arba nutukus. Joje esančios medžiagos normalizuoja riebalų apykaitą organizme: daugiau riebalų paverčiama energija ir mažiau jų susikaupia bei nusėda ant kraujagyslių sienelių. Šiuo atveju geriausia valgyti liesą varškę. Nutukusiems žmonėms tokia varškė ypač naudinga. Ji mažai kaloringa (100 g - 86 kilokalorijos), bet puikiai numalšina alkį. Tiek kilokalorijų gaunama suvalgius vos 35 g vištienos...
Varškę galima valgyti ir sergant gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, nes ją virškinant išsiskiria gerokai mažiau skrandžio sekreto, druskos rūgšties ir fermentų negu virškinant pieną ar rūgpienį. Bet paprasta varškė šioms ligoms gydyti netinka. Ji pernelyg rūgšti.
Rekomenduojama valgyti vadinamąją prėską varškę, kuri “kovoja su rūgštimi”. Tokia varškė gaminama ne iš rūgpienio, o iš šviežio pieno. Jį užvirinus, įdedama kalcio druskų arba įpilama 3 proc. acto. Tokią varškę galima pagaminti ir namų sąlygomis. Į 1,5 l ką tik užvirinto pieno reikia įpilti 0,5 l kefyro, atvėsinti ir perpilti per sietelį. Naudinga ne tik susidariusi varškė, bet ir išrūgos - jose gausu kalcio. Išrūgas galima paskaninti uogų sultimis arba sirupu.
Kol prėska varškė įgrysta, paprastai opa spėja užgyti. O tuomet šią varškę jau galima maišyti su paprasta grietine arba kitaip paskaninti.
Po skrandžio arba žarnyno operacijos taip pat sveika valgyti varškę. Ji paįvairina negausų racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Pertrintą varškę galima maišyti su susmulkintais vaisiais arba jų tyre. Galima valgyti ir pudingus, pagamintus iš šviežios, kokybiškos varškės.
Sergant plaučių uždegimu arba įsisenėjus bronchitui, liaudies medicinos atstovai rekomenduoja varškės kompresus. Šioms ligoms gydyti naudojama labai rūgšti varškė, skleidžianti acto ar net spirito kvapą. 200 g produkto sumaišoma su 1 valgomuoju šaukštu medaus, gauta masė užtepama ant seno audinio skepetos, iš viršaus pridengiama tuo pačiu audiniu, uždedama ant nugaros, uždengiama kompresiniu popieriumi, vata ir pritvarstoma. Kad kompresas neslystų, galima užsivilkti ankštokus marškinius. Vakare uždėtas kompresas nenuimamas iki ryto. Jis sušvelnina kosulį ir malšina uždegiminius procesus.
(jei netingit - pasiskaitykit)
Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių. Pasidomėkime, kokią varškę reikia valgyti, sergant vienokia ar kitokia liga.
Dabar parduotuvėse gausu įvairių rūšių varškės, todėl kiekvienas pirkėjas gali pasirinkti pagal savo skonį ir sveikatą. Visos varškės rūšys gaminamos vienodai: kaitinant suraugintą pieną. Kaitinant, pieno baltymas kazeinas sutirštėja, todėl organizmas jį lengviau pasisavina. Norint išgauti iš varškės kuo daugiau naudos, reikia pasirinkti būtent tą jos rūšį, kuri organizmui reikalingiausia. O tos rūšys viena nuo kitos skiriasi riebumu, rūgštingumu, drėgnumu, konsistencija ir skonio savybėmis.
Varškė labai naudinga žmonėms, sergantiems kepenų ligomis. Šio produkto komponentai neleidžia vystytis riebalinei kepenų infiltracijai. Toks sutrikimas vystosi organizme kaupiantis kenksmingoms medžiagoms, tarp jų ir alkoholiui, valgant riebų maistą, stingant baltymų. Dėl tų pačių priežasčių gali sutrikti ir kasos veikla. Todėl sergant hepatitu, kepenų ciroze, sutrikus tulžies išsiskyrimui ir kasos veiklai, būtina kasdien valgyti varškės.
Ne mažiau svarbi varškė ir sergant ateroskleroze arba nutukus. Joje esančios medžiagos normalizuoja riebalų apykaitą organizme: daugiau riebalų paverčiama energija ir mažiau jų susikaupia bei nusėda ant kraujagyslių sienelių. Šiuo atveju geriausia valgyti liesą varškę. Nutukusiems žmonėms tokia varškė ypač naudinga. Ji mažai kaloringa (100 g - 86 kilokalorijos), bet puikiai numalšina alkį. Tiek kilokalorijų gaunama suvalgius vos 35 g vištienos...
Varškę galima valgyti ir sergant gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, nes ją virškinant išsiskiria gerokai mažiau skrandžio sekreto, druskos rūgšties ir fermentų negu virškinant pieną ar rūgpienį. Bet paprasta varškė šioms ligoms gydyti netinka. Ji pernelyg rūgšti.
Rekomenduojama valgyti vadinamąją prėską varškę, kuri “kovoja su rūgštimi”. Tokia varškė gaminama ne iš rūgpienio, o iš šviežio pieno. Jį užvirinus, įdedama kalcio druskų arba įpilama 3 proc. acto. Tokią varškę galima pagaminti ir namų sąlygomis. Į 1,5 l ką tik užvirinto pieno reikia įpilti 0,5 l kefyro, atvėsinti ir perpilti per sietelį. Naudinga ne tik susidariusi varškė, bet ir išrūgos - jose gausu kalcio. Išrūgas galima paskaninti uogų sultimis arba sirupu.
Kol prėska varškė įgrysta, paprastai opa spėja užgyti. O tuomet šią varškę jau galima maišyti su paprasta grietine arba kitaip paskaninti.
Po skrandžio arba žarnyno operacijos taip pat sveika valgyti varškę. Ji paįvairina negausų racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Pertrintą varškę galima maišyti su susmulkintais vaisiais arba jų tyre. Galima valgyti ir pudingus, pagamintus iš šviežios, kokybiškos varškės.
Sergant plaučių uždegimu arba įsisenėjus bronchitui, liaudies medicinos atstovai rekomenduoja varškės kompresus. Šioms ligoms gydyti naudojama labai rūgšti varškė, skleidžianti acto ar net spirito kvapą. 200 g produkto sumaišoma su 1 valgomuoju šaukštu medaus, gauta masė užtepama ant seno audinio skepetos, iš viršaus pridengiama tuo pačiu audiniu, uždedama ant nugaros, uždengiama kompresiniu popieriumi, vata ir pritvarstoma. Kad kompresas neslystų, galima užsivilkti ankštokus marškinius. Vakare uždėtas kompresas nenuimamas iki ryto. Jis sušvelnina kosulį ir malšina uždegiminius procesus.
Tikrai skaniai pavakarieniavome.
O štai receptas: ~700g varškės, 5 kiaušiniai, ~50g sviesto, keli šaukštai cukraus (pagal skonį), 3 dideli šaukštai manų kruopų, stiklinė(mažoka) pieno, razinų, citrinos sulčių (arba žievelės), druskos. Manų kruopos užpilamos pienu. Tryniai išsukami su cukrumi ir sumaišomi su varške ir sviestu. Sudedama druska, manų kruopos, citrinos sultys. Sudedami išplakti baltymai ir viskas gerai išsukama. Skarda patepama sviestu ir pabarstoma džiūvėsėliais, sukrečiama masė ir kepama. Mes valgome su braškių uogiene ir grietine.
O štai receptas: ~700g varškės, 5 kiaušiniai, ~50g sviesto, keli šaukštai cukraus (pagal skonį), 3 dideli šaukštai manų kruopų, stiklinė(mažoka) pieno, razinų, citrinos sulčių (arba žievelės), druskos. Manų kruopos užpilamos pienu. Tryniai išsukami su cukrumi ir sumaišomi su varške ir sviestu. Sudedama druska, manų kruopos, citrinos sultys. Sudedami išplakti baltymai ir viskas gerai išsukama. Skarda patepama sviestu ir pabarstoma džiūvėsėliais, sukrečiama masė ir kepama. Mes valgome su braškių uogiene ir grietine.