Varškės patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Varškės patiekalai

Standartinė Tutsi » 29 Geg 2008, 12:48

Varškės patiekalai

Kai iskylo reikalas,tai pastebejau,kad nera tokios atskiros temos :roll: ,o dabar ji man labai praverstu :roll:

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 29 Geg 2008, 14:21

http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=6443, čia pažiūrėk, turėtum rasti ką norsPaveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 29 Geg 2008, 14:46

Gal ir yra toks receptas kur nors patalpintas, panašų Ramunė įdėjusi yra kur PATIEKALAI IŠ PIENO PRODUKTŲ, bet man jis patinka, kadangi labai greitai viskas gaunasi....

VARŠKINIAI KUKULIAI SU UOGOMIS (ARBA OBUOLIAIS)
1 pokelis varškės,
1 kiaušinis,
1 šaukštas krakmolo,
1 šaukštas miltų,
truputukas druskos.

Iš varškės, kiaušinio, miltų, krakmolo suformuoti kukulius. Į jų vidų dėti kokių nors uogų su cukrum (pvz. 1 braškę, arba keletą mėlynių arba tarkuoto obuolio su cukrum ir cinamonu). Kukulius dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti kol iškils. Valgyti su padažu (grietinę išplakti su cukrum ir trupučiu vanilės).
Iš tos normos nedaug tų kukulių gaunasi. Aš darau iš dviejų pakelių varškės, atitinkamai ir kitų produktų daugiau. Kadangi mes tik du valgytojai, tai mums užtenka. Skanaus :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:20

Spalvoti varškės rutuliukai

200 g varškės, 100 g išgliaudytų graikinių riešutų,
20 g morkų sulčių, 20 g burokėlių sulčių,
skiltelė česnako, druskos,
puošti krapų ir petražolių.
Varškę pasūdykite, pridėkite grūstą česnaką, viską gerai išmaišykite ir padalykite masę į tris dalis. Tada riešutus smulkiai sukapokite ir sudėkite į vieną varškės dalį. Į antrąją varškės dalį supilkite burokėlių sultis ir gerai išmaišykite. Trečiąją varškės dalį sumaišykite su morkų sultimis. Formuokite iš masės spalvotus rutuliukus, dėkite juos į lėkštę ir puoškite žalumynais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:22

Varškės kiaušiniai su silkėmis

500 g varškės, 200 g silkių,
2 šaukštai grietinės, 100 g sviesto,
tarkuoto sūrio, kapotų žalumynų.
Padažui:
grietinės, truputis garstyčių arba krienų.
Silkes gerai išmirkykite, pašalinkite kaulus ir smulkiai supjaustykite. Sviestą ištrinkite ir sudėkite į jį silkes, pertrintą varškę, sukrėskite grietinę. Viską gerai išmaišykite. Kad masė būtų tirštesnė, įberkite tarkuoto sūrio. Iš gautos masės šaukštu formuokite kiaušinio formos gniužulus, apvoliokite juos tarkuotu sūriu, smulkiai kapotais žalumynais ir dėkite į lėkštę. Apliekite padažu iš grietinės ir garstyčių arba krienų. Puoškite pomidorų griežinėliais, žalumynais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:22

Bulvių ir varškės bandelės

500 g bulvių tarkių, 500 g varškės,
2 kiaušiniai tešlai ir 1 plakiniui,
2 šaukštai grietinės, druskos, riebalų skardai.
Tarkius nusunkite ir suminkykite su permalta varške, kiaušiniais, grietine ir druska. Suformuokite apvalias bandeles, dėkite ant riebalais pateptos skardos, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 minučių, kol bandelės bus gražios auksinės spalvos. Tiekite karštas, užpylusios tirpintu sviestu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:23

Varškės pyragėliai su žuvimis

Tešlai:
400 g varškės, 2 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės, šaukštelis kepimo miltelių,
druskos, 100-150 g miltų, aliejaus virti.
Įdarui:
700 g šaldytų žuvų, 2 kiaušiniai,
didelis svogūnas, 2 piene mirkytos batono riekutės,
žuvų prieskonių, druskos, maltų džiūvėsėlių.
Žuvis sumalkite su batonu, keptu svogūnu, įmuškite kiaušinius, skaninkite prieskoniais, druska ir gerai išmaišykite. Jei įdaras per skystas, berkite džiūvėsėlių.
Iš nurodytų produktų suminkykite kietą tešlą, iškočiokite ir supjaustykite maždaug 8x5 cm gabaliukais. Ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro, sulenkite išilgai, kraštus suspauskite. Virkite aliejuje, kol gražiai pagels.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 13:05

Šokoladinis „namelis"su varške

400 g forminių sausainių (2 pakeliai)
500 g varškės
200 g grietinėlės
2 šaukštai želatinos
100 g marmeladinių saldainių
10 g vanilės cukraus
150 g cukraus
150 g juodojo šokolado
3 šaukštai šokoladinio sirupo
miltinio cukraus papuošimui
Forminius sausainius sudedame eilutėmis po 3.Varškę 2-3 kartus sumalame mėsmale arba ištriname per tinklelį. Į ją suberiame cukrų, vanilės cukrų, supilame grietinėlę, ištirpintą želatiną ir gerai išmaišome.Ant sausainių dedame varškės masės, pabarstome supjaustytą marmeladinį saldainį, vėl dedame varškės masę, kraštus aplipdome sausainiais ir pastatome šaltai.
Kai pyragas sustingsta, ant jo viršaus užpilame ištirpinto šokoladinio sirupo masės, apibarstome saldainiais ir miltiniu cukrumi.Palaikome šaltai.Į varškės masę galima dėti riešutų, aguonų, įvairių džiovintų, konservuotų arba šviežių vaisių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 15:57

Kepta varškė

300g varškės,
100g sviesto,
1 šaukštas kmynų,
2 kiaušiniai,
kepaliukas duonos.
Paruošti skardą. Iš duonos kepaliuko išglemžti minkštimą, į tuštumą pridėti varškės, ištrintos su sviestu, kiaušiniais, kmynais, ir kepti orkaitėje, kol varškė apgels. Į stalą paduoti karštą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 16:00

Pikantiški sūrio kukulaičiai

200gh ruginės duonos,
150g varškės,
2 šaukštų susmulkintų petražolių lapelių arba krapų,
keleto salotų lapų,
ryšelio svogūno laiškų,
2 maltos paprikos, kalio.
Duoną (geriausia kiek padžiovintą) labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su varške ir petražolėmis(arba krapais). Masę pagardinkite druska ir pipirais. Salotų lapus sudėkite į didelę lėkšę. Svogūnų laiškus supjaustykite. Drėgnomis rankomis iš varškės masės suformuokite nedidelius kukulius. Apvoliokite juos paprikoje, karyje arba svogūnų laiškuose ir dėkite į lėkštę. Lėkštę įdėkite į šaldytuvą, kad kukuliai gerai atšaltų. Varškės kukulius galima apvolioti ir maltuose riešutuose.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2008, 16:18

Kepta varškė :roll: idomus dalykelis :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Bir 2008, 21:26

silsta rašė:VARŠKINIAI KUKULIAI SU UOGOMIS (ARBA OBUOLIAIS)


Ryte pasidariau tokių kukulių su braškėmis. Skonis fantastiškas. Tikrai rekomenduoju :luks: Dariau iš 200 g varškės, tai viena ir suvalgiau :oops:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Bir 2008, 21:46

Ot sugundei :hypno: Ryt pusryčiai aiškus
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Bir 2008, 21:51

TIkrai skanu, tik aš dar į masę nepilną šaukštą cukraus dėjau ir braškes gerai cukruje apvoliojau. Bet aš saldžiamėgė :roll:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 19 Bir 2008, 21:52

o bože :shock: :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2008, 21:56

savaitgali parsivesiu ir varskes ir braskiu ir bus ismeginta :wink:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 20 Bir 2008, 19:35

Forelle rašė:TIkrai skanu, tik aš dar į masę nepilną šaukštą cukraus dėjau ir braškes gerai cukruje apvoliojau. Bet aš saldžiamėgė :roll:


O tešla tokia kaip 'ežiukams' ?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 22 Bir 2008, 15:56

merope87 rašė:
Forelle rašė:TIkrai skanu, tik aš dar į masę nepilną šaukštą cukraus dėjau ir braškes gerai cukruje apvoliojau. Bet aš saldžiamėgė :roll:


O tešla tokia kaip 'ežiukams' ?


Ne, skystesnė gaunasi. O ežiukams reikia kietą daryti, kad sufotmuot juos būtų įmanoma

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Varškės patiekalai

Standartinė Forelle » 12 Gru 2008, 01:43

Varškės pudingas su obuoliais

Skanus, tirpstantis burnoje, bet ne itin išvaizdus pudingas. Puiki alternatyva varškės apkepui, neturintiems orkaitės. Didžiausią klaidą padariau, kad pirmiausia sutarkavau labai smulkiai obuolius, o jie parudavo, išleido sultis ir suteikė pudingai ne itin patrauklią spalvą.

200 g varškės;
100 g obuolių;
30 g džiūvėsėlių;
1 kiaušinis;
3-4 š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
sviesto, formai patepti.

Varškę sumaišyti su džiūvėsėliais, kiaušinio tryniu, cukrumi ir tarkuotais obuoliais. Baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Viską sukrėsti į sviestu pateptą formą, uždengti ir virti pudingą puode su verdančiu vandeniu 40-45 minutes. Pudingą užpilti sirupu ar uogų padažu.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Varškės patiekalai

Standartinė Forelle » 12 Gru 2008, 01:44

Varškiniai vafliai

Paveikslėlis

180 g miltų
½ a.š. kepimo miltelių;
2 š. cukraus;
2 kiaušiniai;
30 g ištirpinto sviesto;
125 g varškės;
1 puodelis pieno.

Kiaušinius išplakti su pienu, sudėti pertrintą varškę, supilti ištirpintą sviestą. Suberti sumaišytus miltus su kepimo milteliais ir cukrumi, gerai išmaišyti. Palikti valandai, kad išbrinktų. Kepti įkaintinoje vaflinėje.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Varškės patiekalai

Standartinė la major » 12 Gru 2008, 01:52

oi, kaip skanu cia :shock:
abu reiks isbandyti, kai turesiu puoda didesni ir vafline :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Varškės patiekalai

Standartinė Forelle » 12 Gru 2008, 11:25

Sėkmės bandymuose ;) šiaip pudingai labai lengvai pasiruošia ir nieko tokio jeigu pamiršti, kad verda (svarbu vandens pakaktų), nors nesudega

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Varškės patiekalai

Standartinė Živilė » 10 Bir 2009, 15:32

Varškėčiai

400g varškės
2 kiaušiniai
100g miltų
50g sviesto
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos

Į varškę įmušti kiaušinius, berti miltus, cukrų, druską, įkrėsti grietinę. Gerai išminkyti ir formuoti rutulį. Padėti jį ant miltais pabarstyto stalo. Dar kiek paminkyti ir formuoti apvalius varškėčius. Įspausti peiliu ruoželius ir iškepti ant sviesto.

Paveikslėlis

Receptą radau Darbštuolėje, labai skanu, kaip šilkiniai. :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Varškės patiekalai

Standartinė Tutsi » 10 Bir 2009, 15:36

turbut skanu :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Varškės patiekalai

Standartinė Forelle » 10 Bir 2009, 16:50

Visi varškėčiai skanu.

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Varškės patiekalai

Standartinė sinsan » 10 Bir 2009, 17:46

ziviliuk, labai jau graziai atrodo varsketukai, ir jauciu skanus :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Varškės patiekalai

Standartinė Živilė » 10 Bir 2009, 17:58

Skanūs skanūs, kur jau čia nebus skanūs. Dariau iš riebios kaimiškos varškės, tai niamu niamu. Dabar tik pagal šitą receptą ir darysiu :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Varškės patiekalai

Standartinė sinsan » 10 Bir 2009, 18:17

as irgi viska jei darau, tai tik is namines varskes, neatsimenu kada pirkau kokia varske.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Varškės patiekalai

Standartinė Živilė » 10 Bir 2009, 18:34

Mes kiekvieną savaitę iš tokios bobulytės nusiperkam varškės kg ir pieno tris litrus. tai čia mums per akis, net nebėra kur dėt tiek varškės. Tai irgi negalvojam apie pirktinę :lol:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Varškės patiekalai

Standartinė Forelle » 08 Rgp 2009, 19:40

Originaliame recepte siūloma įdėti saliamio, kurį aš pakeičiau brokoliais, o vietoj krapų ir svogūnų laiškų, kurių nemėgstu, įdėjau savo mėgstamų petražolių lapelių.

Pikantiškas varškėtis


400 g varškės;
1/2 vidutinio dydžio cukinijos;
1/2 saldžios raudonosios paprikos;
1/2 nedidelės galvutės brokolio;
2 kiaušiniai;
2 v. aliejaus;
2 v. manų kruopų;
pluoštelis petražolių;
po žiupsnelį saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių, juodųjų pipirų, druskos;
sviesto, džiūvesėlių formai;

Brokolius išvirti. Papriką ir cukiniją supjaustyti nedideliais kubeliais. Petražoles susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti paprikas, cukinijas ir petražoles, maišant pakepti 3-4 minutes. Ataušinti. Varškę išsukti su kiaušiniais, pridėti manų kruopų, atšalusias daržoves, pagardinti prieskoniais, viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į sviestu pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Paveikslėlis

Skelbti atsakymą