Puslapis 1 iš 13
OBUOLIŲ PYRAGAI
Parašytas: 13 Kov 2007, 16:04
Ramunė
Tutsi panorėjo, aš pradėsiu
Mano firminis obuolių pyragas, dar nė karto nepavedė, brangusis
4-6 obuoliai (pagal dydį),
1 kiaušinis ir 1 trynys ( geriausia naminis - rudas
),
1 stiklinė miltų,
1 šaukštas sviesto arba margarino,
1 saukštas riebios grietinės,
1 stiklinė cukraus,
1 šaukštelis cinamono.
1-2 šaukštai vandens ( jei reikės).
Obuolius nulupame, išimame sėklides ir supjaustome plonomis skiltelėmis.
Iš kiaušinio, trynio, sviesto, grietinės, cukraus, miltų ir ( jei reikia) vandens, užminkom tešlą. Iš jos iškočiojame 4 plonus lakštus.
Skardą ištepame aliejumi( sviestu), pabarstome džiūvėsiais ir dedame vieną lakštą. Jį gražiai apdedame obuoliais, pabarstome cinamonu( galima ir skaldytais riešutais).Tada vėl lakštas ir vėl obuoliai...
Paskutinis - tešla. Kepame apie 1 valandą.
Barstome cukraus pudra, kas mėgsta - kokosu, riešutais, ar niekuo.
Parašytas: 13 Kov 2007, 16:09
Tutsi
Parašytas: 13 Kov 2007, 16:17
Hazel
OBUOLIŲ PYRAGAI skyrelyje "Kaip kas gaminama"
Obuolių pyragas (vigpetr)
forumas/viewtopic.php?t=7322
OBUOLIŲ PYRAGAS (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6622
Paprastas obuolių pudingas (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=6675
Pyragas "Obuolių ruduo" (Guci)
forumas/viewtopic.php?t=6597
Obuolių pyragas su kepure (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6562
Aguoninis obuolių pyragas (Mille)
forumas/viewtopic.php?t=7385
ITALIŠKAS PLOKŠTAINIS (Siesta)
forumas/viewtopic.php?t=7467
Sausas obuolių pyragas pagal Airenę (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=7236
Japoniškas aguonų obuolių pyragas (merope87)
forumas/viewtopic.php?t=7025
Pyragas su varške ir obuoliais (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=7055
Improvizacija obuolių pyrago tema (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=6643
Kalėdinis pyragas su razinomis ir obuoliais (Tina)
forumas/viewtopic.php?t=6884
Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6797&sid=8330bb ... aa3495626e
Varškės - obuolių keksas (erneka)
forumas/viewtopic.php?t=6769&sid=8330bb ... aa3495626e
Greitas obuolių pyragėlis (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6581
Margas pyragas su obuoliais (Tutsi)
forumas/viewtopic.php?t=6558
ITALISKAS OBUOLIU PYRAGAS (zuikaite)
forumas/viewtopic.php?t=6221
Štrudėlis
forumas/viewtopic.php?t=7317&highlight= ... trud%EBlis
Parašytas: 13 Kov 2007, 16:27
zuikaite
As gal si vakara prisesiu prie kompiuterio, tai jei nepamirsiu ir rasiu, idesiu 2 obuoliu pyragu receptukus. Labai jau skanus jie man ir tiems kas valge.
Vienam nereikia jokiu skysciu, skystis is paciu obuoliu gaunasi, o kitas su medumi. Tikras skanumelis
Parašytas: 13 Kov 2007, 16:31
Tutsi
Parašytas: 13 Kov 2007, 23:36
zuikaite
Kaip ir zadejau.
Tik, deja, su medumi nerandu recepto. Bet uz tat siulau daug kartu isbandyta ir visada pavykusi obuoliu pyrago varianta...
Italiskas obuoliu pyraga
6 obuoliai (geriau rugstesni, pvz. antaniniai),
1 stikline cukraus,
3 kiausiniai,
2 stiklines miltu,
2 sauksteliai kepimo milteliu,
1 stikline (galima ir maziau ir daugiau) susmulkintu dziovintu vaisiu.
Obuolius supjaustyti kubeliais, apiberti cukrumi, sudeti vaisius ir 1 valanda palikti pasistoveti, kad isiskirtu sultys. Po to imusti kiausinius, suberti miltus, kepimo miltelius. Gerai viska sumaisyti. Kepti vidutiniskai ikaitintoje orkaiteje (mazdaug 180ºC) apie 40 min. Karta man pavyko iskepi per 20 min. Gavosi kaip niekad gerai
Skanaus!!!!
Parašytas: 14 Kov 2007, 11:15
Tutsi
aciu uz receptuka,atrodo neblogas
,tik vat obuoliu antaniniu as abejojiu ar dar kur yra tokiu laiku
Vakar kepiau ta kur is keturiu plonu lakstu,tik jau kelinta karta atsizadu ,kad nedesiu tiek cukraus,nes be proto saldus gaunasi.
Parašytas: 14 Kov 2007, 16:50
Ramunė
Drožk į :
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf
Ten rasi Sluoksniuotą obuolių pyragą ir Obuolių pyragą su riešutais.
Yra ir daugiau.
Gal rasi tokį, na va tokį
Parašytas: 14 Kov 2007, 17:47
Tutsi
Parašytas: 14 Kov 2007, 17:56
Ramunė
Žinau aš toookias jautruoles, kad tik kas, tai
Parašytas: 14 Kov 2007, 17:57
Tutsi
Parašytas: 17 Kov 2007, 16:37
Ramunė
Radau šios dienos "Brigitoj"
Tutsi, gal čia bus toooooks, štai tooooks
PIKANTIŠKAS OBUOLIŲ IR CINAMONO PYRAGAS
8 - 9 porcijos
350 g iškočiotos trapios tešlos,
100 g maltų migdolų,
50 g sviesto,
6 nuluptų, plonais griežinėliais supjautytų obuolių,
5 šaukštų cukraus,
2 šaukštų abrikosų džemo,
25 ml riebios grietinėlės,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
1 šaukštelio malto cinamono,
1/4 šaukštelio malto imbiero,
1/4 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
2 kiaušinių,
65 g cukraus pudros.
Kepimo formas nuimamu dugnu iškloti tešla, subadyti šakute ir kepti 20 min. Išėmus iš formų, pabarstyti migdolais.
Keptuvėjeištirpinti sviestą,sudėti obuolius ir kepti ant silpnos ugnies 10-12 min.Suberticukrų, dar pakepti 10 min. maišant.Leisti atšalti.Tada nupilti atsiradusį skystį ir sudėti obuolius ant tešlos.Paviršių išlyginti.Ištirpinti abrikosų džemą ir aptepti pyrago paviršių.Grietinėlę, vanilės ekstraktą, prieskonius, kiaušinius ir cukraus pudrą suplakti. Sudėti ant obuolių masės ir kepti 35-40 min. Leisti atšalti. Tada suvynioti į plėvelę ir 6 - 8 valandom dėti į šaldiklį.
Galima šaldiklyje laikyti iki 1 mėnesio.
Parašytas: 17 Kov 2007, 17:24
Tutsi
o kur gauti vaniles ekstrakto
Seip receptukas
Parašytas: 17 Kov 2007, 17:31
Ramunė
tutsi rašė:o kur gauti vaniles ekstrakto
Seip receptukas
Tirai nežinau. Nekepiau to pyrago, tik nurašiau. Bet, manyčiau, kad centruose tikrai yra.
Parašytas: 17 Kov 2007, 17:56
Tutsi
abejojiu
Parašytas: 17 Kov 2007, 18:01
Ramunė
tutsi rašė:abejojiu
Baik tu
Dabar gerai paieškojus turbūt ir naują vyrą nusipirktum tuose hiper... O čia kažkoks ekstraktas
Parašytas: 17 Kov 2007, 18:50
zuikaite
Manau tinka ir pats paprasciausias vanilinis cukrus. Juk tik kvapa duos, tai koks skirtumas, cukrus ars kazkokstai ten kystimelis
Parašytas: 18 Kov 2007, 18:42
Hazel
Ketvirtadienį ragausiu obuolių pudingą
mergaitės darys, man va davė receptą
PRANCŪZIŠKAS OBUOLIU PUDINGAS
3 Kiaušiniai,skardinė sutirštinto pieno su cukrumi,3 dideli obuoliai, 50g sviesto, šaukštelis cinamono. Šaukštelis vanil cukraus,pusė st razinų, 200g prancūziško džiovinto batonu kubelių
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sviestą ištirpintii stiklinėje karšto vandens. Kiaušinius išplakti maišikliu, plakant plona srovele supilti sutirštintą pieną, ištirpintą sviestą, vanil cukrų ir cinamoną. Į šią masę sudėti obuolius, batono kubelius, razinas, viska gerai išmaišyti. Sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti orkaitėje.
Manau, kad skaniai gausis, tik tas pudingas kepa apie 1 val, taigi labai ilgai laukti, bet tikiuosi, kad per tas 2 pamokas suspėsime
Parašytas: 18 Kov 2007, 18:53
Ramunė
Kažkur skaičiau, kad pudingo labai sudėtinga gamyba. Atsieit, reikia dėt viską iš eilės, maišyt, kaip ir kiek priklauso, o kai kepa negalima jo judint, net orkaitės atidarinėt, kad nesubliūkštų
Ar čia tiesa
Parašytas: 18 Kov 2007, 20:40
Tutsi
Ramunė rašė:Kažkur skaičiau, kad pudingo labai sudėtinga gamyba. Atsieit, reikia dėt viską iš eilės, maišyt, kaip ir kiek priklauso, o kai kepa negalima jo judint, net orkaitės atidarinėt, kad nesubliūkštų
Ar čia tiesa
sita ir as girdejau,jei sneka,vadinasi tiesa
Parašytas: 22 Kov 2007, 19:48
Hazel
Hazel rašė:Ketvirtadienį ragausiu obuolių pudingą
mergaitės darys, man va davė receptą
PRANCŪZIŠKAS OBUOLIU PUDINGAS
3 Kiaušiniai,skardinė sutirštinto pieno su cukrumi,3 dideli obuoliai, 50g sviesto, šaukštelis cinamono. Šaukštelis vanil cukraus,pusė st razinų, 200g prancūziško džiovinto batonu kubelių
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sviestą ištirpintii stiklinėje karšto vandens. Kiaušinius išplakti maišikliu, plakant plona srovele supilti sutirštintą pieną, ištirpintą sviestą, vanil cukrų ir cinamoną. Į šią masę sudėti obuolius, batono kubelius, razinas, viska gerai išmaišyti. Sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti orkaitėje.
Manau, kad skaniai gausis, tik tas pudingas kepa apie 1 val, taigi labai ilgai laukti, bet tikiuosi, kad per tas 2 pamokas suspėsime
Nemėgstu ilgų pagiriamųjų žodžių, pasakysiu tik tiek ,kad man patiko
dar karamelinių ledų ant viršaus uždėjo – išvis pasaka
Jei kas darys šį pudingą, turiu kelis patarimus:
1.Nepagailėti razinų
2.Kepti tokioje skardoje, kad pudingas gautųsi aukštas. Mes kepėme tokioje skardoje, kad išėjo didelis gabalas ir plonas sluoksnis, bet geriau kepti kitokioje skardoje.
3.valgyti su ledais
Parašytas: 22 Kov 2007, 20:33
Ramunė
Galima papildyti
4. Valgyti su plakta grietinėle.( Prie ledų)
Parašytas: 23 Kov 2007, 19:08
Hazel
Ramunė rašė:Galima papildyti
4. Valgyti su plakta grietinėle.( Prie ledų)
KALORIJŲ BOMBA
Parašytas: 23 Kov 2007, 19:40
Ramunė
Hazel rašė:Ramunė rašė:Galima papildyti
4. Valgyti su plakta grietinėle.( Prie ledų)
KALORIJŲ BOMBA
Na, taip : bikini sezonas artėja, jo, reikėtų pasisaugoti
Bet ta bombikė vis tiek superskani turėtų būti
Ir kiek čia tų nuodėmių pridarom, o dar tokių saldžių
Parašytas: 23 Kov 2007, 22:22
Hazel
su tais desertais reikia kažką riboti
dabar vienintelė nepavojinga šio forumo tema: salotos
ten bent jau nėra tokių kalorijų bambelių
Parašytas: 23 Kov 2007, 23:03
Ramunė
Hazel rašė:dabar vienintelė nepavojinga šio forumo tema: salotos
ten bent jau nėra tokių kalorijų bambelių
Užkrauk majonezo, kad vos nepraskystų- ir bombikė yra
Parašytas: 26 Kov 2007, 11:46
Tutsi
grynu oru pasimaitini ir nebaisios jokios bombos
Parašytas: 16 Bal 2007, 13:16
AIRENE
Obuoliu pyragas
200g miltu
70g sviesto
80g cukraus
1-2 kiausiniai (pas mane uzrasyta - geriau 2)
1/2 pakelio kepimo milteliu (arba 1 saustelis sodos, gesinti grietineje)
vanilinio cukraus dar dedu
citrinos zievele(nebutinai)
pieno (jei reikia)
750g obuoliu
2-4 saukstai cukraus obuoliams pabarstyti
1 saukstas cinamono
1) Obuolius nulupti, supjaustyti, sumaisyti su cukrumi ir cinamonu. Geriau, kad pastovetu 1-1,5 val.
2) Sviesta gerai issukti, i ji pakaitomis sudeti kiausinius ir cukru. Viska gerai maisant, sudeti prieskonius, miltus, kepimo milt., jeigu reikia, pieno tiek, kad tesla sunkiai kristu nuo sauksto.
3) Forma istepti sviestu, supilti tesla, ant virsaus sudeti obuolius. 30-40 min. kepti vidutinio karstumo orkaiteje (kiek tas yr, nezinau) PS, i orkaite galima ideti bleka su vandeniu, bet tuomet keps 1-1,5 val.
4) Iskepta galima apiberti cukraus pudra.
Saltinis: Kolukietes namu ukis, ~1968m.
Parašytas: 16 Bal 2007, 13:17
AIRENE
Labai paprastas, bet labai skanus obuolinis pyragas
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus (padalinti pusiau į atskirus indelius)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
150 g sviesto
6-9 obuoliai
cinamono
Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Kepimo skardelę ištepti aliejumi ir užbarstyti mišinio, plonai dėti tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl - mišinys, obuoliai ir cinamonas, ir taip 3 ar 4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis - obuolių, ant jų užberti antrą pusę cukraus. Tada ištirpinti sviestą ir užpilti ant viršaus.
Kepti 180 C temperatūroje apie 50 min.
Parašytas: 16 Bal 2007, 15:06
Tutsi
baik gundyti,uzsidėjau arešta mėnesiui,kad nekepsiu pyragu....o cia,visokios pagundos