Puslapis 5 iš 13
Parašytas: 02 Rgp 2007, 10:35
Ramunė
Aš palauksiu
Parašytas: 02 Rgp 2007, 10:40
Tutsi
Gerai,kita savaite bus iskeptas
Parašytas: 23 Rgp 2007, 17:19
Ramunė
Nepamenu, lyg ir nedėjau...
Elžbietos obuolinis pyragas
500 g miltų , 100 g cukraus.
250 g sviesto. 3 kiaušiniai,
druskos, vanilinio cukraus,
4 šaukšteliai kepimo miltelių.
Įdaras:
1 kg obuolių, 100 g cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
30 g sumaltų migdolų , 100 g razinų,
cinamono.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, suberti cukrų, likusius birius komponentus ir sviestą.Užmaišyti tešlą.
Obuolius stambiai sutarkuoti (sulčių perteklių išspausti) ir išmaišyti su kitais įdaro komponentais.
2/3 tešlos sudėti ant išteptos kepimo skardos, uždengti obuolių mase ir likusia tešlos dalimi.
Kepti 1 val. 200°C temperatūroje.
Iškepus pabarstyti cukraus pudra.
Parašytas: 23 Rgp 2007, 17:23
Tutsi
bus isbandytas
Parašytas: 23 Rgp 2007, 17:39
Ramunė
Žinok, tikrai labai skanus ir paprastutis visai
Parašytas: 23 Rgp 2007, 17:49
Tutsi
tikiu
Parašytas: 01 Rgs 2007, 18:09
AIRENE
nU MAN SITAS TAI TIKRAI IDOMUS PYRAGAS.BET AS ,PIRMA ISKEPCIAU OBUOLIUS O PO TO JUOS DECIAU.
Parašytas: 01 Rgs 2007, 18:44
Talija
Ramunė rašė:Nepamenu, lyg ir nedėjau...
Elžbietos obuolinis pyragas
500 g miltų , 100 g cukraus.
250 g sviesto. 3 kiaušiniai,
druskos, vanilinio cukraus,
4 šaukšteliai kepimo miltelių.
Įdaras:
1 kg obuolių, 100 g cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
30 g sumaltų migdolų , 100 g razinų,
cinamono.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, suberti cukrų, likusius birius komponentus ir sviestą.Užmaišyti tešlą.
Obuolius stambiai sutarkuoti (sulčių perteklių išspausti) ir išmaišyti su kitais įdaro komponentais.
2/3 tešlos sudėti ant išteptos kepimo skardos, uždengti obuolių mase ir likusia tešlos dalimi.
Kepti 1 val. 200°C temperatūroje.
Iškepus pabarstyti cukraus pudra.
Traukiu į savo receptų sąsiuvinį.
Parašytas: 01 Rgs 2007, 18:45
Ramunė
Trauk, nesigailėsi.
Parašytas: 01 Rgs 2007, 18:46
vitele
Aš irgi traukiu
Parašytas: 01 Rgs 2007, 19:05
Ramunė
Liuks
Man labai smagu, kad patiko
Parašytas: 01 Rgs 2007, 19:08
Talija
Galbūt ryt netgi išmėginsiu.
Aišku jeigu bus nuotaika.
Parašytas: 01 Rgs 2007, 20:30
ingrida9
tutsi rašė:abejojiu
Lyder prais tikrai yra
Parašytas: 02 Rgs 2007, 00:54
Tutsi
kuo cia abejoti neverta
Parašytas: 02 Rgs 2007, 08:49
Ramunė
Apie ką jūs čia abejojat?
Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:46
Tutsi
tai va,ir as ta norejau is naujokes suzinoti
Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:52
Ramunė
Žinok, perverčiau vakar ir kitus temikės psl, bet nesupratau abejonių priežasties
Parašytas: 02 Rgs 2007, 10:47
Tutsi
ai,nebekreipkim demesio,maza kas ka paraso
Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:17
Ramunė
Ko gera, taip ir padarom
Parašytas: 02 Rgs 2007, 14:59
Tutsi
Parašytas: 02 Rgs 2007, 15:45
Ramunė
tutsi rašė:tutsi rašė:Hazel rašė:VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS
0.5kg varškės,
0.5kg obuolių,
150g cukraus(maždaug 6 šaukštai),
3 kiaušiniai,
2šaukštai džiūvėsėlių,
100g razinų
Hazel,ar kepei sita pyraga,miltu nereikia ir ar butini dziuveseliai
Ko gero, šitas
Parašytas: 02 Rgs 2007, 15:48
Ramunė
Hazel rašė:VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS
0.5kg varškės,
0.5kg obuolių,
150g cukraus(maždaug 6 šaukštai),
3 kiaušiniai,
2šaukštai džiūvėsėlių,
100g razinų
Kiaušinių tryniais išsukami su cukrumi, sudedama varškė, džiūvėsėliai. Obuoliai supjaustomi plonomis skiltelėmis, razinos nuplikomos verdančiu vandeniu. Į masę sudedami obuoliai, razinos, paskiausiai - išplakti kiaušinių baltymai. Dedama į riebalais išteptą skardą ir kepama apie 45min vidutinio karštumo orkaitėje.
Ar šitas?
Parašytas: 03 Rgs 2007, 07:55
Tutsi
nei tas,nei tas,ten dar manu kruopos buvo
Nieko,pasieskosiu
ir rodos be varskes
Bet aciu,kad paziurejei
Parašytas: 03 Rgs 2007, 07:58
vitele
Pažiūrėk , prie įvairių pyragų , man atrodo kad mes apie tą patį šnekam
Parašytas: 03 Rgs 2007, 08:38
Tutsi
jau paziurejau
Parašytas: 09 Rgs 2007, 17:51
Talija
Ne pyragas, bet vistiek reikia obuolių:
Bandelės su obuoliais
250 g miltų,
20 g mielių,
125 ml pieno,
50 g tirpinto sviesto,
2 šaukštai cukraus,
žiūpsnelis druskos,
4–5 obuoliai,
4–5 šaukštai persikų ar kitokio džemo.
Mieles supilti į didesnį indą, suberti druską, „Malsena Ekstra“ miltus, 60 ml šilto pieno sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, pastatyti šiltai ir laikyti apie 20 minučių, kol mielės pradės veikti. Mielms pakilus, supilti sviestą į pašildytą pieną ir gerai suminkyti tešlą. Tešlą uždengti ir palikti šiltoje vietoje apie 30 minučių. Paskui tešlą iškočioti, išspausti maždaug 10–12 cm. skersmens apskritimus. Kiekvieną apskritimą apdėti skiltelėmis supjaustytais obuoliais ir aptepti džemu. Bandeles sudėti į miltais pabarstytą skardą ir laukti, kol per 20 minučių jos pakils. Kepti apie 15 minučių, kol bandelės taps gražiai rusvos.
Parašytas: 09 Rgs 2007, 19:11
vitele
Oi , kaip seniai bandelių bekepiau , bus proga išsikept
Parašytas: 09 Rgs 2007, 20:12
Talija
vitele rašė:Oi , kaip seniai bandelių bekepiau , bus proga išsikept
Oi Vitele, kažin ar spėsi viską gamint...
Parašytas: 15 Rgs 2007, 15:48
Ramunė
Obuolių pyragas
Reikės:
300 g miltų,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
5-6 saldžiarūgščiai obuoliai,
razinų, riešutų.
Minkštą sviestą gerai išsukti su puse cukraus, sudėti kiaušinių trynius, miltus ir išminkyti tešlą (palaikyti apie pusvalandį šaldytuve). Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Plonai iškočiotą tešlą dėti į truputį riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą, ant viršaus gražiai išdėlioti obuolių skilteles, pabarstyti likusiu cukrumi ir kepti.
Iškepusį pyragą apibarstyti kapotais riešutais, išmirkytomis razinomis ir tolygiai sukrėsti kiaušinio baltymus, išplaktus iki putų. Pyragą dar kyštelti į šiltą orkaitę. Supjaustyti, kai atvės.
Parašytas: 15 Rgs 2007, 16:19
vitele
Toks visai paprastutis
.Ar bandei šitą Ramune?