Puslapis 2224

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 15 Bir 2010, 19:56
Tutsi
zivicib rašė:gaila, kad atsisakiau miltiniu patiekalu... na reikės vaikams iškepti:)
ziviliuk, o kodel atsisakei :shock:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 16 Bir 2010, 16:32
zivicib
ai tai kad tuoj i veidrodi netilpsiu, man kiekvienas kasnis ant kuno matosi. aisku ne tragedija bet norisi juk vasarai kazkaip nors kiek suliekneti. ech, amzinai toms moterims kas nors negerai :D

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 16 Bir 2010, 16:52
Tutsi
supratau.... o gal veidrodi didesni nusipirk :lol:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Bir 2010, 10:10
zivicib
:D geras patarimas. 038

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 27 Rgs 2010, 23:55
aistis
Laba diena. Noriu paklausti: ką patartumėte naudoti vietoj kiaušinių kepant blynus? Negaliu pats vartoti kiaušinių ):

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 29 Rgs 2010, 10:38
daida
Aš kartais jų visai nededu :roll: ir viskas pavyksta :idea:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 30 Rgs 2010, 00:08
aistis
Rytoj pabandysiu kepti blynus is cukiniju. Kiausiniu nedesiu. Desiu tik soju miltu vietoj iprastu, gal dar cukraus truputi na ir aisku druskos:) Kiek esu bandes tai sojos miltai nera labai stipriai skirti kepimui

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 30 Rgs 2010, 00:16
Nicole
Siandien suzinojau,kad vietoj kiausiniu deda zirniu miltu :shock: Cia is veganu repertuero :roll:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 30 Rgs 2010, 07:41
Forelle
Bet žirnių miltai pakeičia ir skonį, nors su daržovėmis puikiai tinka. Jeigu nesat veganai, tai cukinijos blynelius puikiai sūris "suriša". Kaip sojos miltai nežinau, bet ryžių neblogai laiko masę.
Į paprastus blynus vietoj kiaušinio galima dėti maltų sėmėnų sumaišytų su pora šaukštų vandens, tik prieš tai reikia tą masę pabrinkinti. Saldiems blynams suveikia obuolių arba bananų tyrė.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 13 Spa 2010, 21:43
sinsan
Mieliniai blynai

3 stiklinių miltų,
2 stiklinių pieno,
2 kiaušinių,
20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų mielių),
5 šaukštų cukraus,
1 žiupsnio druskos,
8 šaukštų lydyto sviesto.
Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti. Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą, uždengti ir leisti pakilti 1 – 2 valandas (mielinę tešlą kildinkite orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinkit iki 50 C ir išjunkit, taip tešla pakyla gerokai greičiau).
Kepame ant sviesto arba aliejaus kol gražiai pagelsta.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 13 Spa 2010, 23:16
Nicole
Nu visko gana! :shock: kemsu tavo blyncikus ir einu miegot,kad dar kokia pagunda nepakistum 064

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 13 Spa 2010, 23:25
sinsan
siandien pagundu nebekisiu, laukite rytdienos :lol: :lol: :lol:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 14 Spa 2010, 10:13
Nicole
Aciu,kad paguodei :mrgreen:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 08 Lap 2010, 23:14
aistis
O kaip yra su kukuruzų miltais? Su jais imanoma iškepti normalius blynus? Nes tarkim sojų miltai nelabai skirti blynų kepimui.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 16 Lap 2010, 18:11
sinsan
Žemaičių blynai
2 kg. bulvių
1 stiklinė miltų
1 kiaušinis
kiaulienos faršo (įdarui)
2 šaukštai grietinės
0,5 svogūno
1 šaukštas sviesto arba margarino
druskos, pagal skonį.
Bulves nuskusti, nuplauti ir išvirti. Išvirtas bulves sumalti mėsmale, į gautą masę įmušti kiaušinį ir viską sumaišyti su miltais, berti druskos. Galiausiai suformuoti pailgus blynus ir į vidų įdėti mėsos įdarą.
Mėsos įdarui: Kiaulienos faršą sumaišyti su prieskoniais,smulkintu svogūnu ir pakepinti keptuvėje.
Pagamintus blynus dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių. Tiekiam su grietine.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 16 Lap 2010, 21:45
Isia
aš lygiai taip pat darau 038

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 16 Lap 2010, 22:58
Tutsi
ir as labai megstu zemaicius, va kaip maniskiai atrodo :D

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 16 Lap 2010, 23:50
sinsan
grazus taviskiai, paniruoti ir kaip matau vietoj farso dera, ar as klystu?
o dar ir pabarti tave reik, turi nauju recepteliu ir nuotraukeliu ir neparodai cia mum 075 musim tutsiuk tave 064

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Lap 2010, 00:11
Tutsi
klysti, ne su desra, o su virta malta mesyte, as taip visada darau :D
O mustis nereikia, nes as ir atgal galiu 075

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Lap 2010, 00:25
sinsan
Tutsi rašė:klysti, ne su desra, o su virta malta mesyte, as taip visada darau :D
O mustis nereikia, nes as ir atgal galiu 075
tai ir man reik biski profilktiskai uzvosti :twisted:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Lap 2010, 00:52
Tutsi
as galvojau, kad esu juos idejusi, bet arba as pati nerandu, arba tik nuotraukas sumazinau ir pamirsau sukelti :oops: :oops:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Lap 2010, 01:05
sinsan
Tutsi rašė:as galvojau, kad esu juos idejusi, bet arba as pati nerandu, arba tik nuotraukas sumazinau ir pamirsau sukelti :oops: :oops:
busi pamirsusi matyt, ir man taip buna, sukelineju ir dabar as receptus, kurie dar pries atostogas gaminti.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Gru 2010, 17:20
sinsan
Lietiniai blynai
1,5 stiklinės vandens;
1 kiaušinio trynys;
druskos žiupsnis;
3 šaukštai aliejaus;
miltų tiek, kad tešla skystoka gautūsi.
Vandenį plakam su kiaušinio tryniu, žiupsnį druskos, aliejum ir miltais. Tešla turi gautis skystesnė nei paprastiems blynams.
Įkaitinam keptuvę, ją patepam aliejumi, samčiu pilam tešlą, ir vartydami keptuvę ją pasklaidom po visą dugną. Kepam ant vidutinės ugnies, kai atšoka blynas nuo kraštų, jį apverčiam. Kepant sekančius blynus, keptuvės aliejumi jau tepti nereikia.
Su dešrelių ir pomidorų padažo įdaru
pieniškų dešrelių;
pomidorų padažo;
aliejaus kepimui;
grietinės.
Dešreles supjaustom smulkiais gabaliukais, įdedam kelis šaukštus pomidorų padažo ir išmaišom. Dedam įdarą ant lietinio blyno ir gražiai užlankstome. Keptuvėje įkaitinam aliejų, dedam blynus ir apkepam iš abiejų pusių. Tiekiam su grietine.
Du dešrelėm ir lydytu sūreliu.
dešrelių;
natūralaus lydyto sūrelio;
picos prieskonių;
aliejaus kepimui;
grietinės.
Dešreles supjaustom smulkiai arba sutarkuojam. Ištrinam jas su lydytais sūreliais, įberiam picos prieskonių, išmaišom. Įdarą dedam ant lietinių, gražiai užlankstom. Blynus kepam įkaitintame aliejuje arba orkaitėje. Tiekiam su grietine.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 26 Gru 2010, 02:46
JolantaDaruliene
As ir darau taip, tik dedu desrele su tarkuotu fermetiniu suriu :wink:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Geg 2011, 21:09
Ramunė
Varškės-obuolių širdelės

Paveikslėlis

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Geg 2011, 22:09
Nicole
Ramuniuk,kokio velnio tuo zemaicius man pakisai po nosim,a? :shock: dar sirdeles buciau istverus :lol:
Bet va,man idomu-niekad zemaiciu su farsu nedarius,o tik su virta malta mesa :roll: ar tikrai viskas speja kartu sukept? :oops:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Geg 2011, 23:01
Tutsi
ir as sendien priraiciau lietiniu su mesa.... :D
O kur zemaiciai :shock: Nematau :shock:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Geg 2011, 23:04
Nicole
Tutsi rašė:ir as sendien priraiciau lietiniu su mesa.... :D
O kur zemaiciai :shock: Nematau :shock:
tagi sakiau,kad Ramuneles sirdeliu blynus dar istveriu ramiai ziuret,o tu savo ir Sandros zemaiciu nematai ar kaip? :roll: :shock:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Geg 2011, 23:07
Tutsi
aaaa, as galvojau, kad ramunele ikele zemaicius ir as ju nematau :D

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Geg 2011, 23:34
Nicole
Uztat ir nezinau ar Ramuniukstei dekot ar i kaily duot,kad sia tema pries nosi iskele :lol: Aisku ir jos cirvinukai verti demesio,nes su varske neesu darius :oops: bet per ta nenaudele :P kaip zemaiciu uzsimaniau,tai net slabna! :mrgreen: