Patiekalai iš pupelių ir žirnių
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Patiekalai iš pupelių ir žirnių
kalbam, plepam, o receptų tai kaip ir nėra atskirų iš tų pupelių.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 31 Sau 2008, 14:15, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos su svogūnais ir pomidorais
1 stiklinė virtų pupelių,
1 nedidelis indelis luptų konservuotų pomidorų,
2 dideli svogūnai,
aliejaus, druskos, truputis trintų čiobrelių.
Pupeles, iš vakaro pamerkus, išvirti (sūdyti tik virimo pabaigoje), svogūnus aliejuje pakepinti, sudėti nuvarvintus susmulkintus konservuotus pomidorus, pasūdyti, sudėti į nuvarvintas pupeles, išmaišyti, pabarstyti čiobreliais.
1 stiklinė virtų pupelių,
1 nedidelis indelis luptų konservuotų pomidorų,
2 dideli svogūnai,
aliejaus, druskos, truputis trintų čiobrelių.
Pupeles, iš vakaro pamerkus, išvirti (sūdyti tik virimo pabaigoje), svogūnus aliejuje pakepinti, sudėti nuvarvintus susmulkintus konservuotus pomidorus, pasūdyti, sudėti į nuvarvintas pupeles, išmaišyti, pabarstyti čiobreliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos su džiovintais obuoliais
1 stiklinė virtų pupelių,
1 svogūnas,
sauja džiovintų obuolių,
aliejaus, druskos.
Pupeles, iš vakaro pamerkus, išvirti. Obuolius pamerkti karštame vandenyje, palaikyti 10 min., supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į aliejuje pakepintą svogūną, pakaitinti 5 min. Viską sumaišyti su virtomis nuvarvintomis pupelėmis, pagal skonį pasūdyti, pridėti truputį aliejaus.
S
1 stiklinė virtų pupelių,
1 svogūnas,
sauja džiovintų obuolių,
aliejaus, druskos.
Pupeles, iš vakaro pamerkus, išvirti. Obuolius pamerkti karštame vandenyje, palaikyti 10 min., supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į aliejuje pakepintą svogūną, pakaitinti 5 min. Viską sumaišyti su virtomis nuvarvintomis pupelėmis, pagal skonį pasūdyti, pridėti truputį aliejaus.
S
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Graikiškas pupelių – faršo apkepas
300 g žalių šparaginių pupelių,
300 g bulvių,
1 svogūno, 2 česnako skiltelių,
200 g jautienos faršo,
1 šaukšto aliejaus, pipirų, druskos, cinamono,
100 g baltųjų pupelių,
1 dėžutės konservuotų pomidorų,
100 g avies sūrio,
4 šaukštų pieno, 1 šaukšto 15% grietinės,
čiobrelio.
Šparagines pupeles supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais, bulves – šiaudeliais, kartu su keliais lapeliais raudonėlio, čiobrelio, druska pavirti 15 min. Vandenį nupilti, daržoves nuvarvinti. Svogūnus, česnakus susmulkinti, kartu su faršu pakepinti aliejuje, paskaninti druska, pipirais, trupučiu cinamono. Išmirkytas ir apvirtas baltąsias pupeles dėti į susmulkintus konservuotus pomidorus, pavirti, paskaninti prieskoniais. Viską sumaišyti su pakepintu faršu, kloti į apkepo formą. Dubenyje šakute susmulkinti avies sūrį, į jį įmaišyti pieną, grietinę, druskos, čiobrelio ir paskirstyti ant apkepo. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
300 g žalių šparaginių pupelių,
300 g bulvių,
1 svogūno, 2 česnako skiltelių,
200 g jautienos faršo,
1 šaukšto aliejaus, pipirų, druskos, cinamono,
100 g baltųjų pupelių,
1 dėžutės konservuotų pomidorų,
100 g avies sūrio,
4 šaukštų pieno, 1 šaukšto 15% grietinės,
čiobrelio.
Šparagines pupeles supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais, bulves – šiaudeliais, kartu su keliais lapeliais raudonėlio, čiobrelio, druska pavirti 15 min. Vandenį nupilti, daržoves nuvarvinti. Svogūnus, česnakus susmulkinti, kartu su faršu pakepinti aliejuje, paskaninti druska, pipirais, trupučiu cinamono. Išmirkytas ir apvirtas baltąsias pupeles dėti į susmulkintus konservuotus pomidorus, pavirti, paskaninti prieskoniais. Viską sumaišyti su pakepintu faršu, kloti į apkepo formą. Dubenyje šakute susmulkinti avies sūrį, į jį įmaišyti pieną, grietinę, druskos, čiobrelio ir paskirstyti ant apkepo. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Serbiška pupelių sriuba
150 g pupelių, 150 g bulvių,
200 g morkų, 100 g petražolių šaknų,
100 g salierų šaknų,
1 svogūno, 2 skiltelių česnako,
100 g lašinių, 1 šaukšto aliejaus,
250 g pomidorų, 3 šaukštų pomidorų pastos,
1 raudonosios paprikos, 100 g salami dešros,
pipirų, druskos, paprikos miltelių.
Pupeles iš vakaro pamerkti. Ryte vandenį nupilti, užpilti šviežio ir virti 30 min., tik po to pasūdyti.
Tuo tarpu bulves, morkas, petražolių, salierų šaknis supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūną, česnaką susmulkinti. Lašinius supjaustyti nedideliais spirgučiais, pakepinti juose svogūną, česnaką (galima pridėti aliejaus), sudėti į pupeles. Pomidorus nuplikinti, nulupti, susmulkinti, kartu su kitomis daržovėmis 30 min. patroškinti, sudėti pomidorų pastą. Salami dešrą supjaustyti griežinėliais. Papriką nuplikinti, nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais, viską dėti į sriubą ir 10 min. patroškinti, pagal skonį pasūdyti, įdėti paprikos miltelių, truputį atskiesti. Ši sriuba turi būti tiršta, kitą dieną atšildyta ji net skanesnė. Prieš patiekiant pabarstyti petražolių lapeliais. Prie jos tinka balta duona ar „bagetė“.
150 g pupelių, 150 g bulvių,
200 g morkų, 100 g petražolių šaknų,
100 g salierų šaknų,
1 svogūno, 2 skiltelių česnako,
100 g lašinių, 1 šaukšto aliejaus,
250 g pomidorų, 3 šaukštų pomidorų pastos,
1 raudonosios paprikos, 100 g salami dešros,
pipirų, druskos, paprikos miltelių.
Pupeles iš vakaro pamerkti. Ryte vandenį nupilti, užpilti šviežio ir virti 30 min., tik po to pasūdyti.
Tuo tarpu bulves, morkas, petražolių, salierų šaknis supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūną, česnaką susmulkinti. Lašinius supjaustyti nedideliais spirgučiais, pakepinti juose svogūną, česnaką (galima pridėti aliejaus), sudėti į pupeles. Pomidorus nuplikinti, nulupti, susmulkinti, kartu su kitomis daržovėmis 30 min. patroškinti, sudėti pomidorų pastą. Salami dešrą supjaustyti griežinėliais. Papriką nuplikinti, nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais, viską dėti į sriubą ir 10 min. patroškinti, pagal skonį pasūdyti, įdėti paprikos miltelių, truputį atskiesti. Ši sriuba turi būti tiršta, kitą dieną atšildyta ji net skanesnė. Prieš patiekiant pabarstyti petražolių lapeliais. Prie jos tinka balta duona ar „bagetė“.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Airiška pupelių sriuba su kumpiu
250 g karšto rūkymo kumpio,
200 g bulvių, 100 g morkų,
100 g porų, 1 svogūno,
1 skiltelės česnako, šakelės čiobrelio,
200 g pupelių,
2 šaukštų 15 % grietinės,
pipirų, 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių.
Kumpį supjaustyti kubeliais, užpilti vandeniu, pavirti, vandenį nupilti, jei kumpis sūrus. Bulves, morkas, svogūną, česnaką, porą stambiai supjaustyti, viską sudėti į puodą ir pavirti 20 min. Nuo konservuotų pupelių (čia ir siūlomos konservuotos) skystį nupilti ir jas gerai nuskalauti, sudėti į puodą, užvirinti. Pridėti grietinės, pagal skonį pasūdyti, įdėti pipirų, bet šiaip prieskonių ir taip pakaks nuo kumpio ir daržovių. Prieš patiekiant pabarstyti kapotais petražolių lapeliais.
250 g karšto rūkymo kumpio,
200 g bulvių, 100 g morkų,
100 g porų, 1 svogūno,
1 skiltelės česnako, šakelės čiobrelio,
200 g pupelių,
2 šaukštų 15 % grietinės,
pipirų, 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių.
Kumpį supjaustyti kubeliais, užpilti vandeniu, pavirti, vandenį nupilti, jei kumpis sūrus. Bulves, morkas, svogūną, česnaką, porą stambiai supjaustyti, viską sudėti į puodą ir pavirti 20 min. Nuo konservuotų pupelių (čia ir siūlomos konservuotos) skystį nupilti ir jas gerai nuskalauti, sudėti į puodą, užvirinti. Pridėti grietinės, pagal skonį pasūdyti, įdėti pipirų, bet šiaip prieskonių ir taip pakaks nuo kumpio ir daržovių. Prieš patiekiant pabarstyti kapotais petražolių lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškintos šparaginės pupelės
2 didelės morkos,4 svogūnai,
0,5 stiklinės aliejaus,
500 g šparaginių pupelių ,
3-4 šaukštų neaštraus pomidorų padažo ,
druskos, pipirų ir prieskonių .
Šparagines pupeles apvirti pasūdytame vandenyje, išgriebti ir supjaustyti. Morkas ir svogūnus pakepinti su aliejumi. Į troškinimui skirtą indą dėti pupeles , morkas su svogūnais, pomidorų padažą ir prieskonius. Troškinti 15-20 min. Tinka valgyti karštą ir šaltą.
2 didelės morkos,4 svogūnai,
0,5 stiklinės aliejaus,
500 g šparaginių pupelių ,
3-4 šaukštų neaštraus pomidorų padažo ,
druskos, pipirų ir prieskonių .
Šparagines pupeles apvirti pasūdytame vandenyje, išgriebti ir supjaustyti. Morkas ir svogūnus pakepinti su aliejumi. Į troškinimui skirtą indą dėti pupeles , morkas su svogūnais, pomidorų padažą ir prieskonius. Troškinti 15-20 min. Tinka valgyti karštą ir šaltą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pupelių sriuba
2 šaukštai perlinių kruopų, 2 šaukštai ryžių,
3 šaukštai pupelių, 2 morkos, 1 svogūnas,
2 skiltelės česnako, kmynų,
mairūno, aliejaus,
džiovintų prieskonių, žolių.
Perlines kruopas, ryžius, pupeles pamerkite iš vakaro šaltame vandenyje, išvirkite atskirai. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustykite ir viską pakepinkite aliejuje. Į 1,5 litro verdančio vandens sudėkite pakepintas daržoves, išvirtas kruopas ir pupeles , įdėkite supjaustytas česnako skilteles, kmynų, mairūno ir pavirkite 1 min. puodą nukaiskite ir palikite uždengtą 15 min. Įdėkite prieskoninių daržovių, žalumynų.
2 šaukštai perlinių kruopų, 2 šaukštai ryžių,
3 šaukštai pupelių, 2 morkos, 1 svogūnas,
2 skiltelės česnako, kmynų,
mairūno, aliejaus,
džiovintų prieskonių, žolių.
Perlines kruopas, ryžius, pupeles pamerkite iš vakaro šaltame vandenyje, išvirkite atskirai. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustykite ir viską pakepinkite aliejuje. Į 1,5 litro verdančio vandens sudėkite pakepintas daržoves, išvirtas kruopas ir pupeles , įdėkite supjaustytas česnako skilteles, kmynų, mairūno ir pavirkite 1 min. puodą nukaiskite ir palikite uždengtą 15 min. Įdėkite prieskoninių daržovių, žalumynų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pupelių sriuba
Pupelės,morkos,
petražolės,svogūnas,
pomidorų tyrės arba pomidorų sultys.
Pupeles 4-5 val mirkyti šaltame vandenyje, paskui vandenį nupilti. Virti pupeles vandenyje, kol suminkštės. Įpjaustyti morkų, petražolių, svogūno. Kai daržovės išvirs, galima įdėti truputį pomidorų tyrės arba įpilti pomidorų sulčių.
Pupelės,morkos,
petražolės,svogūnas,
pomidorų tyrės arba pomidorų sultys.
Pupeles 4-5 val mirkyti šaltame vandenyje, paskui vandenį nupilti. Virti pupeles vandenyje, kol suminkštės. Įpjaustyti morkų, petražolių, svogūno. Kai daržovės išvirs, galima įdėti truputį pomidorų tyrės arba įpilti pomidorų sulčių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nicos" salotų receptas
250 g šparaginių pupelių,
druskos, 1 pankolio šaknis,
2 svogūnai, 4 pomidorai,
1 gūžė salotų „Frizi“,
2 kietai virti kiaušiniai,
2 bulvės, išvirtos su lupenomis,
8 česnakų skiltelės,
6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 citrinos sulčių, maltų juodųjų pipirų,
2 valg.šaukštai baltojo vyno acto,
1 indelis tuno, 50 g alyvuogių.
Pupeles nuplauti ir 6 minutes virti dideliame kiekyje verdančio pasūdyto vandens. Supilti į sietelį, perpilti šaltu vandeniu.
Pankolio šaknį nuvalyti, perpjauti pusiau, pašalinti kietąją dalį. Šaknį nuplauti ir supjaustyti šiaudeliais. Svogūną nulupti ir supjaustyti plonais žiedais. Pomidorus nuplauti, kiekvieną supjaustyti į 8 dalis ir išpjauti kotelio pagrindą. Salotas nuvalyti, nuplauti , nusausinti ir stambiai supjaustyti. Virtus kiaušinius nulupti ir supjaustyti kiekvieną į 8 dalis. Virtas bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus paruoštus produktus, išskyrus kiaušinius. Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti, paskrudinti 2 valg.šaukštuose alyvuogių aliejaus ir leisti pravėsti. Citrinų sultis sumaišyti su actu ir 4 valg.šaukštais alyvuogių aliejaus, įberti druskos, pipirų ir supilti į keptuvę su česnakais. Sumaišyti. Gautu padažu aplieti salotas. Konservuotą tuną perdėti į sietelį ir sutrinti šakute. Salotas išdėti į lėkštes kartu su kiaušinio gabaliukais, tunu ir alyvuogėmis.
250 g šparaginių pupelių,
druskos, 1 pankolio šaknis,
2 svogūnai, 4 pomidorai,
1 gūžė salotų „Frizi“,
2 kietai virti kiaušiniai,
2 bulvės, išvirtos su lupenomis,
8 česnakų skiltelės,
6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 citrinos sulčių, maltų juodųjų pipirų,
2 valg.šaukštai baltojo vyno acto,
1 indelis tuno, 50 g alyvuogių.
Pupeles nuplauti ir 6 minutes virti dideliame kiekyje verdančio pasūdyto vandens. Supilti į sietelį, perpilti šaltu vandeniu.
Pankolio šaknį nuvalyti, perpjauti pusiau, pašalinti kietąją dalį. Šaknį nuplauti ir supjaustyti šiaudeliais. Svogūną nulupti ir supjaustyti plonais žiedais. Pomidorus nuplauti, kiekvieną supjaustyti į 8 dalis ir išpjauti kotelio pagrindą. Salotas nuvalyti, nuplauti , nusausinti ir stambiai supjaustyti. Virtus kiaušinius nulupti ir supjaustyti kiekvieną į 8 dalis. Virtas bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus paruoštus produktus, išskyrus kiaušinius. Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti, paskrudinti 2 valg.šaukštuose alyvuogių aliejaus ir leisti pravėsti. Citrinų sultis sumaišyti su actu ir 4 valg.šaukštais alyvuogių aliejaus, įberti druskos, pipirų ir supilti į keptuvę su česnakais. Sumaišyti. Gautu padažu aplieti salotas. Konservuotą tuną perdėti į sietelį ir sutrinti šakute. Salotas išdėti į lėkštes kartu su kiaušinio gabaliukais, tunu ir alyvuogėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prasidės nuo rytojaus darbelis, bus mažiau laiko receptam, tik paplepėsiu. Tai ir varau, ką turiu pakaupusi. O dar kur nuotraukos, kurias dar reikai sukelt.
Aš darbe visokių soc ėsipareigojimų turiu : atestacinė komisija, humanitarų metodinis, audito grupė, t.t., t.p. Neturėsiu laiko rugsėjo mėn, paskui įsivažiuosiu. Taigi čia šiandien ir skola, ir avansas
Aš darbe visokių soc ėsipareigojimų turiu : atestacinė komisija, humanitarų metodinis, audito grupė, t.t., t.p. Neturėsiu laiko rugsėjo mėn, paskui įsivažiuosiu. Taigi čia šiandien ir skola, ir avansas
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aukštaičių prėskinys
125 g. pieno, 42 g. bulvių ,
25 g. pupelių,
50 g. cukinijos (geltonosios),
15 g. morkų ,
8 g. sviesto,
85 g. vandens.
Pupelės išmirkomos ir apverdamos. Cukinijos nulupamos, išimamos sėklos ir išverdamos. Bulvės verdamos piene. Baigiant virti sudedamos apvirtos pupelės, cukinijos, pakepintos morkos ir 3–5 min. paverdama.
Patiekiant į sriubą dedamas sviestas.
125 g. pieno, 42 g. bulvių ,
25 g. pupelių,
50 g. cukinijos (geltonosios),
15 g. morkų ,
8 g. sviesto,
85 g. vandens.
Pupelės išmirkomos ir apverdamos. Cukinijos nulupamos, išimamos sėklos ir išverdamos. Bulvės verdamos piene. Baigiant virti sudedamos apvirtos pupelės, cukinijos, pakepintos morkos ir 3–5 min. paverdama.
Patiekiant į sriubą dedamas sviestas.