Puslapis 67

Parašytas: 18 Rgp 2007, 22:38
Lilina
Buvau Suomijoje ir Švedijoje. Kadangi jos skaitosi ne trečios eilės šalys ir net ne antros, tai nusipirkau ten kavos. Tai gi ir skalbiamieji milteliai visokie Arielai ten geresni nei pas mus ir kava pabandžiau...nu žinokit rimtai skanesne. Kvapnesne, tirštesnė, rugštesnė, o pirkau toki pat "Prezident" kaip ir pas mus yra...o kitoks skonis :|

Parašytas: 19 Rgp 2007, 15:55
Ramunė
Kodėl populiari kava be kofeino?

Šiuo metu pastebima, kad vis daugiau žmonių renkasi kavą be kofeino. Vakarų Europos šalių, Jungtinių Valstijų restoranų rinkos tyrimų duomenys rodo, kad daugiau negu 50 procentų vakare išgeriamos kavos yra be kofeino. Per pastaruosius penkerius metus tokios kavos suvartojimas padidėjo neįtikėtinai, ypač vakare (nuo 20 iki 50 procentų). Šie statistikos duomenys stebina net restoranų savininkus bei jų maisto produktų tiekėjus.Kodėl kava be kofeino tampa populiari? Tyrimai parodė, kad kavą be kofeino mėgsta ir vidutinio, ir vyresnio amžiaus žmonės, ir jaunimas, ir net išrankiausi kavos mėgėjai. Vidutinio amžiaus ir vyresni žmonės ją renkasi todėl, kad turi sveikatos problemų ar baiminasi kofeino poveikio. Tai, kad kavą be kofeino pamėgo jaunimas, - nauja tendencija, susijusi su dietų laikymusi. Kavą be kofeino ypač dažnai renkasi moterys.Išrankiausi kavos mėgėjai, gurmanai ar turtingesni, turintys didesnę pasirinkimo laisvę žmonės ieško produkto, kuris, nors ir yra be kofeino, tačiau turi puikų kavos skonį. Pastebėta, kad daugiau kavos be kofeino išgeriama aukštesnės klasės restoranuose, kur stalai užtiesti prabangiomis baltomis staltiesėmis. Ypač tai išryškėja vakare.
Italai, pirmieji į Europą atvežę kavą, tvirtina, kad puodelis kvapios kavos yra malonumas. Tai - dienos pramoga, ypač pataisanti nuotaiką, kai užgriūva bėdos. Atsiradus kavai be kofeino, šiuo gėrimu galima mėgautis ne tik dieną ar po pietų, bet kada tik norisi. Kai iš kavos pupelių pašalinamas kofeinas, kitų naudingųjų medžiagų koncentracija padidėja. Tai galima palyginti su duonos skrudinimu. Skrudinant iš duonos išgaruoja vanduo, todėl ji tampa kaloringesnė už šviežią.

Parašytas: 19 Rgp 2007, 22:28
Lilina
Iš tikrųjų duonoje kalorijų kiekis lieka tas pats, tik padidėja tų kalorijų "tankumas" ;) kadangi ne praskiesti vandens. :)

Parašytas: 19 Rgp 2007, 22:32
Ramunė
Tai kuo tas tankis nuo skaičiaus skiriasi? Juk maistas - ne fizika :lol:

Parašytas: 20 Rgp 2007, 08:36
silsta
Lilina rašė:Buvau Suomijoje ir Švedijoje. Kadangi jos skaitosi ne trečios eilės šalys ir net ne antros, tai nusipirkau ten kavos. Tai gi ir skalbiamieji milteliai visokie Arielai ten geresni nei pas mus ir kava pabandžiau...nu žinokit rimtai skanesne. Kvapnesne, tirštesnė, rugštesnė, o pirkau toki pat "Prezident" kaip ir pas mus yra...o kitoks skonis :|

Arielai pas mus tai daugiausia "pakrikštyti", tikrų turbūt tik firminėse parduotuvėse yra, o ir ten neaišku kas. O kad Arielus padirbinėja nelegalios firmos, tai tiesa :idea:

Parašytas: 20 Rgp 2007, 10:40
Tutsi
tikrai,man tai jie buvo geri,tik tada,kai atsirado :roll:

Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:32
Lilina
Ramunė rašė:Tai kuo tas tankis nuo skaičiaus skiriasi? Juk maistas - ne fizika :lol:
Aš logiškai bandau išmąstyt. Kaloriju kiekis yra toks koks yra, nekepam ta duona aliejuje, kuris dadeda kaloriju, saveikauja tik su karštu oru. Iš kur jos atsiras??? Iš oro??? :?: Tai lieka išvadą, kad skrudinta duona lieka tokia kaip ir yra, maistingumo atžvilgiu (vitaminu vistiek joje nerasi), tik sausesne. Tik tos kalorijos, kurios pradžioj dregmėj buvo pasiskirsčiusios, "susigrupuoja" :P :idea:

Tarp kitko maistas didesnė fizika nei tau atrodo, o virtuve - iš vis visą fizinė + heminė laboratorija. :!:

Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:44
Tutsi
kaip jus cia gyliai kapstot :hypno:

Parašytas: 20 Rgp 2007, 12:25
Guci
man net smegenai susisuko :laugh:

Parašytas: 20 Rgp 2007, 12:58
Lilina
Mokinkitės , panos Paveikslėlis ;)

Parašytas: 20 Rgp 2007, 13:27
Ramunė
Rašinį parašyt, pafilosofuot, pakomentuot kūrinį - nieko, dar ir dabar sugebėčiau. Bet jau tie tikslieji - kam man tie skaičiai reikalingi? Mokiausi gerai, bet tik todėl, kad reikėjo :evil: Nepatiko niekados :?

Parašytas: 20 Rgp 2007, 21:42
Lilina
Nuo kada virtuvė - tikslus skaičiai? :P Padarai ten toookia chemija ir net neįtari ;) Būdama maža turėjau stebuklinga knyga : "100 tūkstančių kodėl", ir ten būvo paaiškinta, kodėl bulvės virtos lieka sausos, kaip tešla sulimpa, iš ko susidaro sultinys ir t.t. Taip kad esate dydžiosios chemikės ir net ne įtaret :P

Parašytas: 21 Rgp 2007, 08:55
Tutsi
vo bralia kaip yra,net neitariau,kad prisidedu prie tokiu mokslu Paveikslėlis

Parašytas: 15 Sau 2008, 11:05
Talija
VELNIŠKA KAVA

250 ml vandens
3 šaukšteliai kavos
1 apelsinas
keli lašai citrinos sulčių
0,5 šaukštelio vanilės
0,25 šaukštelio cikorijos
3-4 gvazdikėliai
6 šaukštai koniako


Užplikite kavą verdančiu vandeniu. Išspauskite 1 apelsinio sultis ir supilkite į kavą. Supilkit citrinos sultis. Sudėkite prieskonius ir įpilkite koniako.

Parašytas: 15 Sau 2008, 11:29
Tutsi
o kazin ar buna dabar cikorijos pirkti :roll: :?:

Parašytas: 15 Sau 2008, 12:03
vitele
Sesuo sakė , kad matė kažkur , aš tai nepastebėau , teisingiau dėmesio neatkreipiau :roll:

Parašytas: 19 Sau 2008, 13:45
Talija
KAVA SU AMARETU

1/4 karštos tik užplikytos kavos
70ml amareto likerio
1 šaukštas plaktos grietinėlės
0,5 šaukštelio pakepintų migdolų plokščių


Karštą kavą supilti į pašildytą taurę, supilti likerį ir išmaišyti. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir pabarstyti migdolų plokštelėmis.

Parašytas: 19 Sau 2008, 20:57
duziki
:hubba:

Parašytas: 29 Sau 2008, 17:19
egle35
:hypno:

Parašytas: 07 Geg 2008, 11:13
silsta
Radau labai įdomų dalykėlį apie kavą, gal ir jums patiks
http://www.schaerer.com/latteart-n103-sD.html

Parašytas: 07 Geg 2008, 11:28
Tutsi
grazu :roll:

Parašytas: 07 Geg 2008, 13:03
merope87
Lilina rašė:Nuo kada virtuvė - tikslus skaičiai? :P Padarai ten toookia chemija ir net neįtari ;) Būdama maža turėjau stebuklinga knyga : "100 tūkstančių kodėl", ir ten būvo paaiškinta, kodėl bulvės virtos lieka sausos, kaip tešla sulimpa, iš ko susidaro sultinys ir t.t. Taip kad esate dydžiosios chemikės ir net ne įtaret :P
Reiks paieškot šios knygos. Susidomėjau :!: Gal autorių prisimenat?

Parašytas: 17 Rgs 2008, 14:22
silsta
Teko gerti šitokią kavą:
Pavadino ją KAVA KOLA

Pusė puodelio stiprios kavos, pusė puodelio kolos, du arbatiniai šaukšteliai grietinėlės, du nedideli gabaliukai ledo.
Gautą mišinį lengvai pamaišyti ir tuoj pat išgerti.
Skonis - nežinau, ką pasakyti. Pabandykit, lauksiu komentarų...

Re: KAVA

Parašytas: 07 Lie 2013, 17:30
sandruca
keliu temute i virsu....
Kai uz lango labai karsta, bet vis tiek norisi kavos, rekomenduoju CINAMONINE SALDYTA KAVA 038 038 038

Dviem didelem stiklinem reikes:

1 arb. s. malto cinamono,
400 ml riebesnio pieno,
40g cukraus,
300ml siprios saltos espreso kavos.

Cinamona, cukru ir 100ml pieno supilam i puoda, is leto leidziam uzvirt, nuimam nuo dujines ir paliekam atvest. Tada i toki cinamonini piena supilam likusi piena, kava ir mikserio pagalba truputi paplakam, kol pradeda putot. I stiklines dedam leduku, pilam kavute ir einam megautis 031

Paveikslėlis

Re: KAVA

Parašytas: 22 Lie 2013, 13:30
Tutsi
cia man patiktu :hubba:

Re: KAVA

Parašytas: 22 Lie 2013, 13:33
sandruca
Man ir patiko-labai puikiai atgaivina per didelius karscius 024 antra karta dejau smulkintus ledukus, tai man netgi labiau patiko 031

Re: KAVA

Parašytas: 25 Lie 2013, 18:40
Arūna
Reiks ir man pabandyt :D

Re: KAVA

Parašytas: 25 Lie 2013, 21:21
DanuteL
Duokit ir man 038 038

Re: KAVA

Parašytas: 25 Lie 2013, 21:23
sandruca
DanuteL rašė:Duokit ir man 038 038
Per ilgai gastroliavai, panelyt, teks paciai dabar pasidaryt :-)

Re: KAVA

Parašytas: 25 Lie 2013, 21:25
DanuteL
064 064 Nu prasau labai.... labai.... :roll: