TUNAS

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TUNAS

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2009, 20:50

jei persukta,perpinta, tai jau skaitosi pyne :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė Forelle » 09 Bir 2009, 21:25

trys - jau kasa :D ne, šiaip visai kitokią įsivaizdavau (kitaip įdarytą)

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė lanna » 30 Sau 2010, 18:39

o man labai skanu ant bulkos pasidaryti toki uztepa,tuna konservuoto susmulkinti,puse svoguno smulkiai supjaustyti,konservuotu kokuruzu puse bankikes ,druskos,pipiruku,majonezo sumaisai ir tepi ant bulkos,skanumelis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė Forelle » 01 Vas 2010, 12:17

Tuno ir makaronų apkepas

Paveikslėlis

600 g makaronų;
50 g sviesto;
50 g miltų;
600 ml pieno;
250 g tarkuoto čederio (naudojau paprastą fermentinį sūrį);
2 x 160 g konservuoto tuno indeliai (skystį nupilti);
330 g konservuotų kukurūzų;
smulkintų petražolių (neturėjau, bet padažui paskaninti įdėjau Dižono garstyčių);
druskos, juodųjų pipirų.

Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Makaronus pavirti apie dvi minutes, nupilti vandenį. Padažui ištirpinti keptuvėje sviestą, pakepti jame miltus, palaipsniui, vis maišant, supilti pieną. Pavirti 1 minutę, kol gausite tirštą baltąjį padažą (jeigu dedate garstyčias, jas reikia įmaišyti prieš pilant pieną). Nukėlus nuo ugnies įmaišyti apie pusę tarkuoto sūrio.
Makaronus išmaišyti su tunu, kukurūzais, petražolėmis bei baltu padažu, paskaninti druska, pipirais. Supilti į sviestu pateptą kepimo indą, suberti likusį sūrį ir kepti apie 15-20 minučių, kol sūris įsilydys ir įgaus auksinį atspalvį.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
aitii
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 615
Užsiregistravo: 07 Rgs 2007, 11:00
Pliusai: 6

Re: TUNAS

Standartinė aitii » 01 Vas 2010, 13:18

vau kaip uzsimaniau :shock:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė Forelle » 01 Vas 2010, 13:34

Lengva pagaminti. Išbandžiau šį receptą, kai namie nieko rimčiau nebuvo, o valgyti labai jau norėjosi. Dariau iš pusės porcijos, dviem žmonėms buvo per daug. Tiesa, makaronų nesvėriau, padažo irgi visko pyliau iš akies, tik dėjau vieną skardinę tuno ir pusė skardinės kukurūzų

Vartotojo avataras
aitii
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 615
Užsiregistravo: 07 Rgs 2007, 11:00
Pliusai: 6

Re: TUNAS

Standartinė aitii » 01 Vas 2010, 13:46

tik surio reik nubegti nusipirkti. :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė Forelle » 01 Vas 2010, 14:05

Jeigu jau neiškenti, tada teks bėgt sūrio :) gerai, kai pas mane jo visada būna.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TUNAS

Standartinė Tutsi » 01 Vas 2010, 16:09

tikrai skaniai atrodo 8)

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Re: TUNAS

Standartinė angeliuke » 01 Vas 2010, 16:50

Labai skaniai atrodo, bus isbandyta. :wink:

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: TUNAS

Standartinė Dora » 01 Vas 2010, 19:36

cia viskas kas man tinka ir patinka 038

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė la major » 01 Vas 2010, 20:54

Sluoksniuoti pyragėliai su tunais

Naminė sluoksniuota tešla,
įdaras: 1 dėžutė tunų konservų, 1 pomidoras (be odelės), sauja tarkuoto sūrio.
Pabarstyta sezamo sėklomis. ;)
Prikabinti failai
dscf1763.jpg
dscf1763.jpg (48.65 KiB) Peržiūrėta 9482 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo la major 01 Vas 2010, 23:09, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė pyp » 01 Vas 2010, 21:31

niam niam...bet kas cia per TŪNAS :D

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Re: TUNAS

Standartinė angeliuke » 01 Vas 2010, 21:36

Skaniai atrodo tuno pyragėliai

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė la major » 01 Vas 2010, 23:09

pyp rašė:niam niam...bet kas cia per TŪNAS :D
:oops: Pyp, gi taip nuoširdžiai tikėjau, kad ŪŪŪŪŪ ilgoji.... :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė Forelle » 02 Vas 2010, 15:28

Kažkokius ir aš pyragėlius neseniai užsisaugojau su tunu, turėtų būt labai skanu

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė Forelle » 24 Kov 2010, 17:10

Tuno kedgeree

250 g basmati ryžių;
100 g žirnelių;
25 g sviesto;
1 smulkiai pjaustytas nedidelis svogūnas;
1 a.š. kario pastos (galima berti ir kario miltelius);
4 kietai virti kiaušiniai;
400 g konservuoto tuno (skystį nupilti);
Druskos, maltų juodųjų pipirų;
Pluoštelis petražolių.

Ryžius nuplauti ir pavirti mažai pasūdytame vandenyje apie 6-7 minutes (jeigu basmati tamsūs, reiks virti dvigubau ilgiau), kol bus beveik minkšti. Suberti žirnelius ir dar apie 3 minutes pavirti (jeigu naudojami ne šaldyti, virti teks ilgiau, vadinasi ir įdėti reiks anksčiau). Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti svogūnus, įdėti kario pastą ir maišant pakepti 3 minutes. Sudėti ryžius su daržovėmis, tuną, pabarstyti druska bei pipirais ir pakepti atn silpnos ugnies pastoviai maišant 1 minutę. Perkelti į lėkštę, apibarstyti petražolėmis, ant viršaus uždėti kiaušinio skilelių ir iškart patiekti.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2011, 19:53

zuikaite rašė:Tuno skanumėliai

Konservuotas nesmulkintas tunas savo sultyse,.
Pomidorai,
Fermentinis sūris,
Šaldytos bemielės tešlos lapeliai,

Šaldytos tešlos lapelius paliekame 15 min. kad atšiltų. Supjaustome pomidorą griežinėliais. Sūrį supjaustome lapeliais (kaip sumuštiniams). Atšilus tešlos lapeliams juos iškočiojam. Tuomet ant vienos pusės paskleidžiam pasmulkintus tunų gabaliukus, ant viršaus kelis griežinėlius pomidorų ir sūrio lapelius. Tuomet tešlą perlenkiame, kad susidarytų trikampėlis. Sudedame pyragėlius ant aliejumi pateptos skardos ir kepame orkaitėje apie 20 min.
Va šitą jemam omenin :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2011, 19:55

Tutsi rašė:pirma karta girdziu,kad kalakutiena su tunu derinyje :hypno: reikes pameginti :wink:
Mėginai? Aš turiu ir viena, ir kita. Dabar ieškau ką įdomesnio ryt vakarienei sukurpt?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TUNAS

Standartinė Tutsi » 10 Geg 2011, 19:56

nea, nemeginau :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2011, 19:59

Tai, ko gera, ir aš dar palauksiu................. :P

Vartotojo avataras
Danute
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1796
Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47

Re: TUNAS

Standartinė Danute » 14 Spa 2011, 20:57

Ziuriu apie tuna atskiras temukas yra... o as vis i ta silke lendu... :oops:
pagal ta Tutsi derinuka receptai/silk-t5994-480.html : tunas, svogunas, kiausinis, majonezas (tik be pomidoro) ir biski druskos padariau uztepele keptai duonai... jau kaip skanu buvo!
Bus dar viena uztepele prie kitu, kurias visad darau 038
vaisinu!

Svogunas tas raudonasis buvo, o pomidoru padazo po sagele ir smulkiu svogunlaiskiukiu tik del spalvos ant virsaus dejau...
Prikabinti failai
IMG_7633.JPG
IMG_7633.JPG (36.48 KiB) Peržiūrėta 8995 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė Ramunė » 14 Spa 2011, 21:00

Noriu :hubba:

Vartotojo avataras
Danute
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1796
Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47

Re: TUNAS

Standartinė Danute » 14 Spa 2011, 21:04

Dar turiu kelias riekeles :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TUNAS

Standartinė Tutsi » 14 Spa 2011, 21:11

ir as ir as noriu 031

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė Ramunė » 14 Spa 2011, 21:16

Danutė tyli :? , manai dar gausim nors perkąst :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TUNAS

Standartinė Tutsi » 14 Spa 2011, 21:17

tegul tik pamegina neduoti :?

Vartotojo avataras
Danute
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1796
Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47

Re: TUNAS

Standartinė Danute » 14 Spa 2011, 21:17

nu jei blynu gausiu, tai atiduosiu visa ta duona 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: TUNAS

Standartinė Ramunė » 14 Spa 2011, 21:20

Oi, davai, mainom 038 Mums su Tutsiuku užteks :valg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TUNAS

Standartinė Tutsi » 14 Spa 2011, 21:25

mes su mazyliu tavo blynukus jau suslamstem :lol: :lol:

Skelbti atsakymą