Puslapis 4 iš 5
Re: TUNAS
Parašytas: 09 Bir 2009, 20:50
Tutsi
jei persukta,perpinta, tai jau skaitosi pyne
Re: TUNAS
Parašytas: 09 Bir 2009, 21:25
Forelle
trys - jau kasa
ne, šiaip visai kitokią įsivaizdavau (kitaip įdarytą)
Re: TUNAS
Parašytas: 30 Sau 2010, 18:39
lanna
o man labai skanu ant bulkos pasidaryti toki uztepa,tuna konservuoto susmulkinti,puse svoguno smulkiai supjaustyti,konservuotu kokuruzu puse bankikes ,druskos,pipiruku,majonezo sumaisai ir tepi ant bulkos,skanumelis
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 12:17
Forelle
Tuno ir makaronų apkepas
600 g makaronų;
50 g sviesto;
50 g miltų;
600 ml pieno;
250 g tarkuoto čederio (naudojau paprastą fermentinį sūrį);
2 x 160 g konservuoto tuno indeliai (skystį nupilti);
330 g konservuotų kukurūzų;
smulkintų petražolių (neturėjau, bet padažui paskaninti įdėjau Dižono garstyčių);
druskos, juodųjų pipirų.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Makaronus pavirti apie dvi minutes, nupilti vandenį. Padažui ištirpinti keptuvėje sviestą, pakepti jame miltus, palaipsniui, vis maišant, supilti pieną. Pavirti 1 minutę, kol gausite tirštą baltąjį padažą (jeigu dedate garstyčias, jas reikia įmaišyti prieš pilant pieną). Nukėlus nuo ugnies įmaišyti apie pusę tarkuoto sūrio.
Makaronus išmaišyti su tunu, kukurūzais, petražolėmis bei baltu padažu, paskaninti druska, pipirais. Supilti į sviestu pateptą kepimo indą, suberti likusį sūrį ir kepti apie 15-20 minučių, kol sūris įsilydys ir įgaus auksinį atspalvį.
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 13:18
aitii
vau kaip uzsimaniau
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 13:34
Forelle
Lengva pagaminti. Išbandžiau šį receptą, kai namie nieko rimčiau nebuvo, o valgyti labai jau norėjosi. Dariau iš pusės porcijos, dviem žmonėms buvo per daug. Tiesa, makaronų nesvėriau, padažo irgi visko pyliau iš akies, tik dėjau vieną skardinę tuno ir pusė skardinės kukurūzų
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 13:46
aitii
tik surio reik nubegti nusipirkti.
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 14:05
Forelle
Jeigu jau neiškenti, tada teks bėgt sūrio
gerai, kai pas mane jo visada būna.
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 16:09
Tutsi
tikrai skaniai atrodo
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 16:50
angeliuke
Labai skaniai atrodo, bus isbandyta.
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 19:36
Dora
cia viskas kas man tinka ir patinka
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 20:54
la major
Sluoksniuoti pyragėliai su tunais
Naminė sluoksniuota tešla,
įdaras: 1 dėžutė tunų konservų, 1 pomidoras (be odelės), sauja tarkuoto sūrio.
Pabarstyta sezamo sėklomis.
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 21:31
pyp
niam niam...bet kas cia per TŪNAS
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 21:36
angeliuke
Skaniai atrodo tuno pyragėliai
Re: TUNAS
Parašytas: 01 Vas 2010, 23:09
la major
pyp rašė:niam niam...bet kas cia per TŪNAS
Pyp, gi taip nuoširdžiai tikėjau, kad ŪŪŪŪŪ ilgoji....
Re: TUNAS
Parašytas: 02 Vas 2010, 15:28
Forelle
Kažkokius ir aš pyragėlius neseniai užsisaugojau su tunu, turėtų būt labai skanu
Re: TUNAS
Parašytas: 24 Kov 2010, 17:10
Forelle
Tuno kedgeree
250 g basmati ryžių;
100 g žirnelių;
25 g sviesto;
1 smulkiai pjaustytas nedidelis svogūnas;
1 a.š. kario pastos (galima berti ir kario miltelius);
4 kietai virti kiaušiniai;
400 g konservuoto tuno (skystį nupilti);
Druskos, maltų juodųjų pipirų;
Pluoštelis petražolių.
Ryžius nuplauti ir pavirti mažai pasūdytame vandenyje apie 6-7 minutes (jeigu basmati tamsūs, reiks virti dvigubau ilgiau), kol bus beveik minkšti. Suberti žirnelius ir dar apie 3 minutes pavirti (jeigu naudojami ne šaldyti, virti teks ilgiau, vadinasi ir įdėti reiks anksčiau). Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti svogūnus, įdėti kario pastą ir maišant pakepti 3 minutes. Sudėti ryžius su daržovėmis, tuną, pabarstyti druska bei pipirais ir pakepti atn silpnos ugnies pastoviai maišant 1 minutę. Perkelti į lėkštę, apibarstyti petražolėmis, ant viršaus uždėti kiaušinio skilelių ir iškart patiekti.
Re:
Parašytas: 10 Geg 2011, 19:53
Ramunė
zuikaite rašė:Tuno skanumėliai
Konservuotas nesmulkintas tunas savo sultyse,.
Pomidorai,
Fermentinis sūris,
Šaldytos bemielės tešlos lapeliai,
Šaldytos tešlos lapelius paliekame 15 min. kad atšiltų. Supjaustome pomidorą griežinėliais. Sūrį supjaustome lapeliais (kaip sumuštiniams). Atšilus tešlos lapeliams juos iškočiojam. Tuomet ant vienos pusės paskleidžiam pasmulkintus tunų gabaliukus, ant viršaus kelis griežinėlius pomidorų ir sūrio lapelius. Tuomet tešlą perlenkiame, kad susidarytų trikampėlis. Sudedame pyragėlius ant aliejumi pateptos skardos ir kepame orkaitėje apie 20 min.
Va šitą jemam omenin
Re:
Parašytas: 10 Geg 2011, 19:55
Ramunė
Tutsi rašė:pirma karta girdziu,kad kalakutiena su tunu derinyje
reikes pameginti
Mėginai? Aš turiu ir viena, ir kita. Dabar ieškau ką įdomesnio ryt vakarienei sukurpt?
Re: TUNAS
Parašytas: 10 Geg 2011, 19:56
Tutsi
nea, nemeginau
Re: TUNAS
Parašytas: 10 Geg 2011, 19:59
Ramunė
Tai, ko gera, ir aš dar palauksiu.................
Re: TUNAS
Parašytas: 14 Spa 2011, 20:57
Danute
Ziuriu apie tuna atskiras temukas yra... o as vis i ta silke lendu...
pagal ta Tutsi derinuka
receptai/silk-t5994-480.html : tunas, svogunas, kiausinis, majonezas (tik be pomidoro) ir biski druskos padariau uztepele keptai duonai... jau kaip skanu buvo!
Bus dar viena uztepele prie kitu, kurias visad darau
vaisinu!
Svogunas tas raudonasis buvo, o pomidoru padazo po sagele ir smulkiu svogunlaiskiukiu tik del spalvos ant virsaus dejau...
Re: TUNAS
Parašytas: 14 Spa 2011, 21:00
Ramunė
Noriu
Re: TUNAS
Parašytas: 14 Spa 2011, 21:04
Danute
Dar turiu kelias riekeles
Re: TUNAS
Parašytas: 14 Spa 2011, 21:11
Tutsi
ir as ir as noriu
Re: TUNAS
Parašytas: 14 Spa 2011, 21:16
Ramunė
Danutė tyli
, manai dar gausim nors perkąst
Re: TUNAS
Parašytas: 14 Spa 2011, 21:17
Tutsi
tegul tik pamegina neduoti
Re: TUNAS
Parašytas: 14 Spa 2011, 21:17
Danute
nu jei blynu gausiu, tai atiduosiu visa ta duona
Re: TUNAS
Parašytas: 14 Spa 2011, 21:20
Ramunė
Oi, davai, mainom
Mums su Tutsiuku užteks
Re: TUNAS
Parašytas: 14 Spa 2011, 21:25
Tutsi
mes su mazyliu tavo blynukus jau suslamstem