DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
RAUDONOJI MIŠRAINĖ
3kg pomidorų
2kg raudonų paprikų
2kg morkų
1,5kg svogūnų
marinatui:
1,5 stiklinės aliejaus
0,5 stiklinės acto (9proc.)
2/3 stiklinės cukraus
4 šaukštai druskos
laurų lapų, juodųjų pipirų, kvapiųjų pipirų.
Pomidorus nuplauname, nusausiname, nulupame odelę ir supjaustome ketvirčiais. Paprikas nuplauname, morkas nuskutame ir supjaustome šiaudeliais. Svogūnus supjaustome kubeliais. Visas daržoves sudedame į puodą. Aliejų, actą, cukrų ir druską puodelyje suplakame iki vientisos masės. Šiuo mišiniu užpilame daržoves, išmaišome ir paliekame 2val. pastovėti. Tuomet troškiname, kol daržovės suminkštėja. Sudedame prieskonius, patroškiname dar 5min. ir sukrečiame į iškaitintus stiklainius, kuriuos iš karto sandariai uždarome.
3kg pomidorų
2kg raudonų paprikų
2kg morkų
1,5kg svogūnų
marinatui:
1,5 stiklinės aliejaus
0,5 stiklinės acto (9proc.)
2/3 stiklinės cukraus
4 šaukštai druskos
laurų lapų, juodųjų pipirų, kvapiųjų pipirų.
Pomidorus nuplauname, nusausiname, nulupame odelę ir supjaustome ketvirčiais. Paprikas nuplauname, morkas nuskutame ir supjaustome šiaudeliais. Svogūnus supjaustome kubeliais. Visas daržoves sudedame į puodą. Aliejų, actą, cukrų ir druską puodelyje suplakame iki vientisos masės. Šiuo mišiniu užpilame daržoves, išmaišome ir paliekame 2val. pastovėti. Tuomet troškiname, kol daržovės suminkštėja. Sudedame prieskonius, patroškiname dar 5min. ir sukrečiame į iškaitintus stiklainius, kuriuos iš karto sandariai uždarome.
"KETURIŲ DARŽOVIŲ" MIŠRAINĖ
2kg pomidorų
2kg agurkų
2kg morkų
2kg svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
3-5 šaukštai druskos
2 stiklinės aliejaus
laurų lapų
Svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame ir, viską apkepę aliejuje, sudedame į puodą.
Agurkus ir luptus pomidorus smulkiai supjaustome ir taip pat sudedame į puodą. Supilame aliejų ir troškiname, kol daržovės suminkštėja. Baigiant troškinti sudedame laurų lapus, tačiau nukėlę mišrainę nuo ugnies, juos išimame. Mišrainę sukrečiame į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarome dezinfekuotais metaliniais dangteliais.
2kg pomidorų
2kg agurkų
2kg morkų
2kg svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
3-5 šaukštai druskos
2 stiklinės aliejaus
laurų lapų
Svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame ir, viską apkepę aliejuje, sudedame į puodą.
Agurkus ir luptus pomidorus smulkiai supjaustome ir taip pat sudedame į puodą. Supilame aliejų ir troškiname, kol daržovės suminkštėja. Baigiant troškinti sudedame laurų lapus, tačiau nukėlę mišrainę nuo ugnies, juos išimame. Mišrainę sukrečiame į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarome dezinfekuotais metaliniais dangteliais.
POMIDORŲ MIŠRAINĖ SU SVOGŪNAIS
2kg gerai prinokusių pomidorų
1kg svogūnų
druskos, citrinos rūgšties pagal skonį
0,5l aliejaus
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuimti odelę. Supjaustyti. Į puodą supilti aliejų ir kai užkais suberti supjaustytus svogūnus. Troškinti kol pasidarys skaidrūs.Sudėti paruoštus pomidorus ir dar šutinti apie pusvalandį. Suberti druską ir citrinos rūgštį. Mišrainę supilti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.
2kg gerai prinokusių pomidorų
1kg svogūnų
druskos, citrinos rūgšties pagal skonį
0,5l aliejaus
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuimti odelę. Supjaustyti. Į puodą supilti aliejų ir kai užkais suberti supjaustytus svogūnus. Troškinti kol pasidarys skaidrūs.Sudėti paruoštus pomidorus ir dar šutinti apie pusvalandį. Suberti druską ir citrinos rūgštį. Mišrainę supilti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorų pasta
3 kg pomidorų ,
250 g svogūnų,
50 g cukraus,
15-25 g druskos,
3-4 karčiųjų pipirų žirneliai,
6-8 kvapieji pipirai,
2-3 gvazdikėliai,
0,5 šaukštelio garstyčių sėklų .
Sunokusius pomidorus supjaustyti skiltelėmis ir kaitinti emaliuotame puode, kol suminkštės.Tuomet pertrinti per tinklelį arba kiaurasamtį.Į pomidoru tyrę sudėti sukapotus svogūnus, garstyčių sėklas ir virti, kol tūris sumažės 1/3. Sudėjus cukrų, prieskonius ir druską dar virti 10 min. ( aš verduo 20 min ir nepasterizuoju) Išvirusią karštą pasta supilstyti į stiklainius ir kaitinti 85-90°C temperatūroje 0,5 l talpos indelis 10-15 min., 1 l talpos - 20-25 min.
3 kg pomidorų ,
250 g svogūnų,
50 g cukraus,
15-25 g druskos,
3-4 karčiųjų pipirų žirneliai,
6-8 kvapieji pipirai,
2-3 gvazdikėliai,
0,5 šaukštelio garstyčių sėklų .
Sunokusius pomidorus supjaustyti skiltelėmis ir kaitinti emaliuotame puode, kol suminkštės.Tuomet pertrinti per tinklelį arba kiaurasamtį.Į pomidoru tyrę sudėti sukapotus svogūnus, garstyčių sėklas ir virti, kol tūris sumažės 1/3. Sudėjus cukrų, prieskonius ir druską dar virti 10 min. ( aš verduo 20 min ir nepasterizuoju) Išvirusią karštą pasta supilstyti į stiklainius ir kaitinti 85-90°C temperatūroje 0,5 l talpos indelis 10-15 min., 1 l talpos - 20-25 min.