DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 09 Spa 2007, 14:21

Tiesa, dar pamiršau parašyti, kad burokėlius marinuojant galima dėti ir kmynų, žinoma, kas juos mėgsta. Man tai labai...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Spa 2007, 14:54

o as kmynu nemegstu :oops:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 12 Spa 2007, 18:35

Noriu pasidalint tokiu receptu
Paprikos saldžiarūgščiame marinate
Reikės:
1 l vandens
0,75 st acto
1 st cukraus
mėgstamų prieskonių

Paprikas išvalyt, supjaustyt norimo dydžio ir formos gabalėliais, ir užpilt didesniame inde verdančiu vandeniu. Palaikyti kelias minutes, kol nebus taip karšta išiminėt. Tada nuplikytas paprikas sudėt į iškaitintus norimos talpos stiklainius (aš įsigudrinau kaitint mikrobangų krosnelėj - įdedu kokius 5 puslitrinius stiklainius, užstatau 5 min, ir viskas, išimu karštus, labai pasiteisino šis variantas :wink: ), ir užpilt išvirtu marinatu. Sandariai užsukt dangteliais. Pasterizuoti nereikia (jei labai nori, galima turbūt :) ). Labai skanu, o svarbiausia labai paprasta. Turint omeny kad dabar paprikos iki 3lt už kg, tai ir nebrangu :)
Prikabinti failai
DSCF0147.JPG
Paprikos saldžiarūgščiame marinate
DSCF0147.JPG (28.33 KiB) Peržiūrėta 5777 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 12 Spa 2007, 18:42

skaniai atrodo :hubba:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 12 Spa 2007, 18:43

Dar žiemai darome (nors tiksliau greitam vartojimui, tik didesnį kiekį :) ) tokią burokėlių mišrainę:

Reikės
4 kg virtų burokėlių
1 kg virtų morkų
0,5 - 1 kg obuolių
0,5 - 1 kg svogūnų
aliejaus
druskos
mėgstamų prieskonių

Burokėlius ir morkas reikia išvirti ir sutarkuoti burokine tarka. Obuolius irgi taip sutarkuoti, svogūnus supjaustyti kubeliais arba žiedeliais. Į troškinimui skirtą indą pilti aliejaus, sudėti pjaustytus svogūnus, patroškinti. Tada sudėti visas daržoves, prieskonius, dapilti aliejaus ir dar patroškinti kokią 10 min. Jei obuolių dėsite daugiau, mišrainė bus gaivesnė ir rūgštesnė. Dar karštą troškinį išdėliot į stiklainius, atvėsint ir pastatyt šaltai. Kas mėgsta burokėlius, skonis neišpasakytas :lol:
Prikabinti failai
01.jpg
01.jpg (49.52 KiB) Peržiūrėta 5774 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 12 Spa 2007, 18:46

ooo kaip skanu esu ragavusi :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Spa 2007, 18:51

su burokeliais reikes isbandyti :luks:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 12 Spa 2007, 19:26

Tos paprikos....tiesiog prakaitas išmušė kaip jų norėčiau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 12 Spa 2007, 19:29

skanumynu cia pas jus kiek nori ir kokiu nori tik gaila kad ne lietuvoj esu ir su produktais sunkoka :(

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Spa 2007, 19:55

ne tau vienai,cia pas mus daug uzsienieciu skundziasi :?

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 12 Spa 2007, 21:25

bet ko cia nepasidarysim tai lietuvon grize pasidarysim tikrai :laugh:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 12 Spa 2007, 21:53

Tai jau tikrai ačiū dievui ir visiem kitiem kad Lietuvėlėj gyvenam, ir produktų tokių kaip burokai, morkos dar nestokojam :P
O paprikas kas megstat, būtinai pasidarykit, vien dėl to, kad nesudėtinga ir laiko daug nereikalauja :D skanaus. Jei kas darysit, lauksiu atsiliepimų.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 12 Spa 2007, 22:03

yra cia ir morku ir burokeliu tik reikiamu prieskoniu cia ne su ziburiu nerasi :merg2:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 12 Spa 2007, 22:06

Tai jūs lauktuvėms prašykit artimųjų kad įdėtų, čia kaip tipo labai vertinga dovana būtų :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Spa 2007, 10:23

Aš tai receptą kitiems metams išsaugosiu. Bo savo paprikas jau ir taip suėdėm :P o iš pirktinių daryt nesinori.

Svečias

Standartinė Svečias » 13 Spa 2007, 10:42

Lilina rašė:Aš tai receptą kitiems metams išsaugosiu. Bo savo paprikas jau ir taip suėdėm :P o iš pirktinių daryt nesinori.
Mes savo augintas ir suvalgėm, o koncervavimui pirkau 10 kg po 2,80 lt. Žinoma, tai ne naminės, bet jei palyginus su pirktinėm marinuotom, tai nors marinatas namie darytas, paprikos nuplikytos ir pan. :? Jei labai mėgsti, manau verta. Turint omeny kad paprikos gan lengvos, tai norint dar ir užsivakuot savų, turi kelis šiltnamius vien paprikom užsodint :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Spa 2007, 10:45

Aš irgi perku marinavimui, nieko nesiskiria, kai suvakuoji nuo naminių :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Spa 2007, 10:46

erneka rašė:Noriu pasidalint tokiu receptu
Paprikos saldžiarūgščiame marinate
Reikės:
1 l vandens
0,75 st acto
1 st cukraus
mėgstamų prieskonių
Mano receptas, :P tik aš stiklainiukų nekaitinu, o labai gerai išplaunu :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Spa 2007, 17:04

cia jau ne man :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Spa 2007, 17:18

Įkalbėjot :roll: Varysiu turgan paprikų jėškotis :|

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 04 Gru 2007, 22:06

Jautienos marinatas..........200gr aliejaus,100gr citrinos sulciu,200ml raudono vyno,saukstas garstyciu,pipiru,kmynu,lauro lapas,cesnako puse galvutes,druskos :D Viska sumaisyti.I marinata sudeti mesa ir palaikyti per nakti.SAKANAUS

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Gru 2007, 23:12

sveni...ir vel temos nepataikei :roll: Yra tema mesos marinavimas :wink:

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 04 Gru 2007, 23:28

Velnes :twisted: kaskaip nenuziurejau.Pasistenksiu buti idemesnis. :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Gru 2007, 23:30

na nieko tokio,priprasi :wink: O gal tau zinute paspalvinti :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bal 2008, 20:02

Saldžiaaštris padažas

2 raudonosios paprikos
10 skiltelių česnakų
200 g cukraus
50 ml baltojo vyno acto
1 šaukštelis kajeno pipirų
Paprikas nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Česnakus susmulkinti.Sudėti į puodą, supilti cukrų, actą, pipirus ir virti apie 10 min.Išpilstyti į butelius ir uždaryti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:37

Sausai rauginti agurkai

1 kg nedidelių agurkų
5–6 skiltelės česnako (nelupti, bet perjauti pusiau)
100 g krapų viršūnėlių
1 valgomasis šaukštas rupios druskos
Agurkų galiukus nupjauti. Agurkus ir visus kitus produktus sudėti į plastikinį maišelį, tinkantį sąlyčiui su maistu. Gerai pakratyti ir palikti mažiausiai 6 valandoms.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Rgp 2008, 22:19

Kvapūs rauginti agurkai

10 kg agurkų,
20 g šviežios aitriosios paprikos,
50 g krienų, 30 g česnakų,
50 g šviežių peletrūnų,
30 g šviežių krapų ir 5 g džiovintų mairūnų.
Sūrymui:
10 l vandens bei 620-645 g druskos (priklauso nuo agurkų didumo).
Krienus ir česnako skilteles nulupkite. Agurkus ir prieskonius nuplaukite ir palikite nudžiūti. Tuomet produktus padalykite į stiklainius. Druską berkite į užvirusį vandenį ir maišydamos ištirpinkite. Verdančiu sūrymu užpilkite stiklainius.
Pasterizuokite 90 laipsnių karščio temperatūroje. 1/2 l talpos stiklainius kaitinkite 10 minučių, o 1 l ir didesnius - 12-15 minučių. Užsukite iš anksto paruoštais dangteliais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Rgp 2008, 22:20

Su garstyčiomis marinuoti agurkai

10 kg didelių agurkų,
1/2 kg garstyčių grūdelių,
2-3 maži svogūnai ir visas česnakas.
Marinatui: [/b
]5 l vandens, 5 l acto (9 proc.),
1-2 kg cukraus bei 200-300 g druskos.
Agurkus nuplaukite, nulupkite, padalykite per pusę ir išskobkite sėklas. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Užvirkite vandenį, šliūkštelėkite acto ir nukelkite. Tokiu marinatu užpilkite agurkus ir palikite valandai.
Tada agurkus išgriebkite, sudėkite į stiklainius ir palaukite kelias valandas. Tuo metu svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, numazgokite ir smulkiai supjaustykite.
Atėjus laikui, nupilkite skystį, o agurkus apibarstykite garstyčių grūdeliais, svogūnų ir česnakų gabalėliais. Skystį, kuriame mirko agurkai, pakaitinkite, jame ištirpinkite cukrų ir druską. Užpilą liekite ant agurkų. Pasterizuokite 90 laipsnių karščio temperatūroje. 1/2 l talpos stiklainius kaitinkite 10 minučių, o 1 l ir didesnius - 12-15 minučių. Užsukite iš anksto paruoštais dangteliais

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Rgp 2008, 22:20

Rauginti pomidorai

3 l sūrymo:
200-250 g druskos, 150-200 g krapų,
100 g juodųjų serbentų lapų,
40 g petražolių ir salierų lapelių,
10 g aitriosios paprikos.
Visus produktus rinkitės jaunus ir šviežius, o ne džiovintus.
Pomidorus ir prieskonius nuplaukite ir palikite nudžiūti. Pomidorus nulupkite, sudėkite į švarų indą ar padalykite po sterilizuotus stiklainius, ant viršaus dėkite prieskonius ir užpilkite karštu sūrymu. Sūrymui druską berkite į užvirusį vandenį ir maišydamos kaitinkite, kol ištirps.
Jei rauginsite inde, tuomet raudonus ir rausvus pomidorus iš pradžių parą laikykite kambario temperatūroje, o tada išneškite ir pastatykite šaltai. Jei stiklainiuose - tuomet 15 minučių pasterizuokite. Iš pradžių pridenkite pergamentiniu popieriumi bei metaliniais dangteliais ir 8-10 valandų laikykite tamsoje, kad geriau įsigertų kvapai. Ir tik tada stiklainius užsukite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Rgp 2008, 22:21

Su vynuogių lapais konservuoti pomidorai

Pomidorų, 6 vynuogių lapai,
po 2 serbentų, vyšnių ir laurų lapelius,
3 česnako skiltelės, 2 krapų šakelės,
petražolių, 10 juodųjų pipirų žirnelių,
po šaukštą cukraus ir druskos.
Česnako skilteles nulupkite. Pomidorus ir visus prieskonius nuplaukite. Pomidorus keliose vietose subadykite. Į sterilius stiklainius dalykite pomidorus, dėkite vynuogių, serbentų, vyšnių ir laurų lapus, česnako skilteles, krapus ir petražoles, berkite juoduosius pipirus, cukrų ir druską. Užpilkite verdančiu vandeniu ir 20 minučių laikykite. Tada vandenį nupilkite, užvirinkite, vėl užpilkite ant pomidorų ir tuoj pat sandariai užsukite iš anksto paruoštais dangteliais.

Skelbti atsakymą