PADAŽAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

PADAŽAI

Standartinė Lilina » 06 Vas 2007, 17:01

Mes neturim labai rimtos temos. Padažai prie makaronų ir viskam kitam , kas valgoma su padažu. Šiandien ješkojau padažų makaronams. Radau labai idomių Delfyje http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=8601196

Ir nukopinsiu jas čia, nes gali ir dingt tas puslapiukas

Padažas su tunu

2 dėžutės konservuoto tuno aliejuje,
ančiuvių filė,
12 alyvuogių,
2 šaukštai kaparėlių,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
raudonųjų ir juodųjų pipirų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Nupylus aliejų tuną susmulkinti, ančiuvių file padalyti į tris dalis, alyvuoges supjaustyti. Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinti tuną ir ančuvius (apie 10 minučių), pabarstyti raudonaisiais ir juodaisiais pipirais. Sudėti kaparėlius, alyvuoges, atsargiai išmaišyti ir dar kepti apie 3 minutes. Prieš patiekiant pabarstyti petražolėmis. Šį padažą skanu valgyti ir šaltą.


Sūrio padažas

200 g puskiečio fermentinio sūrio,
50 g kedro riešutų,
200 ml pieno,
1/4 šaukštelio kukurūzų miltų,
druskos, pipirų.

Kedro riešutus apkepinti nepridegančioje keptuvėje. Surį sutarkuoti. Pieną sumaišyti su kukurūzų miltais ir pavirinti, kol sutirštės. Suberti surį ir maišant pakaitinti apie pusę minutės. Nukelti nuo ugnies, suberti riešutus, druską, pipirus ir tiekti į stalą.

Šis padažas ypač tinka prie makaronų, virtų su cukinijos kubeliais ir brokoliais (300 g makaronų, 150 g cukinijos 150 g brokolių).

Padažas su midijomis ir kariu

1 kg midijų,
1 didelis svogūnas,
skiltelė česnako,
arbatinis šaukštelis kario miltelių,
150 g natūralaus jogurto,
žiupsnelis kukurūzų miltų,
šaukštas smulkintos kalendros,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pipirų.

Svogūną smulkiai supjaustyti, iš česnako skiltelės išspausti sultis. Midijas nuplauti, sudėti į puodą ir pakaitinti, kol atsivers geldelės. Išimti moliuskus, o sultis nukošti ir supilti į atskirą indą. Keletą midijų palikti papuošimui.

Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinti svogūną, sudėti karį ir česnaką. Išmaišyti ir supilti midijų sultis. Kaitinti, kol masė sutirštės, tada supilti jogurtą, išmaišytą su kukurūzų miltais. Pabarstyti pipirais ir vėl kaitinti, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies, supilti į dubenelį, pabarstyti kalendra ir papuošti midijomis.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Vas 2007, 17:02

Ir dar vienos mamos iš supermamos forumo radau labai skanu receptą, nors ji irgi sako kad tai iš Delfio.

“Dansukker”

Šis patiekalas - tikras Italijos aromato gūsis. Pikantiškas ir sodrus Pesto padažas makaronams suteikia nepakartojamą skonį. Norėdami pagaminti silpnesnės koncentracijos pesto padažą, pusę dalies aliejaus galite praskiesti vandeniu.
(4 asmenims)

Pesto padažui reikės:

1/2 l salotų lapų,
1 arb. šaukštelio kaparėlių,
100 ml aliejaus (geriausia alyvų) ,
2 arb. šaukštelių cukraus,
2 valg. šaukštų baltojo vyno acto (geriausia baltojo Balsamico) ,
1 skiltelės česnako,
50 g pinijų branduolių arba graikiškų riešutų,
2 valg. šaukštų duonos minkštimo arba duonos trupinių,
druskos ir pipirų.


Visus komponentus sudėkite į trintuvę ir gerai sutrinkite. Pesto padažą šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.

Makaronams reikės:

1-2 cukinijos,
2 valg. šaukštų alyvų aliejaus,
500 g plačiajuosčių makaronų,
1 1/2 l vandens,
druskos ir pipirų.

Cukinijas supjaustykite apie 1/2 cm storio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvų aliejaus ir pakepinkite cukinijas iš abiejų pusių, kad šios paskrustų. Apibarstykite jas druska ir pipirais. Išvirkite makaronus (truputį pasūdytame vandenyje, įpylę aliejaus). Nupylę vandenį, makaronus sumaišykite su 1/2 dalimi pesto padažo ir apkepintomis cukinijomis. Prieš patiekdami ant makaronų užpilkite likusiąją pesto padažo dalį.

Galite naudoti ir pirktą pesto padažą bei kitokius makaronus. Skanaus!

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Vas 2007, 17:03

Tai vat išbandžiau tą danskkuker ar kaip jis ten rašosi :oops: Labai skanus. Prie bet kokiu makaronu tinka :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Vas 2007, 17:59

Man labai patinka AŠTRUS PADAŽAS

Reikia :
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
300g pomidorų padažo,
50 g žalių petražolių,
50 g žalios kalendros ( galima ir džiovintos ),
pagal skonį acto, druskos ir pipirų.

Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustyti ir sutrinti su petražolėm ir kalendra. Tada supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius.

Labai tinka prie mėsos kepsnių, šaltos mėsos, šašlykų, žuvies.

simka
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 102
Užsiregistravo: 02 Vas 2007, 22:51

Standartinė simka » 06 Vas 2007, 21:59

Tikrai tikrai :lol: labai reikalinga tema. Juk visokių padažų reikia prie visko.Po truputį galima sukaupti iš įvairių forumų arba knygų..Arba savo gamintus siūlyt.Jeigu yra žmonių, kurie užsienio kalbas moka, tai laikui bėgant galima daug pačių įvairiausių surinkt.Aš kartais www.skanaus.visada.lt jų paieškau -ten irgi yra atskiras padažų puslapis, visokiems atvejams.

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 06 Vas 2007, 23:43

Šį padažą aš visada padarau prie picos, nes be jo jau liūdna.


Reikia indelio neriebios grietinės (12 procentų), 2 šaukštų pomidorų padažo,(vasarą galima naudoti trintus pomidorus), 2 skiltelių česnako ir prieskonių skirtų picai, arba mairūno, baziliko,raudonėlio.Česnaką sutrinti ir viską sumaišyti. Galima vietoj grietinės naudoti ir šaltibarščių kefyrą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Vas 2007, 08:35

Aš tokį padažą darau prie kepsnių arba sojos patiekalų. Dar galima grietinę keisti majonezu. Irgi labai skanu :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 07 Vas 2007, 10:49

janrri rašė:Šį padažą aš visada padarau prie picos, nes be jo jau liūdna.
Labai skaniai skaitosi, kai darysiu pica-būtinai pasidarysiu :P

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Vas 2007, 12:53

Aš tokį labai paprastą padažiuką darau prie žuvies kotletų: majonezas, rauginti arba marinuoti agurkėliai. Labai smulkiai supjaustau agurkėlius, juos sumaišau su majonezu ir uždedu ant žuvies kotleto. Paprasta, greita ir skanu.... :idea: Ypatingai man patinka su šaltais kotletais..

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 08 Vas 2007, 15:21

silsta rašė:Aš tokį labai paprastą padažiuką darau prie žuvies kotletų: majonezas, rauginti arba marinuoti agurkėliai. Labai smulkiai supjaustau agurkėlius, juos sumaišau su majonezu ir uždedu ant žuvies kotleto. Paprasta, greita ir skanu.... :idea: Ypatingai man patinka su šaltais kotletais..

Taip. Labai gerukas padažiukas. Ir aš jį gaminu.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 17 Vas 2007, 17:57

JOGURTO IR AGURKŲ PADAŽAS (tinka su vištiena)
250g. natūralaus jogurto sumaišyti su smulkiai supjaustytu agurku, 2-3 sugrūstomis česnako skiltelėmis ir šaukštu smulkintų petražolių lapelių. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti papirais.
Man jis mieliausias :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 17 Vas 2007, 17:59

Ramunė rašė:Man labai patinka AŠTRUS PADAŽAS

Reikia :
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
300g pomidorų padažo,
50 g žalių petražolių,
50 g žalios kalendros ( galima ir džiovintos ),
pagal skonį acto, druskos ir pipirų.

Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustyti ir sutrinti su petražolėm ir kalendra. Tada supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius.

Labai tinka prie mėsos kepsnių, šaltos mėsos, šašlykų, žuvies.
būtina kaliandra? :oops: :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Vas 2007, 19:27

Hazel rašė:
Ramunė rašė:Man labai patinka AŠTRUS PADAŽAS

Reikia :
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
300g pomidorų padažo,
50 g žalių petražolių,
50 g žalios kalendros ( galima ir džiovintos ),
pagal skonį acto, druskos ir pipirų.

Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustyti ir sutrinti su petražolėm ir kalendra. Tada supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius.

Labai tinka prie mėsos kepsnių, šaltos mėsos, šašlykų, žuvies.
būtina kaliandra? :oops: :oops:
Ne, nebūtina. Galima pakeisti baziliku. Arba niekuo :?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Vas 2007, 19:28

Hazel rašė:JOGURTO IR AGURKŲ PADAŽAS (tinka su vištiena)
250g. natūralaus jogurto sumaišyti su smulkiai supjaustytu agurku, 2-3 sugrūstomis česnako skiltelėmis ir šaukštu smulkintų petražolių lapelių. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti papirais.
Man jis mieliausias :D
:luks: 038

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Vas 2007, 09:30

Ramunė rašė:
Hazel rašė:JOGURTO IR AGURKŲ PADAŽAS (tinka su vištiena)
250g. natūralaus jogurto sumaišyti su smulkiai supjaustytu agurku, 2-3 sugrūstomis česnako skiltelėmis ir šaukštu smulkintų petražolių lapelių. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti papirais.
Man jis mieliausias :D
:luks: 038
o agurkas zalias turi buti :merg2: ?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Vas 2007, 11:51

Vieną kartą mano vyras pareiškė, kad sugebu iš š... vašką išspausti, kaip paragavo mano padažą: varškė, raugintas agurkas ir žiupsnelis prieskoniu :lol: Buvo nuostabus mirkalas mėsos kukuliams ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Vas 2007, 11:54

Lilina rašė:Vieną kartą mano vyras pareiškė, kad sugebu iš š... vašką išspausti, kaip paragavo mano padažą: varškė, raugintas agurkas ir žiupsnelis prieskoniu :lol: Buvo nuostabus mirkalas mėsos kukuliams ;)
Aukščiausias žmonos įvertinimas :laugh: 043

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Vas 2007, 11:55

toki ir as darau,man jis labai skanu prie keptu ar virtu bulviu :hubba: :luks:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Kov 2007, 14:53

tutsi rašė:
Ramunė rašė:
Hazel rašė:JOGURTO IR AGURKŲ PADAŽAS (tinka su vištiena)
250g. natūralaus jogurto sumaišyti su smulkiai supjaustytu agurku, 2-3 sugrūstomis česnako skiltelėmis ir šaukštu smulkintų petražolių lapelių. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti papirais.
Man jis mieliausias :D
:luks: 038
o agurkas zalias turi buti :merg2: ?
bent jau aš darau iš žalio ;) net nežinau, gali pamėginti ir kitokį :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Kov 2007, 14:54

Mėsos padažas

2 š sviesto,
150 g žalumynų,
3 česnako skiltelės,
1 juodos duonos riekė (džiūvėsis),
1 sultinio stiklinė,
1 raudono vyno stiklinė,
1 grybų stiklinė,

Išlydome sviestą. Grybus ir žalumynus susmulkiname, sumaišome su sviestu. Į šią masę suberiame susmulkintą duoną, supilame sultinį ir vyną, išmaišome ir maišydami verdame ant mažos ugnies kol grybai suminkštės. Šią masę pertriname per sietelį arba išplakame elektriniu plaktuvu, įberiame druską, pipirus, gerai išmaišome ir pilame ant mėsos patiekalų

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Kov 2007, 17:35

o grybai kokie turetu buti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Kov 2007, 18:38

Hazel pagalba prisiminiau ir aš neblogą padažą :

sviestas,
svogūnas,
išmirkytos batono riekelės,
žalumynai,
prieskoniai,
skaldyti migdolai,
pienas arba grietinėlė arba sultinys.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2007, 11:23

o kaip ji daryti :shock:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 16 Kov 2007, 17:17

tutsi rašė:o grybai kokie turetu buti :roll:
paprasti pievagrybiai ;) arba savo uzsisaldyti, jei turi ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Kov 2007, 20:56

tutsi rašė:o kaip ji daryti :shock:
Svogūną susmulkinti ir pakepinti svieste arba aliejuje. Batono riekelėms nupjauti pluteles, išmirkyti piene arba vandenyje ir , nuspaudus , sudėti į svogūnus. Sudėti prieskonius, žalumynus, migdolus. Jei per tiršta - įpilti pieno, grietinėlės, sultinio.

Beje, labai skanu prie kotletų arba netikrų zrazų iš faršo.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 21 Kov 2007, 20:33, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Kov 2007, 13:19

:aciu1: :aciu1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 11:51

PADAŽAS SU FERMENTINIU SŪRIU

2 šaukštau sviesto,
2 šaukštai miltų,
0,5 l pieno ar grietinėlės,
50 g fermentinio sūrio,
druskos, pipirų.

Sviestą išlydome, suberiame miltus ir pakepiname, kol pagels. Supilame pieną, prieskonius, užviriname. Sudedame tarkuotą sūrį ir nukeliame nuo vuryklės. Gerai išmaišome.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 11:53

MAJONEZAS SU RŪKYTU KUMPIU

200 g majinezo,
100 g vieto rūkyto arba karšto rūkymo kumpio,
skiltelė česnako,
maltų juodų pipirų.

Tinka prie šviežių salotų.
Bulvių patiekalų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 11:55

MORKŲ IR KRIENŲ PADAŽAS
3 - 4 šaukštai krienų,
3 - 4 šaukštai tarkuotų morkų,
1 šaukštas acto,1 šaukštas aliejaus,
druskos, cukraus.

Tinka prie žuvies ir mėsos šaltų patiekalų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 11:59

RAUGINTŲ KOPŪSTŲ SULČIŲ PADAŽAS

4 tryniai,
1 st. raugintų kopūstų sulčių,
1 st. grybų sultinio,
2 šaukštai miltų,
3 šaukštai sviesto,
0,5 citrinos sulčių,
pipirų, druskos, cukraus.

Miltus kepiname svieate, amišydami supilame sultinį, sultis, išplaktus trynius. Maišydami pakaitiname, kol sutirštėja. Sudedame prieskonius pagal skonį.

Skanu su kiaulienos patiekalais.

Skelbti atsakymą