Varškės pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Varškės pyragai
Nepyk, Tutsi,kad perkėliau čia tavo temą, nes paveiksliukų dar neturiu galimybių įkelti...
500g varškės,
250 g sviesto,
1 - 1,5 stiklinės cukraus arba cukraus pudros,
kakavos, ( nebūtinai ),
džiovintų vaisių ( jei mėgsti).
Biskvitui :
4 tryniai ir 1 kiaušinis,
250 gramų geros grietinės,
1 stiklinė cukraus.
kepimo miltelių,
miltų.
Tešlą užmaišyti tirštos grietinės konsistensijos. Supilti į pateptą sviestu skardą ir iškepti 2 papločius.
Sviestą ištrinti su cukrumi ir varške pridėti aromato, jei norim, ir padalinti į dvi dalis.
I dalį sumaišyti su kakava, kitą su vaisiai, riešutais ( kas patinka, galima ir be nieko).
Į tortinę dedame biskvitą, ant jo varškės sluoksnį, vėl biskvitą ir kitą varškės sluoksnį. Viską gražiai sulyginam ir dedam 2 valandom į šaldytuvą. Puošiam - pagal fantaziją ir sugebėjimus.
Beje, tinka ir pirkti biskvitai.
Esu dariusi ir su sausainiais : eilė sausainių - varškė, ir taip toliau...
500g varškės,
250 g sviesto,
1 - 1,5 stiklinės cukraus arba cukraus pudros,
kakavos, ( nebūtinai ),
džiovintų vaisių ( jei mėgsti).
Biskvitui :
4 tryniai ir 1 kiaušinis,
250 gramų geros grietinės,
1 stiklinė cukraus.
kepimo miltelių,
miltų.
Tešlą užmaišyti tirštos grietinės konsistensijos. Supilti į pateptą sviestu skardą ir iškepti 2 papločius.
Sviestą ištrinti su cukrumi ir varške pridėti aromato, jei norim, ir padalinti į dvi dalis.
I dalį sumaišyti su kakava, kitą su vaisiai, riešutais ( kas patinka, galima ir be nieko).
Į tortinę dedame biskvitą, ant jo varškės sluoksnį, vėl biskvitą ir kitą varškės sluoksnį. Viską gražiai sulyginam ir dedam 2 valandom į šaldytuvą. Puošiam - pagal fantaziją ir sugebėjimus.
Beje, tinka ir pirkti biskvitai.
Esu dariusi ir su sausainiais : eilė sausainių - varškė, ir taip toliau...
Ir aš turiu nekepto tortuko receptą.
NEKEPTAS TORTAS: 3 pakeliai varškės, 300 g sviesto, 4 kiaušiniai, 3 v.š. želatinos, 2 st. cukraus, 0,5 l pieno, razinų, kvapų, riešutų, marmeladinių saldainių, vaisių iš kompoto, įv. kt. vaisių (ko turite), citrinos rūgšties, galima ir svarainių. Pasirenkat pačios, kas jums labiausiai tinka. Dedant į masę, reikia susmulkinti riešutus, vaisius ir kt., kvapai (vanilė, romas, migdolai).
Prieš pradedant gaminti, reikia želatiną užpilti pienu. Varškė du kartus permalti mėsmale, cukrų, sviestą ir kiaušinius (trynius) išsukti iki purumo, paskui sudėt varškę, visus prieskonius ir viską išmaišyti. Po to šildyti želatiną. Dubeniuką su želatina užpilta pienu įstatyti į kitą indą su vandeniu dėti ant plytelės ir šildyti, kol išsileis želatina. Tada atvėsinti, kad būtų šilta, bet ne karšta ir pilti į masę, išmaišyti. Po to išplakti baltymus, supilti į masę, išmaišyti ir supilti į indą, kuris yra išklotas drėgna marle arba polietilenu, dėti į šaldytuvą, laikyti, kol sustings. Indą apvertus, išimti. Skanaus
NEKEPTAS TORTAS: 3 pakeliai varškės, 300 g sviesto, 4 kiaušiniai, 3 v.š. želatinos, 2 st. cukraus, 0,5 l pieno, razinų, kvapų, riešutų, marmeladinių saldainių, vaisių iš kompoto, įv. kt. vaisių (ko turite), citrinos rūgšties, galima ir svarainių. Pasirenkat pačios, kas jums labiausiai tinka. Dedant į masę, reikia susmulkinti riešutus, vaisius ir kt., kvapai (vanilė, romas, migdolai).
Prieš pradedant gaminti, reikia želatiną užpilti pienu. Varškė du kartus permalti mėsmale, cukrų, sviestą ir kiaušinius (trynius) išsukti iki purumo, paskui sudėt varškę, visus prieskonius ir viską išmaišyti. Po to šildyti želatiną. Dubeniuką su želatina užpilta pienu įstatyti į kitą indą su vandeniu dėti ant plytelės ir šildyti, kol išsileis želatina. Tada atvėsinti, kad būtų šilta, bet ne karšta ir pilti į masę, išmaišyti. Po to išplakti baltymus, supilti į masę, išmaišyti ir supilti į indą, kuris yra išklotas drėgna marle arba polietilenu, dėti į šaldytuvą, laikyti, kol sustings. Indą apvertus, išimti. Skanaus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Super paprastas varškės pyragas
250g miltų,
500g varškės,
120 g cukraus,
3 tryniai ir 1 kiaušinis,
1 citrina,
1 nubrauktas šaukštelis sodos,
1 stiklinė grietinės,
80 g sviesto arba margarino.
Jei norim - vaisių, razinų, riešutų.
Visus produktus labai kruopščiai išsukti, sudėti išspaustas citrinos sultis ir truputį įtarkuoti žievelės. Tada sudėti vaisius ( jei dėsim) ir kepti orkaitėje apie 30- 40 minučių.
250g miltų,
500g varškės,
120 g cukraus,
3 tryniai ir 1 kiaušinis,
1 citrina,
1 nubrauktas šaukštelis sodos,
1 stiklinė grietinės,
80 g sviesto arba margarino.
Jei norim - vaisių, razinų, riešutų.
Visus produktus labai kruopščiai išsukti, sudėti išspaustas citrinos sultis ir truputį įtarkuoti žievelės. Tada sudėti vaisius ( jei dėsim) ir kepti orkaitėje apie 30- 40 minučių.
Trapus plokštainis su varške
Tešlai:
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
100 g sviesto
10 šaukštų miltų
sodos
Įdarui:
2 pak. varškės
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus arba nutarkuotos citrinos žievelės.
Užminkyti tešlą. padalyti į dvi dalis, ir palikti šaltai.
Varškę ištrinti su tryniais, vanil. ir cukrumi.Baltymus išplakti atskirai, ir lengvai įmaišyti į varškę.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti į blėtą burokine tarka, sudėti varškę, ir užtarkuoti kitą dalį.
Tešlai:
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
100 g sviesto
10 šaukštų miltų
sodos
Įdarui:
2 pak. varškės
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus arba nutarkuotos citrinos žievelės.
Užminkyti tešlą. padalyti į dvi dalis, ir palikti šaltai.
Varškę ištrinti su tryniais, vanil. ir cukrumi.Baltymus išplakti atskirai, ir lengvai įmaišyti į varškę.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti į blėtą burokine tarka, sudėti varškę, ir užtarkuoti kitą dalį.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
na tas super paprastas varskes pyragas,tai tiesa pasakius nelabai Isvaizda nebloga,bet jam kazko truksta Gal Ramune ka nors pamirsai i recepta irasyti Gal sodos reikia ar kokiu kepimo milteliu Valgyti galima,bet antra karta as jo jau nakepsiu Bandysiu kitus receptukus ,arba reikia ji tobulinti Vienintelis kam jis patiko,tai mano mazylis...taip,kad sukirto visa,nors negaila darbo (Jei iseis ikelsiu nuotrauka sio pyragelio)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nu dar taip nėra buvę...tutsi rašė: Gal Ramune ka nors pamirsai i recepta irasyti Gal sodos reikia ar kokiu kepimo milteliu
Labai atsiprašau, bet sodos arba kepimo miltelių reikia būtinai. Ir dar reikia stiklinės grietinės. Į ją ir nugesiname sodą, jei ją naudojame, o ne kepimo miltelius. Ir dar neparašiau, kad tešla turi būti tirštos grietinės konsistensijos.
Labai atsiprašau, tikrai nepyk.
Kitą kartą parašius būtinai perskaitysiu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prie ko čia tu Taigi paaiškink, kad viena žioplė rašė ir neparašė iki galo.tutsi rašė:kazkaip reikia pries seimyna autoriteta atstatyti Nes jie vakar pagalvojo,kad as is didelio rasto isejau is krasto
Žinok, visą dieną neišeina iš galvos Aš tokių šunybių krėsti nepratusi Dar kartelį perskaičiau, manau, jau viskas tvarkoj. Tiesa, grietinė turi būti riebi, ne 12%.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
nesuk sau galvos kam nepakliuna.Tik vat sendien nebepabandziau dar karta kepti,nes uzsiemiau balandeliu darymu.Ryt pabandysiu jei pritaikysiu laiko.O del grietines,tai pas mane visi pieno produktai naminiai.Apie 12 % riebuma,net kalbos negali buti 30-35 % Kai pabandysiu dar karta,butinai parasysiu kaip sekesi.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nežinau, kaip kitur, bet pas mus mokyklos valgykloje dar tebekepa. Kad vėl neprikrėsčiau šunybių, suradau ir dabar komentaruose rasi varškės apkepo aprašymą. Aš kepu lygiai taip pat - labai skanus gaunasi Klausiau ir mūsų virėjų, tai lygiai tokį pat receptą pasiūlė, tik vietoj pieno manus mirko grietinėlėje ( o kartais ir vandenyje ). Vienas minusas šio patiekalo : kiek beiškeptum, visada mažatutsi rašė:kaip iskepti varskes apkepa gal kas zinote Atsimenu tarybiniais laikais valgyklose budavo
Malonu kad pavyko, o anytoms nosį nušluostyti tiesiog būtina.tutsi rašė:nu plokstainis pasaka,visi vakar ji pramine valentinu. Dabar sakiau,kai vaziuosiu pas anyta,butinai iskepsiu ir nusluostysiu jai nosi,nes sis pyragiukas daug skanesnis uz jos firmini kepama varskes pyraga.Aciu uz nuostabu recepta