Varškės pyragai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Varškės pyragai

Standartinė Ramunė » 07 Vas 2007, 16:31

Nepyk, Tutsi,kad perkėliau čia tavo temą, nes paveiksliukų dar neturiu galimybių įkelti...

500g varškės,
250 g sviesto,
1 - 1,5 stiklinės cukraus arba cukraus pudros,
kakavos, ( nebūtinai ),
džiovintų vaisių ( jei mėgsti).

Biskvitui :

4 tryniai ir 1 kiaušinis,
250 gramų geros grietinės,
1 stiklinė cukraus.
kepimo miltelių,
miltų.

Tešlą užmaišyti tirštos grietinės konsistensijos. Supilti į pateptą sviestu skardą ir iškepti 2 papločius.

Sviestą ištrinti su cukrumi ir varške pridėti aromato, jei norim, ir padalinti į dvi dalis.
I dalį sumaišyti su kakava, kitą su vaisiai, riešutais ( kas patinka, galima ir be nieko).
Į tortinę dedame biskvitą, ant jo varškės sluoksnį, vėl biskvitą ir kitą varškės sluoksnį. Viską gražiai sulyginam ir dedam 2 valandom į šaldytuvą. Puošiam - pagal fantaziją ir sugebėjimus.

Beje, tinka ir pirkti biskvitai.

Esu dariusi ir su sausainiais : eilė sausainių - varškė, ir taip toliau...

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 07 Vas 2007, 16:41

Ir aš turiu nekepto tortuko receptą.
NEKEPTAS TORTAS: 3 pakeliai varškės, 300 g sviesto, 4 kiaušiniai, 3 v.š. želatinos, 2 st. cukraus, 0,5 l pieno, razinų, kvapų, riešutų, marmeladinių saldainių, vaisių iš kompoto, įv. kt. vaisių (ko turite), citrinos rūgšties, galima ir svarainių. Pasirenkat pačios, kas jums labiausiai tinka. Dedant į masę, reikia susmulkinti riešutus, vaisius ir kt., kvapai (vanilė, romas, migdolai).
Prieš pradedant gaminti, reikia želatiną užpilti pienu. Varškė du kartus permalti mėsmale, cukrų, sviestą ir kiaušinius (trynius) išsukti iki purumo, paskui sudėt varškę, visus prieskonius ir viską išmaišyti. Po to šildyti želatiną. Dubeniuką su želatina užpilta pienu įstatyti į kitą indą su vandeniu dėti ant plytelės ir šildyti, kol išsileis želatina. Tada atvėsinti, kad būtų šilta, bet ne karšta ir pilti į masę, išmaišyti. Po to išplakti baltymus, supilti į masę, išmaišyti ir supilti į indą, kuris yra išklotas drėgna marle arba polietilenu, dėti į šaldytuvą, laikyti, kol sustings. Indą apvertus, išimti. Skanaus :!: :!: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Vas 2007, 16:50

Super paprastas varškės pyragas

250g miltų,
500g varškės,
120 g cukraus,
3 tryniai ir 1 kiaušinis,
1 citrina,
1 nubrauktas šaukštelis sodos,
1 stiklinė grietinės,
80 g sviesto arba margarino.
Jei norim - vaisių, razinų, riešutų.

Visus produktus labai kruopščiai išsukti, sudėti išspaustas citrinos sultis ir truputį įtarkuoti žievelės. Tada sudėti vaisius ( jei dėsim) ir kepti orkaitėje apie 30- 40 minučių.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Vas 2007, 17:36

aciu uz receptukus,tuoj pat einu viena ismeginsiu 041

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Vas 2007, 17:49

tutsi rašė:aciu uz receptukus,tuoj pat einu viena ismeginsiu 041
Tik neužmiršk psigirti rezultatais :lol: Nes man visada įdomu, manau, kad kitiems taip pat :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Vas 2007, 18:36

pyragelis jau orkaiteje,laukiu kas iseis :D Butinai pasakysiu kaip sekesi :P

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 07 Vas 2007, 23:26

Trapus plokštainis su varške

Tešlai:
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
100 g sviesto
10 šaukštų miltų
sodos
Įdarui:
2 pak. varškės
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus arba nutarkuotos citrinos žievelės.

Užminkyti tešlą. padalyti į dvi dalis, ir palikti šaltai.
Varškę ištrinti su tryniais, vanil. ir cukrumi.Baltymus išplakti atskirai, ir lengvai įmaišyti į varškę.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti į blėtą burokine tarka, sudėti varškę, ir užtarkuoti kitą dalį.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Vas 2007, 09:58

na tas super paprastas varskes pyragas,tai tiesa pasakius nelabai :merg2: Isvaizda nebloga,bet jam kazko truksta :? Gal Ramune ka nors pamirsai i recepta irasyti :?: Gal sodos reikia ar kokiu kepimo milteliu :help: Valgyti galima,bet antra karta as jo jau nakepsiu :roll: Bandysiu kitus receptukus :cook1:,arba reikia ji tobulinti :!: Vienintelis kam jis patiko,tai mano mazylis...taip,kad sukirto visa,nors negaila darbo :wink:(Jei iseis ikelsiu nuotrauka sio pyragelio)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Vas 2007, 11:35

tutsi rašė: Gal Ramune ka nors pamirsai i recepta irasyti :?: Gal sodos reikia ar kokiu kepimo milteliu :help:
:oops: :oops: Nu dar taip nėra buvę... :oops: :oops: :oops:

Labai atsiprašau, bet sodos arba kepimo miltelių reikia būtinai. Ir dar reikia stiklinės grietinės. Į ją ir nugesiname sodą, jei ją naudojame, o ne kepimo miltelius. Ir dar neparašiau, kad tešla turi būti tirštos grietinės konsistensijos.

Labai atsiprašau, tikrai nepyk. :geles:
Kitą kartą parašius būtinai perskaitysiu. :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Vas 2007, 14:49

na va,as sakau,kad cia kazkas ne taip :hypno: Na sakau,gal toks receptas :merg2: Gerai,bandysiu dar karta.Nes kazkaip reikia pries seimyna autoriteta atstatyti :roll: Nes jie vakar pagalvojo,kad as is didelio rasto isejau is krasto :cry:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Vas 2007, 18:07

tutsi rašė:kazkaip reikia pries seimyna autoriteta atstatyti :roll: Nes jie vakar pagalvojo,kad as is didelio rasto isejau is krasto :cry:
Prie ko čia tu :?: :!: Taigi paaiškink, kad viena žioplė rašė ir neparašė iki galo. :oops:
Žinok, visą dieną neišeina iš galvos :roll: Aš tokių šunybių krėsti nepratusi :? Dar kartelį perskaičiau, manau, jau viskas tvarkoj. :twisted: Tiesa, grietinė turi būti riebi, ne 12%.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Vas 2007, 19:40

nesuk sau galvos :luks: kam nepakliuna.Tik vat sendien nebepabandziau dar karta kepti,nes uzsiemiau balandeliu darymu.Ryt pabandysiu jei pritaikysiu laiko.O del grietines,tai pas mane visi pieno produktai naminiai.Apie 12 % riebuma,net kalbos negali buti :D 30-35 % Kai pabandysiu dar karta,butinai parasysiu kaip sekesi.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Vas 2007, 11:50

Jau žiūriu čia tu receptų skaniu tiek atsirado :shock: Jau kai noriu susirasti ka maciau tai sunkoka ... jau uzvedziau atskyra failą forumo receptams išsaugoti....kitaip pasimečiau ką aš čia gamint norėjau :)))

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Vas 2007, 14:06

kaip iskepti varskes apkepa gal kas zinote :merg2: :help: Atsimenu tarybiniais laikais valgyklose budavo :hubba: man labai patikdavo,bet kaip ji iskepti? :?:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Vas 2007, 18:57

tutsi rašė:kaip iskepti varskes apkepa gal kas zinote :merg2: :help: Atsimenu tarybiniais laikais valgyklose budavo
Nežinau, kaip kitur, bet pas mus mokyklos valgykloje dar tebekepa. :cook3: Kad vėl neprikrėsčiau šunybių, :? suradau ir dabar komentaruose rasi varškės apkepo aprašymą. :vird: Aš kepu lygiai taip pat - labai skanus gaunasi :hubba: Klausiau ir mūsų virėjų, tai lygiai tokį pat receptą pasiūlė, tik vietoj pieno manus mirko grietinėlėje ( o kartais ir vandenyje ). :roll: Vienas minusas šio patiekalo : kiek beiškeptum, visada maža :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Vas 2007, 11:50

nu jau varskes apkepukas superinis :hubba:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 13 Vas 2007, 13:55

tutsi rašė:nu jau varskes apkepukas superinis :hubba:
Jau turbūt ir suvalgėt :?: :wink:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Vas 2007, 14:14

sulapnojom kaip uoga :laugh: Liko tik skanus prisiminimas.Dabar visada tik toki ir kepsiu,kol neatsibos. :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Vas 2007, 16:13

sendien kepsiu plokstaini pagal janrri receptuka.Neparasyta kiek deti sodos,bet manau pataikysiu. 041

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 14 Vas 2007, 16:19

tutsi rašė:sendien kepsiu plokstaini pagal janrri receptuka.Neparasyta kiek deti sodos,bet manau pataikysiu. 041

šaukštelį sodos ir išmaišyti su šaukštu grietinės arba užgesinti su trupučiu acto.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Vas 2007, 16:21

dar pamirsau paklausti,o kiek laiko ji reikia kepti ir kokio karstumo orkaiteje? :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Vas 2007, 16:22

tai gerai as ir padariau,su grietine ir viena sauksteli sodos dejau. :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Vas 2007, 16:24

jau mano tesla saldytuve saldosi :D

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 14 Vas 2007, 16:26

Kepu kol gražiai pagelsta. Šiaip viskas priklauso nuo orkaitės. Mano elektrinė, kepu apie 30-40min.

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 14 Vas 2007, 16:30

Kai netingiu tešlą suminkau iš dviejų dalių. Tiksliau į vieną dalį įdedu kakavo, o kitą baltą palieku. Vieną sluoksnį darau baltą kitą rudą.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Vas 2007, 16:34

aciu uz info,gerai,kad pakliuvai man cia po ranka :aciu1: viska issiaiskinau.Bus prie arbatos desertas valentino dienos proga :hubba: :luks:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 14 Vas 2007, 16:37

tutsi rašė:aciu uz info,gerai,kad pakliuvai man cia po ranka :aciu1: viska issiaiskinau.Bus prie arbatos desertas valentino dienos proga :hubba: :luks:

:aciu2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Vas 2007, 10:31

nu plokstainis :hubba: pasaka,visi vakar ji pramine valentinu. :D Dabar sakiau,kai vaziuosiu pas anyta,butinai iskepsiu ir nusluostysiu jai nosi,nes sis pyragiukas daug skanesnis uz jos firmini kepama varskes pyraga.Aciu uz nuostabu recepta :aciu1:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 15 Vas 2007, 11:46

tutsi rašė:nu plokstainis :hubba: pasaka,visi vakar ji pramine valentinu. :D Dabar sakiau,kai vaziuosiu pas anyta,butinai iskepsiu ir nusluostysiu jai nosi,nes sis pyragiukas daug skanesnis uz jos firmini kepama varskes pyraga.Aciu uz nuostabu recepta :aciu1:
Malonu kad pavyko, o anytoms nosį nušluostyti tiesiog būtina. :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Vas 2007, 11:51

janrri rašė: Malonu kad pavyko, o anytoms nosį nušluostyti tiesiog būtina. :laugh:
Pritariu visu 100% . Ir ne vieną kartą, nes jos turi tokią "puikią" savybę pamiršti :lol:

Skelbti atsakymą