PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Strogonovo vištiena
4 viščiukų krūtinėlės
2 šaukštai aliejaus
2 svogūnai
1 raudona paprika
1 žalia paprika
100 g šviežių arba marinuotų grybų
1 arbatinis šaukštelis trintų kmynų
4 šaukštai sultinio
150 g grietinės
druska
pipirai
Mėsą supjaustome juostelėmis, pabarstome druska bei pipirais ir pakepiname su aliejumi.Svogūnus, pipirus bei grybus susmulkiname ir pakepiname.Mėsą bei daržoves su grybais dedame į troškintuvą, užpilame sultiniu ir troškiname 15-20 min. ant silpnos ugnies. Troškindami įberiame kmynų ir įpilame grietinės.Tinka su virtais ryžiais.
4 viščiukų krūtinėlės
2 šaukštai aliejaus
2 svogūnai
1 raudona paprika
1 žalia paprika
100 g šviežių arba marinuotų grybų
1 arbatinis šaukštelis trintų kmynų
4 šaukštai sultinio
150 g grietinės
druska
pipirai
Mėsą supjaustome juostelėmis, pabarstome druska bei pipirais ir pakepiname su aliejumi.Svogūnus, pipirus bei grybus susmulkiname ir pakepiname.Mėsą bei daržoves su grybais dedame į troškintuvą, užpilame sultiniu ir troškiname 15-20 min. ant silpnos ugnies. Troškindami įberiame kmynų ir įpilame grietinės.Tinka su virtais ryžiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Popieriniame maišelyje orkaitėje keptas viščiukas
1 viščiukas , supjaustytas gabaliukais
Padažas:
3 šaukštai kečupo
2 šaukštai acto
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukštai Vorčesterio padažo
3 šaukštai rudojo cukraus
4 šaukštai vandens
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis garstyčių miltelių
1 šaukštelis čili miltelių
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštelis druskos
Užvirkite padažą.
Viščiuko gabaliukus gerai apvoliokite miltų, druskos ir pipirų mišinyje.
Riebalais ištepkite popierinio maišelio, skirto kepti orkaitėje, vidų.
Supilkite padažą ant viščiuko gabaliukų ir sudėkite juos į maišelį. Maišelį gerai užsandarinkite ir padėkite jį ant kepimo popieriaus.Kepkite 180C temperatūros orkaitėje 1,5 valandos.Prapjaukite maišelį, atidarykite jo kraštus ir patiekite.
1 viščiukas , supjaustytas gabaliukais
Padažas:
3 šaukštai kečupo
2 šaukštai acto
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukštai Vorčesterio padažo
3 šaukštai rudojo cukraus
4 šaukštai vandens
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis garstyčių miltelių
1 šaukštelis čili miltelių
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštelis druskos
Užvirkite padažą.
Viščiuko gabaliukus gerai apvoliokite miltų, druskos ir pipirų mišinyje.
Riebalais ištepkite popierinio maišelio, skirto kepti orkaitėje, vidų.
Supilkite padažą ant viščiuko gabaliukų ir sudėkite juos į maišelį. Maišelį gerai užsandarinkite ir padėkite jį ant kepimo popieriaus.Kepkite 180C temperatūros orkaitėje 1,5 valandos.Prapjaukite maišelį, atidarykite jo kraštus ir patiekite.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Šiandien sukurpiau kalakutienos suktinukus su pievagrybių įdaru. Vyrui labai patiko, teks daryti dar ne kartą
Įdarui pakepti smulkiai supjaustytus pievagrybius, svogūnus, pasūdyti.
Kalakutienos krūtinėlę supjaustyti gabaliukais, pamušti, uždėti įdaro, gražiai susukti, surišti arba sutvirtinti dantų krapštukais. Apkepti aliejuje, sudėti į kepimui skirtą indą, užpilti sultiniu, įberti juodųjų pipirų, lauro lapelį ir troškinti apie pusvalandį. Likus iki troškinimo pabaigos 10 minučių, atidengti.
Patiekti su padažu.
Įdarui pakepti smulkiai supjaustytus pievagrybius, svogūnus, pasūdyti.
Kalakutienos krūtinėlę supjaustyti gabaliukais, pamušti, uždėti įdaro, gražiai susukti, surišti arba sutvirtinti dantų krapštukais. Apkepti aliejuje, sudėti į kepimui skirtą indą, užpilti sultiniu, įberti juodųjų pipirų, lauro lapelį ir troškinti apie pusvalandį. Likus iki troškinimo pabaigos 10 minučių, atidengti.
Patiekti su padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Su džiovintais vaisiais ir riešutais troškinti vištų sparneliai
7-8 vištų sparneliai
2-2,5 stiklinės ryžių
1 stiklinė lazdynų riešutų
250 g džiovintų abrikosų
250 g džiovintų slyvų
150 g razinų
2 šaukštai cinamono
3 skiltelės česnako
paukštienos prieskonių
druskos
0,5 stiklinės aliejaus
petražolių šakelių
Sparnelius įtriname paukštienos prieskoniais, česnakų skiltelėmis ir cinamonu.
Paliekame 2 val. stovėti kambario temperatūroje.Tuo metu ryžius išplauname šiltu vandeniu ir išmirkome.Vištų sparnelius apkepame aliejuje ir sudedame į aliejumi pateptą puodą, skirtą troškinimui.Ant viršaus sluoksniais sudedame pasūdytus išmirkytus ryžius, džiovintus vaisius ir lazdynų riešutus. Įpilame 2 stiklines vandens.Uždengę troškiname, kol išbrinksta ryžiai.Patiekiame didelėje lėkštėje iš ryžių ir džiovintų vaisių suformavę kupolą.Jį papuošiame vištų sparneliais, riešutais, džiovintais vaisiais bei petražolių šakelėmis.
7-8 vištų sparneliai
2-2,5 stiklinės ryžių
1 stiklinė lazdynų riešutų
250 g džiovintų abrikosų
250 g džiovintų slyvų
150 g razinų
2 šaukštai cinamono
3 skiltelės česnako
paukštienos prieskonių
druskos
0,5 stiklinės aliejaus
petražolių šakelių
Sparnelius įtriname paukštienos prieskoniais, česnakų skiltelėmis ir cinamonu.
Paliekame 2 val. stovėti kambario temperatūroje.Tuo metu ryžius išplauname šiltu vandeniu ir išmirkome.Vištų sparnelius apkepame aliejuje ir sudedame į aliejumi pateptą puodą, skirtą troškinimui.Ant viršaus sluoksniais sudedame pasūdytus išmirkytus ryžius, džiovintus vaisius ir lazdynų riešutus. Įpilame 2 stiklines vandens.Uždengę troškiname, kol išbrinksta ryžiai.Patiekiame didelėje lėkštėje iš ryžių ir džiovintų vaisių suformavę kupolą.Jį papuošiame vištų sparneliais, riešutais, džiovintais vaisiais bei petražolių šakelėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištienos vyniotinis su vaisiais
1 višta (1,2 kg)
druska
pipirai
muskatas
20 g razinų (džiovintų abrikosų ir pan.)
Vištos mėsą atskiriame nuo kaulų, tačiau odą paliekame.Mėsą su oda išlyginame, pabarstome prieskoniais, razinomis (džiovintais abrikosais), suvyniojame į maistinę plėvelę, perrišame virvele ir 1,3 val. verdame.
Tuomet atvėsiname, paslegiame ir 12 val. palaikome šaltai.
1 višta (1,2 kg)
druska
pipirai
muskatas
20 g razinų (džiovintų abrikosų ir pan.)
Vištos mėsą atskiriame nuo kaulų, tačiau odą paliekame.Mėsą su oda išlyginame, pabarstome prieskoniais, razinomis (džiovintais abrikosais), suvyniojame į maistinę plėvelę, perrišame virvele ir 1,3 val. verdame.
Tuomet atvėsiname, paslegiame ir 12 val. palaikome šaltai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištiena su sojų daigais
4 vištos filė
3 šaukštai aliejaus
1 skiltelė česnako
150 g morkų
200 g šviežių sojų daigų
70 g žirnelių su ankštimis
100 g konservuotų ananasų
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas sėmenų sėklų
druska,pipirai
Mėsą supjaustome gabalėliais, įtriname druska, pipirais ir iškepame su aliejumi.Morkas supjaustome šiaudeliais, sumaišome su trintu česnaku ir troškiname, kol morkos suminkštėja.Tuomet sudedame sojų daigus bei žirnelius ir dar troškiname apie 5 min.Į šį troškinį suberiame konservuotų ananasų gabalėlius, keptą vištieną, įpilame 2 šaukštus ananasų sulčių, sojų padažo ir maišydami kaitiname, kol užvirs.Patiekalą pabarstome sėmenų sėklomis.
4 vištos filė
3 šaukštai aliejaus
1 skiltelė česnako
150 g morkų
200 g šviežių sojų daigų
70 g žirnelių su ankštimis
100 g konservuotų ananasų
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas sėmenų sėklų
druska,pipirai
Mėsą supjaustome gabalėliais, įtriname druska, pipirais ir iškepame su aliejumi.Morkas supjaustome šiaudeliais, sumaišome su trintu česnaku ir troškiname, kol morkos suminkštėja.Tuomet sudedame sojų daigus bei žirnelius ir dar troškiname apie 5 min.Į šį troškinį suberiame konservuotų ananasų gabalėlius, keptą vištieną, įpilame 2 šaukštus ananasų sulčių, sojų padažo ir maišydami kaitiname, kol užvirs.Patiekalą pabarstome sėmenų sėklomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
„Kišenėlės“ su kamamberu ir spanguolių padažu
2 vištų krūtinėlės, 100 g kamambero sūrio,
50 g sviesto, šaukštas sojų padažo,
maltų pipirų, druskos.
Padažui:
200 g spanguolių, 100 g cukraus,
3 šaukštai vyšnių arba apelsinų likerio (arba 2 šaukštai sulčių ir šaukštas konjako),
50 ml vandens.
Padažą geriau išvirkite prieš dieną. Sumaišykite visus jam skirtus produktus puode su storu dugnu ir užkaiskite. Virkite ant silpnos ugnies 15 - 20 minučių uždengusios dangčiu. Kai spanguolės sutrūks (po kokių10 minučių), paragaukite ir, jei reikia, gardinkite cukrumi ar citrinų rūgštimi. Atvėsinkite ir pastatykite į šaldytuvą.
Krūtinėles perpjaukite pusiau, horizontaliai įpjaukite, įtrinkite druska, pipirais, pašlakstykite sojų padažu ir pamarinuokite. Įdarykite krūtinėles kubeliais supjaustytu kamamberu ir užpilkite po šaukštą spanguolių padažo. Tada dėkite į sviestą ir apkepkite po 4 - 5 minutes iš kiekvienos pusės. Tiekite su virtais ryžiais, skrebučiais ir likusiu padažu.
2 vištų krūtinėlės, 100 g kamambero sūrio,
50 g sviesto, šaukštas sojų padažo,
maltų pipirų, druskos.
Padažui:
200 g spanguolių, 100 g cukraus,
3 šaukštai vyšnių arba apelsinų likerio (arba 2 šaukštai sulčių ir šaukštas konjako),
50 ml vandens.
Padažą geriau išvirkite prieš dieną. Sumaišykite visus jam skirtus produktus puode su storu dugnu ir užkaiskite. Virkite ant silpnos ugnies 15 - 20 minučių uždengusios dangčiu. Kai spanguolės sutrūks (po kokių10 minučių), paragaukite ir, jei reikia, gardinkite cukrumi ar citrinų rūgštimi. Atvėsinkite ir pastatykite į šaldytuvą.
Krūtinėles perpjaukite pusiau, horizontaliai įpjaukite, įtrinkite druska, pipirais, pašlakstykite sojų padažu ir pamarinuokite. Įdarykite krūtinėles kubeliais supjaustytu kamamberu ir užpilkite po šaukštą spanguolių padažo. Tada dėkite į sviestą ir apkepkite po 4 - 5 minutes iš kiekvienos pusės. Tiekite su virtais ryžiais, skrebučiais ir likusiu padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Viščiukas su grietine
600 - 800 g viščiukas, 600 g obuolių,
300 g džiovintų slyvų, 100 g sviesto,
1 l grietinės, maltų pipirų, druskos, žalumynų.
Viščiuką padalykite ketvirčiais, supjaustykite gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais. Iškepkite svieste iš abiejų pusių, dėkite į puodą. Tada verdančiu vandeniu užplikykite slyvas, išmirkykite. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis. Berkite vaisius į puodą su viščiuku. Viską užpilkite grietine ir virkite, kol išvirs obuoliai (apie 15 - 20 minučių). Tiekite pabarsčiusios smulkintais žalumynais.
600 - 800 g viščiukas, 600 g obuolių,
300 g džiovintų slyvų, 100 g sviesto,
1 l grietinės, maltų pipirų, druskos, žalumynų.
Viščiuką padalykite ketvirčiais, supjaustykite gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais. Iškepkite svieste iš abiejų pusių, dėkite į puodą. Tada verdančiu vandeniu užplikykite slyvas, išmirkykite. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis. Berkite vaisius į puodą su viščiuku. Viską užpilkite grietine ir virkite, kol išvirs obuoliai (apie 15 - 20 minučių). Tiekite pabarsčiusios smulkintais žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištienos kepsnys
4 gabalėliai vištų krūtinėlių filė (po 200 - 250 g),'
200 g pievagrybių, 100 g fermentinio sūrio,
apelsinas, druskos, maltų pipirų,
petražolių, aliejaus kepti, riebalų formai.
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska, pipirais. Kepkite įkaitintame aliejuje - kiekvieną pusę po 2 minutes. Tada nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais pievagrybius. Berkite juos į keptuvę, kurioje kepė kepsniai, tik įpilkite dar truputį aliejaus. Gardinkite druska, pipirais ir nuolat maišydamos kepkite 7-10 minučių. Sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis.
Gilią formą patepkite riebalais, sudėkite vištieną. Kiekvieną kepsnį apdėliokite apelsino skiltelėmis, krėskite paruoštus grybus. Ant viršaus tieskite sūrio juosteles ir šaukite į iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 - 30 minučių.
Puoškite petražolių lapeliais. Tiekite su ryžiais ar bulvių koše.
4 gabalėliai vištų krūtinėlių filė (po 200 - 250 g),'
200 g pievagrybių, 100 g fermentinio sūrio,
apelsinas, druskos, maltų pipirų,
petražolių, aliejaus kepti, riebalų formai.
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska, pipirais. Kepkite įkaitintame aliejuje - kiekvieną pusę po 2 minutes. Tada nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais pievagrybius. Berkite juos į keptuvę, kurioje kepė kepsniai, tik įpilkite dar truputį aliejaus. Gardinkite druska, pipirais ir nuolat maišydamos kepkite 7-10 minučių. Sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis.
Gilią formą patepkite riebalais, sudėkite vištieną. Kiekvieną kepsnį apdėliokite apelsino skiltelėmis, krėskite paruoštus grybus. Ant viršaus tieskite sūrio juosteles ir šaukite į iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 - 30 minučių.
Puoškite petražolių lapeliais. Tiekite su ryžiais ar bulvių koše.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Antis su „Guinness“ alumi ir medumi
1 anties
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų medaus
1 šaukšto rudo cukraus
1 puodelio „Guinness“ alaus
muskato
cinamono
1,25 puodelio antienos sultinio
druskos
pipirų
Nuplaukite ir suriškite tarpusavyje anties kojas ir sparnus. Patepkite aliejumi ir padžiovinkite karštoje orkaitėje, kol paruduos (apie 10-12 minučių).
Tuo tarpu, gilioje keptuvėje sumaišykite medų, cukrų, „Guinness“ alų ir prieskoniu bei troškinkite 10 minučių. Supilkite sultinį ir kepkite dar 15 minučių.Pagal skonį pabarstykite pipirais ir druska.Sumažinkite kaitrą orkaitėje iki 150C, užpilkite antį padažu ir kepkite 60-75 minutes. Retkarčiais palaistykite. Tikrinkite šakutės pagalba. Jei padažas per kartus kepimo pabaigoje, papildomai įdėkite truputį medaus.
Išimkite iš orkaitės ir, prieš pjaustant, palikite kelioms minutėms pastovėti.
1 anties
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų medaus
1 šaukšto rudo cukraus
1 puodelio „Guinness“ alaus
muskato
cinamono
1,25 puodelio antienos sultinio
druskos
pipirų
Nuplaukite ir suriškite tarpusavyje anties kojas ir sparnus. Patepkite aliejumi ir padžiovinkite karštoje orkaitėje, kol paruduos (apie 10-12 minučių).
Tuo tarpu, gilioje keptuvėje sumaišykite medų, cukrų, „Guinness“ alų ir prieskoniu bei troškinkite 10 minučių. Supilkite sultinį ir kepkite dar 15 minučių.Pagal skonį pabarstykite pipirais ir druska.Sumažinkite kaitrą orkaitėje iki 150C, užpilkite antį padažu ir kepkite 60-75 minutes. Retkarčiais palaistykite. Tikrinkite šakutės pagalba. Jei padažas per kartus kepimo pabaigoje, papildomai įdėkite truputį medaus.
Išimkite iš orkaitės ir, prieš pjaustant, palikite kelioms minutėms pastovėti.
Vištienos kepsnys su sūriu
1 vištos krūtinėlės filė be kaulo,
prieskonių mišinio vištienai,
tradicinio majonezo,
2 nedideli fermentinio sūrio gabalėliai,
2 nedideli sviesto gabalėliai,
1 kiaušinis,
džiūvėsėlių arba miltų.
Vištos krūtinėlė padalinama į dvi dalis. Kiekviena dalis įpjaunama, išklojama, išmušama iš abiejų pusių. Paruošti gabalai įtrinami prieskoniais, ištepami majonezu. Į įpjovos vidų įdedami fermentinio sūrio ir sviesto gabalėliai. Dalys suglaudžiamos ir suplojamos su muštuku kaip "virtinis". Paliekama valandai, kad pasimarinuotų. Kepama keptuvėje uždengus dangtį ant lėtos ugnies, prieš tai apvoliojus kiaušinyje ir džiūvėsėliuose arba miltuose. Patiekiama su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. Taip pat puikiai tinka morkų salotos su česnakais.
1 vištos krūtinėlės filė be kaulo,
prieskonių mišinio vištienai,
tradicinio majonezo,
2 nedideli fermentinio sūrio gabalėliai,
2 nedideli sviesto gabalėliai,
1 kiaušinis,
džiūvėsėlių arba miltų.
Vištos krūtinėlė padalinama į dvi dalis. Kiekviena dalis įpjaunama, išklojama, išmušama iš abiejų pusių. Paruošti gabalai įtrinami prieskoniais, ištepami majonezu. Į įpjovos vidų įdedami fermentinio sūrio ir sviesto gabalėliai. Dalys suglaudžiamos ir suplojamos su muštuku kaip "virtinis". Paliekama valandai, kad pasimarinuotų. Kepama keptuvėje uždengus dangtį ant lėtos ugnies, prieš tai apvoliojus kiaušinyje ir džiūvėsėliuose arba miltuose. Patiekiama su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. Taip pat puikiai tinka morkų salotos su česnakais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Špinatų vyniotinis
apie 800 g kalakuto ar vištos krūtinėlės filė,
druskos, pipirų.
Įdarui
apie 500 g šviežių špinatų, 4-5 skiltelių česnako,
0,5 stiklinės natūralaus jogurto, 100 g pelėsinio sūrio,
2 šaukštelių racottos sūrelio,
trupučio miltų, 1 šaukšto sviesto, druskos,
pipirų (galima dar 2-3 šaukštų tarkuoto sūrio).
Ruošiant dar reikės 1 kiaušinio, keleto šaukštų miltų ar džiūvėsėlių, aliejaus kepimui, vandens tiek, kad apsemtų į puodą įdėtus vyniotinius. Troškinant į vandenį galima įdėti truputį šviežio ar džiovinto imbiero.
Mėsą gerai išmušti, pabarstyti druska, pipirais,
Špinatus nuplauti, atskirti stotesnes gyslas, dėti į puodą ir ant garų palaikyti, kol suminkštės, stambiai supjaustyti. Keptuvėje ištitpinti sviestą, jame 10 min.pakepinti špinatus, įspausti česnaką, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Į jogurtą įmaišyti šaukštą miltų ir jį supilti į špinatus, pavirti dar 5 min. Į šį įdarą įmaišyti truputį Ricotos ar tepamo varškės sūrio, arba susmulkinto pelėsinio sūrio. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko tepti įdaro, suvynioti kaip zrazus ( šonus užlenkti ir suvynioti vyniotinius). Užbaigti galima trim būdais:
Pavolioti miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir kepti, kol pagels.
Kepti karštuose riebaluose, kol mėsa iškeps.
Pavolioti miltuose, truputį apkepti, dėti į puodą, užpilti karštu vandeniu tiek, kad apsemtų, ir ant mažos ugnies virti atsargiai pamaišant. Miltai sutirštins padažą. Jį galima paskaninti imbieru, kurį prieš patiekiant reikia išimti.
Patiekti karštus su mėgiamu garnyru.
apie 800 g kalakuto ar vištos krūtinėlės filė,
druskos, pipirų.
Įdarui
apie 500 g šviežių špinatų, 4-5 skiltelių česnako,
0,5 stiklinės natūralaus jogurto, 100 g pelėsinio sūrio,
2 šaukštelių racottos sūrelio,
trupučio miltų, 1 šaukšto sviesto, druskos,
pipirų (galima dar 2-3 šaukštų tarkuoto sūrio).
Ruošiant dar reikės 1 kiaušinio, keleto šaukštų miltų ar džiūvėsėlių, aliejaus kepimui, vandens tiek, kad apsemtų į puodą įdėtus vyniotinius. Troškinant į vandenį galima įdėti truputį šviežio ar džiovinto imbiero.
Mėsą gerai išmušti, pabarstyti druska, pipirais,
Špinatus nuplauti, atskirti stotesnes gyslas, dėti į puodą ir ant garų palaikyti, kol suminkštės, stambiai supjaustyti. Keptuvėje ištitpinti sviestą, jame 10 min.pakepinti špinatus, įspausti česnaką, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Į jogurtą įmaišyti šaukštą miltų ir jį supilti į špinatus, pavirti dar 5 min. Į šį įdarą įmaišyti truputį Ricotos ar tepamo varškės sūrio, arba susmulkinto pelėsinio sūrio. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko tepti įdaro, suvynioti kaip zrazus ( šonus užlenkti ir suvynioti vyniotinius). Užbaigti galima trim būdais:
Pavolioti miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir kepti, kol pagels.
Kepti karštuose riebaluose, kol mėsa iškeps.
Pavolioti miltuose, truputį apkepti, dėti į puodą, užpilti karštu vandeniu tiek, kad apsemtų, ir ant mažos ugnies virti atsargiai pamaišant. Miltai sutirštins padažą. Jį galima paskaninti imbieru, kurį prieš patiekiant reikia išimti.
Patiekti karštus su mėgiamu garnyru.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kalakutienos ir šoninės suktinukai
1 poro,
8 džiovintų slyvų,
8 kalakutienos pjausnių,
50 g aštraus sūrio,
8 gabalėlių šoninės,
50 ml augalinio aliejaus,
100 ml baltojo vyno,
250 g vištienos sultinio,
1 šaukšto miltų,
10-15 mėtos lapelių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį) ,
salotų lapų papuošimui.
Nuplaukite porą, stiebą supjaustykite juostelėmis.Džiovintas slyvas nuplaukite. 4 supjautykite, likusias palikite papuošimui.Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Kalakutienos pjausnius nuplaukite, nusausinkite popierine servetėle, pabarstykite druska ir pipirais.Džiovintų slyvų puseles ir supjaustytą porą išdėliokite ant kalakutienos pjausnių, uždėkite po 2-3 lapelius mėtų, pabarstykite tarkuotu sūriu. Susukite kalakutieną į ritinėlius ir įvyniokite į šoninės gabalėlį. Sutvirtinkite mediniu smeigtuku.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite suktinukus iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Po to supilkite vyną ir sultinį. Uždengę troškinkite apie 40 min.
Padažui panaudokite likusį nuo troškinimo skystį, įberkite miltų ir nuolat maišant pakaitinkite iki sutirštės. Druskos ir pipirų berkite pagal skonį.
Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus. Ant salotų lapų išdėliokite suktinukus, papuoškite mėtų lapeliais ir džiovintomis slyvomis. Prieš patiekiant užpilkite padažą.
1 poro,
8 džiovintų slyvų,
8 kalakutienos pjausnių,
50 g aštraus sūrio,
8 gabalėlių šoninės,
50 ml augalinio aliejaus,
100 ml baltojo vyno,
250 g vištienos sultinio,
1 šaukšto miltų,
10-15 mėtos lapelių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį) ,
salotų lapų papuošimui.
Nuplaukite porą, stiebą supjaustykite juostelėmis.Džiovintas slyvas nuplaukite. 4 supjautykite, likusias palikite papuošimui.Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Kalakutienos pjausnius nuplaukite, nusausinkite popierine servetėle, pabarstykite druska ir pipirais.Džiovintų slyvų puseles ir supjaustytą porą išdėliokite ant kalakutienos pjausnių, uždėkite po 2-3 lapelius mėtų, pabarstykite tarkuotu sūriu. Susukite kalakutieną į ritinėlius ir įvyniokite į šoninės gabalėlį. Sutvirtinkite mediniu smeigtuku.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite suktinukus iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Po to supilkite vyną ir sultinį. Uždengę troškinkite apie 40 min.
Padažui panaudokite likusį nuo troškinimo skystį, įberkite miltų ir nuolat maišant pakaitinkite iki sutirštės. Druskos ir pipirų berkite pagal skonį.
Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus. Ant salotų lapų išdėliokite suktinukus, papuoškite mėtų lapeliais ir džiovintomis slyvomis. Prieš patiekiant užpilkite padažą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištiena pikantiškame padaže
1 kg vištienos filė
3 šaukštai aliejaus
1,5 šaukšto miltų
0,3 puodelio konservuotų pomidorų
0,3 puodelio vandens
1 šaukštas citrinos sulčių
4 šaukštai svogūnų, supjaustytų
3 šaukštai prieskonių paukštienai
0,25 šaukštelio paprikos miltelių
0,125 šaukštelio juodųjų pipirų
0,125 šaukštelio česnakinių pipirų
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apvoliokite vištienos gabaliukus miltuose ir apkepkite ant vidutinės ugnies.Sudėkite pomidorus ir vandenį bei kepkite 30-40 minučių arba kol vištiena suminkštės.Likus 15 minučių iki pabaigos sudėkite likusius produktus.Patiekite su ryžiais.
1 kg vištienos filė
3 šaukštai aliejaus
1,5 šaukšto miltų
0,3 puodelio konservuotų pomidorų
0,3 puodelio vandens
1 šaukštas citrinos sulčių
4 šaukštai svogūnų, supjaustytų
3 šaukštai prieskonių paukštienai
0,25 šaukštelio paprikos miltelių
0,125 šaukštelio juodųjų pipirų
0,125 šaukštelio česnakinių pipirų
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apvoliokite vištienos gabaliukus miltuose ir apkepkite ant vidutinės ugnies.Sudėkite pomidorus ir vandenį bei kepkite 30-40 minučių arba kol vištiena suminkštės.Likus 15 minučių iki pabaigos sudėkite likusius produktus.Patiekite su ryžiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kalakutiena su daržovėmis
Kalakutienai:
1,3 kg kalakutienos filė,
1 česnako skiltelės,
1 valg. šaukšto sviesto,
1 arb. šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
džiovintų prieskonių – rozmarino, čiobrelių,
maltų juodųjų pipirų.
Garnyrui:
400 g morkų,
600 g bulvių,
1 kg brokolių,
1 didelio svogūno,
maltų džiūvėsėlių.
Padažui:
2 valg. šaukštų miltų,
1 valg. šaukšto sviesto,
0,75 stiklinės vištienos sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
1. Daržovės pavirkite, kol jos taps pusiau minkštos, po to išdėkite į skardą, pabarstykite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite maltais džiūvėsėliais ir kepkite orkaitėje, kol visiškai iškeps.
2. Sumaišykite česnaką, sviestą, tarkuotą citrinos žievelę ir prieskonius. Šiuo mišiniu aptepkite griežinėliais supjaustytą kalakutienos filė ir išdėkite ją į skardą. Kepkite orkaitėje, kol iškeps. Po to kalakutieną ir daržoves perkelkite į indą ir pridenkite folija.
3. Keptuvėje apkepinkite sviestą su miltais, supilkite nuo kepimo likusį mėsos sultinį ir įpilkite pusę stiklinės vandens. Maišydami, pavirinkite, kol padažas sutirštės.
4. Kalakutieną patiekite su garnyru. Jį apliekite padažu.
Kalakutienai:
1,3 kg kalakutienos filė,
1 česnako skiltelės,
1 valg. šaukšto sviesto,
1 arb. šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
džiovintų prieskonių – rozmarino, čiobrelių,
maltų juodųjų pipirų.
Garnyrui:
400 g morkų,
600 g bulvių,
1 kg brokolių,
1 didelio svogūno,
maltų džiūvėsėlių.
Padažui:
2 valg. šaukštų miltų,
1 valg. šaukšto sviesto,
0,75 stiklinės vištienos sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
1. Daržovės pavirkite, kol jos taps pusiau minkštos, po to išdėkite į skardą, pabarstykite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite maltais džiūvėsėliais ir kepkite orkaitėje, kol visiškai iškeps.
2. Sumaišykite česnaką, sviestą, tarkuotą citrinos žievelę ir prieskonius. Šiuo mišiniu aptepkite griežinėliais supjaustytą kalakutienos filė ir išdėkite ją į skardą. Kepkite orkaitėje, kol iškeps. Po to kalakutieną ir daržoves perkelkite į indą ir pridenkite folija.
3. Keptuvėje apkepinkite sviestą su miltais, supilkite nuo kepimo likusį mėsos sultinį ir įpilkite pusę stiklinės vandens. Maišydami, pavirinkite, kol padažas sutirštės.
4. Kalakutieną patiekite su garnyru. Jį apliekite padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškintas viščiukas su agrastų padažu
Viščiukas, šaukštas sviesto,
1/2 stiklinės agrastų, stiklinė sultinio,
vištienos prieskonių, šaukštas cukraus, druskos.
Viščiuką supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite druska ir vištienos prieskoniais. Gabalėlius iš abiejų pusių apkepkite sviestu. Tada supilkite sultinį ir troškinkite tol, kol mėsa suminkštės. Į troškinį berkite nuvalytus ir nuplautus agrastus, saldinkite, sūdykite. Troškinkite tol, kol agrastai išsileis.
Viščiuko gabalėlius sudėkite į lėkštes, apliekite agrastų padažu.
Viščiukas, šaukštas sviesto,
1/2 stiklinės agrastų, stiklinė sultinio,
vištienos prieskonių, šaukštas cukraus, druskos.
Viščiuką supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite druska ir vištienos prieskoniais. Gabalėlius iš abiejų pusių apkepkite sviestu. Tada supilkite sultinį ir troškinkite tol, kol mėsa suminkštės. Į troškinį berkite nuvalytus ir nuplautus agrastus, saldinkite, sūdykite. Troškinkite tol, kol agrastai išsileis.
Viščiuko gabalėlius sudėkite į lėkštes, apliekite agrastų padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Suktinukai su abrikosais
5 gabalėliai vištienos filė,
1 poras, 2 morkos,
10 džiovintų abrikosų,
truputis druskos, pipirų, vištienos prieskonių,
aliejaus.
Morkas ir porą supjaustykite ilgais šiaudeliais. Pusę morkų ir porų pakepkite aliejuje paskaninę prieskoniais. Kitą pusę apvirkite pasūdytame vandenyje. Vištienos filė gerai išmuškite, pabarstykite vištienos prieskoniais bei druska. Ant mėsos dėkite pakeptų ir apvirtų daržovių šiaudelius taip, kad susukus suktinukus matytųsi daržovių šiaudelių galai. Vištienos suktinukus sudėkite į riebalais pateptą skardą vieną prie kito (kad neišsivyniotų), įpilkite truputį vandens ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Patiekite su ryžiais, abrikosais, vynuogėmis.
5 gabalėliai vištienos filė,
1 poras, 2 morkos,
10 džiovintų abrikosų,
truputis druskos, pipirų, vištienos prieskonių,
aliejaus.
Morkas ir porą supjaustykite ilgais šiaudeliais. Pusę morkų ir porų pakepkite aliejuje paskaninę prieskoniais. Kitą pusę apvirkite pasūdytame vandenyje. Vištienos filė gerai išmuškite, pabarstykite vištienos prieskoniais bei druska. Ant mėsos dėkite pakeptų ir apvirtų daržovių šiaudelius taip, kad susukus suktinukus matytųsi daržovių šiaudelių galai. Vištienos suktinukus sudėkite į riebalais pateptą skardą vieną prie kito (kad neišsivyniotų), įpilkite truputį vandens ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Patiekite su ryžiais, abrikosais, vynuogėmis.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Na va, videoreceptas lietuviu kalba
http://tv.delfi.lt/video/M8baxEgI/
http://tv.delfi.lt/video/M8baxEgI/
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Dariau kitaip: pamarinavau visuose ingredientuose per naktį (vietoje pomidoriukų pėmiau šaukštą pomidorų padažo, ir prie visų kitų prieskonių pridėjau pusę šaukšto kario) ir iškepiau apvoliojusi miltuose. Skanu Na, gal koks padažas nepamaišytų, bet tokia minkštutė ir skani vištiena - liežuvį praryčiauRamunė rašė:Vištiena pikantiškame padaže
1 kg vištienos filė
3 šaukštai aliejaus
1,5 šaukšto miltų
0,3 puodelio konservuotų pomidorų
0,3 puodelio vandens
1 šaukštas citrinos sulčių
4 šaukštai svogūnų, supjaustytų
3 šaukštai prieskonių paukštienai
0,25 šaukštelio paprikos miltelių
0,125 šaukštelio juodųjų pipirų
0,125 šaukštelio česnakinių pipirų
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apvoliokite vištienos gabaliukus miltuose ir apkepkite ant vidutinės ugnies.Sudėkite pomidorus ir vandenį bei kepkite 30-40 minučių arba kol vištiena suminkštės.Likus 15 minučių iki pabaigos sudėkite likusius produktus.Patiekite su ryžiais.
- Prikabinti failai
-
- vistiena.JPG (47.06 KiB) Peržiūrėta 3982 karus(ų)