PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Ačiū
Aš marinavau pagal Ramunės siūlomus ingredijentus padažui - pomidorų pasta (vietoje pomidorų), citrinų sultys, česnakiniai pipirai, pipirai, paukštienos prieskonių mišinys (tap jau nepagailėjau), paprikos milteliai ir dar savo nuožiūra įmečiau kario.
Pamiršau apie svogūnus Nusipirkau ir pamiršau. Dar skaniau gal būtų buvę, jeigu svoguniuką pjaustytą įmesčiau. Anyway, šitas receptukas eina į mano "repertuarą" - jeigu ką reikės pamaitinti savo namuose, tai jau laiko iš anksto turėdama pamarinuosiu filė
Aš marinavau pagal Ramunės siūlomus ingredijentus padažui - pomidorų pasta (vietoje pomidorų), citrinų sultys, česnakiniai pipirai, pipirai, paukštienos prieskonių mišinys (tap jau nepagailėjau), paprikos milteliai ir dar savo nuožiūra įmečiau kario.
Pamiršau apie svogūnus Nusipirkau ir pamiršau. Dar skaniau gal būtų buvę, jeigu svoguniuką pjaustytą įmesčiau. Anyway, šitas receptukas eina į mano "repertuarą" - jeigu ką reikės pamaitinti savo namuose, tai jau laiko iš anksto turėdama pamarinuosiu filė
O aš šiandien pietums sumeistravojau paukštienos guliašą su ananasais, gaila, negaliu nuotraukos įdėt.
Vištienos krutinėlę supjausčiau kubeliais, pakepinau. Sudėjau į puodą, pakepinau svogūno galvą, morką turėjau virtą irgi kartu susmulkinus pakepinau. Į puodą. Pridėjau paukštienos prieskonių, pipiriukų, ir ant viryklės. Kai truputį pašuto, pusę dėžutės smulkintų ananasų sudėjau, truputuką sviesto įdėjau, šaukštą pomidorų padažo, padažą patirštinau miltais, užbarsčiau smulkintom petražolėm. Išviriau ryžių, pomidorų salotos ir... pirmyn. Kaip kukuliai dabar sotūs
Vištienos krutinėlę supjausčiau kubeliais, pakepinau. Sudėjau į puodą, pakepinau svogūno galvą, morką turėjau virtą irgi kartu susmulkinus pakepinau. Į puodą. Pridėjau paukštienos prieskonių, pipiriukų, ir ant viryklės. Kai truputį pašuto, pusę dėžutės smulkintų ananasų sudėjau, truputuką sviesto įdėjau, šaukštą pomidorų padažo, padažą patirštinau miltais, užbarsčiau smulkintom petražolėm. Išviriau ryžių, pomidorų salotos ir... pirmyn. Kaip kukuliai dabar sotūs
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Šiandienos pietūs pagal vyro užsakymą, kad būtų su ananasais. Eigos nefotografavau, nes galvojau, jog Erneka darė, bet pasirodė visai kitoks jos receptas.
Vištiena saldžiarūgščiame padaže
300 g vištienos krūtinėles be odos;
1 baltymas;
½ puodelio kukurūzų krakmolo;
druskos, juodųjų pipirų.
1 raudonoji paprika;
1 vidutinė morka;
1 nedidelis svogūnas;
1 konservuotų smulkintų ananasų skardinė;
Padažui:
½ puodelio acto;
1/3 puodelio cukraus;
¼ puodelio apelsinų sulčių;
¼ puodelio ananasų sulčių (iš konservuotų ananasų);
¼ puodelio kečiupo;
2 š. kukurūzų krakmolo.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, merkti į paplaktą kiaušinio baltymą, apvolioti miltų, druskos ir juodųjų pipirų mišinyje ir apkepti aliejuje, kol įgis auksinį atspalvį.Išimti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Svogūną, papriką supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka Nedideliame aliejaus kiekyje apkepti svogūnus su morkomis, kol suminkštės, tada suberti papriką ir dar truputį pakepti.
Padažui skirtus produktus (išskyrus truputį sulčių ir krakmolą) sumaišyti ir užvirinti, tada apie 10 min pavirti, sudėti ananasus, daržoves, vištieną, užpilti krakmolą, išleistą sultyse, ir pakaitinti kol sutirštės.
Vištiena saldžiarūgščiame padaže
300 g vištienos krūtinėles be odos;
1 baltymas;
½ puodelio kukurūzų krakmolo;
druskos, juodųjų pipirų.
1 raudonoji paprika;
1 vidutinė morka;
1 nedidelis svogūnas;
1 konservuotų smulkintų ananasų skardinė;
Padažui:
½ puodelio acto;
1/3 puodelio cukraus;
¼ puodelio apelsinų sulčių;
¼ puodelio ananasų sulčių (iš konservuotų ananasų);
¼ puodelio kečiupo;
2 š. kukurūzų krakmolo.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, merkti į paplaktą kiaušinio baltymą, apvolioti miltų, druskos ir juodųjų pipirų mišinyje ir apkepti aliejuje, kol įgis auksinį atspalvį.Išimti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Svogūną, papriką supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka Nedideliame aliejaus kiekyje apkepti svogūnus su morkomis, kol suminkštės, tada suberti papriką ir dar truputį pakepti.
Padažui skirtus produktus (išskyrus truputį sulčių ir krakmolą) sumaišyti ir užvirinti, tada apie 10 min pavirti, sudėti ananasus, daržoves, vištieną, užpilti krakmolą, išleistą sultyse, ir pakaitinti kol sutirštės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškinta kalakutiena
800 g kalakutienos (geriausiai krūtinėlės),
6 pomidorų, 3 svogūnų,
žalios, raudonos, geltonos paprikos,
4 šaukštų aliejaus, 2 skiltelių česnako,
druskos, pipirų, trupučio paprikos mitelių,
šaukštelio džiovinto mairūno, šaukšto petražolių lapelių.
Kalakutieną nuplauti, nusausinti, supjaustyti kubeliais. Svogūnus perpjauti pusiau, supjaustyti pusiau griežinėliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti, paprikas perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, viską supjaustyti kubeliais. Česnakus susmulkinti. Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, jame 10 min. pakepinti mėsą, tada sudėti svogūnus, česnakus, pakepinti, kol suminkštės, po to sudėti pomidorus, mairūną, paprikos miltelius, paskaninti druska, pipirais ir troškinti apie 40 min. Prieš pabaigą sudėti kubeliais pjaustytą papriką, dar 15 min. patroškinti. Prieš patiekiant pabarstyti petražolių lapeliais, patiekti su bulvėmis, ryžiais ar balta duona.
800 g kalakutienos (geriausiai krūtinėlės),
6 pomidorų, 3 svogūnų,
žalios, raudonos, geltonos paprikos,
4 šaukštų aliejaus, 2 skiltelių česnako,
druskos, pipirų, trupučio paprikos mitelių,
šaukštelio džiovinto mairūno, šaukšto petražolių lapelių.
Kalakutieną nuplauti, nusausinti, supjaustyti kubeliais. Svogūnus perpjauti pusiau, supjaustyti pusiau griežinėliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti, paprikas perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, viską supjaustyti kubeliais. Česnakus susmulkinti. Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, jame 10 min. pakepinti mėsą, tada sudėti svogūnus, česnakus, pakepinti, kol suminkštės, po to sudėti pomidorus, mairūną, paprikos miltelius, paskaninti druska, pipirais ir troškinti apie 40 min. Prieš pabaigą sudėti kubeliais pjaustytą papriką, dar 15 min. patroškinti. Prieš patiekiant pabarstyti petražolių lapeliais, patiekti su bulvėmis, ryžiais ar balta duona.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saldžiarūgštė kalakutiena
300 g kalakutienos krūtinėlės,
druskos, 1 kiaušinio, 2 šaukštų krakmolo,
2 šaukštų sojos aliejaus,
100 g petražolių, salierų šaknų, 1 svogūno,
150 g ananaso, ½ žaliosios paprikos, ½ raudonosios paprikos,
100 g šviežių sojos pupelių, 3 šaukštų baltojo vyno acto,
3 šaukštų sojos padažo, 1 mažos dėžutės pomidorų pastos,
2 šaukštų šviežiai spaustų apelsino sulčių,
2 šaukštų cukraus, 2 šaukštelių krakmolo.
Kalakutieną supjaustyti plonais šiaudeliais, pasūdyti. Juos pavilgyti plaktame kiaušinyje, pavolioti krakmole. Keptuvėje įkaitinti 1 šaukštą aliejaus, jame kepti mėsą, kiaurasamčiu išgriebti, nuvarvinti.
Petražolės, saliero šaknis plonai supjaustyti, svogūną – smulkiai, ananasą, papriką – kubeliais. Sojos pupeles nuskalauti, nusausinti. Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, jame patroškinti daržoves, supilti baltojo vyno actą, sojos padažą, pomidorų pastą, apelsino sultis, paskaninti cukrumi, druska, dar truputį patroškinti. Pabaigoje šaltame vandenyje atskiestą krakmolą įmaišyti į padažą, užvirinti. Į šį mišinį sudėti keptą kalakutieną, sušildyti. Patiekti su virtais ryžiais.
300 g kalakutienos krūtinėlės,
druskos, 1 kiaušinio, 2 šaukštų krakmolo,
2 šaukštų sojos aliejaus,
100 g petražolių, salierų šaknų, 1 svogūno,
150 g ananaso, ½ žaliosios paprikos, ½ raudonosios paprikos,
100 g šviežių sojos pupelių, 3 šaukštų baltojo vyno acto,
3 šaukštų sojos padažo, 1 mažos dėžutės pomidorų pastos,
2 šaukštų šviežiai spaustų apelsino sulčių,
2 šaukštų cukraus, 2 šaukštelių krakmolo.
Kalakutieną supjaustyti plonais šiaudeliais, pasūdyti. Juos pavilgyti plaktame kiaušinyje, pavolioti krakmole. Keptuvėje įkaitinti 1 šaukštą aliejaus, jame kepti mėsą, kiaurasamčiu išgriebti, nuvarvinti.
Petražolės, saliero šaknis plonai supjaustyti, svogūną – smulkiai, ananasą, papriką – kubeliais. Sojos pupeles nuskalauti, nusausinti. Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, jame patroškinti daržoves, supilti baltojo vyno actą, sojos padažą, pomidorų pastą, apelsino sultis, paskaninti cukrumi, druska, dar truputį patroškinti. Pabaigoje šaltame vandenyje atskiestą krakmolą įmaišyti į padažą, užvirinti. Į šį mišinį sudėti keptą kalakutieną, sušildyti. Patiekti su virtais ryžiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kalakutienos drebučiai
600 g kalakuto skrandukų, sparnelių, kakliukų,
200 g prieskoninių daržovių šaknų
, 2 skiltelių česnako,
šaukštelio želatinos, lauro lapelio,
kvepiančiųjų pipirų, druskos,
petražolių lapelių papuošimui.
Nuplautus mėsos produktus, prieskonines šaknis užpilti 1,5 litro vandens, įdėti lauro lapelį, 3-4 kvepiančiuosius pipirus, pasūdyti ir virti tol, kol mėsa suminkštės. Prieš pabaigą įdėti česnako skilteles. Mėsą išimti, nuimti nuo kaulų, susmulkinti. Sultinį perkošti. Daržoves susmulkinti (truputį morkos galima palikti papuošimui), sumaišyti su mėsa. Želatiną pamerkti šaltame virintame vandeny. Kai išbrinks, supilti į šiltą sultinį, ištirpinti, paragavus paskaninti druska, pipirais, pilti ant mėsos, išmaišyti. Į 4 salotinių dugną dėti po petražolės lapelį, paskirstyti mėsos – daržovių mišinį ir statyti į šaldytuvą bent šešioms valandoms. Prieš patiekiant išversti į nedideles lėkšteles ir papuošti.
600 g kalakuto skrandukų, sparnelių, kakliukų,
200 g prieskoninių daržovių šaknų
, 2 skiltelių česnako,
šaukštelio želatinos, lauro lapelio,
kvepiančiųjų pipirų, druskos,
petražolių lapelių papuošimui.
Nuplautus mėsos produktus, prieskonines šaknis užpilti 1,5 litro vandens, įdėti lauro lapelį, 3-4 kvepiančiuosius pipirus, pasūdyti ir virti tol, kol mėsa suminkštės. Prieš pabaigą įdėti česnako skilteles. Mėsą išimti, nuimti nuo kaulų, susmulkinti. Sultinį perkošti. Daržoves susmulkinti (truputį morkos galima palikti papuošimui), sumaišyti su mėsa. Želatiną pamerkti šaltame virintame vandeny. Kai išbrinks, supilti į šiltą sultinį, ištirpinti, paragavus paskaninti druska, pipirais, pilti ant mėsos, išmaišyti. Į 4 salotinių dugną dėti po petražolės lapelį, paskirstyti mėsos – daržovių mišinį ir statyti į šaldytuvą bent šešioms valandoms. Prieš patiekiant išversti į nedideles lėkšteles ir papuošti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kalakutienos vėrinukai
400 g kalakutienos krūtinėlės,
3 šaukštų slyvų vyno ar padažo,
3 šaukštų sojos padažo,
3 skiltelių česnako,
1 šaukštelio cukraus, ¼ šaukštelio druskos,
¼ šaukštelio kario, 1 ananaso.
Mėsą supjaustyti 2-3 cm dydžio kubeliais. Iš slyvų vyno (ar padažo), sojų padažo sumaišyti marinatą, jį paskaninti druska, cukrumi, perspaustu česnaku, kariu, užpilti ant kalakutienos ir palaikyti 3-4 val. Ananasui nupjauti žievę, perpjauti išilgai į 4 dalis, išpjauti kietąją dalį ir supjaustyti kubeliais, panašaus dydžio kaip mėsos. Ant medinių šašliko smaigelių pakaitomis verti kalakutienos, ananaso gabalėlius. Nustatyti orkaitės grilio režimą ir višutiniame lygyje kepti 8 min., palaistyti marinatu, apversti ir kepti dar 8 min. Patiekti su ryžiais arba prancūzišku batonu („bagete“).
400 g kalakutienos krūtinėlės,
3 šaukštų slyvų vyno ar padažo,
3 šaukštų sojos padažo,
3 skiltelių česnako,
1 šaukštelio cukraus, ¼ šaukštelio druskos,
¼ šaukštelio kario, 1 ananaso.
Mėsą supjaustyti 2-3 cm dydžio kubeliais. Iš slyvų vyno (ar padažo), sojų padažo sumaišyti marinatą, jį paskaninti druska, cukrumi, perspaustu česnaku, kariu, užpilti ant kalakutienos ir palaikyti 3-4 val. Ananasui nupjauti žievę, perpjauti išilgai į 4 dalis, išpjauti kietąją dalį ir supjaustyti kubeliais, panašaus dydžio kaip mėsos. Ant medinių šašliko smaigelių pakaitomis verti kalakutienos, ananaso gabalėlius. Nustatyti orkaitės grilio režimą ir višutiniame lygyje kepti 8 min., palaistyti marinatu, apversti ir kepti dar 8 min. Patiekti su ryžiais arba prancūzišku batonu („bagete“).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Su pomidorų sultimis troškintas viščiukas
700 g viščiukų krūtinėlių,
1/2 stiklinės pomidorų sulčių,
300 g cukinijų, 200 g pievagrybių,
100 g marinuotų svogūnų,
1/2 citrinos, 2 skiltelės česnako,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis maltų pipirų, žiupsnelis smulkintų čiobrelių,
žiupsnelis smulkintų bazilikų, druskos.
Vištieną supjaustykite juostelėmis, pašlakstykite citrinų sultimis, gardinkite pipirais, druska, čiobreliais ir pusvalandį pamarinuokite. Tuomet pakepinkite su įkaitintu aliejumi. Pridėkite smulkintus svogūnus, česnaką, griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir troškinkite 10 minučių. Suberkite šiaudeliais pjaustytas cukinijas ir dar 10 minučių patroškinkite. Galiausiai supilkite pomidorų sultis, pasūdykite ir suberkite likusius prieskonius ir troškinkite dar 20 minučių, kol mėsa bus minkšta.
700 g viščiukų krūtinėlių,
1/2 stiklinės pomidorų sulčių,
300 g cukinijų, 200 g pievagrybių,
100 g marinuotų svogūnų,
1/2 citrinos, 2 skiltelės česnako,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis maltų pipirų, žiupsnelis smulkintų čiobrelių,
žiupsnelis smulkintų bazilikų, druskos.
Vištieną supjaustykite juostelėmis, pašlakstykite citrinų sultimis, gardinkite pipirais, druska, čiobreliais ir pusvalandį pamarinuokite. Tuomet pakepinkite su įkaitintu aliejumi. Pridėkite smulkintus svogūnus, česnaką, griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir troškinkite 10 minučių. Suberkite šiaudeliais pjaustytas cukinijas ir dar 10 minučių patroškinkite. Galiausiai supilkite pomidorų sultis, pasūdykite ir suberkite likusius prieskonius ir troškinkite dar 20 minučių, kol mėsa bus minkšta.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mėsa pomidorų padaže
450 g kalakutienos,
po 3 saliero lapkočius ir morkas,
svogūnas,
400 g pomidorų,
1 l vištienos sultinio,
po 60 g lęšių ir perlinių kruopų,
šaukštas pomidorų tyrės,
po 2 šaukštus aliejaus ir susmulkintų petražolių,
druskos, pipirų,
žiupsnelis aitriosios paprikos.
Įkaitintame aliejuje pakepinti mėsą, paskui sudėti susmulkintas morkas, salierus, svogūnus, per naktį mirkytas perlines kruopas, lęšius, supilti sultinį ir virti 50 min.
Suberti supjaustytus nuluptus pomidorus, sukrėsti pomidorų tyrę, pagardinti prieskoniais ir dar virti 10 min.
Nukaitus į sriubą įmaišyti petražoles ir pagardinti aitriąja paprika.
450 g kalakutienos,
po 3 saliero lapkočius ir morkas,
svogūnas,
400 g pomidorų,
1 l vištienos sultinio,
po 60 g lęšių ir perlinių kruopų,
šaukštas pomidorų tyrės,
po 2 šaukštus aliejaus ir susmulkintų petražolių,
druskos, pipirų,
žiupsnelis aitriosios paprikos.
Įkaitintame aliejuje pakepinti mėsą, paskui sudėti susmulkintas morkas, salierus, svogūnus, per naktį mirkytas perlines kruopas, lęšius, supilti sultinį ir virti 50 min.
Suberti supjaustytus nuluptus pomidorus, sukrėsti pomidorų tyrę, pagardinti prieskoniais ir dar virti 10 min.
Nukaitus į sriubą įmaišyti petražoles ir pagardinti aitriąja paprika.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištienos ir kukurūzų ragu
600 g vištienos filė, 2 saldžiosios paprikos,
ryšelis svogūnų laiškų su galvutėmis,
320 g konservuotų kukurūzų, mažas indelis konservuotų baltųjų pupelių,
40 g lydyto sviesto, 125 ml sultinio,
druskos, pipirų.
Įkaitintame lydytame svieste pakepinti juostelėmis susmulkintą vištieną, pagardinti prieskoniais ir perdėti į dubenį.
Likusiuose riebaluose pakepinti šiaudeliais supjaustytas saldžiąsias paprikas, pusę susmulkintų su galvutėmis svogūnų laiškų, sudėti nukoštus kukurūzus, pupeles, supilti sultinį ir 5–7 min. troškinti. Sudėti vištieną, likusius svogūnus, pagardinti prieskoniais ir dar troškinti 5 min. Patiekti su ryžiais.
600 g vištienos filė, 2 saldžiosios paprikos,
ryšelis svogūnų laiškų su galvutėmis,
320 g konservuotų kukurūzų, mažas indelis konservuotų baltųjų pupelių,
40 g lydyto sviesto, 125 ml sultinio,
druskos, pipirų.
Įkaitintame lydytame svieste pakepinti juostelėmis susmulkintą vištieną, pagardinti prieskoniais ir perdėti į dubenį.
Likusiuose riebaluose pakepinti šiaudeliais supjaustytas saldžiąsias paprikas, pusę susmulkintų su galvutėmis svogūnų laiškų, sudėti nukoštus kukurūzus, pupeles, supilti sultinį ir 5–7 min. troškinti. Sudėti vištieną, likusius svogūnus, pagardinti prieskoniais ir dar troškinti 5 min. Patiekti su ryžiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gruziniškas vištienos troškinys
1-1,3 kg višta, 800-900 pomidorų, 4-6 bulvės, svogūnas, 25 g sviesto „Favorit“, 1/2 česnako, 1,5 šaukštelio aitriosios paprikos, po šaukštą kapotų šviežių petražolių, čiobrelių, kalendrų, šaukštelis prieskonių mišinio vištienai, šaukštelis šafrano, druskos.
Vištą sukapokite gabalėliais, dėkite į užkaistą puodą be riebalų ir skrudinkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Atsiradusias sultis išpilkite į kitą indą. Atidenkite ir toliau spirginkite 10 minučių vis pripildamos sulčių, kad nedegtų. Pabaigoje berkite svogūno pusžiedžius, sviestą, kepinkite dar 5 minutes, šiek tiek pasūdykite.
Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, sugrūskite ir sudėkite į puodą ant mėsos. Bulves supjaustykite stambiais šiaudeliais, suberkite, išmaišykite, puodą uždenkite, troškinkite ant silpnesnės ugnies 20 minučių. Baigdamos troškinti skaninkite smulkintais žalumynais ir sausais prieskoniais. Vėl išmaišykite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes. Gardinkite grūstais česnakais ir 5 minutes leiskite nusistovėti.
1-1,3 kg višta, 800-900 pomidorų, 4-6 bulvės, svogūnas, 25 g sviesto „Favorit“, 1/2 česnako, 1,5 šaukštelio aitriosios paprikos, po šaukštą kapotų šviežių petražolių, čiobrelių, kalendrų, šaukštelis prieskonių mišinio vištienai, šaukštelis šafrano, druskos.
Vištą sukapokite gabalėliais, dėkite į užkaistą puodą be riebalų ir skrudinkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Atsiradusias sultis išpilkite į kitą indą. Atidenkite ir toliau spirginkite 10 minučių vis pripildamos sulčių, kad nedegtų. Pabaigoje berkite svogūno pusžiedžius, sviestą, kepinkite dar 5 minutes, šiek tiek pasūdykite.
Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, sugrūskite ir sudėkite į puodą ant mėsos. Bulves supjaustykite stambiais šiaudeliais, suberkite, išmaišykite, puodą uždenkite, troškinkite ant silpnesnės ugnies 20 minučių. Baigdamos troškinti skaninkite smulkintais žalumynais ir sausais prieskoniais. Vėl išmaišykite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes. Gardinkite grūstais česnakais ir 5 minutes leiskite nusistovėti.
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: PAUKŠTIENA
Forelle, o kartais vištienos su ananasais recepto pirmojoje dalyje nesupainiojai pusės puodelio kukurūzų krakmolo su miltais?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Tikrai nesupainiojau. Aišku, galima apvolioti ir miltuose, bet pabandyk krakmole, pajusi skirtumąCukinija rašė:Forelle, o kartais vištienos su ananasais recepto pirmojoje dalyje nesupainiojai pusės puodelio kukurūzų krakmolo su miltais?
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: PAUKŠTIENA
OK. O nebūtų tragedija bulvių krakmolas? Maximoje kukurūzinio nebuvo. Tikiuosi, kad Rimi bus...
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
Yra skirtumas miltai ar krakmolas