PAUKŠTIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 30 Geg 2009, 13:48

Kad man špianatai apskritai kaip ir skonio kažkokio aiškaus neturi :roll: Dilgelės - irgi nelabai primena prieskoninė žolė. Špinatai ir dilgelės manau labiau dėl vertingu medžiagų naudojami.Na dar dėl tekstūros lapinės :P O skonių jie man nepasižymi, reiškia tinka visur ir su bet kuo ;) Prie šitų kepsneliu man daugoka darbo atrodo :) Bet tai aišku nėra jų trūkumas ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 30 Geg 2009, 14:21

Dilgėlės pačios skaniausios vos prasikalusios, tada ir prieskonių nereikia, paskui jau - gryna žolė. Špinatai man visada reikalavo kažkokio prieskonio, dar kai jauni, kažkoks skonis jaučiasi, bet šiaip nepasakyčiau

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 31 Geg 2009, 15:57

Forelle rašė:Man špinatai jaučiasi jeigu vieni, kai dar ko pridedu, man jų kaip ir nėra, gal jie per švelnau skonio. O kokius tu naudoji: šaldytus ar ne
Šį kartą naudojau nešaldytus, šviežius.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 31 Geg 2009, 15:58

Lilina rašė:Kad man špianatai apskritai kaip ir skonio kažkokio aiškaus neturi :roll: Dilgelės - irgi nelabai primena prieskoninė žolė. Špinatai ir dilgelės manau labiau dėl vertingu medžiagų naudojami.Na dar dėl tekstūros lapinės :P O skonių jie man nepasižymi, reiškia tinka visur ir su bet kuo ;) Prie šitų kepsneliu man daugoka darbo atrodo :) Bet tai aišku nėra jų trūkumas ;)
Nu nėr čia daug darbo, o skonis - labai fainas, ir aš kažkaip špinatų skonį jaučiu... Nestiprus jis, bet yra toks savotiškas...

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė daida » 01 Bir 2009, 20:57

O man špinatai skanūs ir be prieskonių. Kai verdu špinatų sriubą nededu prieskonių, nes tada nesijaučia špinatų :roll:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė pyp » 21 Lie 2009, 20:03

Vištiena su feta sūriu

6 vištos krūtinėlės puselės
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukšteliai šviežio smulkinto oregano
juodųjų pipirų
112 g susmulkinto feta sūrio

Vištieną sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti 1 šaukštu citrinos sultimis. Užberti oreganą ir juoduosius pipirus. Užberti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinos sultimis.
Kepti 30 - 35 min. 180C orkaitėje.

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Živilė » 21 Lie 2009, 20:42

Ko čia taip ant fetos visas patraukė, jūs man pasakykit? :lol:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė pyp » 21 Lie 2009, 20:44

pazadejau Forellei receptu ideti, tai ir primeciau :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 21 Lie 2009, 21:04

Turim fetos prasidarę, reikia pabaigt :) radau fetos sausainių receptą, tik nieks neduoda ramybės

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Živilė » 21 Lie 2009, 21:35

aa, aišku :)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė pyp » 25 Lie 2009, 23:47

Tikrai skanu, visiems patiko :)

Širdelės keptos grilyje

500 g širdelių
2 šaukštai balto sauso vyno
1 šaulštas tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštas tarkuoto šviežio imbiero
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas medaus
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (petražolių, krapų ir pan.)

Iš produktų sumaišykite marinatą. Užpilkite juo širdeles ir palikite kelioms valandoms arba per nakti. Kepimo iešmelius pamirkykite vandenyje, kad kepant nepradėtų degti, ant kiekvieno jų užmaukite po 4 širdeles ir kepkite kol apskrus.
Iškeptos širdelės labai skanu su grilyje keptomis cukinijomis. Paimkite nedidelę cukiniją, nuplaukite, specialiu plonai pjaustyti skirtu daržovių peiliuku supjaustykite cukiniją ilgomis juostomis. Juostas apšlakstykite alyvų aliejumi, pasūdykite, užbarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų, suverkite ant medinių iešmukų ir kepkite kartu su širdelėmis.
Prikabinti failai
forumui.jpg
forumui.jpg (92.73 KiB) Peržiūrėta 5935 karus(ų)

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė erikiux » 26 Lie 2009, 12:33

Labai skaniai atrodo 038 . o širdelės nekietos būna?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė pyp » 26 Lie 2009, 13:28

as per nakti marinavau, tai jau maunant jos kaip pukas buvo...iskepe minkstos minkstuteles

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė sinsan » 26 Lie 2009, 19:56

nu va pirma kar5t matau, bet ismegint neatsisakysiu :roll: :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2009, 20:19

man patinka sirdeles 038

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė janrri » 26 Lie 2009, 22:31

Gerukas. Čia mano dukrai būtų apsivalgymas, nes jai širdelės dalikatesas :lol:

Vartotojo avataras
aitii
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 615
Užsiregistravo: 07 Rgs 2007, 11:00
Pliusai: 6

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė aitii » 27 Lie 2009, 13:10

as tai jau kazin ar praryciau :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lina13
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 639
Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pliusai: 6
Miestas: Panevėžys

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lina13 » 27 Lie 2009, 13:19

Koks fainas ir kartu paprastas receptukas. Manau, kad bus išbandytas :wink: .

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė pyp » 17 Rgp 2009, 16:41

Vištienos krūtinėlė troškinta granatų sultyse

1 puodelis graikinių riešutų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai alyvų aliejaus
1 didelis smulkintas svogūnas
2 šaukšteliai sviesto
1 šaukštelis pomidorų pastos
2 vištos krūtinėlės
4 šaukšteliai citrinos sulčių
0,5 puodelio vandens
1 šaukštelis rudojo cukraus
1,5 puodelio granatų sulčių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas smulkintų petražolių

Į keptuvę įpilkite aliejų, sudėkite riešutus, česnaką ir 5-10 minučių pakepinkite. Atidėkite.
Į tą pačia keptuvę įdėkite sviestą, ištirpinkite, supilkite svogūnus, pakepkite kol taps skaidrūs, įdėkite pomidorų pastą ir maišant kepkite dar 2 minutes. Į svogūnus sudėkite keptus riešutus ir pamaišydami kepkite ant mažos ugnies 5 minutes. Saugokite, kad riešutai nepradėtų degti. Masę išimkite iš keptuvės atidėkite į šalį.
Juostelėmis pjaustytą vištienos krūtinėlę sudėkite į keptuvę, kurioje kepė svogūnai su riešutais ir trumpai apkepkite, pasūdykite ir papipirinkite. Supilkite svogūnų ir riešutų masę. Citrinos, granatų sultis, vandenį ir cukrų sumaišykite ir taip pat užpilkite ant krūtinėlės. Troškinkite uždengus 20 minučių. Baigiant troškintis, suberkite petražoles. Patiekite su orkaitėje keptomis daržovėmis ir ryžiais.


Nu zinokit, pakelsiu sau uodega gal, bet tikrai ziaaauriai skanu, net nesitikejau :oops:
Prikabinti failai
forumui.jpg
forumui.jpg (85.58 KiB) Peržiūrėta 5840 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 17 Rgp 2009, 16:49

man prasom be cukinijos :D

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė angeliuke » 17 Rgp 2009, 16:49

Skanumelis :hubba:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė sinsan » 17 Rgp 2009, 17:23

noreciau tokios vistienos, butinai bus ismeginta. pastaruoju metu pamegau mesa su vaisiais :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 30 Rgp 2009, 11:06

Broilerių ir cukinijų apkepas

300 ml pieno pakaitiniti su
2 šaukštais miltų iki virimo. Nukėlus nuo ugnies įberti
150 g tarkuoto sūrio,
kario, druskos, baltųjų pipirų. Padėti į šalį.

400 g broilerių filė griežinėlių apkepinti keptuvėje, sudėti į išteptą formą.
1 cukiniją supjaustyti griežinėliais, sudėti ant vištienos. Pabarstyti
bazilikais ir juodaisiais pipirais. Užlieti padažu.

Kepti 180 temperatūroje 30 min. Labai skanu su bulvėmis, bet galima valgyti ir be garnyro. :)
Prikabinti failai
vista_cukinijos.jpg
vista_cukinijos.jpg (66.61 KiB) Peržiūrėta 5781 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 30 Rgp 2009, 15:02

pavarei la major. Žinau dabar kur cukinijas pavartosiu ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 31 Rgp 2009, 00:15

Labai skanu, čia padažas jėginis gaunasi :) Tiesa, jis prieš kepant gana tirštas toks (nuo sūrio), bet orkaitėje suskystėja, pat tas pasidaro :)

Vartotojo avataras
Tylus
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 195
Užsiregistravo: 26 Rgp 2009, 10:43
Pliusai: 1
Miestas: Vilnius

Re:

Standartinė Tylus » 31 Rgp 2009, 13:07

Hazel rašė:Romo Dambrausko vištienos kepsniukai
trijų – keturių vištos krūtinėlių filė,
šešių kiaušinių,
šešių šaukštų majonezo (jei mėgstate, majonezas gali būti su krapais),
šešių šaukštų krakmolo,
trupučio druskos,
vegetos prieskonių,
kario,
pipirų,
šlakelio aliejaus kepimui.
Kaztaip nelabai tykisi, kad tai Romo Dambrausko kuryba :). Man kazkodel susidaro
ispudys, kad Romas tokio zodzio kaip keptuve nezino :). Bandysiu pas save atrasti
labai panasu recepta i kurio autoriste tikrai nepretenduoju.
###The show must go on !!!###

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 31 Rgp 2009, 13:13

tai, kad jie nebutinai turi buti jo sugalvoti, paprasciausiai, jei jis gamino kazkur, tai ir sako, kad jo kepsniukai.... pas mus taip priimta :roll: Jei jau parode per tv, kad gamino- viskas jau jo vardo :lol:

Vartotojo avataras
Tylus
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 195
Užsiregistravo: 26 Rgp 2009, 10:43
Pliusai: 1
Miestas: Vilnius

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tylus » 31 Rgp 2009, 13:40

Tas tiesa. Jau susinepatoginau :). Keleta tokiu 'zvaigzdziu' pazistu,
kurie net nezino kur randasi jo virtuve, bet ju gaminamus valgius
placiai internete aprasineja ziniasklaida :)
###The show must go on !!!###

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė pyp » 31 Rgp 2009, 13:43

o labiausia man "patinka", kai jie dar ir GURMANAIS vadinami :evil: cia aisku ziurnaliugu bedos, bet bent pries vadindami kanors gurmanu galetu apsiviest ka istikruju tai reiskia

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 31 Rgp 2009, 15:17

ai, nereikia visko sureiksminti.... zurnalistams kazka reikia rasyti, jie is to duona valgo :lol:

Skelbti atsakymą