PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
Kad man špianatai apskritai kaip ir skonio kažkokio aiškaus neturi Dilgelės - irgi nelabai primena prieskoninė žolė. Špinatai ir dilgelės manau labiau dėl vertingu medžiagų naudojami.Na dar dėl tekstūros lapinės O skonių jie man nepasižymi, reiškia tinka visur ir su bet kuo Prie šitų kepsneliu man daugoka darbo atrodo Bet tai aišku nėra jų trūkumas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Dilgėlės pačios skaniausios vos prasikalusios, tada ir prieskonių nereikia, paskui jau - gryna žolė. Špinatai man visada reikalavo kažkokio prieskonio, dar kai jauni, kažkoks skonis jaučiasi, bet šiaip nepasakyčiau
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Šį kartą naudojau nešaldytus, šviežius.Forelle rašė:Man špinatai jaučiasi jeigu vieni, kai dar ko pridedu, man jų kaip ir nėra, gal jie per švelnau skonio. O kokius tu naudoji: šaldytus ar ne
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Nu nėr čia daug darbo, o skonis - labai fainas, ir aš kažkaip špinatų skonį jaučiu... Nestiprus jis, bet yra toks savotiškas...Lilina rašė:Kad man špianatai apskritai kaip ir skonio kažkokio aiškaus neturi Dilgelės - irgi nelabai primena prieskoninė žolė. Špinatai ir dilgelės manau labiau dėl vertingu medžiagų naudojami.Na dar dėl tekstūros lapinės O skonių jie man nepasižymi, reiškia tinka visur ir su bet kuo Prie šitų kepsneliu man daugoka darbo atrodo Bet tai aišku nėra jų trūkumas
Re: PAUKŠTIENA
O man špinatai skanūs ir be prieskonių. Kai verdu špinatų sriubą nededu prieskonių, nes tada nesijaučia špinatų
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Vištiena su feta sūriu
6 vištos krūtinėlės puselės
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukšteliai šviežio smulkinto oregano
juodųjų pipirų
112 g susmulkinto feta sūrio
Vištieną sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti 1 šaukštu citrinos sultimis. Užberti oreganą ir juoduosius pipirus. Užberti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinos sultimis.
Kepti 30 - 35 min. 180C orkaitėje.
6 vištos krūtinėlės puselės
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukšteliai šviežio smulkinto oregano
juodųjų pipirų
112 g susmulkinto feta sūrio
Vištieną sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti 1 šaukštu citrinos sultimis. Užberti oreganą ir juoduosius pipirus. Užberti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinos sultimis.
Kepti 30 - 35 min. 180C orkaitėje.
Re: PAUKŠTIENA
Ko čia taip ant fetos visas patraukė, jūs man pasakykit?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Turim fetos prasidarę, reikia pabaigt radau fetos sausainių receptą, tik nieks neduoda ramybės
Re: PAUKŠTIENA
aa, aišku
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Tikrai skanu, visiems patiko
Širdelės keptos grilyje
500 g širdelių
2 šaukštai balto sauso vyno
1 šaulštas tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštas tarkuoto šviežio imbiero
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas medaus
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (petražolių, krapų ir pan.)
Iš produktų sumaišykite marinatą. Užpilkite juo širdeles ir palikite kelioms valandoms arba per nakti. Kepimo iešmelius pamirkykite vandenyje, kad kepant nepradėtų degti, ant kiekvieno jų užmaukite po 4 širdeles ir kepkite kol apskrus.
Iškeptos širdelės labai skanu su grilyje keptomis cukinijomis. Paimkite nedidelę cukiniją, nuplaukite, specialiu plonai pjaustyti skirtu daržovių peiliuku supjaustykite cukiniją ilgomis juostomis. Juostas apšlakstykite alyvų aliejumi, pasūdykite, užbarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų, suverkite ant medinių iešmukų ir kepkite kartu su širdelėmis.
Širdelės keptos grilyje
500 g širdelių
2 šaukštai balto sauso vyno
1 šaulštas tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštas tarkuoto šviežio imbiero
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas medaus
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (petražolių, krapų ir pan.)
Iš produktų sumaišykite marinatą. Užpilkite juo širdeles ir palikite kelioms valandoms arba per nakti. Kepimo iešmelius pamirkykite vandenyje, kad kepant nepradėtų degti, ant kiekvieno jų užmaukite po 4 širdeles ir kepkite kol apskrus.
Iškeptos širdelės labai skanu su grilyje keptomis cukinijomis. Paimkite nedidelę cukiniją, nuplaukite, specialiu plonai pjaustyti skirtu daržovių peiliuku supjaustykite cukiniją ilgomis juostomis. Juostas apšlakstykite alyvų aliejumi, pasūdykite, užbarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų, suverkite ant medinių iešmukų ir kepkite kartu su širdelėmis.
- Prikabinti failai
-
- forumui.jpg (92.73 KiB) Peržiūrėta 5935 karus(ų)
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
as per nakti marinavau, tai jau maunant jos kaip pukas buvo...iskepe minkstos minkstuteles
Re: PAUKŠTIENA
Gerukas. Čia mano dukrai būtų apsivalgymas, nes jai širdelės dalikatesas
Re: PAUKŠTIENA
as tai jau kazin ar praryciau
Re: PAUKŠTIENA
Koks fainas ir kartu paprastas receptukas. Manau, kad bus išbandytas .
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Vištienos krūtinėlė troškinta granatų sultyse
1 puodelis graikinių riešutų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai alyvų aliejaus
1 didelis smulkintas svogūnas
2 šaukšteliai sviesto
1 šaukštelis pomidorų pastos
2 vištos krūtinėlės
4 šaukšteliai citrinos sulčių
0,5 puodelio vandens
1 šaukštelis rudojo cukraus
1,5 puodelio granatų sulčių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas smulkintų petražolių
Į keptuvę įpilkite aliejų, sudėkite riešutus, česnaką ir 5-10 minučių pakepinkite. Atidėkite.
Į tą pačia keptuvę įdėkite sviestą, ištirpinkite, supilkite svogūnus, pakepkite kol taps skaidrūs, įdėkite pomidorų pastą ir maišant kepkite dar 2 minutes. Į svogūnus sudėkite keptus riešutus ir pamaišydami kepkite ant mažos ugnies 5 minutes. Saugokite, kad riešutai nepradėtų degti. Masę išimkite iš keptuvės atidėkite į šalį.
Juostelėmis pjaustytą vištienos krūtinėlę sudėkite į keptuvę, kurioje kepė svogūnai su riešutais ir trumpai apkepkite, pasūdykite ir papipirinkite. Supilkite svogūnų ir riešutų masę. Citrinos, granatų sultis, vandenį ir cukrų sumaišykite ir taip pat užpilkite ant krūtinėlės. Troškinkite uždengus 20 minučių. Baigiant troškintis, suberkite petražoles. Patiekite su orkaitėje keptomis daržovėmis ir ryžiais.
Nu zinokit, pakelsiu sau uodega gal, bet tikrai ziaaauriai skanu, net nesitikejau
1 puodelis graikinių riešutų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai alyvų aliejaus
1 didelis smulkintas svogūnas
2 šaukšteliai sviesto
1 šaukštelis pomidorų pastos
2 vištos krūtinėlės
4 šaukšteliai citrinos sulčių
0,5 puodelio vandens
1 šaukštelis rudojo cukraus
1,5 puodelio granatų sulčių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas smulkintų petražolių
Į keptuvę įpilkite aliejų, sudėkite riešutus, česnaką ir 5-10 minučių pakepinkite. Atidėkite.
Į tą pačia keptuvę įdėkite sviestą, ištirpinkite, supilkite svogūnus, pakepkite kol taps skaidrūs, įdėkite pomidorų pastą ir maišant kepkite dar 2 minutes. Į svogūnus sudėkite keptus riešutus ir pamaišydami kepkite ant mažos ugnies 5 minutes. Saugokite, kad riešutai nepradėtų degti. Masę išimkite iš keptuvės atidėkite į šalį.
Juostelėmis pjaustytą vištienos krūtinėlę sudėkite į keptuvę, kurioje kepė svogūnai su riešutais ir trumpai apkepkite, pasūdykite ir papipirinkite. Supilkite svogūnų ir riešutų masę. Citrinos, granatų sultis, vandenį ir cukrų sumaišykite ir taip pat užpilkite ant krūtinėlės. Troškinkite uždengus 20 minučių. Baigiant troškintis, suberkite petražoles. Patiekite su orkaitėje keptomis daržovėmis ir ryžiais.
Nu zinokit, pakelsiu sau uodega gal, bet tikrai ziaaauriai skanu, net nesitikejau
- Prikabinti failai
-
- forumui.jpg (85.58 KiB) Peržiūrėta 5840 karus(ų)
Re: PAUKŠTIENA
noreciau tokios vistienos, butinai bus ismeginta. pastaruoju metu pamegau mesa su vaisiais
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Broilerių ir cukinijų apkepas
300 ml pieno pakaitiniti su
2 šaukštais miltų iki virimo. Nukėlus nuo ugnies įberti
150 g tarkuoto sūrio,
kario, druskos, baltųjų pipirų. Padėti į šalį.
400 g broilerių filė griežinėlių apkepinti keptuvėje, sudėti į išteptą formą.
1 cukiniją supjaustyti griežinėliais, sudėti ant vištienos. Pabarstyti
bazilikais ir juodaisiais pipirais. Užlieti padažu.
Kepti 180 temperatūroje 30 min. Labai skanu su bulvėmis, bet galima valgyti ir be garnyro.
300 ml pieno pakaitiniti su
2 šaukštais miltų iki virimo. Nukėlus nuo ugnies įberti
150 g tarkuoto sūrio,
kario, druskos, baltųjų pipirų. Padėti į šalį.
400 g broilerių filė griežinėlių apkepinti keptuvėje, sudėti į išteptą formą.
1 cukiniją supjaustyti griežinėliais, sudėti ant vištienos. Pabarstyti
bazilikais ir juodaisiais pipirais. Užlieti padažu.
Kepti 180 temperatūroje 30 min. Labai skanu su bulvėmis, bet galima valgyti ir be garnyro.
- Prikabinti failai
-
- vista_cukinijos.jpg (66.61 KiB) Peržiūrėta 5781 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
pavarei la major. Žinau dabar kur cukinijas pavartosiu
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Labai skanu, čia padažas jėginis gaunasi Tiesa, jis prieš kepant gana tirštas toks (nuo sūrio), bet orkaitėje suskystėja, pat tas pasidaro
Re:
Kaztaip nelabai tykisi, kad tai Romo Dambrausko kuryba . Man kazkodel susidaroHazel rašė:Romo Dambrausko vištienos kepsniukai
trijų – keturių vištos krūtinėlių filė,
šešių kiaušinių,
šešių šaukštų majonezo (jei mėgstate, majonezas gali būti su krapais),
šešių šaukštų krakmolo,
trupučio druskos,
vegetos prieskonių,
kario,
pipirų,
šlakelio aliejaus kepimui.
ispudys, kad Romas tokio zodzio kaip keptuve nezino . Bandysiu pas save atrasti
labai panasu recepta i kurio autoriste tikrai nepretenduoju.
###The show must go on !!!###
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: PAUKŠTIENA
tai, kad jie nebutinai turi buti jo sugalvoti, paprasciausiai, jei jis gamino kazkur, tai ir sako, kad jo kepsniukai.... pas mus taip priimta Jei jau parode per tv, kad gamino- viskas jau jo vardo
Re: PAUKŠTIENA
Tas tiesa. Jau susinepatoginau . Keleta tokiu 'zvaigzdziu' pazistu,
kurie net nezino kur randasi jo virtuve, bet ju gaminamus valgius
placiai internete aprasineja ziniasklaida
kurie net nezino kur randasi jo virtuve, bet ju gaminamus valgius
placiai internete aprasineja ziniasklaida
###The show must go on !!!###
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
o labiausia man "patinka", kai jie dar ir GURMANAIS vadinami cia aisku ziurnaliugu bedos, bet bent pries vadindami kanors gurmanu galetu apsiviest ka istikruju tai reiskia
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: PAUKŠTIENA
ai, nereikia visko sureiksminti.... zurnalistams kazka reikia rasyti, jie is to duona valgo