PAUKŠTIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 31 Rgp 2009, 15:40

Galėtų atsakingiau rašyt :evil: teko ir man su jais susidurt. Rašo be lia ka. kad tik antraštė patraukliau skambėtų :evil:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 02 Rgs 2009, 03:30

:hypno: jau į kokį puslapį pakliuvau :hubba: Visi receptai verti konkurso-superiniai! 038
Lilina,nepyk ant žurnaliūgų-jų toks nedėkingas darbas ir iš to jie pinigus uždirba 064
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė pyp » 02 Rgs 2009, 09:10

ot darbas...zmoniu glušinimas...jie patys pasirenka toki darba, todel manau uztai ir pykti galima :!:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 04 Rgs 2009, 01:49

Norėjau ir aš patapti žurnaliste,bet tada dar jie lyg ir pagarboj buvo 8)
O dabar,kaip ir politikai-nei valdžiai,nei žmonėm neįtinka 075 043 062
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė sinsan » 04 Rgs 2009, 09:06

o man zurnaliugos patinka, gerbiu as juos. gerai kai pasako ar paraso, kas marijos zemej dedasi, niekad nepraleidziu per tv zurnalistiniu tyrimu.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tina » 04 Rgs 2009, 13:25

Kartais, kad labiau skambėtų, jie savo pasakojimus gerokai pagražina ir prikuria to, ko nėra

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 04 Rgs 2009, 18:55

la major rašė:Broilerių ir cukinijų apkepas
Vaizdas - 10 balų :!: Seilės jau renkasipagalvojus apie skonį, jaučiu nė vyras nesuuos čia cukinijos?

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 04 Rgs 2009, 19:29

Cukiniją suuos, bet sūrio padažas turėtų patikti :) Galima cukinijas smulkiai supjaustyti, tada jos tame padaže atrodys visai nedaržoviškos. Padažas - labai sotus, skanus, labai skanu bulves juo permirkint :)

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Isia » 28 Rgs 2009, 16:57

Vištienos krūtinėlė su grybų įdaru

vištienos krūtinėlės.
grybų
fermentinio sūrio,
svogūno.
morkos.
prieskonių.
kiaušinio, džiuvesėlių.

Vištienos krūtinėlė pamarinuoti, supreskoniuoti, išmusti, paruošti taip kaip Kijevo kotletams.
Grybus (bandymo metu naudojau šviežius grybus ką tik iš miško :) ), išvirti,sumalti. Keptuvėje pakepinti svoguną (dėjau ir česnako skiltelę), morką (smulkiai sutarkuota) kartu su grybais, pakepinus įtarkuoti fermentinio sūrio ir gerai išmaišyti.
Į krutinėlę dėti įdara, gerai susukti, apvolioti džiuvesėliuose ir kiaušinyje. Iškepti aliejuje :)

Skanu. Niekur dar taip neesu valgius ir neradau panašaus recepto :)
Bet kaaad žinotumėt kaaaip skanu :oops: 8)
Prikabinti failai
256398854454.jpg
gigantai kepa :)
256398854454.jpg (80.74 KiB) Peržiūrėta 6148 karus(ų)
kikgjgg.jpg
padidinau foto
kikgjgg.jpg (66.02 KiB) Peržiūrėta 6148 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Isia 28 Rgs 2009, 23:02, redaguota 3 kartą(us).

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 28 Rgs 2009, 17:03

Tikiu,kad čia laaabai skanu!Gaila,kad prapjauto kotletuko nuotraukytė maža,nors jau ir taip varvinu seilę! :hubba:
O kame krūtinėlę marinavai? :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė sinsan » 28 Rgs 2009, 17:52

esu taip dariusi ir as, tikrai skanu
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Dora » 28 Rgs 2009, 18:17

:hypno: :hubba:

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė erikiux » 28 Rgs 2009, 21:23

Oi kaip neatsisakyčiau tokio kepsniuko :shock:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Isia » 28 Rgs 2009, 22:51

Nicole rašė:Tikiu,kad čia laaabai skanu!Gaila,kad prapjauto kotletuko nuotraukytė maža,nors jau ir taip varvinu seilę! :hubba:
O kame krūtinėlę marinavai? :roll:
tai,va, kad nemarinavau :oops: , o tik pusvalanduka paprieskoniavus ir pasudzius palaikiau. O kai valgem norejosi, kad mesyte butu labiau sultingesne, tai nusprendziau, kad krutineles pamarinavus, gautusi skaniau :)

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 29 Rgs 2009, 00:55

:hypno: Geriau jau tu būtum jų nedidinus :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 29 Rgs 2009, 09:15

oi, kaip skaniai padidinai 038 038 038 038

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė pyp » 25 Spa 2009, 20:46

Siandienos vakariene pagal Oliveri :wink:

Višta piene

1,5 kg višta (dariau is vistos ketvirciu ir sparneliu)
druskos, pipirų
115 g sviesto
alyvuogių aliejaus
½ cinamono lazdelės (dejau 0,5 saukstelio malto cinamono)
1 gera sauja šalavijų lapelių (dejau dziovinto salavijo)
2 citrinų žievelės
10 česnako skiltelių su odelėm
½ litro pieno

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C temperatūros. Vištą gerai įtrinkite prieskoniais ir pakepkite svieste ir šlakelyje alyvuogių aliejaus, vartydami, kad tolygiai pagelstu.
Įdėkite vištą į puodą su likusiais produktais ir ~1 valandą uždengę troškinkite įkaitintoje orkaitėje. Likus iki kepimo 10 minučių, puodą atidenkite. (Citrinų žievelė gali sutraukti pieną).

Laaabai skanu :)
Prikabinti failai
IMG_0075.JPG
IMG_0075.JPG (58.46 KiB) Peržiūrėta 6064 karus(ų)

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Dora » 25 Spa 2009, 20:50

:hubba: :hubba: :hypno: :hypno:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 25 Spa 2009, 22:34

Atrodo fantastiškai

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė janrri » 25 Spa 2009, 23:22

Super :hubba: :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė erikiux » 25 Spa 2009, 23:32

Turėtų būti skanumėlis 038 038 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė zivicib » 26 Spa 2009, 11:21

wau geru cia receptuku pasiskaiciau. valio. aciu!!!

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė lanna » 26 Spa 2009, 11:57

atrodo skaniai 038

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 20 Lap 2009, 23:51

Vištienos krūtinėlės su feta ir špinatais

1 kg pamuštų paprieskoniuotų krūtinėlių
300 g špinatų, iškeptų alyvuogių aliejuje su citrinos sultimis ir česnakais
240 g fetos sūrio
2 kiaušinių plakinuko
džiūvesėlių voliojimui

Į krūtinėles susukam fetą ir špinatus, sutvirtiname mediniais pagaliukais. Pamirkome kiaušiniuose, apvoliojam džiūvesėliuose ir apskrudiname keptuvėje.
Kepam 180 laipsnių orkaitėje 30 min. Skanu ;)

Padažas man nesigavo, nes pripyliau per daug citrinos sulčių. Padažo esmė: svieste pakepinti porą puodelių grybukų su šaukštu miltų, užpilti pora puodelių vištienos sultinio, puse puodelio balto vyno ir trupučiu citrinos sulčių. Kaitinti, kol ims gražiai tirštėti. Sūdyti-pipirinti pagal skonį. :)
Prikabinti failai
dscf1569.jpg
dscf1569.jpg (44.76 KiB) Peržiūrėta 5948 karus(ų)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 06 Gru 2009, 22:16

Paukštiena su imbieru, patiekta ant šviežių špinatų

Patiks mėgstantiems saldžią mėsą, patiks drąsiai ragaujantiems naujus patiekalus, o konservatyviam ragautojui - taip pat patiks, tik nesukels noro gaminti dar sykį. Labai malonus, saldus, gurmaniškas patiekalas. Norint mažiau saldumo, galima dėti mažiau arba nedėti medaus (tačiau padažui medus būūūtinas).

250 g kalakutienos faršo (originaliame recepte - vištienos filė)
1/2 žaliosios citrinos
gabalėlio imbiero šaknies
gabalėlio sveisto (nedaug, kaip kepinimui)
1 šaukšto medaus
1/2 šaukšto sojų padažo
200 ml kokosų pieno
kalendros (pamiršau apie ją, nedėjau :( )

Padažui:

1 š. acto (naudojau balto vyno)
3 š. alyvuogių aliejaus
1 š. medaus
1/2 š. vandens
druskos, pipirų

Tiekti su šviežiais špinatų lapais

Nulupam citrinos žievelę, išspaudžiame sultis, o žievelę susmulkiname. Imbierą - nuvalome, ir irgi susmulkiname. Reikia puodo dugne ištirpinti sviestą, supilti medų, suberti imbierą ir citrinos žievelę - virinti ant nedidelės ugnies. Po to supilti citrinos sultis ir sojų padažą. Paukštieną originaliame recepte ("Paragauk ir vesk mane") siūlo smulkinti kokteilių plaktuvu (blenderiu?). Aš to nedariau, todėl man vištienos masė liko vietisa. Blenderiu susmulkinta paukštiena, sukrėtus į puodą ir beverdant turėtų suskilti į netaisyklingos formos gabalėlius. Kai gabalėliai (arba faršo masė) ima skrusti, reikia supilti kokosų pieną, ir jame troškinti paukštieną ant silpnos ugnies 20 arba daugiau min. prieš tiekiant pagardinti druska ir pipirais bei kaledra.

Padažui sumaišome visus jam skirtus produktus. Gaunasi saldus, stipraus skonio padažas, kuris, manau, labai tiktų ir kitokiems mėsos patiekalams, salotoms.

Ant lėkščių išdėliojam plautus špinatų lapus, sudedame mėsą. Mano konservatyvi ranka negalėjo neįdėti bulvių, ir teisingai padariau, nes skonis - labai stiprus, ir norisi ko neutralizuojančio, t. y. - kaip tik bulvių :)
Prikabinti failai
vistienakoko.jpg
vistienakoko.jpg (61.29 KiB) Peržiūrėta 5867 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 06 Gru 2009, 22:30

Žiūriu labai jau pikantiškai pietavot. Man prie mėsos su medum tik ryžiai tinka, vyrui, aišku, bulvės.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 06 Gru 2009, 23:00

Ryžiai čia super gerai tiktų, aš tiesiog nesugalvojau laiku. Kita vertus, ir bulvės tiko puikiai :)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė sinsan » 07 Gru 2009, 10:44

tikrai pikantiskas patiekaliukas, nors ne i tema, bet grazi padazine :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 07 Gru 2009, 11:12

Pyp,labai įdomus receptas-piene niekaip nesugalvočiau vištą troškint :shock: :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 07 Gru 2009, 14:55

Aš irgi turiu Oliverio knyga. kadangi giriat reikes išbandyt tą vištą piene. la major. kaip restorane pateikei. :luks:
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą