PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
Galėtų atsakingiau rašyt teko ir man su jais susidurt. Rašo be lia ka. kad tik antraštė patraukliau skambėtų
Re: PAUKŠTIENA
jau į kokį puslapį pakliuvau Visi receptai verti konkurso-superiniai!
Lilina,nepyk ant žurnaliūgų-jų toks nedėkingas darbas ir iš to jie pinigus uždirba
Lilina,nepyk ant žurnaliūgų-jų toks nedėkingas darbas ir iš to jie pinigus uždirba
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
ot darbas...zmoniu glušinimas...jie patys pasirenka toki darba, todel manau uztai ir pykti galima
Re: PAUKŠTIENA
Norėjau ir aš patapti žurnaliste,bet tada dar jie lyg ir pagarboj buvo
O dabar,kaip ir politikai-nei valdžiai,nei žmonėm neįtinka
O dabar,kaip ir politikai-nei valdžiai,nei žmonėm neįtinka
Re: PAUKŠTIENA
o man zurnaliugos patinka, gerbiu as juos. gerai kai pasako ar paraso, kas marijos zemej dedasi, niekad nepraleidziu per tv zurnalistiniu tyrimu.
Re: PAUKŠTIENA
Kartais, kad labiau skambėtų, jie savo pasakojimus gerokai pagražina ir prikuria to, ko nėra
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Vaizdas - 10 balų Seilės jau renkasipagalvojus apie skonį, jaučiu nė vyras nesuuos čia cukinijos?la major rašė:Broilerių ir cukinijų apkepas
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Cukiniją suuos, bet sūrio padažas turėtų patikti Galima cukinijas smulkiai supjaustyti, tada jos tame padaže atrodys visai nedaržoviškos. Padažas - labai sotus, skanus, labai skanu bulves juo permirkint
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: PAUKŠTIENA
Vištienos krūtinėlė su grybų įdaru
vištienos krūtinėlės.
grybų
fermentinio sūrio,
svogūno.
morkos.
prieskonių.
kiaušinio, džiuvesėlių.
Vištienos krūtinėlė pamarinuoti, supreskoniuoti, išmusti, paruošti taip kaip Kijevo kotletams.
Grybus (bandymo metu naudojau šviežius grybus ką tik iš miško ), išvirti,sumalti. Keptuvėje pakepinti svoguną (dėjau ir česnako skiltelę), morką (smulkiai sutarkuota) kartu su grybais, pakepinus įtarkuoti fermentinio sūrio ir gerai išmaišyti.
Į krutinėlę dėti įdara, gerai susukti, apvolioti džiuvesėliuose ir kiaušinyje. Iškepti aliejuje
Skanu. Niekur dar taip neesu valgius ir neradau panašaus recepto
Bet kaaad žinotumėt kaaaip skanu
vištienos krūtinėlės.
grybų
fermentinio sūrio,
svogūno.
morkos.
prieskonių.
kiaušinio, džiuvesėlių.
Vištienos krūtinėlė pamarinuoti, supreskoniuoti, išmusti, paruošti taip kaip Kijevo kotletams.
Grybus (bandymo metu naudojau šviežius grybus ką tik iš miško ), išvirti,sumalti. Keptuvėje pakepinti svoguną (dėjau ir česnako skiltelę), morką (smulkiai sutarkuota) kartu su grybais, pakepinus įtarkuoti fermentinio sūrio ir gerai išmaišyti.
Į krutinėlę dėti įdara, gerai susukti, apvolioti džiuvesėliuose ir kiaušinyje. Iškepti aliejuje
Skanu. Niekur dar taip neesu valgius ir neradau panašaus recepto
Bet kaaad žinotumėt kaaaip skanu
- Prikabinti failai
-
- gigantai kepa :)
- 256398854454.jpg (80.74 KiB) Peržiūrėta 6148 karus(ų)
-
- padidinau foto
- kikgjgg.jpg (66.02 KiB) Peržiūrėta 6148 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Isia 28 Rgs 2009, 23:02, redaguota 3 kartą(us).
Re: PAUKŠTIENA
Tikiu,kad čia laaabai skanu!Gaila,kad prapjauto kotletuko nuotraukytė maža,nors jau ir taip varvinu seilę!
O kame krūtinėlę marinavai?
O kame krūtinėlę marinavai?
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: PAUKŠTIENA
tai,va, kad nemarinavau , o tik pusvalanduka paprieskoniavus ir pasudzius palaikiau. O kai valgem norejosi, kad mesyte butu labiau sultingesne, tai nusprendziau, kad krutineles pamarinavus, gautusi skaniauNicole rašė:Tikiu,kad čia laaabai skanu!Gaila,kad prapjauto kotletuko nuotraukytė maža,nors jau ir taip varvinu seilę!
O kame krūtinėlę marinavai?
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Siandienos vakariene pagal Oliveri
Višta piene
1,5 kg višta (dariau is vistos ketvirciu ir sparneliu)
druskos, pipirų
115 g sviesto
alyvuogių aliejaus
½ cinamono lazdelės (dejau 0,5 saukstelio malto cinamono)
1 gera sauja šalavijų lapelių (dejau dziovinto salavijo)
2 citrinų žievelės
10 česnako skiltelių su odelėm
½ litro pieno
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C temperatūros. Vištą gerai įtrinkite prieskoniais ir pakepkite svieste ir šlakelyje alyvuogių aliejaus, vartydami, kad tolygiai pagelstu.
Įdėkite vištą į puodą su likusiais produktais ir ~1 valandą uždengę troškinkite įkaitintoje orkaitėje. Likus iki kepimo 10 minučių, puodą atidenkite. (Citrinų žievelė gali sutraukti pieną).
Laaabai skanu
Višta piene
1,5 kg višta (dariau is vistos ketvirciu ir sparneliu)
druskos, pipirų
115 g sviesto
alyvuogių aliejaus
½ cinamono lazdelės (dejau 0,5 saukstelio malto cinamono)
1 gera sauja šalavijų lapelių (dejau dziovinto salavijo)
2 citrinų žievelės
10 česnako skiltelių su odelėm
½ litro pieno
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C temperatūros. Vištą gerai įtrinkite prieskoniais ir pakepkite svieste ir šlakelyje alyvuogių aliejaus, vartydami, kad tolygiai pagelstu.
Įdėkite vištą į puodą su likusiais produktais ir ~1 valandą uždengę troškinkite įkaitintoje orkaitėje. Likus iki kepimo 10 minučių, puodą atidenkite. (Citrinų žievelė gali sutraukti pieną).
Laaabai skanu
- Prikabinti failai
-
- IMG_0075.JPG (58.46 KiB) Peržiūrėta 6064 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Atrodo fantastiškai
Re: PAUKŠTIENA
Super
Re: PAUKŠTIENA
wau geru cia receptuku pasiskaiciau. valio. aciu!!!
- lanna
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
- Pliusai: 18
- Miestas: Airija
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
atrodo skaniai
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Vištienos krūtinėlės su feta ir špinatais
1 kg pamuštų paprieskoniuotų krūtinėlių
300 g špinatų, iškeptų alyvuogių aliejuje su citrinos sultimis ir česnakais
240 g fetos sūrio
2 kiaušinių plakinuko
džiūvesėlių voliojimui
Į krūtinėles susukam fetą ir špinatus, sutvirtiname mediniais pagaliukais. Pamirkome kiaušiniuose, apvoliojam džiūvesėliuose ir apskrudiname keptuvėje.
Kepam 180 laipsnių orkaitėje 30 min. Skanu
Padažas man nesigavo, nes pripyliau per daug citrinos sulčių. Padažo esmė: svieste pakepinti porą puodelių grybukų su šaukštu miltų, užpilti pora puodelių vištienos sultinio, puse puodelio balto vyno ir trupučiu citrinos sulčių. Kaitinti, kol ims gražiai tirštėti. Sūdyti-pipirinti pagal skonį.
1 kg pamuštų paprieskoniuotų krūtinėlių
300 g špinatų, iškeptų alyvuogių aliejuje su citrinos sultimis ir česnakais
240 g fetos sūrio
2 kiaušinių plakinuko
džiūvesėlių voliojimui
Į krūtinėles susukam fetą ir špinatus, sutvirtiname mediniais pagaliukais. Pamirkome kiaušiniuose, apvoliojam džiūvesėliuose ir apskrudiname keptuvėje.
Kepam 180 laipsnių orkaitėje 30 min. Skanu
Padažas man nesigavo, nes pripyliau per daug citrinos sulčių. Padažo esmė: svieste pakepinti porą puodelių grybukų su šaukštu miltų, užpilti pora puodelių vištienos sultinio, puse puodelio balto vyno ir trupučiu citrinos sulčių. Kaitinti, kol ims gražiai tirštėti. Sūdyti-pipirinti pagal skonį.
- Prikabinti failai
-
- dscf1569.jpg (44.76 KiB) Peržiūrėta 5948 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Paukštiena su imbieru, patiekta ant šviežių špinatų
Patiks mėgstantiems saldžią mėsą, patiks drąsiai ragaujantiems naujus patiekalus, o konservatyviam ragautojui - taip pat patiks, tik nesukels noro gaminti dar sykį. Labai malonus, saldus, gurmaniškas patiekalas. Norint mažiau saldumo, galima dėti mažiau arba nedėti medaus (tačiau padažui medus būūūtinas).
250 g kalakutienos faršo (originaliame recepte - vištienos filė)
1/2 žaliosios citrinos
gabalėlio imbiero šaknies
gabalėlio sveisto (nedaug, kaip kepinimui)
1 šaukšto medaus
1/2 šaukšto sojų padažo
200 ml kokosų pieno
kalendros (pamiršau apie ją, nedėjau )
Padažui:
1 š. acto (naudojau balto vyno)
3 š. alyvuogių aliejaus
1 š. medaus
1/2 š. vandens
druskos, pipirų
Tiekti su šviežiais špinatų lapais
Nulupam citrinos žievelę, išspaudžiame sultis, o žievelę susmulkiname. Imbierą - nuvalome, ir irgi susmulkiname. Reikia puodo dugne ištirpinti sviestą, supilti medų, suberti imbierą ir citrinos žievelę - virinti ant nedidelės ugnies. Po to supilti citrinos sultis ir sojų padažą. Paukštieną originaliame recepte ("Paragauk ir vesk mane") siūlo smulkinti kokteilių plaktuvu (blenderiu?). Aš to nedariau, todėl man vištienos masė liko vietisa. Blenderiu susmulkinta paukštiena, sukrėtus į puodą ir beverdant turėtų suskilti į netaisyklingos formos gabalėlius. Kai gabalėliai (arba faršo masė) ima skrusti, reikia supilti kokosų pieną, ir jame troškinti paukštieną ant silpnos ugnies 20 arba daugiau min. prieš tiekiant pagardinti druska ir pipirais bei kaledra.
Padažui sumaišome visus jam skirtus produktus. Gaunasi saldus, stipraus skonio padažas, kuris, manau, labai tiktų ir kitokiems mėsos patiekalams, salotoms.
Ant lėkščių išdėliojam plautus špinatų lapus, sudedame mėsą. Mano konservatyvi ranka negalėjo neįdėti bulvių, ir teisingai padariau, nes skonis - labai stiprus, ir norisi ko neutralizuojančio, t. y. - kaip tik bulvių
Patiks mėgstantiems saldžią mėsą, patiks drąsiai ragaujantiems naujus patiekalus, o konservatyviam ragautojui - taip pat patiks, tik nesukels noro gaminti dar sykį. Labai malonus, saldus, gurmaniškas patiekalas. Norint mažiau saldumo, galima dėti mažiau arba nedėti medaus (tačiau padažui medus būūūtinas).
250 g kalakutienos faršo (originaliame recepte - vištienos filė)
1/2 žaliosios citrinos
gabalėlio imbiero šaknies
gabalėlio sveisto (nedaug, kaip kepinimui)
1 šaukšto medaus
1/2 šaukšto sojų padažo
200 ml kokosų pieno
kalendros (pamiršau apie ją, nedėjau )
Padažui:
1 š. acto (naudojau balto vyno)
3 š. alyvuogių aliejaus
1 š. medaus
1/2 š. vandens
druskos, pipirų
Tiekti su šviežiais špinatų lapais
Nulupam citrinos žievelę, išspaudžiame sultis, o žievelę susmulkiname. Imbierą - nuvalome, ir irgi susmulkiname. Reikia puodo dugne ištirpinti sviestą, supilti medų, suberti imbierą ir citrinos žievelę - virinti ant nedidelės ugnies. Po to supilti citrinos sultis ir sojų padažą. Paukštieną originaliame recepte ("Paragauk ir vesk mane") siūlo smulkinti kokteilių plaktuvu (blenderiu?). Aš to nedariau, todėl man vištienos masė liko vietisa. Blenderiu susmulkinta paukštiena, sukrėtus į puodą ir beverdant turėtų suskilti į netaisyklingos formos gabalėlius. Kai gabalėliai (arba faršo masė) ima skrusti, reikia supilti kokosų pieną, ir jame troškinti paukštieną ant silpnos ugnies 20 arba daugiau min. prieš tiekiant pagardinti druska ir pipirais bei kaledra.
Padažui sumaišome visus jam skirtus produktus. Gaunasi saldus, stipraus skonio padažas, kuris, manau, labai tiktų ir kitokiems mėsos patiekalams, salotoms.
Ant lėkščių išdėliojam plautus špinatų lapus, sudedame mėsą. Mano konservatyvi ranka negalėjo neįdėti bulvių, ir teisingai padariau, nes skonis - labai stiprus, ir norisi ko neutralizuojančio, t. y. - kaip tik bulvių
- Prikabinti failai
-
- vistienakoko.jpg (61.29 KiB) Peržiūrėta 5867 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Žiūriu labai jau pikantiškai pietavot. Man prie mėsos su medum tik ryžiai tinka, vyrui, aišku, bulvės.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Ryžiai čia super gerai tiktų, aš tiesiog nesugalvojau laiku. Kita vertus, ir bulvės tiko puikiai
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
Aš irgi turiu Oliverio knyga. kadangi giriat reikes išbandyt tą vištą piene. la major. kaip restorane pateikei.