PAUKŠTIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 29 Gru 2009, 12:51

o man labai patinka paprasciausiai iskepta vistyte, tai tik pabarstau paukstienos prieskoniais, istepu majonezu ir kepu.
Prikabinti failai
DSC00995.JPG
DSC00995.JPG (167.49 KiB) Peržiūrėta 7215 karus(ų)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 01 Sau 2010, 23:22

Pgaliau išbandžiau garpuodį!

truputį pamuštą vištienos filė pabarsčiau vištienos prieskoniais, pusvalandį pamarinavau meduje ir garstyčiose (lygiomis dalimis), ir po to 20 min. garinau.
Bulvytes garinom tame pačiame puode. Nu super puodas, man rezultatas labai skanus. :)
Prikabinti failai
dscf1717.jpg
dscf1717.jpg (51.66 KiB) Peržiūrėta 7200 karus(ų)

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė erikiux » 02 Sau 2010, 17:21

Man irgi garpuodyje patinka paruoštas maistas
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 02 Sau 2010, 19:21

o man mesa garuose ruosta 078 Kazkokia popierine :roll:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Isia » 02 Sau 2010, 21:28

as cia Naujiems metams irgi vistienos slauneles dariau :) tik nenufotografavau, nes kai iskepe, is karto valgem :)
gavos tokia minkstute mesyte. O marinavau gan ilgai, prieskoniuose, daug svogunu ir cesnakiuko, su majonezu :) Maza specialiste esu marinavime, bet kiek pastebejau, daug ka reiskia majonezas..
niam, kaip skaniai valges :)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 03 Sau 2010, 00:26

Tutsi rašė:o man mesa garuose ruosta 078 Kazkokia popierine :roll:
O virta ar troškinta - taip pat popierinė? :) Taigi labai panašu :)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 03 Sau 2010, 00:29

Isia rašė:as cia Naujiems metams irgi vistienos slauneles dariau :) tik nenufotografavau, nes kai iskepe, is karto valgem :)
gavos tokia minkstute mesyte. O marinavau gan ilgai, prieskoniuose, daug svogunu ir cesnakiuko, su majonezu :) Maza specialiste esu marinavime, bet kiek pastebejau, daug ka reiskia majonezas..
niam, kaip skaniai valges :)
Aga, marinatas labai daug duoda. Aš būčiau ilgiau marinavus, bet jau mudu valgyt norėjom. Čia jau ne šventei, o kasdienai gaminta filė buvo, tad gaminau greituoju būdu. Būtinai išbandysiu ir majonezinius mainatus. O šiandien dar ir Forellės pyragą garpuody paruošiau - nu stebuklų puodas, labai džiaugiuosi draugo dovana :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 03 Sau 2010, 00:31

Žinau ne vieną, kuriam garuose ruošta mėsa nepatinka. Aš garinus tik paukštieną (iš maltos mėsos gaminiai nesiskaito), tai man labai skanu. Aišku prieš tai pamarinuoju, kaip ir prieš kepimą

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 03 Sau 2010, 00:41

Forelle, gal galėtum įmesti su laiku keletą marinatų receptų? Aš neturiu didelės marinavimo patirties, o garinamai mėsai specialių marinatų kažkaip nelabai kur mačiau.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 03 Sau 2010, 00:42

la major rašė:Forelle, gal galėtum įmesti su laiku keletą marinatų receptų? Aš neturiu didelės marinavimo patirties, o garinamai mėsai specialių marinatų kažkaip nelabai kur mačiau.
Tai kad tuos pačius marinatus kaip ir kepamai darau: su žolelėmis, pipirais ir pan. Nes dažniausiai primainuoju, o paskui dalį į garų puodą, dalį - į orkaitę. Pati irgi neatkreipiau dėmesio ar yra kokie marinatai garinamai

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 03 Sau 2010, 00:45

Na, aš ir kepamai mėsai nežinau daug marinatų...

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 03 Sau 2010, 00:47

Mano marinatai dažniausiai kas po ranka pakliūna :lol: bet paieškosiu kada su tiksliomis propocijomis. Turiu vieną medaus marinatą vištienos šašlykui, kur gaunasi fantastiškai skani mėsa ir dar vieną su žolelėmis vištienai, kur irgi visi pirštus laižėsi

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 03 Sau 2010, 00:54

Aga, įkelk kada prie progos. :)

Beje, tavo šokoladinis pyragas garų puode gavosi puikiai :!: Garinti teko ilgiau nei 45 min. - dar 2 kartus po 15 min. garinom, kol buvo paruoštas. Bet skonis - šokoladiškas-šokoladiškas, labai maloniai smaguriuojam. Ryt ryte nupaveiksluosiu, įkelsiu kaip pavyko. :) Kitą kartą darysiu su glajumi, bet ir grynas labai gardus.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 03 Sau 2010, 00:56

Pastebėjau, kad garinimas nuo garų puodo priklauso ir aukšto kuriame garini. Ant viryklės išsigarino greičiausiai. Lauksim nuotraukos

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 03 Sau 2010, 00:58

Mano garpuodis - elektrinis, Tefal, trijų aukštų. Pyragą garinau pirmame aukšte.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 03 Sau 2010, 00:59

Pirmame ir turėjo greičiausiai išsigarint. Pas mane Bomann firmos

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Živilė » 03 Sau 2010, 15:35

Mes turim paprastą ant dujinės statomą Bergof garpuodį. Geras dalykas, mėsytė labai skani būna jame garinta. Aš noriu paklausti, kokį indą būtų galima naudoti, kad pyragą, pvz. Forellės, ant garų pasidaryt būtų galima?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 03 Sau 2010, 17:21

Živilė rašė:Mes turim paprastą ant dujinės statomą Bergof garpuodį. Geras dalykas, mėsytė labai skani būna jame garinta. Aš noriu paklausti, kokį indą būtų galima naudoti, kad pyragą, pvz. Forellės, ant garų pasidaryt būtų galima?
Bet koks indas tinka. Pyragą kepu plastmasiniame kur prie puodo buvo, o keksiukus ir silikoninėse bandžiau, ir metalinėse, visuose pavyko

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 03 Sau 2010, 20:31

Kadangi į sumuštinių skyrelį negaliu įkelti foto, pasakoju apie šiandienos atradimą čionai:

Sumuštiniai su vištiena

Su draugu dažnai lankomės "Woo". Ten yra puiki fusion virtuvė, bet labiausiai mes ten vertiname pastaruoju metu paprastus, sočius sumuštinukus su vištiena. Šiandien nutarėme pabandyti atkartoti juos namie. Sakyčiau, gavosi labai labai panašiai. Taigi, reikia:

1 prancūziško batono,
50-100 g delikatesinės rūkytos viščiuko filė,
poros saujų tarkuoto kietojo sūrio,
poros virtų vištienos blauzdelių (liko po sultinio),
majonezo
baltojo česnakinio padažo "Heinz",
provanso žolelių mišinio ar kitokių mėgstamų prieskonių

Batoną perpjauname pusiau, kiekvieną puselę įpjauname kaip dešrainiui.
Virtą vištieną sumaigom šakute, rūkytą - sutarkuojame, įberiame sūrio, tepame majonezu bei baltuoju "Heinz" padažu, prieskoniuojame.
Gauta mase įdaryti prancūzišką batoną.

Į orkaitę - kelioms minutėms, kad išsilydytų sūris, o batonas pasidarytų truputį traškus.
Valgyti su šviežiom daržovėm (tiek agurko, kiek čia yra - per mažai, dvidubai daugiau šviežių daržovių reikia.) "Woo" tokie sumuštiniai tiekiami dar ir su jogurto padažu, bet mes nebekūrėm to padažo, sušlamštėm taip, su agurkais.
Šiek tiek, žinoma, skiriasi nuo "Woo" sumuštinių, bet, sakyčiau, tikrai ne į blogąją pusę - tiesiog truputį kitoks skonio atspalvis ir įdaro daugiau. :)
Prikabinti failai
sumustiniai.jpg
sumustiniai.jpg (63.24 KiB) Peržiūrėta 7147 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 20 Sau 2010, 17:37

Skanu La major ;) :luks:
O aš noriu pasigirti kad dariau pagal Oliverį Vištiena indiškam padaže http://www.jamieoliver.com/recipes/chic ... kka-masala
Nu skonis - pasakiškas :hubba: Iš lietuviškai verstos knygos receptas.
Fotkint nelabai išeina pastaruoju metu. Bo fotike batarkės pakraunamos. O pora iš jų dabar mažoji uzurpavus, nes vaikšto ištysai ir lopšinių kompaktą klauso savo vaikiškam CD grotuve. Kadangi pastaruoju metu taupau, tai neperku jai atskyrai nauju elemnetų, tuos pačius pakraunu. Paskui tingiu kariauti - atimineti fotkinimui.

Žodžiu, tą garam masalą rekomenduoju ;)

Aukščiau kaip tik klausinėjot apie marinavimą. tai vat čia visai neblogas vištienos ir kalakutienos marinavimo receptukas.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 24 Sau 2010, 16:29

Dapildau savo komentarą. Receptas iš tiesų paprastas ir skaniausias valgyti iš karto. Pašildytas praranda praktiškai pusę savo pikantiškumo. Lietuviškas vertimas iš knygos:

VIŠTIENA SU KARIO PADAŽU (TIKKA MASALĄ)
Tai populiarus patiekalas, kurį savaitgaliais egzotiškų patiekalų restoranuose užsisako daugelis lankytojų. Jei kada nors mėginote pasigaminti jį namuose, tikriausiai susidūrėte su tam tikrais sunkumais - ką daryti, kad būtų tikrai skanu? Išbandykite šį receptą. Esu tikras, nenusivilsite. Puiku tai, kad, jei nemėgstate vištienos, galite naudoti ėrieną, nes mėsa gaminama atskirai nuo padažo.

4 PORCIJOMS REIKĖS
6 nuluptų česnako skiltelių
7,5 cm nulupto šviežio imbiero
2-3 šviežių raudonų aitriųjų paprikų be sėklų
alyvuogių aliejaus
1 valgomojo šaukšto garstyčių sėklų
1valgomojo šaukšto paprikos
2 arbatinių šaukštelių maltų kmynų
2 arbatinių šaukštelių maltų kalendrų
3 valgomųjų šaukštų garam masalą (prieskonių mišinio) ... naudojau elementarius kario prieskonius :)

200 g natūralaus jogurto
4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių be odos, stambiai supjaustytų
1valgomojo šaukšto sviesto
2vidutinio dydžio nuluptų ir plonais griežinėliais supjaustytų svogūnų
2 valgomųjų šaukštų pomidorų tyrės
saujelės maltų anakardžių arba migdolu
jūros druskos
115 ml grietinėlės
saujos supjaustytų šviežių kalendrų
1-2 žaliųjų citrinų sulčių

Sūrio tarka smulkiai sutarkuokite česnakus, imbierą ir sudėkite į vieną dubens kraštą. Kuo smul­kiau supjaustykite aitriąsias paprikas ir sumaišykite su imbieru bei česnakais. Keptuvėje pa­kaitinkite gerą šlaką aliejaus, įdėkite šaukštą garstyčių sėklų. Kai jos pradės pokšėti, sudėkite į imbiero ir česnakų mišinį kartu su paprika, kmynais, maltomis kalendromis ir dviem valgomaisiais šaukštais garam masalą. Išdekite pusę mišinio į dubenį, supilkite jogurtą, suberkite vištienos gabaliukus, išmaišykite ir palikite marinuotis maždaug pusę valandos.
Keptuvėje, kurioje kepė garstyčių sėklos, išlydykite sviestą, sudėkite svogūno griežinėlius ir likusią dalį prieskonių mišinio. Pamažu kepkite maždaug 15 minučių, tačiau per daug neapskrudinkite -turėtų fantastiškai kvepėti! Supilkite pomidorų tyrę, pusę litro vandens, suberkite maltus riešutus ir V2 arbatinio šaukštelio druskos. Gerai išmaišykite ir kepkite ant silpnos ugnies keletą minučių. Tegu padažas šiek tiek sutirštėja, tada atidėkite į šalį.
Į įkaitintą keptuvę ar ant kepimo grotelių sudėkite marinuotą vištieną ir iškepkite. Jei norite, galite kepti ir įkaitintoje kepsninėje.
Pašildykite padažą, į jį supilkite grietinėlę, įberkite likusį valgomąjį šaukštą garam masalą. Para­gaukite; jei reikia, įberkite daugiau prieskonių. Kai tik padažas užvirs, nukelkite jį nuo ugnies, sudėkite keptą vištieną. Dar kartą patikrinkite, ar užtenka prieskonių, ir patiekite apibarstę sup­jaustytomis kalendromis bei apšlakstę žaliųjų citrinų sultimis. Dabar tereikia didžiulio dubens garuojančių „Basmati" rūšies ryžių, aliejuje keptų indiškų paplotėlių (poppadum) ir daug šalto alaus!
Prikabinti failai
vistiena su kario padazu1.jpg
vistiena su kario padazu1.jpg (26.64 KiB) Peržiūrėta 7080 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 24 Sau 2010, 16:39

Nu man tai neprastai isverte google,kad tik skaitymo ir uzteks! :lol:
receptas paieška © David Loftus chicken Tikka Masala
Antrieji patiekalai | 4 porcijos
(Pastaba: marinato reikės paruošti dieną prieš tai vištienos galima marinuoti per naktį.)

Dėl marinatas
Blitz paprikos, česnakai, imbieras ir augalinio aliejaus ir maisto produktų smulkintuvu. Pridėti paprikos, garam masala ir pomidorų tyrės, plius kalendros stiebus ir Blitz vėl forma pasta. Vieta vištienos gabaliukai didelis dubuo, kailis jiems marinate ir palikti šaldytuve per naktį.

Kitą dieną ...
Šiek tiek augalinio aliejaus, ant vidutinės ugnies, pakepinti svogūnai, pipirai ir prieskoniai iš didelės keptuvės. Kuko švelniai 10 minučių, tada pridėkite pomidorų ir jogurtas skardos. Pridėti vištienos gabalai ir virinama ant silpnos ugnies 15 iki 20 minučių, kol virti. Prieš įteikimas, sumaišoma per dvigubą grietinėle ir kapotų kalendrų lapai.

Patiekti su virtais ryžiais ir purus mišrių salotų lapų.

Nuo mokyklos dinners



Bookmark:
skanus Digg Facebook Svyruoti nuo

medžiagos
• ½ šviežio raudonos paprikos, deseeded
• 1 skiltelė česnako, nuluptos
• šviežias imbieras 15g
• 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
• iš paprikos suimkite
• ½ šaukštas garam masala
• šaukštelis pomidorų tyrės
• 3 Kaisčiai šviežių kalendrų, lapai surinkti ir kapotos, stiebai saugomos
• 400g vištienos krūtinėlė, pageidautina, free-range arba organiniai supjaustyti į gabalus 2.5cm
• 1 nedidelis svogūnas, nulupti ir supjaustyti
• ½ raudonos paprikos, deseeded ir skaldyti
• ½ žaliosios paprikos, deseeded ir skaldyti
• žemės cinamono suimkite
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 24 Sau 2010, 16:47

:laugh: neblogai išverčia :lol: bet esmė lig ir tą patį liko :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 31 Sau 2010, 19:34

O štai čia mano kalakutiena su kario padažu ;)
Prikabinti failai
DSCF5744.JPG
DSCF5744.JPG (30.22 KiB) Peržiūrėta 7036 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 31 Sau 2010, 20:33

Labai skaniai atrodo, dabar visai neatsisakyčiau

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 01 Vas 2010, 18:24

Kalakutiena obuolių sultyse

Originalus reeptas (Lengvi receptai II) skirtas triušienai, bet triušienos filė neradom, o kalakutiena gavosi tiesiog nuostabi: minkšta, sultinga, šiek tiek pikantiška, neįprasta.

500 g. kalakutienos filė supjaustome nemažais gabaliukais, sudedame žiedais supjaustytą 1 svogūną (100 g), užpilame 350 ml naminių obuolių sulčių (reikalingos būtent naminės, rūgštokos sultys, saldžias reiktų gardinti citrinų sultimis), įberiame šaukštelį druskos, šiek tiek citrinpipirių, juodųjų pipirų, bazilikų. Paliekame parai šaldytuve.

Išsimarinavusią mėsą pakepiname gerai įkaitintame aliejuje, o marinatą pašildome atskirame puode (turputį marinato nupilti į atskirą indelį). Apkepinus mėsą, įpilti marinatą ir troškinti ant nedidelės ugnies 45 min. Po to - šaukštą miltų sumaišyti su atidėtu marinato trupučiu, ir įmaišyti į padažą. Patroškinti dar kelias minutes. Įdėti šaukštą grietinės, žalumynų, ir tiekti.

Super puikus patiekalas, net nesitikėjau, kad obuolių sultys - toks puikus marinatas :)
Prikabinti failai
kalakutiena.jpg
kalakutiena.jpg (58.85 KiB) Peržiūrėta 7011 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 01 Vas 2010, 18:26

geras :hubba: būtinai išbandysiu
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė sinsan » 04 Vas 2010, 18:32

as ir isbandysiu, bet su vistiena, nes jauciu turetu buti skanu
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė lanna » 05 Vas 2010, 22:32

reikes kada isbandyti kai turesiu obuoliu rugstesniu,geras receptas 038

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 29 Bal 2010, 23:47

Įkeliu dar vieną receptuką, kurį labai rekomenduoju visiems, kas mėgstat saldžią mėsą ir kiniečių virtuvę. Aš asmeniškai likau sužavėta, valgytojas irgi tikino, kad tikrai skanu!
Įspėju, kad rauginti agurkai pagal skonį nelabai tiko, reiktų neutralesnių daržovių :)

Patiekalas ruošiamas labai greitai ir lengvai.

Vištiena sojų padaže

400 g vištienos filė supjaustome, įpilame 1 šaukštą sojų padažo - išmaišosm - ir 2 šaukštus miltų - išmaišom, apvoliojam.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje, geriausia nesuveliant į krūvą - kad kiekvienas gabalėlis gražiai apkeptų.

Kitoje keptuvėje gaminam padažą: 100 g cukraus, 2 šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus balzaminio acto ir 2 šauktus vandens supilame į keptuvę ir užviriname. Kaitiname pamaišydami, kol pilnai ištirps cukrus, o padažas pasidarys norimos konsistencijos. Suverčiame vištieną į keptuvę su padažu, išmaišome, ir tiekiame su ryžiais. :)
Prikabinti failai
vistiena.jpg
vistiena.jpg (64.73 KiB) Peržiūrėta 6867 karus(ų)

Skelbti atsakymą