Desertai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Na, jei prašo desertų, mestelsiu
Karštos vyšnios su ledais
pusė pakelio šaldytų vyšnių be kauliukų,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai smulkintų migdolų,
4 rutuliukai vanilinių ledų,
sausainių(nebūtina),
mėtos lapelių(dėl papuošimo)
Į puodą sudėti medų ir vyšneles, virti 4-5 min ant silpnos ugnies. Supilti karštas vyšnias ir sirupą, uždėti rutuliuką ledų, apibarstyti migdolais ir apapuošti mėta savo brangiajam dariau šiandien išleistuvių proga skanu buvo radau šį receptą kažkokiame žurnale, neprisimenu dabar kokiame...
Karštos vyšnios su ledais
pusė pakelio šaldytų vyšnių be kauliukų,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai smulkintų migdolų,
4 rutuliukai vanilinių ledų,
sausainių(nebūtina),
mėtos lapelių(dėl papuošimo)
Į puodą sudėti medų ir vyšneles, virti 4-5 min ant silpnos ugnies. Supilti karštas vyšnias ir sirupą, uždėti rutuliuką ledų, apibarstyti migdolais ir apapuošti mėta savo brangiajam dariau šiandien išleistuvių proga skanu buvo radau šį receptą kažkokiame žurnale, neprisimenu dabar kokiame...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
ŠOKOLADINIS KEKSAS " RUDENĖLIS "
1 ir 3/4 stiklinės cukraus,
2,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 kiaušiniai,
1/2 stiklinės vandens,
1/4 stiklinės kefyro,
100 g margarino,
66 g kakavos,
100 g graikinių riešutų,
100 g baltojo šokolado,
100 g juodojo šokolado,
druskos.
Margariną išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinius, supilti vandenį, kefyrą, įberti druskos. Viską gerai išmaišyti. Sumaišyti kakavą, kepimo miltelius, miltus, trintus riešutus ir supilti į margarino ir kiaušinių masę. Užmaišyti tešlą. Supilti į riebalais pateptą kepimo skardą ir kepti orkaiyėje 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptą ir atvėsintą aplieti tirpintu baltuoju šokoladu, puošiame tirpintu juoduoju šokoladu.
1 ir 3/4 stiklinės cukraus,
2,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 kiaušiniai,
1/2 stiklinės vandens,
1/4 stiklinės kefyro,
100 g margarino,
66 g kakavos,
100 g graikinių riešutų,
100 g baltojo šokolado,
100 g juodojo šokolado,
druskos.
Margariną išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinius, supilti vandenį, kefyrą, įberti druskos. Viską gerai išmaišyti. Sumaišyti kakavą, kepimo miltelius, miltus, trintus riešutus ir supilti į margarino ir kiaušinių masę. Užmaišyti tešlą. Supilti į riebalais pateptą kepimo skardą ir kepti orkaiyėje 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptą ir atvėsintą aplieti tirpintu baltuoju šokoladu, puošiame tirpintu juoduoju šokoladu.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0162.jpg (48.2 KiB) Peržiūrėta 19261 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
KEKSAS SU APELSINAIS
4 kiaušiniai,
400 g cukraus,
400 g miltų,
400 g grietinės,
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių,
nutarkuota apelsino žievė,
apelsinų sulčių.
Trynius ištrinti iki purumo, sudėti grietinę, miltus, sumaišyti su kepimo milteliais, nutarkuota žievele, keliais lašaus apelsinų sulčių ir išplaktais baltymais. Tešlą sukrėsti į kekso formą ir kepti apie 45 minutes. iškepusį apibarstyti cukraus pudra.
4 kiaušiniai,
400 g cukraus,
400 g miltų,
400 g grietinės,
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių,
nutarkuota apelsino žievė,
apelsinų sulčių.
Trynius ištrinti iki purumo, sudėti grietinę, miltus, sumaišyti su kepimo milteliais, nutarkuota žievele, keliais lašaus apelsinų sulčių ir išplaktais baltymais. Tešlą sukrėsti į kekso formą ir kepti apie 45 minutes. iškepusį apibarstyti cukraus pudra.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0169.jpg (46.99 KiB) Peržiūrėta 19672 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 16 Bal 2007, 17:58, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
KEKSAS SU RAZINOMIS IR MIGDOLAIS
15 g mielių,
1/8 litro pieno,
250 g sviesto,
500g miltų,
250 g cukraus,
druskos,
150 g maltų migdolų,
1 citrinos tarkuota žievelė,
4 šaukštai citrinos sulčių,
4 kiaušiniai,
50 g maltų cukatų,
200 g razinų,
50 g cukraus pudros.
Užmaišyti mielinę tešlą ir su miltais suberti 125 g migdolų. Kada tešla palyka, sudėti cukatas ir razinas. kekso formą ištepti riebalais, pabarstyti likusiais migdolais ir sudėti tešlą. Padėti šiltai, kad tešla pakiltų. ir tada kepti 75 min. 175 laipsnių temperatūroje. Iškepusi atšaldyti ir apibarstyti cukraus pudra bei migdolais.
15 g mielių,
1/8 litro pieno,
250 g sviesto,
500g miltų,
250 g cukraus,
druskos,
150 g maltų migdolų,
1 citrinos tarkuota žievelė,
4 šaukštai citrinos sulčių,
4 kiaušiniai,
50 g maltų cukatų,
200 g razinų,
50 g cukraus pudros.
Užmaišyti mielinę tešlą ir su miltais suberti 125 g migdolų. Kada tešla palyka, sudėti cukatas ir razinas. kekso formą ištepti riebalais, pabarstyti likusiais migdolais ir sudėti tešlą. Padėti šiltai, kad tešla pakiltų. ir tada kepti 75 min. 175 laipsnių temperatūroje. Iškepusi atšaldyti ir apibarstyti cukraus pudra bei migdolais.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0168.jpg (45.46 KiB) Peržiūrėta 19253 karus(ų)