MĖSOS PATIEKALAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė erikiux » 29 Gru 2009, 12:46

Labai skanus buvo, kosminiu greičiu tirpo iš lėkštės :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė Tutsi » 29 Gru 2009, 12:47

As jo taip ir neparagavau :lol: :D

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė erikiux » 29 Gru 2009, 12:49

Daug praradai :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė Tutsi » 29 Gru 2009, 12:54

palauksiu kito parsiuko :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 13 Spa 2010, 20:40

Keptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra


Aštuonioms porcijoms jums reikės:

2,5 kg kiaulienos kumpio su oda (be kaulo),
3 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio maltos kalendros,
1 arbat. šaukštelio čiobrelių,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
5 valg. šaukštų apelsinų sulčių,
4 valg. šaukšto medaus,
2 valg. šaukštų garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kelių gvazdikėlių.

Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi. Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite trims-keturioms valandoms pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą. Į skardą įpilkite 500 ml vandens. Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie dvi valandas
Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Maždaug po dviejų valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu. Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus ir apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį, kas penkiolika minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.


Glazūruotą kiaulienos kumpį galite aptiekti tiek karštą, tiek šaltą kartu su daržovių salotomis.


na, o atvirai tariant, tai neverta tiek varkti, nes kad ir skanu, bet jau laiko per dauk uzeme.
Prikabinti failai
HPIM3207 [640x480].JPG
HPIM3207 [640x480].JPG (64.39 KiB) Peržiūrėta 5997 karus(ų)
HPIM3206 [640x480].JPG
HPIM3206 [640x480].JPG (81.45 KiB) Peržiūrėta 5997 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė aksele » 13 Spa 2010, 20:48

kaip skaniai atrodo :)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 13 Spa 2010, 20:51

zinok as ji kepiau ne kaip recepte, o isukusi i folija is pat pradziu, nes kitaip jauciu butu sausas gavesis, ir mum saltas skaniau nei siltas, bet nevrta su juo tiek terliotis.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 15 Spa 2010, 23:20

o čia tokie iešmeliai - alia šašlykiukai
400 g. veršienos sprandinės ar kumpio,
50 g. majonezo,
30 g. aštraus pomidorų padažo,
2 skiltelės česnako,
100 sūdytų kiaulienos lašinukų,
šašlykų prieskonių.
Veršieną supjaustom gabaliukais, dedame ant jos marinatą pagamintą sumaišant majonezą su pomidorų padažu ir prieskoniais. Įspaudžiam česnako. Išmaišome ir paliekam pasimarinuoti 5 val. Lašinukus supjaustyti. Ant medinių iešmelių verti šašlyko gabaliuką, tada lašinuko gabaliuką ir taip susluoksniuoti visus iešmelius. Kepti orkaitėje apie 20 - 25 min.
Prikabinti failai
HPIM3312 [640x480].JPG
HPIM3312 [640x480].JPG (89.97 KiB) Peržiūrėta 5975 karus(ų)
HPIM3309 [640x480].JPG
HPIM3309 [640x480].JPG (51.25 KiB) Peržiūrėta 5975 karus(ų)
HPIM3310 [640x480].JPG
HPIM3310 [640x480].JPG (52.13 KiB) Peržiūrėta 5975 karus(ų)
HPIM3311 [640x480].JPG
HPIM3311 [640x480].JPG (72.99 KiB) Peržiūrėta 5975 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė Isia » 17 Spa 2010, 09:43

atsisyldziau per nakti is saldytuvo dideli mesos gabala, ir nekyla jokiu minciu ka cia skanaus sumeistravus 064

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė Tutsi » 18 Spa 2010, 10:35

svarbu mesos yra- minciu atsiras :P

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 19 Lap 2010, 01:46

Veršienos iešmeliai
Veršienos išpjovos;
Sūdyto kiaulienos kumpio;
Pomidorų;
Veršienos prieskonių "Sauda"
Druskos.
Veršieną supjaustome mažesniais gabaliukais, juos padruskinam, pabarstom prieskoniais, ir pamarinuojam 30 min. Kumpį ir pomidorus supjaustom kūbeliais. Ant iemelių veriam gabaliuka veršienos, tada kiaulienos kumpio, tada ver veršienos ir pomidoro gabaliuka. Taip katjam iki iešmelio galo. Kepam orkaiteje apie pusvalandį. Tiekia su bulvių koše ir agurkais.
Prikabinti failai
HPIM3396 [640x480].JPG
HPIM3396 [640x480].JPG (78.5 KiB) Peržiūrėta 5926 karus(ų)
HPIM3397 [640x480].JPG
HPIM3397 [640x480].JPG (50.64 KiB) Peržiūrėta 5926 karus(ų)
HPIM3399 [640x480].JPG
HPIM3399 [640x480].JPG (59.89 KiB) Peržiūrėta 5926 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė JolantaDaruliene » 21 Lap 2010, 23:17

Saunuole, pridejai groziu :D taip ir uzsimaniau valgyt :roll:

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė aksele » 23 Lap 2010, 02:01

atrodo kad skanu,tik man visad baisu,kad ,mesa kieta bus :)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 23 Lap 2010, 11:04

pabandyk tada su kiauliena pamarinota iesmelius daryti, jie juk greit iskeps ir tikrai nebus keta mesyte.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė JolantaDaruliene » 23 Lap 2010, 14:06

gal tiesiog trumpiau kept reikia kad nebutu kieta

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė Tutsi » 23 Lap 2010, 14:07

i folija susuk ir ji neissauses :wink:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 30 Lap 2010, 21:30

Paprasti kepsniukai

Kiaulienos karbonadinės;
Druskos;
Pipirų;
Kiaušinių;
Miltų;
Alijaus kepti.
Mėsą supjaustom, išmušam, padruskinam ir papipirinam. Paliekam pastovėti ir pasimarinuoti 30 min. Išplakam kaiušinius. Į plakinį volojam karbonadą, po to apvoliojam miltuose ir kepame kaitintam aliejuje.
Prikabinti failai
HPIM3443 [640x480].JPG
HPIM3443 [640x480].JPG (67.86 KiB) Peržiūrėta 5867 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Freda
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 07 Rgs 2010, 17:54

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė Freda » 01 Gru 2010, 11:01

Skanus puslapis, ir ryte galeciau mesyte valgyti.

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 06 Gru 2010, 22:48

Skani veršiena
500 g veršienos kumpio;
veršienos prieskonių "sauda";
1 pokelis bernaise padažo;
200 ml. pieno;
druskos.
Veršieną supjaustom mažais gabaliukais, prieskoniuojam, druskinam ir palaikom 3 valandas, kad pasimarinuotų. Piene išplakam padažo miltelius, dedame ant virykles ir nuolat maišydami užverdame. Nukaičiam kai ima tištėti. Į keptuvę pilam aliejaus, dedam mėsos gabaliukus, gerai apkepinam, tada pilame padažą ir taip patroškiname dar keletą minučių. Tiekiam su bulvėm ir daržovėm.
Prikabinti failai
HPIM3450 [640x480].JPG
HPIM3450 [640x480].JPG (61.57 KiB) Peržiūrėta 5833 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė JolantaDaruliene » 07 Gru 2010, 01:50

As tai noreciau agurkeliu :wink:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 07 Gru 2010, 12:22

o agurkeliai irgi mano gamybos, siemet neblogai man jie uzderejo, tai prisivakavau, bet jaui pabaiga, liko 6 litriniai stiklainiukai ir viskas, nes maniskis per 2 dienas viena ta stiklainiuka ir suvalgo...
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 07 Gru 2010, 12:55

Veršienos medaljonai
300 g. veršienos išpjovos;
3 česnako skiltelės;
druska;
malti juodieji ir kvapnieji pipirai;
provanso žolelių;
2 - 3 šaukštai miltų;
saulėgrąžu aliejaus kepti.
Įšspaudžiam česnaką, sumaišom jį su druska, žolelėm ir pipirais. Išpjova supjaustom 1 cm storio riekutėm. Jas ištrinam prieskonių mišiniu ir palaikom pora valandų. Mėsos gabaliukus, pavoliojame miltuose, ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Iškeptus, sudedame į puodą, uždengiame ir palaikom taip 3 - 5 min. Skanaus :wink:
Prikabinti failai
HPIM3481 [640x480].JPG
HPIM3481 [640x480].JPG (62.08 KiB) Peržiūrėta 5824 karus(ų)
HPIM3483 [640x480].JPG
HPIM3483 [640x480].JPG (67.88 KiB) Peržiūrėta 5824 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė Tutsi » 07 Gru 2010, 15:21

erzinkis,erzinkis, kai as valgyti negaliu :twisted:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 07 Gru 2010, 15:49

bet kai sutvarkys dantukus tai galesi, kad ir riesutus glisudyt 031
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 17 Gru 2010, 23:00

Užkepėlė su grikiais
virtos arba keptos kiaulienos;
česnakinės druskos;
grikų;
grietinės;
druskos;
sviesto.
Į kepimo indelius sudedame susmulkintą mėsą. Grikius išverdame pasūdytam vandenį. Juos paskaniname maltu džiovintu česnaku arba česnakine druska. Dedame grietinės (kiekis priklauso nuo indelių skaičiaus), viską išmaišome ir uždedame ant mėsos. Dedame į orkaitę 10 min. Po to ant kiekvieno užkepėlės indelio dedame po šaukšteli sviesto ir dar dedame porai minučių į orkaitę. Skanaus
Prikabinti failai
HPIM3489.JPG
HPIM3489.JPG (177.75 KiB) Peržiūrėta 5798 karus(ų)
HPIM3490.JPG
HPIM3490.JPG (114.38 KiB) Peržiūrėta 5798 karus(ų)
HPIM3491.JPG
HPIM3491.JPG (145.01 KiB) Peržiūrėta 5798 karus(ų)
HPIM3492.JPG
HPIM3492.JPG (146.89 KiB) Peržiūrėta 5798 karus(ų)
HPIM3493.JPG
HPIM3493.JPG (105.76 KiB) Peržiūrėta 5798 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė Tutsi » 18 Gru 2010, 13:48

megstu grikius, tai cia man tiktu :P

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė Isia » 18 Gru 2010, 15:10

ooo grikiai 038 038 038 038

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 18 Gru 2010, 15:36

tai cia mano maistas, mindaugui grikiai kaipir ryziai - blogis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė sinsan » 20 Gru 2010, 16:00

Aštrus šašlykas keptas orkaitėje
veršienos ar kiaulienos kumpio;
majonezo;
sojos padažo;
šašlykų prieskonių;
citrinos sulčių;
druskos;
maltų čili pipirų.
Mėsą supjaustom norimo dydžio gabaliukais. Iš likusių produktų padarom marinatą, juo įtriname mėsos gabaliukus, sudedame į plastikini krepšelį ir paliekam šaldytuve per naktį. Po to imame po gabaliuka, veriame ant medinių iešmeliu ir dedame į orkaitę, kepam 200 laipsnių orkiatej 15 - 20 min. Skanaus
Prikabinti failai
HPIM3498.JPG
HPIM3498.JPG (118.35 KiB) Peržiūrėta 5783 karus(ų)
HPIM3497.JPG
HPIM3497.JPG (102.87 KiB) Peržiūrėta 5783 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: MĖSOS PATIEKALAI

Standartinė JolantaDaruliene » 20 Gru 2010, 16:36

Gerai atrodo, bet labiau noreciau agurkeliu, taip senai nevalgem :roll:

Skelbti atsakymą